Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

By_X

Üye
  • Content Count

    52
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by By_X


  1. İbrikçi yine meydanı boş bulmuşsun yarım gazla bu ne hız kuzum? İki dakikada alleme kesilip sitenin kürsüsünden fetva üfürüyorsun. Sen bu çok mühim bilgileri neye dayandırıyorsun hacı? Nedir bunların istinad noktaları, dayanakları? "Allah mutlu olacakmış, kullarından beklentileri varmış" hangi ayetlerin tefsiri bunlar? İbrikçi zade efendinin mi? Lisanın da yamuk yumuk tasavvufdan dem vurup edebe mugayir ifadeler kullanman senden işkillenmeme sebep oldu, iyice şirazeden çıktın sen, bu ibrikten temiz su akmıyorya hadi hayırlısı bakalım.


  2. Ak sakallı dedesi kullanmış diye bu amiyane tabiri ısrarla kullanıyor hafakan abi, böğğ geliyor çok güzel dedin, kulak tırmalıyor ilaveten. Bizim için yegane ölçü Kuran'dır ve Efendimizdir (s.a.v). Kuranda ve Hadislerde kadın, hanım, eş ve zevce kavramları kullanılır. İçtihat sahipleri, alimler bu kavramı tefsirlerde, şerhlerde arvat şeklinde pardon avrat şeklinde kullanmamış. Toplum içinde insan ağzının ayarına dikkat eder değil mi? Birşeyin kullanılıp kullanılmayacağını insan kendisi bilmez mi? Hanım kardeşler var sitede, bu tabiri kabul eden yada hoşgören var mı acaba? Düşünmüyorki adam, ben seviyorum diye herkesi aynı kefeye koyuyor sen sevdin madem bizde sevelim oldu mu? Her doğru her yerde söylenmez efendi. Hahaha birde kelimenin etimolojik kökenine inmişsin ancak mevzuya kelalaka giriş yapmışsın ibrikçi, bazı yerlerde "Arvat" diyorlarmış bazı yerlerde de "Avrat" diyorlarmış karar verelim kim ne diyor, dedelerin dediği mi bazı yerlerde söylenilen mi doğru? Tdk'ya bakbakalım arvat diye bişey var mı, arapça lugatlara bakalım avrat avret manasında karşılık buluyor arvat arvet diye bir şey oluyor mu? Güzel yuvarlamışsın ar başta olursa pek güzelmiş "V" vavın yemin hali, at da şu dört ayaklı binek hayvanı hepsini topladık mı kırk eder? Kırkda mübarek sayı.. :). Kalemdar başkan izin verirseniz ben de kullanmak istiyorum baksanıza zararlı değil aksine faydalı bir şeymiş bu. Hatta konu başlığını değiştirelim "Arvat nasıl olmalı" Kadın ne abi siz burjuva mısınız? Taşralıyız biz istemiyorsanız silin üyeliğimi, taşralıysanız taşlanırsınız abi..... :)

    • Like 3

  3. Mübarek üç ayların içinde irtihal etmiş. Çekilen zahmetlere mukabil rahmeti ilahiyeye nail olur inşallah. Ahir zamanda evladu iyal kaygısını aşıp ümmetin derdiyle hemdem olan insanlara bu zamanda çok nadiren rastlanılıyor. Sayıları da her geçen gün azalmakta. Ruhu şad, kabri nur, mekanı cennet olsun.


  4. Dünyaca Ünlü Nobel Ödüllü Yazar Hayatını Kaybetti

     

    1397799344.jpg

     

     

    Nobel ödüllü Kolombiyalı romancı Gabriel Garcia Marquez 87 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü yazar, iki hafta önce Meksika'nın başkenti Meksiko'da hastaneye kaldırılmıştı.

    Reuters haber ajansı yazarın ölüm haberini Meksika gazetelerine, Associated Press ise aile dostlarına dayandırdı.

    Marquez ailesinin sözcüsü Fernanda Familiar da Twitter hesabından 'Marquez'in kalbi' durdu açıklamasını yaptı.

    Dünya edebiyatının en büyük romancıları arasında yer alan Marquez, Nobel Edebiyat Ödülü'ne 1982 yılında değer görülmüştü. Edebiyatta "büyülü gerçekçilik" akımının önemli temsilcilerinden Marquez'in, 1967'de yayımlanan "Yüzyıllık Yalnızlık" adlı kült romanı 25'ten fazla dile çevrildi.


  5. Siyasi konjoktürde boşluğu doldurulamayacak önemli bir isim. Kamuoyunda gafman olarak lanse edilir. Yeni söylemlerin kelalaka buluşların mimarıdır o. Güncel olması nedeniyle Top10 da ilk üçe girebilecek bir gaf daha paylaşalım ve bu gizemli şahıs hakkında birkaç ipucu daha verelim.

     

    "Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı okun böğrüne mühürünüzü basın. Kul hakkı yiyenlerden hesap soralım. Namussuz siyaseti getirelim. Düzgün siyaseti getirelim"

    Seçim çalışmaları için Elazığ'ının Kovancılar ilçesinde 20 kişilikten mürekkep bir topluluğa seslenen bu gizemli şahıs konuşma esnasında;

    "Bu benim Karakoçan'a ikinci gelişim" demiş..

    • Like 1

  6. Bunu duyan Tayyip durur mu? "Rahmetimiz gazabımızı aşacak" diyerek işi son noktaya vardırdı.

     

    Bu liste uzar gider daha, nasipse uzatırız.

     

    Durun bakalım fevri davranmayın daha henüz nokta koyulacak zaman gelmedi. Tayyip bey bunu derken ne demek istedi, haşa ve kella uluhiyyet mi addetti? Acziyetinin idrakinde olan bir beşer bu sözü sarfedemez mi? Eskiden padişahların huzuruna gelen halk, kendilerini huzura takdim ederlerken kulunuz Ali veyahut kulunuz Osman diyerek takdim ederlermiş.Haşa, halk padişahı ilah mı kabul ediyor burda? Bazı insanların derdi farklı sivrisineğin kanadından yağ çıkar mı acaba? Ya çıkarsa...

     

    Başbakan merhamet konusunda yerden göğe kadar haklı. Gezi olayları vs. diğer olaylar konusunda onun yerinde başka bir lider olsaydı değil tomalarla o kalabalığı askerle, tankla dağıtırdı. Başka ülkelerde nice örnekleri var. Başbakanın fazla müsamahakar olduğunu düşünüyorum kendisi de farkında ki "Rahmetimiz gazabımızı aşacak" diyor. Kaldı ki son zamanda yaşanan hadiseler bu sözünü teyit eder nitelikte.

     

    Rahmetimiz gazabımızı aşacak diyen zat bakın başka bir yerde ne diyor? "Biz size efendi olmaya, baba olmaya değiil hizmetkar olmaya geldik".

     

    http://www.youtube.com/watch?v=7epMOUGFiUo

     

    • Like 2

  7. Geç haberim oldu, yetişemedim ve bu yüzden bay alt tire iks'i esefle kınıyorum. Yalnız birinci olacak arkadaşa buradan bir uyarıda bulunmak istiyorum. Ödül törenine korumalarıyla gitsin zira her türlü seremoniye, sempozyuma, müsamereye, festivale düşman olan iki üye var bu sitede ki ikisi de birbirinden tehlikeli. Bu modern derebeylerinin feodal yapılarından totaliter bir monarşiyle uzak durmamız lazım.

     

    Uzun zaman oldu yazamıyordum sebepleri vardı zira bunların. Yazma istidadımın körelmesinden tutunda bütün fiziki fonsksiyonlarımın sekteye uğraması, algılarımın zayıflaması, ekseriyetle şaşı bakıyor olmam, aynaya baktığımda kendini kınama hastalığı, kabuslar eşliğinde uyanma, histerik sayıklamalar, gece nöbetleri ve açıklamaktan imtina ettiğim başka başka haller...Hergün bunlarla cebelleşmek zorundayım. Bütün bunların müsebbibini artık açıklamak istiyorum. Bu güne dek saklamakla elime ne geçti peki? Hiçbir şey. Hayır, hayır. Açıklayacağım. Kendi kabahatlerini görmezden gelen, zeytin yağı şiarıyla bezenmiş her mevzuda üste çıkma gayretiyle ve her defasında hatalarını masum, saf, iyi niyet abidesi bendenize fatura eden maalesef bunu da şapka çıkarttıracak bir profesyonellikle gerçekleştiren A kalite "ayarsız" dır dostlarım. Evet evet yanlış duymadınız "ayarsız". Sizlere hak veriyorum sizler de yakıştıramadınız böyle birşey beklemiyordunuz fakat gerçekler acıdır dostlarım. Bunu kabullenmek zorundasınız. Bende sizler gibi bütün masumiyetimle, içtenliğimle ona güvenmiştim, güvenimin sarsılmaz olduğunu hiçbirşeyin de bu güveni sarsmayacağı kanaatini taşıyordum Maalesef ayarsız sizler gibi beni de hayal kırıklığına uğrattı. Tembelliğinin, ataletinin, hımbıllığının, üşengeçliğinin faturasını bir başka insana kesecek kadar umarsız duyarsız bi adammış meğer. Bu cesareti kimden alıyor dersiniz. Onu da pek yakında açıklayacağım. Merakınızın kabardığını, sabırsızlandığınızı biliyorum. Çelik pençelerimle o maskeyi de alaşağı edeceğim kuvvet aldığı dayandığı beslendiği ikinci şahsiyetide açıklayacağım. Sizden istirhamım göreceğiniz hakikat karşısında şuurunuzu kaybetmemeniz ve metanetizi korumanızdır.

     

    *6.cılığı hakeden kardeşimizi de ayrıca tebrik ediyor, kendisine 6.cılıktan altın madalyalara doğru uzanan muvaffakiyetler diliyorum.

    • Like 2

  8. Türkiye'de kıymeti bilinmeyen ve anlaşılamayan Naci, batının kendisini keşfetmesinin ardından konferans vermesi için davet edilmiş. Ve davetin açılış konuşmasında abideleştirdiği dava taşını gediğine koymasını bilmiş. Alkış tufanı kopartan konuşmanın girizgahını aşağıya alıntılayalım.  

     

    "Size, bir serçe yumurtasından kartal çıkarmaya davranmak gibi garip gelecek bir dava üzerindeyim... Memleketinden kovulup dışarıda soylu bir idrak ailesi arayan bu dava, öylesine öksüzdür ki, onu öz yurdumda ve hatta devrim dolandırıcılarının çürüttüğü İslam memleketlerinde savunmaktansa burunları halkalı ve beyinleri fokurdamaklı medeniler dünyasında müdafaa etmek daha ümit vericidir. Bu ülkeler, ceplerinde kaybettikleri güneşi Batının solgun ampüllerinde ararken, siz, artık söndüğünü gördüğünüz bu ampüller önünde güneşi kabul etmeye onlardan fazla istidatlısınız." syf.177


  9. Yad-ı mazi. Geçmişe ait anıları, vuku bulmuş münakaşaları, hoş hatıraları anlatan kardeşler biz forum müntesiplerine geçmişi temaşa ettirdiler. Hoş hatıralarla bir nevi geçmişe ayna tuttular. Sukutu ihtiyar eden ben bile bu başlıkda yazmanın luzümlü olduğu hissine kapılarak birşeyler karalama ihtiyacı hissettim. Her ne kadar bu durumda nam şahıs ayarsızın tazyikine kapılsamda son zamanların en güzel başlığının da payı büyük olsa gerek. Trradomir bu vesileyle kadim üyeleri konuşturmayı başardıya nazarımda rüştünü ispat eyledi.:) Çapımdan husule gelen şu veciz sözü siz değerli okuyucularım huzurunda trra'ya armağan ediyorum, kaydediniz. Biz başarıya, başarı ise bu adama aç! Geçmişin başarısıyla şimdiki ahvalin mukayesesi elbetteki doğru olmaz. Var olmanın temel prensiplerinden birisi olan yenilik, yenilenme(Rejenerasyon). Geçmişi ardımızda bırakırken daima yeniliğe, yenilenmeye muhtaç olan bizler hayıflanmak yerine geçmişden güç alarak geleceğe doğru dev adımlarla ilerlemeliyiz, mesafe almalıyız. Bugün o kıymettar kardeşler isimleriyle acı tatlı hatıraları ile anılıyorlarsa yine aramıza girmenin cehdi içerisinde olmalı, bir bütünün parçası olduklarını unutmamalıdırlar. Her bir kardeş Üstadın eserlerinden şahsiyetinden feyz alarak, iştiyakla, coşkuyla vecd ile kendilerini burada bulup, burada vakit geçirmişlerse bir vefa borcunun gereği olarak ayda birde olsa selam vermeli, o nezih simalarıyla tebessüm ederek burada kendilerini göstermelidirler. Nedir bir daha dönmemek üzere küt diye çekip gitmenin altında yatan mantık? Gelmelisiniz, dönmelisiniz birlikten güç doğar anlayışına tezat bir tavır takınmamalısınız. Bu bir serzeniş değil, sitem değil bilakis istirhamdır. Geliniz...

     

    Takip edildiğimizi sarahaten beyan eden Hacegan abiye hususen teşekkürü borç bilir, cümleten selam ederim...

    • Like 4

  10. 12.12.12 rakamlarını görünce bir bizim forumda eksikti şükür onu da tamamladılar şeklinde peşin hüküm oluşmuştu taki içeriği okuyana kadar:) Sosyal medya uzun zamandır malzeme sıkıntısı çekiyordu, 12'lik muhabbet imdatlarına yetişti anlaşılan. Değer yargılarımızı, bakış açılarımızı gözden geçirmemiz gerekiyor aslında. Biraz rağbet gören birşey anında sulandırılmaya, istismar edilmeye çalışılıyor. Birde 21 Aralık var gündemde oda zirve yapan saçmalıklar arasında.

    • Like 3

  11. 2 gün…

     

    Ah! ayarsızım. İnce sızım. Müstesna güzel. 2 gün ha? Tam 2 gün, bu kadar tahammül edebildin demek. Erbain çıkarmak kadar meşakkatli bir yükü, zaif ve naif omuzlarına yükledim öyle mi? Kendimi kati surette affetmeyeceğim! Benim kadim dostum. Kadimlik için fazla geçmişe sahip olamasakda Allah söyletti herhalde kadim dost olacağız seninle. Çevirim içi olmadan takip etme alışkanlığımı her seferinde tahrik gücü yüksek adeta infial uyandıran mesajlarınla bozmayı başarıyorsun.Tıpkı trradomir gibi, herkes onu hayırla anmış bende anayım. Kulağı östaki borusuna kadar çınlasın aramızda kalsın bazen kendisi kaşınıyor.:)Ben hakkımı saklı tutmayı yeğliyordum ancak bu şık bir o kadar da saygı değer tutumun karşınsında lâkayıt bir tavır takınamazdım.

     

    Bilirsin şöhret afet, fakirlik devlettir. Benden değil sayfalar dolusu bahsetmek, bir kelimecik dahi olsa bahsedilmeyi versin. Hem sen unutmadınya gözüm açık gitmez benim. :)

     

    Gelelim sana. Senden evvel, penaltılı bir isim filan var diyen devamını ne maksatla getirmediği belki pot kırdığı, en popülerinden gaf yaptığı yada bunlardan maada unuttuğu Anadolu ile Avrupa yakasını birbirinden ayıran boğazın vazifesini üstlenircesine bu ismi bölen Hacegan abiye! Teessüf ederim. Guinnes Rekorlar Kitabı'na giren, youtube'de 850 milyon kişi tarafından izlenerek dünyanın en çok izlenilen videosu ünvanına sahip gangam style türküsünün baş solisti Park Jae Sang kadar meşhur bir adama reva mı bu, olacak şey mi?

     

    Ayarsızım, hediye ettiğin müstesna parçayı mest olmuş bir halde dinlerken içimden geçeni seninle paylaşmak istedim, andım seni bu gece her şey yâdımdan silindi…

    • Like 1

  12. Burada mitajanı'na katılmak durumundayım. Herhangi bir cümlenin, kelimenin üstünü çizerseniz çizdiğiniz şeyi tasvip etmediğiniz, katılmadığınız anlamına gelir. Benimsenen şeyin altı, redde layık görülen şeyin de üstü çizilir. Konu başlığının isimlendirilmesinde mantık hatası göze çarpıyor. Son tahlilde ajan kardeşimin fikrine iştirak ediyor, söylediklerinin altını tükenmez kalemle çiziyorum.

     

    By_X / Yeraltından Notlar / Üçüncü Bab.

    • Like 4

  13. Hz. Ali Efendimiz (r.anh) insan dilinin altında gizlidir buyurmuşlar. Onu tanıyabilmek için evvela sohbet etmek gerekir. Sohbet esnasında kullandığı üslup, mimik, latifeler kişinin kalitesine, karekterine dair ip uçları verir. Ancak tam ve kesin bir tahlil için kısa bir birliktelik kafi değildir. Altının hası ateşde belli olur. Tabirimi hoşgörün canlar, şartlar elverdiğince muhatabımızı birazcık sululuk, (latife) yaparak birazcık da kızdırarak orjinal refkleksleriyle tanıyabiliriz. Adam *ayarsızsa, orantısız şakalar yapıyorsa o kişi ile aramızda gereken mesafeyi bırakmalıyız. Alışveriş, pazarlık gibi hususlarda kişi ta kendisidir. Başka bir kisveye zinhar bürünemez niçün, cimri ve hasis biri ise nefsi ona taviz verdirmeyecektirde ondan, keza cömert ise yine öyle. Tecrübeler ile sabittir.

     

    * bizim meşhur ayarsızı tenzih ediyorum. Şu ayarsız ifadesi dilimize pelesenk oldu, zaruret halinde kullanıyoruz yanlış anlaşılmasın :))


  14. 117784.jpg

     

     

    İsrail'den En Pis Silah: Kokarca Kokusu!

     

    İsrail yasadışı gösterileri dağıtmak için pis koku yayan bir silah geliştirdi.

     

     

    İsrail, yeni bir savunma silahı buldu: 3 berbat kokuyu birleştiren bu silahın adı "Kokarca Kokusu". Öldürücü olmayan bu pis koku, giysilere ve cilde yapışıyor; koklayanın midesi bulanıyor.

    Bozulmuş et, kokuşmuş çorap ve lağım kokusunu birleştiren İsrailli uzmanlar, koklayanı mahveden yeni bir koku birleşimi elde etti.

    Geniş katılımlı gösterileri dağıtmanın bir numaralı silahı artık bu koku olacak. Zırhlı araçlarda özel bir bölmeye yerleştirilen özel koku kalabalıklara püskürtülecek.

    Tamamen doğal bir birleşime sahip olan yeni madde, elbiseler ve cilt tarafından emiliyor, bulantı ve kusmaya neden oluyor. Tiksinti uyandıran koku, biber gazı ve tazyikli sudan çok daha etkili.

    "Kokarca"nın kokusunu gidermek de kolay olmuyor. Ne kadar temizlenmeye çalışılsa da bulaştığı yeri 3 gün kokutuyor.

     

    Kaynak


  15. Son zamanlarda forum aktiviteleri içerisinde bütün en'leri bünyesinde barındıran en faydalı, en parlak, en gerekli, en mantıklı, en makul önerilerden birisi. Okunacak kitaplar arasında bu eserin başlangıç teşkil etmesi eserin ehemmiyetini de ortaya koymaktadır. Eserin takdim kısmını mercek altına aldığımızda şu satırlar göze çarpıyor; "Türkiye'yi İslam alemini ve bütün insanlığı kurtaracak sistemin örgüsü lif lif bu esere yerleştirilmeye çalışılmıştır." *NFK Sırf bu ifade bile esere karşı olan ilgiyi körükleyebilir.

     

    Üstadın bu eserinde " Bütün kitap mefhumunun ruhu olan Allah'ın Kadim Kitabından ders alarak kula düşen vazife, kitap hacminde çalışmak... Gerisi haylazlık ve başıboşluk... sözü, her kitap bahsi açıldığında aklımıza gelmelidir. Münferid okumalar bir şekilde yarım kalırken toplu halde yapılan okumalarda netice elde edilebiliyor. Aktiviteye canu gönülden iştirak edeceğim. İnşallah katılımı bol bir aktivite olur.

    • Like 1

  16. Birlikteliği sağlamak adına güzel bir fikir. Münferid okumalar, çeşitli meşgaleler ve tembellikler sebebiyle aksamaya, ertelenmeye maruz kalırlar ama çoğunluğun iştiraki ile birbirinden destek alınarak yapılan işler neticeye ulaşır. Zevkle ve iştiyakla bu aktiviteye katılacağım, üzerime yapışan üşengençlikten kurtulmak başka türlü mümkün olmayacak gibi görünüyor. Büyük hedeflere takım çalışması ile ulaşılır, burada dikkat edilmesi gereken husus şudur, altını kırmızı kalemle çiziyorum dikkatle okuyunuz; Takım denilen olguda "ayarsız" şahsiyetleri barındırmamanız gerekir ki hedefe gidilen yolda tökezlemeyesiniz. :)


  17. Çevreci görüyorsun değil mi? Biz ayarsızın gıyabında nahak yere kelam etmedik. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, muhterem yanlışlıkla alacağı biletin faturasını bile bize kesmeye çalışıyor. Bu hatanın ceremesini biz niye çekelim a ayarsızım? Ayarsızım ayarsızım, sen varoldukça dinmez sızım diyen şair ne güzel terennüm buyurmuş. :) Sahi sen bize böyle bir iyilik yapar mısın yanlış bir bilet alıp şöyle fizana doğru gitsen ve bir dahi görüşemesek. :)


  18. Ehehe maskesi düştü düşecek bu adamın afalladı sanki. İpliğini pazara çıkarınca manevranın hasını gösterdi yine, neymiş efenim bir dahi aşk ile tekrar edelim "Yazmaya ve insanlara gerçekleri anlatmaya devam edeceğim." miş. öhö öhö şu siyasetçilerin meşhur sloganlarını andırdı kıvrak söylemi, "Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır" :) Trracım adam ayarsız, ayarsız. İstem dışı kendine yatkın birilerini buluyor arıza mıknatısı mübarek, bizimle frekansı tutmayınca devayı dışarda arıyor. Neyse fazla irdeleyip teferruata girmeyeceğim çevreci hakikatı kısa zamanda öğrenecekir ayarsıza bakıp kararmazsa eğer. :) Ceket, demirden korksaydık trene binmezdik, yiğidin harman olduğu yerden yazıyorum, boynumda yular altımdaki tabureyi tekmeleyecek yiğit arıyorum. Çok mu iddialı oldu lan trra dur beni de bekle... :D


  19. Size de hayırlı günler, hoşgeldiniz kendiniçöpeatançevreci kardeşim. "ayarsız" :rambo: deyince içim bi tuhaf oldu. Allahümme sabir. Bu adam oldum olası trübünlere oynuyor, duygu sömürüsü yaparak insanların ilgisini çekmeyi hedefliyor ve başarılıda oluyor, üzerine gidildiği takdirde kurnazca hareket ediyor, başka kanallardan cevap vererek kendini haklı çıkarıyor, blöf konusunda üstüne yoktur mesela. En son hatırladığım kadarıyla beni bir psikopatla karıştırmış olmalıki elimde neşterle kendisini kovaladığımı ve benden bir heyula gibi korktuğunu filan yazmış. Yuhh..! Bu adam Raskolnikovmu okudu acaba sonra uyudu kabus mu gördü? :) Elimde balta filan... Belki sizide kendisine destek olması için davet etmiştir zira burada yalnız ama maksadı müphem... Size dostane bir tavsiyede bulunmak isterim sizi temin ederim bu sizin menfaatinize olan tavsiyedir kulak kesilin ve beni iyi dinleyin, O şahısdan uzak durun ayarınız, tadınız, tuzunuz kaçmasın. :)


  20. Ayarsız birader de katılsaydı fena olmazdı. Belki bir rolanti ayarı filan yapalırdı ona, duyduğuma göre toplantıya iştirak edecekler arasında kalibrasyon işinden anlayan ehil kimseler varmış, ilgili işlemlerin ardından en azından topu taca değil de out'a filan atar açıklamaları az çok su götürürdü... :)

×
×
  • Create New...