Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Achar

Birkaç "kötü" Adam!

Recommended Posts

Birkaç "kötü" adam!

 

Üniversitelerde türban serbestisine yönelik yasal düzenlemeler gündeme geldiğinden beri üniversiteleri yöneten bazı sivil paşaların tepkilerine dikkat ediyorum da, "bu insanlar nasıl olup da bir eğitim kurumuna yönetici olabiliyor" diye düşünüyorum.

 

Dinlerini elbette sormuyorum.

 

Muhtemelen "sosyolojik olarak Müslümanım" diyeceklerdir.

 

Üniversite rektörleri genel olarak TBMM'nin iradesine karşı saygılı bir tavır sergiliyorlar. Ama bir kaç tanesinin Allah'ın bir emrinin uygulanmasının yasal serbestisine karşılık verdikleri tepkiler "Ebu Cehil"e bile rahmet okutacak cinsten.

 

Bir iki tanesi var ki yarayı durmadan kaşıyorlar.

 

Bunların başında Başbakan Tayyip Erdoğan'a herkesin içinde "Tayyip Erbakan" diye hitap edebilecek kadar pervasız tavırlarıyla dikkat çeken İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu geliyor.

 

Adam "TBMM'nin iradesinin en üstün irade olduğunu kabul etmiyorum" diyor. Bir derdi var ama anlamıyorum.

 

"Burası Kasımpaşa Cumhuriyeti" değil diyor.

 

Benim tanıdığım Tayyip Erdoğan bu adama gereken dersi en uygun zamanda en uygun şekilde verir, vermeli...

Hiç değilse Süleyman Demirel gibi konuşsa.

 

Ama haddini çok çok fazla aşıyor. Süleyman Demirel'e "MGK TBMM'nin neresindedir" sorusuna "Ne altındadır ne üstündedir" gibi bir cevap vermişti!

 

Bunlar bu şekilde bir eşitliği bile kabul etmeyip Meclis'i hakir gören bir zihniyet sergiliyorlar.

 

Ya şu Celal Şengör Paşa'ya ne demeli. Asker bile onların söylediğini söylemiyor.

 

Şengör Paşa yeni YÖK Başkanı için "Onu asistanım bile yapmam" demişti.

 

Adamdaki enaniyete, egoya, kibire bakın. Kendi gibi düşünmeyenleri böcek gibi gören, zihniyeti iğdiş olmuş bir tavır içinde.

 

En son bir televizyon programında "Eğer türbanlılar üniversiteye gelirse üniversitelerin kapısına kilit vururuz" dedi.

 

Vay be. Demek ki üniversiteler bu adamların babasının malı, ya da dedelerinden kendilerine miras kalmış kurumlar...

 

Yazıklar olsun sizin aldığınız eğitime, verdiğiniz vereceğiniz eğitime:

 

"Karşımıza gelen öğrencilere din kitaplarında yazamayan şeyleri öğretiyoruz. Bunları öğrenmesini istiyoruz. Nuh Tufanı'nın olmadığını, insanların Adem'le Havva'dan gelmediğini öğretiyoruz. Bunları sadece not alması için değil, hayatına da yansıtması için öğretiyoruz. Ancak şimdi durum böyle değil. Türbanını takan öğrenci, karşımıza dinini şakırdatarak gelecek."

 

Celal Şengör Paşa'ya Burhan Kuzu Hoca gereken cevapları verdi. Daha fazlasını söylemeye gerek, ve sanırım bu türlü görüşleri daha fazla ciddiye almaya da gerek yok. Kendi haline bırakmak lazım.

 

BÜYÜKANIT'TAN BÜYÜK YANIT

 

Genelkurmay Başkanı silah zoruyla değilse bile medya zoruyla canlı yayında açıklama yapmaya mecbur edildi. Büyükanıt ne diyecek diye bekleyenler, rutin bir görüşmeyi neredeyse bir saat canlı verdiler. Sonuç; Genelkurmay Başkanı 1 saatin sonunda 1 dakikalık bir açıklama yaptı ve "Genelkurmay'ın türban konusundaki yaklaşımı belli, tekrara lüzum yok" dedi.

 

Birilerinin hevesi kursağında kaldı elbette. Ama bu kısa açıklamayı bile Genelkurmay başörtüsü yasağının devamından yanaymış gibi sunanlar oldu. Hâlbuki GATA ve diğer askeri tesislere artık başörtülü hanımlar girebiliyor.

 

Başörtülerini alttan tavşankulağı yapıyorlar. Genelkurmay'ın türbanla ilgili tavrı bu. Zaten AKP ve MHP'nin bulduğu formül de aynısı değil mi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

Bu rektörler,dekanlar filan sayıyla mı veriliyor acaba başımıza!.. Ülkenin en saygın kurumlarının başına rektör, dekan diye oturtulan şahsiyetlerin genel kültürlerine hayranım doğrusu. Konuyla alakası yok belki ama şu an öğrenim gördüğüm fakültenin dekanı- aynı zamanda bölüm başkanımız- geçen dönem aldığımız bir dersinde ABD’nin Cumhurbaşkanı George Bush’tur dedi. George Bush’u biz ABD Başkanı diye biliyorduk hocam diyemedik tabi :D Başka bir dersinde de bize tez çalışmalarımızda yardımcı olmak için sayfa düzeniyle ilgili bilgi veriyordu ve ne dese beğenirsiniz: soldan 35 ,sağdan 25 ve üstten 30 CM boşluk bırakılırmış!.. Yahu hoca bir sayfanın toplam boyutu kaç cm’ dir diyemedik tabi. :D

Müşar’ün-ileyh hocamız başka bir dersinde de bir arkadaşımızın cebindeki tespihi görmüş, nasıl görmüşse artık. Arkadaşı tespih taşıdığına taşıyacağına pişman etti resmen. Yok efendim sen burada namaz mı kılmaya çalışıyorsun, irticanın da böylesi görülmemiştir, hem o sakallarının şekli ne öyle, burası Atatürk’ün kurduğu bir fakültedir, biz de müslümanız da vay öylede yok şöyle de… En az yarım saat fırça çekti arkadaşımıza. Dersten de bırakmış, sebeb-i aliyesi ise arkadaş İRTİCA’cı, çünkü tespih taşıyor!..

Şimdi başörtü yasağı kalkınca bizi başörtümüzle dersine alır mı(irticai simge giremezsiniz dediğini duyar gibi oluyorum), alsa da biz o dersi geçebilir miyiz?!. Biraz zor görünüyor ama… Allah bize yeter O ne güzel vekildir.

Paylaşımınız için teşekkürler. Baki Muhabbetle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bunlarında görev süresi dolacaktır elbet, bunlar o makamlardan temizlendiğinde bunları o makamlara atıyanın görev bitiş tarihinde deve kesmeye niyetlenen Vakit gazetesi gibi deve kesmek icab eder :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yasak kalksa bile, bu kanunun oturması yılları alacaktır.. Ve Zannediyorum bize verilen bu hakkı ben bazı derslerde kullanmayacağım.kullanamayacağım. İnkılap Tarihi gibi.. Eğitim Bilimleri dersi gibi.. Hoca gözlerimin içine baka baka burdan Osmanlıcılara sesleniyorum, başaramayacaksınız diyor. nefretle..

ki kapalı olduğumu bilmemesine rağmen, sanki içine doğmuş gibi geldi haykırdı yüzüme.. ben de evet hocam haklısınız ... :D :D diyorum :D ve susuyorum yani. ve düşünemiyorum :D onun dersinde kapalı oturduğumu. fırlatır atar. :D bir de küfür savurur.. tamam işte. aslında umrum olmaz. "naparsa yapsın" diyebilmeye muktedirim.. ama bu sefer de ailem devreye giriyor.. Onlara kalsa ben kazadığım okulun şehrinde bile açık olmalıydım.. :D Hocalar görür.. takar.. bırakır korkusu çok var bizimkilerde..

 

sonuç olarak, yasak kalksa bile.. benim durum aynı..

 

dualarla..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...