NFK-Fan 285 Report post Posted January 27, 2006 KALDIRIMLAR (II) Başını bir gayeye satmış kahraman gibi, Etinle, kemiğinle, sokakların malısın! Kurulup şiltesine bir tahtaravan gibi, ' Sonsuz mesafelerin üstünden aşmalısın! Fahişe yataklardan kaçtığın günden beri, Erimiş ruhlarınız bir derdin potasında. Senin gölgeni içmiş, onun gözbebekleri; Onun taşı erimiş, senin kafatasında. İkinizin de ne eş, ne arkadaşınız var; Sükût gibi münzevî, çığlık gibi hürsünüz. Dünyada taşınacak bir kuru başınız var; Onu da, hangi diyar olsa götürürsünüz. Yağız atlı süvari, koştur atını, koştur! Sonunda kabre çıkar bu yolun kıvrımları. Ne kaldırımlar kadar seni anlayan olur, Ne senin anladığın kadar, kaldırımları... (NFK/1927) Share this post Link to post Share on other sites
trradomir 206 Report post Posted July 5, 2007 Söylemek fakire düştü. Download bölümünden Aykut Kuşkaya'nın bu şiire yaptığı besteyi indirebilirsiniz. Benim çok hoşuma gidiyor, özellikle introsu, peşrev kısmı harika :lol: Share this post Link to post Share on other sites
cihat 28 Report post Posted July 6, 2007 Üstadın bu şiirinin içimde ayrı bir yeri var. Bu kadar akıcılık... buna rağmen ikinci plana atılmayan mana.. öyle güçlü bir ahenkle örülmüş ki deyim yerindeyse şiirin tadı damağımızda kalıyor Hele final.. ilk okuduğumdan beri ezberimdedir.. okur okur serinlerim Yağız atlı süvari, koştur atını, koştur! / Sonunda kabre çıkar bu yolun kıvrımları / Ne kaldırımlar kadar seni anlayan olur / Ne senin anladığın kadar, kaldırımları... Gerçek sanatkarlık işte budur.. Eserin karşısında şapka çıkarmaktan başka tepki verilemiyor.. Büyüksün Üstad ! Share this post Link to post Share on other sites
deniz 2 Report post Posted July 16, 2007 kardeşim ben aykut kuşkaya nın kaldırımlar 1 e beste yaptığını zannediyordum. yanılıyorsam uyarınız lütfen... :) Share this post Link to post Share on other sites
trradomir 206 Report post Posted July 16, 2007 Aykut Kuşkaya ikisine de beste yapmıştır. Sitenin download bölümünden her ikisini de indirebilirsiniz. Share this post Link to post Share on other sites