Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
afk07

Aksiyon Gerek

Recommended Posts

Selamun Aleyküm. Hayırlı Cumalar..!

"İman ve Aksiyon" kitabı ilk okuduğum zaman beni çok etkilemişti. Uzun süre tesirinden çıkamadım. Kaç kere okudum bilmiyorum. Bunun bu forumda söylenmesinin ne kadar gereksiz olduğunun farkındayım ama şunu tekrar vurgulamak istiyorum: "Doğruyu bilmek ve inanmak yetmez".

 

İnsan sıfatı dolayısıyle belki bilmiyorum, bazı şeyleri unutuyor. O kadar okumuş olsam da zihnimde yavaşca silindi bir çok şey gibi bu kitap da. Kütüphane'de gezerken 'Hesaplaşma' kitabını gördüm ve aldım elime. Ve aşağıdaki satırlara geldiğim zaman tekrar hatırladım 'aksiyon'u.

"Aşk, diyalektik, davasının ambalajını yapabilmek kabiliyeti... Diyalektik... Hamle... Plan.... PArti asla! ASla! Bizi tercüme etmez parti. Parti bizde abdulaziz devrinde kurulur Genç Osmanlılar diye.. Demin söylediğim müşterek, azami müşterek, yani İslam nefreti, iste o zaman başlamıştır.... Bir nevi İslam'a karşı Avrupa mukallitliği halinde... Bunu karışımlar marışımla düzeltemezsiniz.... Ve bütün genç tecrübeleri kokmuştur! O partilerdeki gençlik kolları sefaleti? Zavallı gençler bir şeye takipler gidiyorlar oraya... Parti ne verir adama? Kimisi bilmem kaç ok sayar, kimisi kaç tane bilmem ne? Birtakım hesaplar... Filir, müceret fikir içinde olacak ve kendi öz teşkilatını kuracak... Dedik ki parti yolundan kurtuluş gelemz! O zaman vahim bir sual geliyor hatıra. Hangi yolndan gelir... Gayet zor bir sual. Çünkü iki yol var: Ya parti yolu veya zor yolu... HAyır! Ne o ne o. Bakın hangi yıkdan gelir. Bunu notumdan okuyacağım:

 

Danışmalı fikir oluşundan.. Ferdi değil.. Ve daima cezbe halinde bir hazır kuvvet kadrosundan ibaret kalmak ve beklemek.. Ya bu hazır kuvvet nereye ? Kendi kendine ait ! O kadar.. Kanunu cambaz gibi kullanmak lazım.. İşte kurtuluş yolumuz.. Bilmiyorum bu noktayı anlamayan var mı ? Hani polisin hazır kuvveti var ya; hiçbir hadise olmasa onlar orada angaryada otururlar.. Biz de dimdik angaryamızda oturalım.. Ama hazır kuvvet olarak.. Çünkü bilelim ki, bize diyalektiklerin en sefili olarak, '' herşey serbest ! Din serbest, size dokunan var mı ? '' diyenler, '' ibadete el atan var mı ? '' diyenler, ibadethaneleri hangar haline getirenlerdir !..

 

Hesaplaşma // Necip Fazıl Kısakürek"

 

 

Dün gece yine düşünerek geçti vaktim. Ne yapmalı? Ne yapılabilir?

 

Türkiye'yi düşündüm biraz. Sonra Necip Fazıl'ı. Ne kadar uzak birbirine bu iki kutup. Bizler burada Üstad'a hayranlık duyan kişiler olarak bir araya gelmiş olsak da daha Necip Fazıl Kısakürek imzalı bir kitap okumamış o kadar çok kişi var ki.

 

"Ve daima cezbe halinde bir hazır kuvvet kadrosundan ibaret kalmak ve beklemek" diye bahsettiği kadro nerede??? "Biz cumudiyeyi kışın elimiz donmasın diye, hohlama kabilinden nefesimizle erittik." diyor. Bunların karşılığı bugünler olamaz. Pasif kalmış ve yavaş yavaş yosun tutmaya başlayan fikirleri hayata geçirmek lazım. Tekrar yeşertmek lazım.

Okumalı ve okutmalıyız..

 

Aklıma bununla alakalı bir şey geldi ve fikirlerinizi almak için buraya yazıyorum.Köşede bir miktar param var. Bu paraya gönüllü bir kaç kişi daha bularak bir şeyler ekleyip Necip Fazıl, Sezai Karakoç gibi büyük mütefekkirlerin kitaplarını almayı düşünüyorum. "Okuma Hareketi" adı altında (başka bir isim de olabilir) tüm bu kitaplar elden dağıtılacak. Kitaplara alan kişilere denilecek ki "Bu kitabı okumakla yükümlüsün. Aynı zamanda bitirip başkasına vermekle. Kitap şahsa değil tüm mü'min'lere aittir." Hatta bunlar ayrıca kitabın üstüne de yazılabilir. Belki kitapların çoğundan fire vereceğiz ama ben bu hareket ile yüzlerce kişiye ulaşabileceğimizi düşünüyorum. İçlerinden sadece birisi bir şeyler kapsa bize kafidir.

Yazdıklarımı tartmanızı, düzeltmenizi evvela iyice düşünmenizi isterim.

Allah'a emanet olun.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aleykum selam.sizin de cumanız mübarek olsun.

 

fikrinizin hangi kısmına dair fikrimizi istiyorsunuz?hangi şehirde yaşıyorsunuzu, projenizin hedef kitlesi kimler, hangi yaş aralığındaki kişiler, elden dağıtım yaparken kitapları teslim ettiğiniz kişilerde hangi sıfatların bulunmasına dikkat edeceksiniz, tahminen kaç kitap dağıtılacak?

 

bu gibi sorulara cevap verirseniz fikir alışverişi daha verimli olacaktır diye düşünüyorum.

siz de Allah'a emanet olun

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

İstanbul'da yaşıyorum ve öğrenciyim. Hedef kitlesi tüm Türkiye. Kitaplar burada benimle birlikte gönüllü olacak kişilerle dağıtılacaktır. Farklı şehirlerden insanlarla burada iletişim kurabiliriz diye düşünüyorum. Hedef kitlesi gençler. Dağıttığımız kişiler ilk başta tanıdıklar olacak elbette. Onlar da kendi tanıdıklarına...

 

Kitap sayısı hakkında bir şey diyemem. Bu bize bağlı. Çevreden ne kadar destek alabildiğimize...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ayrıca projeye öyle çok büyük bir sermaye ile başlamaya çok da gerek yok diye düşünüyorum. Biz başladıktan sonra duyulmaya devam edecektir. Özellikle internetten duyurma konusunda oldukça etkili olabilirim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bu proje belki ilginizi çeker.

biittiğine dair bir duyuruyla karşılaşmadım.devam ediyordur büyük ihtimalle.

 

http://www.n-f-k.com/nfkforum/index.php?/topic/10126-kitap-dagitim-projesi/page__st__126

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok güzel çok güzel, huzur duydum ve vecde geldim. Bizim verilen linkte de görüldüğü üzere kitap dağıtım projelerimiz olmuştu. Yalnız son zamanlar sanırım donduruldu. Bu işi sistemli bir şekilde sayın yöneticilerimiz başta olmak kaydıyla sürdürdüler. Genellikle imam hatipler dikkate alındı. Ben hani bu hususta kelam etmek isterler mi yoksa sizin gönüllü projenize mi iştirak edelim noktasında biraz durdum. Belki yine o projemzi harekete geçirebiliriz. Benim de kenarda biraz param var, paylaşmaktan keyif duyarım.

 

Bu arada hoş geldiniz, umarım bu fikir ve aksiyonunuzdan daim müstefid oluruz.

 

Saygılar

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah razı olsun.

 

Forumu daha öncelerden de biliyor ve yazılar okuyordum. O kadar zaman boyunca boş boş bekleyip sonra Aranıza hemen katılarak "hadi bir şeyler yapalım boş durmayalım " der gibi konu açmak beni sizlere karşı gerçekten mahcup ediyor. Lakin, bu konunun çok önemli olduğu konusunda ısrarcıyım.

 

Allah'a şükür kitap okumayı seven birisiyim ve Arkadaşlarıma çok fazla kitap dağıttım. Bunların çoğu okunmadı. Bizzat kendileri söylediler. "İnşallah okurum" dendi. Ben biraz israr edince biraz daha okundu ama yarısı okunmadı bile. Bu büyük mesele. Niyetim bu kitapları dağıtacağımız kişilerin buradaki insanlardan haberdar olması ve yapılan fedakarlıkları görmesi. Tüm bunların farkında olarak da bu kitapları okumasıdır. Kitabı verdiğimiz zaman: "Bak böyle böyle yapıldı. Sen de okumakla mükellefsin vs." diyerek bu sorunu kısmen de olsa çözeceğimizi düşünüyorum. Nasibini alan olur almayan olur. O Allah'ın bileceği iş.

 

Forumda yapılan dağıtma projesine katılanlardan Allah razı olsun. İnşallah birilerinin hidayetine vesile olmuşlardır. Ama bu işin biraz daha teşkilatlı yapılması uygun olacaktır. Yeni bir internet sitesi mi açmalı? Yoksa n-f-k.com da bir alt sayfa olarak mı devam etmeli? İnsanları nasıl etkileyebiliriz? Özellikle Doğu'ya nasıl ulaşabiliriz?

 

Bunları burada konuşalım tartışalım.

 

Hayırlı geceler

 

"Ve onlar, Rab'lerine icabet ederler ve namazı kılarlar. Ve onlar, işlerini aralarında toplanıp istişare ederler. Ve onları rızıklandırdığımız şeylerden infâk ederler." Şura.38

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Estağfurullah sayın afk ne mahcubiyeti ilk evreler bu galeyen olur inşallah daim olsun ve netice getirsin. Dediğim gibi hangi şartta olursa olsun ben hazır ve nazırım Allahın izniyle.

 

Naçizane fikrim ekstra bir internet sitesi çözüm olmaz. Burası dahi belirli bir cemiyete mâl olduğu halde statik hal alabiliyor zaman zaman. Bu çatı altında olmanın faydalı olacağı kanısındayım. Nasip bu ya ilk derneğimiiz NFDD (Necip Fazıl Fikir Derneği) Doğu'da kuruldu, kitap dağıtım projesi kapsamında Beylerbeyi adminimiz ve moderatörümüz Allah razı olsun üzerlerine düşeni yaptılar, yapmaktalar. Yani ilk nüve zaten Doğu'da diyebiliriz. Ama sadece belirli bir ilde tabi bu çalışmalar. İnşallah zamanla daha da yayılacağız buna inancım her zaman var.

 

Biraz emin adımlarla ilerlemek lazım. Arkadaşlar da iştirak etse hatta yönetim sessizliğini bozsa memnun kalacağız.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bu tür çalışmaları site ve dernek adına yapmanın daha faydalı olacağını düşünüyorum.hem site ve derneğin tanıtımı yapılmış olur.ayrıca büyükdoğu fikriyatını yaymak çabasında pek çok grup var bu tip projeler için onlarla da irtibata geçilebilir.

 

gerçekten büyük çapta bir proje başlatmak düşünülüyorsa başka derneklerle de irtibata geçilebilir.büyük doğu adına kurulmasa da büyük doğu gençliğine ait olan veya en azından büyük doğuya muhabbet besleyen kişilere ait pek çok dernek var.birlikte çalışmanın faydalı olabileceği fikrindeyim.

 

bir de projeyi sadece kitap alıp veya toplayıp dağıtmak, emanet etmek aşamasında bırakırsak projenin verimsiz olacağı fikrindeyim.farketmesek de elimizde çok imkan var.en basitinden içimizdeki her on kişiden en az dördünün bir dernekle ilişkisi vardır, her on kişiden 7 si bu site dışındaki sitelere de üyedir, hatta bazılarının kendi siteleri de vardır, içimizde haftada bir çocuklarla, gençlerle sohbet düzenleyenler vardır, çeşitli kurumlarda konferans verme imkanı bulunanlar, gazetelerde dergilerde haber sitelerinde köşe yazıları yazanlar vardır vs. eğer verimli bir proje yapacaksak bütün bu imkanları değerlendirmeli ulaşabildiğimiz her yerde üstadı ve büyük doğu fikriyatını tanıtmalıyız.tabi bu yerlerden bazılarında projenin tanıtımı da yapılabilir.bu şekilde yapılırsa hem kitap toplama, dağıtma projesine destek bulma imkanımız olur.hem de hedef kitlenin ilgisini üstad üzerinde yoğunlaştırmış oluruz.

 

hedef kitleyi her yönden kuşatmamız gerekiyor.küfür ehli nasıl ki tv'siyle, haber siteleriyle, gazeteleriyle, dizileriyle, filmleriyle, tiyatrolarıyla cemiyeti her yönden kuşatıp zehrini kusuyorsa, bizimde öyle bir kuşatmayla panzehir enjekte etmemiz lazım diye düşünüyorum.

 

yukarda saydığım imkanların bazılarını uçuk görenler olabilir ancak sitenin ve üyelerin seviyesini bildiğimden bu imkanlara sahip olduğumuzu düşünüyorum.bu hesabım yeni olsa da benim ilk hesabı açtığımda bu sitenin üye sayısı henüz 5000 olmamıştı.

 

anadolu gençlik derneği gibi dernekler bu hususta en azından tanıtım açısından yardımcı olmayı kabul edecektir diye düşünüyorum.tabi bu dernekle ilişkim olmadığından görüşme işlemini dernekle doğrudan ilişkisi olan arkadaşların yapması daha uygun olur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Antalya'da ve İstanbul'da bazı dernek ve vakıflarla iletişim kurabilirim. Belittiğiniz gibi aramızdaki kardeşlerden bu şekilde imkanları olan çok kişi vardır elbet. Bir şekilde insanlar üzerinde bir etki oluşturulmalı. Bu eserler ve fikirler tebliğ edilmeli. Bu konuda:

  • Kitap dağıtım işleri farklı illerden belirli kişilere verilir. Özellikle dernek ve vakıflarla ilişkisi olan şahıslara. Dağıtım bu şekilde devam eder.
  • Bu forumdakiler hiç bir araya geliyor mu bilmiyorum. Ama bir araya gelerek, hem kardeşliğimizi pekiştirir hem de yapılacaklar hususunda daha da iyi bir plan yapılabilir
  • Bu arada oluşturacağımız sayfanın(bunun nasıl olacağı da görüşülmeli) reklamını yapabilmeliyiz ki proje devamlı olsun. Yardım almamız lazım

Oluşturacağımız sayfa hakkında: n-f-k.com dan ayrı bir site oluşturmak bana daha cazip geliyordu ama şu an kararsız kaldım. Belki aksiyon.n-f-k.com diye bir sayfa açıp üyelerin (sadece bu projenin değil) yaptığı her şey burada paylaşılabilir. Ya da ana sayfa bu iş için kullanılabilir.Daha farklı şeyler de olabilir ama bu iş sadece forum içersinde gerçekleşmemeli. Reklamı yapılabilsin ve daha da genişleyebilsin. Şu an belirsiz olan noktalardan birisi bu. Bunun üzerinde durabiliriz.Hayırlı Günler...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ana sayfada projenin tanıtımı vardı bir ara yine konulursa uygun olabilir.veya sizin dediğiniz gibi bir sayfa açılabilir.ancak ismi aksiyon olmamalı kitap dağıtım projesinin tanıtımını yapan ve ismi de bununla alakalı olan bir isim olmalı.

 

ayrıca sayfada okuyan kişileri cezbedecek şekilde üstadın tanıtımı yapılmalı.tabi proje geniş bir proje olacaksa karalama kampanyalarına cevap verecek kuvvetli kalemlerden müteşekkil bir ekip oluşturulmalı.sitemize has çalışmalardan biri olan sınıf sistemi ve sınıf çalışmaları tekrar başlatılmalı ve bunlarda elimizdeki imkanlar ölçüsünde yayınlanmalı.islami dergilerle ve gazetelerle görüşüp bir sayılarında üstada bir sayfa ayırmalarını ve o sayfada bizim hazırladığımız içeriği yayınlamalarını rica edebiliriz.

 

umarım fazla ileri gitmiyorumdur.daha idareden izin almadık. sorun çıkmasın :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haklısın site sahipleri ile görüşmek lazım önce :)

 

Yine de kafamızda bir şeyler oluştu. Şimdilik gelecek diğer cevapları beklemek lazım.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Öncelikle böyle bir teşebbüs ihtimalinin zihinlerde belirdiğini ve bu hususta heyecan oluştuğunu görmek bizler için oldukça sevindirici oldu. Konuyu yönetici arkadaşlarla etraflıca değerlendirdikten sonra site olarak kendi önerilerimizi ve bizim neler yapabileceğimizi daha detaylı bir mesajla paylaşacağız. Bu esnada da diğer arkadaşlarımızın konuya sağlayacakları katkıyı yakından izliyor olacağız. Bire bir iletişimin dışında, bu başlığa yazılacak olan fikirler kanaatimizin oluşmasında mutlaka yardımcı olacaktır.

 

Henüz detaylı bir değerlendirme yapmamış da olsak, n-f-k.com Facebook Grubumuzun şahsen bu hususta iyi bir zemin oluşturabileceği kanaatinde olduğumu paylaşmak istiyorum.

 

Saygı ve selamlarımla

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Farklı fikirleri de dinlemek ve istişare etmek gerek. Bu konunun fikir kısmını hemen toparlayıp harekete geçmek lazım.

 

İyi günler...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bence de bir karara varılsın artık. Ufak çaplı da olsa yapalım lütfen. Uzun zamandır ortaklaşa bir taşı kaldırmadık, koymadık elimizi taşın altına. Bu aktiviteler bize kuvvet veriyor, daha zinde tutuyor. Sanalı aşıyoruz.

 

Leyl hanım da bir yorumunda bahsetmişti. Ali Emiri kültür merkezinde gerçekleştirilen sempozyum mesela hala damağımdadır tadı. Buradan arkadaşlarla, gönüldaşlarla aynı atmosferi paylaşmak hoştu. Bu birliktelik bana huzur veriyor. Konuşmasak etmesek de iki cümleyi karşı beri kurmasak ki hem günah o :) böyle daha güzel.

 

Ben paramı koyuyorum ortaya siz organizeyi kurun. De hadi.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

NFK-Fan en azından cevap yazarsan seviniriz..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Bu konuyla alakalı bir MSN Messenger toplantısı düzenlemeyi düşünüyoruz. 1-2 gün içerisinde toplantının detayları paylaşılacak. Bu esnada biraz daha sabır göstermenizi bekliyor olacağız.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

bu çalışma hayata geçirilirse ki geçirilmesi için elimden geleni vaya üstümüze düşeni inşallah yapacağım çok güzel şeyler olacak ve sonucunda inşallah bizi gururlandıracak :shiny:

 

ah yaa şimdiden bi heyecan bastı ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

bu çalışma hayata geçirilirse ki geçirilmesi için elimden geleni vaya üstümüze düşeni inşallah yapacağım çok güzel şeyler olacak ve sonucunda inşallah bizi gururlandıracak :shiny:

 

ah yaa şimdiden bi heyecan bastı ;)

 

İnşallah bizler de bu heyecanımızı kaybetmeyiz. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

İnşallah bizler de bu heyecanımızı kaybetmeyiz. :)

 

inşallah:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esselam...

 

Bir kaç gün evvel niyet ettim yazmaya hatta 2 paragraf kadar yazdım bile, sonra patavatsızın biri geldi çay içmeye, öylece kaldı. Yok mahalle esnafı değil devlet memuruyum :) Her neyse sözü çok uzatmaya lüzum yoktur.

 

Geçtiğimiz aylarda bir kaç kere gözüme ilişen bir sticker vardı, bir gün dikkat kesilip okudum. Efendimize selavatı şerife getirmenin faziletinden bahsediyor ve bir selavat getirmemiz isteniyordu, kendisi avuç içinden biraz büyük normal bir insanın elinden biraz küçüktü. İş merkezleri, pasajlar, avmler, panolar, trafolar, apartman girişleri, araçlar, belediye otobüsleri gibi yerlere yapıştırıldığını tahmin ettiğim bu stickerlar aslında mükemmel bir fikrin tezahuruydu hiç şüphesiz. İnsanları yormayan, onlardan para ya da zamanlarını istemeyen, sadece bir kere 8-10 kelime söylemesini isteyen 'Allah rızası için' yapılan güzel bir şeydi sadece. Hiç aklımızda yokken sessiz sedasız bir şekilde belki milyonlarca selavat getirildi bu vesileyle. Geri dönüşüm zahiren olmadı belki fakat eminim ki batınında çok sevap aldı bu işi başlatan ve vesile olan herkes.

 

Bunu anlatıyorum çünkü yukarıda tartıştığınız proje de böyle olmalı. Yani bu mantık çerçevesinde ve paralel olmalı. İnsanlardan direkt ya da dolaylı olarak bırakın para, kitap veya zaman istemeyi kitap hediye etmek etseniz almayacak milyonlarca insan var. Demek istediğim, görünürde insanlara herhangi bir ek yük yüklememeli bu proje. Siz birine kitabı vereceksiniz, ilgili kişi bu kitabı okuyacak (ki burada kitap okumayı seven insanlara ulaşılmalı diye düşünüyorum) ve belki de bir başkasına vermeyecek bile. İşte bu noktada kitap sirkülasyonunu sağlayabilmek için yeni ve yaratıcı (o manada demediğimi biliyorsunuz :) )fikirlere ihtiyaç oluşuyor. Ne yapılmalı ki ben aldığım bir kitabı en kısa zamanda okuyup bir başkasına hediye edeyim?

 

İnsanlara bir minnet borcu yüklenebilir mi? Bunu yapmam mümkün müdür? Yahut kitabı okuduktan sonra bir başkasına veren insan, kendi isminin bir sitede, bir dergide anılmasından hoşnut olur mu? Bu onun için yeterli olur mu? Sorular, sorular, sorular...

 

Şahsi kanaatim odur ki, bu site altında açılması düşünülen alana, bir sayaç konulabilir, kitabı okuyup bir başkasına teslim eden okuduğu kitabı yazar ve sayaç bir artar. Yahut şehirler ve isimler konulabilir. ( başörtüsü için on milyon imza kampanyasına benzer şekilde evet) Kitabı kimden aldınız, nerede yaşıyorsunuz, okuduktan sonra kime verdiniz? gibi suallerle bir döngü kurulabilir. Bu sosyal medyada nispeten ilgi çekebilir. Böylece 6 ay sonunda en fazla katkıda bulunan arkadaşımıza sitenin ve projenin hediyesi olarak güzel birşeyler verilebilir gibi. En aktif il, en çok okuyan kesim, cinsiyet, yaş gibi istatistikler bile tutabiliriz kendimizce.

 

Hayırlısı olsun.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esselam...

 

Bir kaç gün evvel niyet ettim yazmaya hatta 2 paragraf kadar yazdım bile, sonra patavatsızın biri geldi çay içmeye, öylece kaldı. Yok mahalle esnafı değil devlet memuruyum :) Her neyse sözü çok uzatmaya lüzum yoktur.

 

Geçtiğimiz aylarda bir kaç kere gözüme ilişen bir sticker vardı, bir gün dikkat kesilip okudum. Efendimize selavatı şerife getirmenin faziletinden bahsediyor ve bir selavat getirmemiz isteniyordu, kendisi avuç içinden biraz büyük normal bir insanın elinden biraz küçüktü. İş merkezleri, pasajlar, avmler, panolar, trafolar, apartman girişleri, araçlar, belediye otobüsleri gibi yerlere yapıştırıldığını tahmin ettiğim bu stickerlar aslında mükemmel bir fikrin tezahuruydu hiç şüphesiz. İnsanları yormayan, onlardan para ya da zamanlarını istemeyen, sadece bir kere 8-10 kelime söylemesini isteyen 'Allah rızası için' yapılan güzel bir şeydi sadece. Hiç aklımızda yokken sessiz sedasız bir şekilde belki milyonlarca selavat getirildi bu vesileyle. Geri dönüşüm zahiren olmadı belki fakat eminim ki batınında çok sevap aldı bu işi başlatan ve vesile olan herkes.

 

Bunu anlatıyorum çünkü yukarıda tartıştığınız proje de böyle olmalı. Yani bu mantık çerçevesinde ve paralel olmalı. İnsanlardan direkt ya da dolaylı olarak bırakın para, kitap veya zaman istemeyi kitap hediye etmek etseniz almayacak milyonlarca insan var. Demek istediğim, görünürde insanlara herhangi bir ek yük yüklememeli bu proje. Siz birine kitabı vereceksiniz, ilgili kişi bu kitabı okuyacak (ki burada kitap okumayı seven insanlara ulaşılmalı diye düşünüyorum) ve belki de bir başkasına vermeyecek bile. İşte bu noktada kitap sirkülasyonunu sağlayabilmek için yeni ve yaratıcı (o manada demediğimi biliyorsunuz :) )fikirlere ihtiyaç oluşuyor. Ne yapılmalı ki ben aldığım bir kitabı en kısa zamanda okuyup bir başkasına hediye edeyim?

 

İnsanlara bir minnet borcu yüklenebilir mi? Bunu yapmam mümkün müdür? Yahut kitabı okuduktan sonra bir başkasına veren insan, kendi isminin bir sitede, bir dergide anılmasından hoşnut olur mu? Bu onun için yeterli olur mu? Sorular, sorular, sorular...

 

Şahsi kanaatim odur ki, bu site altında açılması düşünülen alana, bir sayaç konulabilir, kitabı okuyup bir başkasına teslim eden okuduğu kitabı yazar ve sayaç bir artar. Yahut şehirler ve isimler konulabilir. ( başörtüsü için on milyon imza kampanyasına benzer şekilde evet) Kitabı kimden aldınız, nerede yaşıyorsunuz, okuduktan sonra kime verdiniz? gibi suallerle bir döngü kurulabilir. Bu sosyal medyada nispeten ilgi çekebilir. Böylece 6 ay sonunda en fazla katkıda bulunan arkadaşımıza sitenin ve projenin hediyesi olarak güzel birşeyler verilebilir gibi. En aktif il, en çok okuyan kesim, cinsiyet, yaş gibi istatistikler bile tutabiliriz kendimizce.

 

Hayırlısı olsun.

 

Allah razı olsun. Okuduklarınız ve yazdıklarınız için.

 

Kitaplar inşallah elden tembih edilerek dağıtılacak. Belki fireler verebiliriz ama o kadar tembihten sonra herhalde kitaplar okunacak ve tekrar dağıtılacaktır. Temennimiz bu yönde. Ayrıca Projenin başarıya ulaşıp ulaşmamasından ziyade projeye katılan arkadaşların niyetleri, maddi ve manevi destekleri önemlidir. Biz en iyisini düşünüp planlamalıyız. Gerisi Allah'ın bileceği iş.

 

“Bu kadar lâftan sonra dâva şurada düğümleniyor: Bizi bir büyük aksiyon beklemekte; hangi sahada isterseniz isteyin… ” - İman ve Aksiyon

 

Henüz her şey netlik kazanmış değil. Forum yönetimi ve projeye destek olan arkadaşlar bazı meseleleri tekrar masaya yatıracak. İnşallah tüm meseleler tekrar gözden geçirildikten sonra bu işe başlayacağız.

 

Hayırlı geceler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...