Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

turkerdokur

Editor
  • Content Count

    141
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by turkerdokur


  1. Yazılanları okumaya vaktim olmadı lakin burada paylaşılan vieoların hepsini daha evvel izlemiştim.. tespit için yeterlidir diye düşünüyorum..

     

    Bakın kardeşler, itikadı ehl-i sünnet olan zarurat-ı diniyye'ye muhalefet etmeyen tüm cemaatler başımızın tacıdır.. Hepsine selam olsun allah say'lerini meşkur eylesin, hayırla mükafatlandırsın..

     

    Ancak bugün şu 4 noktaya lütfen çok dikkat edelim;

     

    1) Dinler arası Diyalog tuzağına dikkat:

    Bu bir Vatikan projesidir. Dinimizde "siz de haklısınız efendim, evet efendim sepet efendim vs." ilişkilerle diyalog kurmak yoktur. Tebliğ vardır. (Bu konuda çalışmalar yapan, tavsiye edebileceğim kişiler: Araştırmacı Yazar Sayın Ali Eren, Üstad Kadir Mısıroğlu, Sayın Mehmet Şevket Eygi, Ebubekir Sifil Hocaefendi, Mehmet Talu Hocaefendi, Cübbeli Ahmet Hocaefendi)

     

    2) Vahabbiliğe Dikkat:

    İnterneti kendisine fırsat bilen Vahhabiler zehirlerini saçmaya devam ediyorlar. "O şirk, bu şirk, şu şirk" herşey şirk bir bunlar müslüman.

     

    3) Şia inancını servis eden M.İslamoğlu:

    Kendisi hemşehrimdir. Ama bu hiçbir şeyi değiştirmez. İtikadı bozuktur. Üç Muhammed isimli kitabı zehir saçmaya devam ediyor. Üstad N.Fazıl yaşasaydı ilk reddiye yazacağı kişi bu zat olurdu herhalde. İlk reddiye de Üç Muhammed kitabına ve gerekçeli mealine olurdu.

     

    4) Harun Yahya Tehlikesi;

    Ne olduğunu yukarıdaki videolar ifade ediyor. Burada yazan düzgün itikatlı çok arkadaş var onlar cevap vermişlerdir muhtemelen.


  2. Babanzade Ahmed Naim, cumhuriyetin ilk dönemlerinde Tecrid-i Sarih Buhari-i Şerif Tercümesi'nde yer alan alimlerden olan Ahmed Naim olsa gerek..

    Kendisini ilmi ile bilmekteyiz fakat bu verilen bilgiler iftira olsa gerek..

    Şeyhülislam Musa Kazım Efendi'nin mason olduğunu www.mason.org sitesinde müşahade edebiliyoruz..

    Neslihan Hanım konusunda da bu fakir bilgi sahibi değil..

    Makalede de belirtildiği üzre Okan Bayülgen'in Elmalılı merhumun torunu olduğunu bilirdik fakat bu yazar bozuntusu Elmalılı hakkında acaba neler serdedecek merakla beklemekteyiz..

    Ancak yazının alındığı web sitesi'nin "İslam Rahatsızları" cephesinde olduğunu bildiğimizden yazıya "tamamen güvenilir" diyemeyiz..

    Kısmen doğru olabilir belki ama kimi noktalarda "şu iftiradır, bu iftiradır" diyenler çıkarsa ona da ihtimal veririz..


  3. NEFRETİN ADI: NFK

     

    Kızgın Yahudi'nin eline bomba, bazuka ve sair mühimmatı verseniz herhalde ilk patlatacağı yerler ilk yazısında andığı Necip Fazıl Kısakürek'in isminin verildiği binalar olurdu.. Hıncını binadan alırdı kızgın Yahudi.. Kısaca bu kızgının nefretinin adı NFK.. Ve bakın ne diyor;

     

    "Azgın bir ırkçının, altı milyon kişinin ölümünü onaylayan ve az bulan bir yaratığın adını Nâzım Hikmet’le birlikte anamazsınız." diyor Yahudi..

     

    Evet O temiz ismin N.Hikmet ile anılmaması gerekir, çünkü "su" ile bir araya gelen "alkol" suyu da murdar eder, biz "alkol"den beriyiz (uzağız), "su"dan ise vazgeçemeyiz.. Bize bu üslubu da cahile nasıl cevap verilir bunu da öğreten Üstadımız Necip Fazıl'dır.. Onu bize tanıtan sonsuz hamd olsun.. Mekanı cennet olsun, , Yahudi ve Hıristiyan'ın asla giremeyeceği, ahirette avcunu yalayacağı cennet..


  4. Geçenlerde Bayram Hocam'ın "Dua Ordusu" sohbetini dinlerken şunu duydum;

     

    "Şeyh Şamil öldüğünde vücudunu açıp bakıyorlar ki 120 tane kılıç yarası var, bende ise bir tane bile yok" diyor, hayıflanıyordu hocaefendi.. Şehit olmayı bu denli istemşti ki kendisi de haince bir bıçaklanma ile Şehadet şerbetini içti..

     

    Allah rahmet eylesin..


  5. Kıymetli topraklarımızda faal olan İsmailağa (Mahmud Efendi Hz.), İskenderpaşa (Esad Coşan Hocaefendi), Menzil (A.Erol Hz.), Sami Efendi (O.Nuri Topbaş Hocaefendi) cemaatleri, Abdülhakim Arvasi Hz. kolu ve daha bir çok Nakşi Tarikinden gelen kol, hepsi Halidi'dir.. Ben de bunlardan birisine mensubum.. Ayrım yoktur hepsi bizimdir hepsi haktır, ancak mesele ehl-i sünnet olmak.. Bunların hepsi itikatta ehl-i sünnettir.. Tabii amelde kimisi kimisinden daha hassastır.. Mevla hepsine razı olduğu hassasiyetleri nasip etsin..


  6. Ben de 3 sene evvel "O ve Ben" ile başladım okumaya, bunalımlı ve arayış içinde geçen günlerimdi..

    Yaşım 24 ve birkaç sene evvel namaza başlayan İslami şuur sahibi olma gayretinde bir gençken Üstad çıkıverdi karşıma..

     

    Mürşid arama hikayem de böylece başladı..

    Bir Necib'i sevdim bir Arvasi'yi..

    Aralarındaki mürid ve mürşid ilişkisi bana tasavvufu tanıttı..

    "O ve Ben"de anlattığı bunalımlı günlerin benzerlerini yaşıyordum adeta..

    Üniversite'yi bitirmiş askerden henüz gelmiştim..

    Askerde fazla kitap okuyamama ve "nitelikli eser nedir" bilmeme/anlayamama sebebiyle neredeyse kaybedeceğim okuma alışkanlığım, Üstad ile yeniden hayat buldu..

    Okudukça daldım, daldıkça okudum..

    Çile, Cinnet Müstatili Çöle İnen Nur derken ayda oratalama 1 kitabını okur oldum..

     

    Ve Üstad'dan aldığım feyz ile birkaç ay sonra aradığım yaşayan mürşidi buldum..

    Daha doğrusu o beni buldu ve tuttu elimden..

    Bugün halen yaşayan ve kılı kırk yaran, ince eleyip sık dokuyan, İslami hassasiyeti ile dünyaca tanınan o büyük veliyi tanıdım ve halkasına kabul etti..

    Halen eteğindeyim, Mevla ayırmasın..

    Medrese tarzı eğitim devam ediyormuş bunu gördüm..

    Derdi Kur'an sünnet ve sahabe-i kiram gibi yaşamak olan bu veliden ve hocalarım olan talebelerinden çok şey öğrendim..

    Sünnet de, sünnet deyip eseri zahire yansımayan vitrinde görünmeyen mürşidlere ısınamadım..

    Tesettür de tesettür deyip, "albeni"li, "görbeni"li, "bakbana"lı tesettürlere izin veren mürşidlere ısınamadım..

     

    Maneviyat dünyamı şekillendiren şahsiyetler hep şeriati savunan ve ehl-i sünnetin müdafii isimler oldu, isimleri bende saklı..

     

    Mevla Teala, bana tasavvufu tanıtan, İslami hassasiyet ve korkusuzca hücum üslübunu öğreten Üstad'dan razı olsun, ve ona rahmeti ile muamele, mekanını cennet eylesin.. Amin..


  7. Üstad heykelleri kıran putları kıran bir şahsiyettir ve onun heykelini dikmek onu medh değil ona hakarettir..

    Üstad'ın heykel hakkında bir beyanını okumuş değilim ya da okumuşsam da hatırlamıyorum.. Ancak bir ehl-i sünnet insan, ve şuurlu müslüman olan Üstadımız heykeli, dinimiz yasakladığı için eminim ki sevmemiş ve reddetmiş.. Ruhun heykelini dikmekten zerre anlamayan belediyeciler, yöneticiler, liderler(!) ancak bu tür fiillerle "vefa"da bulunduklarını zannediyorlar..


  8. Son okuduğum kitaplar;

     

    - Riyazü's-Salihin Tercümesi 3. Cilt - İmam Nevevi (Mütercim Ali Kaya): Yasin Yayınevi'nden 5 cilt olarak çıkacak olan bu tercümenin şu an 3. cildi çıkmış durumda ve diğer tercümelerden farkı arapça metin ve tercüme metne ek olarak medrese usulü kelime mana (kırık mana) tercümeyi de içermesidir. Arapça öğrenen kardeşlerimiz için kırık mana tercümeler son derece faydalı olmaktadır

    - Sohbetler 2. Cilt - Mahmud Ustaosmanoğlu

    - 54 Farz Şerhi - Salahi Efendi (Mütercim Ahmet Mahmut Ünlü - Cübbeli Ahmet Hocaefendi)

    - Siyon Liderlerinin Protokolleri - Victor Mersden

     

     

    Şu an okuduğum kitaplar (birkaç kitabı bir arada okumak hoşuma gidiyor);

     

    - Ruhu'l-Furkan Tefsiri - Mahmud Ustaosmanoğlu: Efendi Hazretlerimiz (k.s.) riyasetinde ilmi bir heyet tarafından halen yazılmaya devam etmektedir 14. cildi yakın zamanda çıkmış olup 57 cilt olacağı hesap edilmektedir)

    - Büyük İslam İlmihali - Ömer Nasuhi Bilmen: Mehmet Talu sadeleştirmesi

    - Sohbetler 3. Cilt - Mahmud Ustaosmanoğlu

    - Dualarım - Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet Hocaefendi)

    - Yüce Sahabi Halid İbn-i Zeyd Ebu Eyyüb el-Ensari (r.a.) - Dr. Muhammed Tahir Abdurrahman Nur Veli (Mütercim Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet Hocaefendi))

    - Bir Mazlum Padişah II. Abdülhamid Han - Kadir Mısıroğlu: Üstad Mısıroğlu Üstad N.Fazıl'ın bile hatalarını bulabilecek bir şahıstır bilirsiniz. Üstad N.Fazıl'ın da uzun yıllar yanında bulunmuş olup onu kendine Üstad bildiği için talebesi bile denilebilir.

     

    Kitaplığımda okunmayı bekleyen akaid, kelam, tefsir, hadis, fıkıh, tarih, fikir, araştırma vb. alanlarda 70-80 eser bulunmakta. Bunların yarısından çoğu büyük boy, ciltli, kalın (ortalama 500 sf) eserler.. Yani hepsini okumak en insaflı hesap ile 7-8 yıl sürecektir.. Ve daha alınacak-okunacak yüzlerce-binlerce eser..

     

    Bu sebeple şöyle dua ediyorum:

     

    "Allah'ım ömrümüzün ne kadar olduğunu sen biliyorsun.. Bizim bütün bu eserleri mütalaaya ömrümüz kifayet etmez.. Sen ömrümüzü ve zamanımızı bereketlendir ki okuyup İslam ve Ehl-i sünnet davasına mütemadiyen hizmet edebilelim"

    • Like 1

  9. Çünkü Üstad, ehl-i İslam idi, ehl-i sünnet idi, hak bir silsileye bağlı ehl-i tarik bir fikir gönül aksiyon ve dava adamı idi.. Küfür cephesini de tanıyan bir emr-i maruf nehy-i münker üstadı idi.. Doğru bildiğini sakınmadığı, geç bulduğu Hak davasını asla terketmemiş ve sımsıkı müdafaa etmiş bir büyük insan idi..

     

    daha ne olsun..

     

    dün onun yaptığını bugün yapan ehl-i sünnet alimi çok..

    ama edebiyatçı kimliği ile var mı bugün onun gibisi?

     

    Ya yumuşatılmış bir İslam anlayışını (diyalog, ılımlı İslam, medeniyetler ittifakı vs.) benimsemiş ya da İslam'dan bihaber insanlar bugün edebiyat camiasında söz söyleyenler..

     

    Bugün Üstad'ı ve davasını anlamaya hepimizin ihtiyacı var..

     

    Yüzyılın ortalarında dediği gibi;

    "Türkiye'yi yerin üstündeki 35 milyonun değil, yerin altındaki 35 milyonun koruduğuna inanıyorum"

     

    Kimi dini cemaat liderleri bile birbirinden garip (tavizkar) sözler söylerken, Üstad gibi hedefi onikiden vuran, korkusuz ve tavizsiz seseleri bugün arıyorum...


  10. Üstadın adı ağızlarına hiç yakışmıyor..

    Emelleri gibi kirli olan ağızlarında öylesine eğreti duruyor ki..

     

    Beyazperde/Beyazcam hakiki bir "Üstad" filmine/dizisine muhtaçtır..

     

    Böylece meydan bu safsatalara ve müfterilere kalmayacaktır..

     

    Ancak filmle diziyle dine hizmet ettiğini iddia edenlerin (malum dini tv kanallarının) prodüksiyonları gibi olmamalı..

    Şer-i Şerif'e uygun, kılı kırk yararcasına hazırlanmalı..


  11. Menzil Cemaatine bağlı bir hocada şimdi ismini hatırlayamacaığım ama ünlü İstanbul üniversitelirinden birinde bölüm hocası mı neymiş.. Dekan da olabilir..(Üniversite terimleriyle henüz yüz göz olamadğım için bilemiyorum.)

    Başörtülü kardeşlerimizi; güvenliğin gözlerini pörtlete pörtlete kampüs bahçesine sokup

    "Arkadaşlarım, ben sorumluyum" diye rahatça binada başlarını açmalarını sağlarmış..

     

    Allah razı olsun böylelerinin sayısı artar inşaalah

     

     

    Açmalarını mı örtmelerini mi?


  12. (1) Kur'an-ı Azimüşşan

     

    (2) Ruhu'l-Furkan Tefsiri

     

    http://www.kitapkalbi.com/ruhul-furkan-tef...-1cilt-618.html

     

    (3) Kur'an-ı Mecîd ve Tefsirli Meâl-i Âlîsi

     

    http://www.kitapkalbi.com/kur'an-i-mec...ta-boy-391.html

     

    (4) Riyazü's-Salihin

     

    http://www.kitapkalbi.com/riyazus-salihin-...-cilt)-609.html

     

    (5) İslam Tarihi (Mustafa Asım Köksal) (Şamil Yayından çıkan 18 cilti tavsiye ederim / Kaynak Yayından çıkan 8 cilti tavsiye etmem)

     

    NOT: Yukarıdaki herbir eseri onlarca satır ile açıklayan harika bir mesaj yazmıştım. backspace kullanırken explorer sayfayı geri aldı ve çok canım sıkıldı. belki başka bir zaman eserler hakkında yazdıklarımı bir daha yazarım. Tabii aynı cümleyi yazabilirsem :)


  13. Hafakan kardeşimizin orada bahsettiği kişi M.İslamoğlu. Hafakan kardeşimizin yazılarından bildiğim kadarıyla kendisi M.İslamoğlu'nu hiç sevmez, Cübbeli Ahmet hocaya da büyük sevgisi vardır Türker kardeşim. Ayrıca bu başlığın gidişatını tam takip edebildiyseniz gene orada bahsedilen kişinin İslamoğlu olduğu rahatlıkla görülebilir. :D Selametle.

     

    Evet benim de hatırladığım kadarıyla hafakan da benim gibi İslamoğlu karşıtıdır.. Ancak alıntı yapmadan yorumladığı için başlığın gidişatını okumadan direk o mesajı okuyan, sitemize misafir bir okuyucu ters anlayabilir.. Hafakan kardeş mesajına alıntı bir mesaj koyarsan önyargılı yanlış anlaşılmaz.. ben bile birkaç ay sonra okuduğunmda farklı anladıysam başkası pek ala yanlış anlar...


  14. Betl Hanım/Bey bence büyük fakih(!) büyük müçtehid(!) Hayrettin Karaman'ı biraz daha araştırın.. Zira hezeyanları birçok alim tarafından reddedilmekte..

     

    Sevgili kardeşlerim;

     

    Karaman'a reddiyeler için sizleri, son yıllarda kurulumu ve hamleleri ile bu ülkenin başına gelebilecek en güzel şeylerden birisi olan Daru'l-Hikme'ye ( http://www.darulhikme.org.tr/?sf= ) ve tavizsiz İslam'a davet ederim..

     

    Ehl-i Sünnet ve'l Cemaat ne derse o, gerisi tantana..

     

    Başörtüsü'nü furuat olarak değerlendiren, Şeriatın tümü uygulanmak zorunda değildir benzeri sözler söyleyen F.Gülen / Yahudi Hristiyan da cennete girecek diyen H.Karaman / Hayızlı kadın namaz kılar oruç tutar diyen, çıplak ayağa mesh olur diyen, C.Afgani'yi öve öve bitiremeyen ve daha neler neler diyen M.İslamoğlu / veya Mehdi'lik iddia eden, Sanhedrin Hahamlarıyla diyalog içinde olan A.Oktar (H.Yahya) / Ehl-i Kitab ile amentüde ittifakımız var diyen Ahmed Şahin ve daha onlarca isim.. Bunlar ne demiş mühim değil.. Ortalık ehl-i sünnet alimi dolu.. Hoca mı kalmadı da diyalogcuya, şiacıya bağlanıp itikadımızı bozalım..

     

    Bu saydığım 5 isimden 4'ünü zamanında ben Hoca diye dinlemiş takip etmiş kendilerinden ilim aldığımı zannetmiştim. Şükürler olsun ki bu ülkenin en tavizsiz velisini tanıdım ve gördüm İslam neymiş, Ehl-i Sünnet neymiş.. Bir müstehabı bile terketmekten haya eden o veli nerede, farzı terkeden bu zevat nerede?

     

    Allah önce onlara sonra da bize hidayet etsin..

     

    Aşağıdaki eserleri sizlere şiddetle tavsiye eder, uykudan uyanmamız için dua ederim..

     

    * Mustafa İslamoğlu'nun Bâtıl Görüşlerine Karşı HAK SÖZ

     

    http://www.arifanyayinlari.com/products/ki...i-hak-soez.html

    ( E-Kitap Linki: http://www.darusselam.com/index.php/compon...r-hak-soez.html )

     

    * Yahudi ve Hıristiyanlar Cennete Girecek Diyenler CENNETE GİREMEZ

     

    http://www.kitapkalbi.com/yahudi-ve-hirist...iremez-830.html

     

    * Hazret-i Mehdî Muhakkak Gelecek Fakat Bu Yüzyılda Değil

     

    http://www.arifanyayinlari.com/products/ki...ilda-degil.html

     

    * Dini Tamir Davasında Din Tahripçileri

     

    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.as...amp;sa=51914795


  15. http://www.cubbelihoca.tv/index.php

     

    Her SALI akşamı : Mektubat ve 54 Farz Sohbetleri (Lalegül FM'den ve cubbelihoca.tv'den canlı yayın)

     

    Her PERŞEMBE akşamı : Genel Sohbetler (cubbelihoca.tv'den canlı yayın)

     

    İki haftada bir PAZAR ikndileyin: Şifa-i Şerif Dersleri (cubbelihoca.tv'den canlı yayın)

    (Özellikle Mustafa İslamoğlu'nun "Üç Muhammed" kitabı ve yine İslamoğlu'nun, Ehl-i Bidat Muhammed Esed Meali'nden kopya "Gerekçeli Meal"i olmak üzere Rasulullah'ın (s.a.v.) şerefini düşürmeye çalışanlara reddiyeler.)

     

    Her CUMARTESİ akşamı : "Bire Bir" Soru-Cevap Programı (Lalegül FM'den ve cubbelihoca.tv'den canlı yayın)

     

    Son Yayınlanan Ders KURBAN hakkındadır. İzlemek, dinlemek veya indirmek için aşağıdaki linke tıklayınız!

     

    http://www.cubbelihoca.tv/sohbet/mescid/33...-badetleri.html

     

    (indirme linkleri dün vardı bugün kaldırmışlar, takip edin, zannediyorum geri yükleyeceklerdir.)


  16. Dedemiz, Babamız, Sultanımız Abdülhamid Han ne güzel hizmet etmiş İslam'a.

    Ehl-i bidatin kitaplarını yaktırarak Ehl-i Sünnet'i müdafa da öncü olmuştur.

     

    Çağımızın yaşayan Ehl-i Sünnet alimlerinden Enver Baytan Hocaefendi'nin okumaya fırsat bulamadığım (hoş baskısı da yok) ama ismini bile çok beğendiğim bir kitabı var: "Sultan Hamid'i Olmayan Maskaralıklar (Mustafa Sabri'si Olmayan Begiyef'ler)". Bu ne demek? Malumunuz Sultan Hamid Han bozuk fırkaların ve bidat fikirlerin kitaplarını yaktırıyordu ve ümmeti itikadi uçurumlardan koruyordu Allah'ın izni ile. Mustafa Sabri Efendi de geçtiğimiz yüzyılın büyük Ehl-i Sünnet Alimlerinden (Osmanlının son Şeyhülislamlarından). Düzceli Zahidü'l Kevseri Hazretlerinin yolundan giden bu büyük zat, Mısırda patlak veren Musa Carullah Bigiyef fitnesini söndürmüştür. Eyüp'de medfun merhum Ahmed Davudoğlu Hoca da M.Sabri Efendi'nin talebesidir ve ömrünün sonlarında yazdığı "Dini Tamir Davasında Din Tahripçileri" kitabıyla Ehl-i Sünnet'e güzel hizmet etmiş ve faydalı bir eser bırakmıştır. Üstad NFK da bu esere önsöz yazmıştır.

     

    ("Dini Tamir Davasında Din Tahripçileri" eseri Bedir Yayınevinden çıkıyor. İst.da yaşayanlar Cağaloğlu'nda Bedir Yayınevin'den 5 TL'ye alabilirler. Ben Ank.da 10 TL ye almıştım)


  17. Bir insan bir meselede hatalı da olsa tüm meselelerde hatalıdır denilmez. Doğru fikirleri muhakkak vardır. Ancak bundan "öyleyse hatalı da olsa izinden gidelim" mesajı çıkmasın. Asla izinden gidilemez.

     

    Ehl-i Sünnet'ten kıl kadar sapan birisine asla sahip çıkamayız ve peşinden gidemeyiz. Ama ilim ehli (ehl-i sünnet alimleri) eserlerini incelemek ve hataları hakkında ümmeti bilgilendirmek için takip etmelidir. M.Esad Coşan Hoca da bir ehl-i sünnet alimi olup kendisinin İbn-i Teymiye'yi incelemesi ve katıldığı fikirlerinin olması normaldir. Bu Ibn-i Teymiye'yi TAM TASDİK olarak anlaşılmamalıdır.

     

    Bugün Hayrettin Karaman, Mustafa İslamoğlu, Ali Rıza Demircan ve daha niceleri hatalı ve Ehl-i Sünnet'e muhalif görüşler serdediyorlar. Şimdi bu zatlar tamamen yanlış mı konuşuyorlar? Hayır.

    Ancak hatalı görüşlerinin kendilerini ne zarara soktuğunu düşündüğümüzde bu ve benzeri zatlar asla ve asla nazarı itibara alınamazlar.

    H.Karaman Yahudi ve Hıristiyanlar'ın, amentünün 2 esası ile cennete girebileceklerini savunurken, Mustafa İslamoğlu kadere tartışmalı fazlalık derken, evlatlığı mahrem sayarken, çıplak ayağa mesh edilir derken, hayızlı kadına oruç ve namazı uygun görürken, Ali Rıza Demircan cariyelik hakkında hatalar sergilerken biz cahiller bunların herhangi bir konudaki fetvalarına nasıl güvenebilir de amel ederiz.

     

    Geçmişten örnek verecek olursak,

    Mevdudi Peygamberler'in İsmet (günahsızlık) sıfatını redderken, Bir başkası (sanırım S.Kutup ama emin değilim) şeriatla yönetilmeyen devletin memurlarını tekfir ederken, M.E.Coşan Hocaefendi'nin de yukarıda bahsettiği gibi Ibn-i Teymiye Mevla Teala'nın nüzulünü insana benzetirken, Ali Şeriati "Allah bir Janus'tur" derken (Janus bir put imiş) Afgani'nin, Abduh'un, Reşid Rıza'nın, Musa Carullah (Bigiyef) ve diğerlerinin türlü türlü sapıklıkları bilinmekteyken nasıl olur da bunlara ve bunların izinden gidenlere muhabbet besleyebiliriz.

    Bugün bunların kitaplarını yaktıracak bir Abdülhamid'imiz yok bu nedenle çok dikkat etmeliyiz.

     

    Bizim muhabbet besleyeceğimiz ve izinden gideceğimiz başımızın tacı Muhammed'imiz (s.a.v.),

    Sahabe-i Güzin efendilerimiz,

    İmam-ı Azam'ımız,

    İmam Şafii'miz,

    İmam-ı Malik'imiz,

    İmam-ı Hanbel'imiz,

    İmam-ı Muhammed'imiz,

    İmam-ı Ebu Yusuf'umuz,

    Veysel Karani'miz,

    Şah-ı Nakşibend'imiz,

    Abdülkadir-i Geylani'miz,

    İmam-ı Rabbanimiz,

    İmam Gazali'miz,

    Mevlana Halid-i Bağdadi'miz,

    Hacı Bayram Veli'miz,

    Akşemseddin'imiz,

    Beyzavi'miz,

    Hazin'imiz,

    Alusi'miz,

    İmam Nevevi'miz

    İsmail Hakkı Bursevi'miz,

    Molla Cami'miz,

    Celalettin Suyuti'miz,

    İmam Serahsi'miz,

    Mevlana Celaleddin'imiz,

    Yunus Emre'miz,

    Gümüşhanevi Hazretleri'miz var..

     

    yakın çağda,

     

    Muhammed Zahidü'l Kevseri,

    Mustafa Sabri Efendi,

    Ahmed Davudoğlu,

    Muhammed Avvame (hayatta, 69 yaşında),

    Ali Haydar Ahıskavi Efendi,

    Mahmud Efendi (Ustaosmanoğlu / El Uf'i) (hayatta, 78 yaşında),

    Bayram Ali Öztürk,

    Ahmed Mahmud Ünlü (hayatta, 44 yaşında),

    Mehmed Emin Er Hocaefendi (hayatta, 95 yaşında),

    Enver Baytan (hayatta, ?? yaşında),

    Mehmed Zahid Kotku,

    Mahmud Esad Coşan,

    Cevat Akşit (hayatta, ?? yaşında),

    Mahmud Sami Ramazanoğlu,

    Gönenli Hocaefendi,

    Şeyh Nazım Kıbrısi (hayatta, ?? yaşında),

    Necip Fazıl Kısakürek,

    .

    .

    .

    vd.

     

    Bize bunlar ve sayamadığım nice ehl-i sünnet alimleri yeter..


  18. İnsanlara sebepsiz yere buğzedilmez..

     

    Uzak ve yakın geçmişte Ehl-i sünnet'e aykırı görüşleri ile bozuk fırkaların öncüleri ve artçıları olan Ibn-i Teymiye, Muhammed Abduh, Cemalettin Afgani, Reşid Rıza, Musa Carullah Bigiyef, Mevdudi, Seyyid Kutup vb. onlarca ismin günümüzdeki temsilcisi Mustafa İslamoğlu'dur adeta..

     

    Burada bilmeyenler için Ehl-i Sünnet'i anlatalım. Bundan önce şu hadisi nakletmek gerekecek;

     

    "İsrailoğulları yetmiş iki fırkaya ayrıldılar. Benim ümmetim ise yetmişüç fırkaya ayrılacaktır. Bunlardan biri müstesna, hepsi cehenneme girecektir"

     

    Bunun üzerine sahabe efendilerimiz kurtulacak olanları sormuşlar ve Efendimiz de (s.a.v.) "Benim ve ashabımın yolundan gidenlerdir" diye cevap vermiştir.

     

    Bu nedenle fırka-i naciye "Ehl-i sünnet ve'l Cemaat"tir...

     

    Ehl-i Sünnet ve'l-cemaat, Peygamber (Sallallahu aleyhi ve sellem)'in sünnetine, ashabının ve onların yollarını izleyenlerin sünnetine; itikad, söz ve amel hususlarında sımsıkı sarılanlar ile bu şekilde dosdoğru tabi olup, bid'atlerden uzak duran kimselerdir. Bunlar kıyamet gününe kadar ilahi yardıma mazhar olarak kalacaklar, varlıklarını sürdüreceklerdir.Bunlara uymak hidayet, muhalefet ise sapıklıktır.

     

    İtikadda MATURİDİ ve EŞARİ, amelde ise HANEFİ, ŞAFİİ, HANBELİ ve MALİKİ mezhebleri Ehl-i Sünnettir..

     

    Bunun dışında kalan tüm mezhepler batıldır, ehl-i bidattir, sapıktır. (Batıniyye, Berahime, Cebriyye, Cehmiyye, Dehriyye, Fudayliyye, Gulat-ı Refavız, Haşviyye, Havaric, İbahiyye, Ibazıyye, Kaderiyye, Kerramiyye, Muatılla, Muhakkime, Mukannaiyye, Mutezile, Mücessime, Mulhıde, Müneccime, Mürcie, Müşebbihe, Neccariyye, Salimiyye, Seneviyye, Sü-Festaiyye, Sümeniyye, Şia, Zeydiyye, vd.)

     

    Akaid ile ilgili genel bilgi için: http://www.ismailaga.info/akaid_dersleri/index1anasayfa.html

     

    Yukarıda parantez içinde sayılan fırlkaların saptıkları noktalar için: http://www.ismailaga.info/akaid_dersleri/i...3mezhebler.html

×
×
  • Create New...