Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

furkan-NFK

Editor
  • Content Count

    344
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by furkan-NFK


  1. Furkan Gönüldaş, M. İslamoğlu'nu hiçbir mevzuda referans almıyoruz. Mahut şahısla ilgili tartışama da artık kabak tadı vermeye başladığı için fazladan birşey yazmaya lüzumu görmüyorum.

    İkinci mesele de şudur ki İslami mevzularda ben böyle düşünmüyorum demek ayıptır ve mümine yakışmaz. Pisagor teorisine kalkıp valla ben böyle düşünmeyom üjgenin iç açılaru doplamu 500 de eder dersek gülerler. E fıkıh konuları ayiretimizi de kapsadığı için böyle bir tavra girmemek lazım.

    Allaha emanet olunuz....

     

    :) Eyvallah saolasın yalnız orada söylenen islami konular değil adamın biri söyledi diye ona körü körüne bağlanmak zorunda da değilim.İşte daha ne demek istediğimi anlatamadan,sende anlamaya çalışmadan konuyu alakasız bir yere getirerek kendince espri yapıyorsun.aferin sana.devam


  2. Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor Allah için söyleyin bana, Muhammedi'den olanlar nerede?

     

    (yahya bin muaz)


  3. Bir insanın, makam mevki sevdasını, saltanat mantığıyla yoğurunca ne kadar tiksinti verebildiğinin göstergesi, ispatı..

    Bu ne koltuk aşkı, iki gözün birden toprağa bakarken, bu nasıl bir gündemden düşmeme iddiası, gayreti,

    son iftar basma olayından da görüldüğü gibi,gerçekten koloni halinde gittikleri hacların, umrelerin ailece hakkını veriyorlar,

    Çok esaslı müslümanlık kelamı var ya hani, ölüm var demek geliyor içimden, bu dünyaya iftar basacak kadar, oruçlu kişiye Kuran dinlerken orucunu açmak üzereyken küfrettirip ortamı terkettirecek kadar kıymet vermemek lazım ya işin mantığında, karşısına çıkıp bu ülkenin yakasını bırak, ölüm var demek istiyorum..

    Söz konusu saldırının muhatabı kim olursa olsun, belli yaşı aşkın, bu ülkeye başbakanlık yapmış birinin, ayağa kalkmaya bile mecali yokken, bu saplantılı alakası korkutuyor...

     

    Önemli olan partisini bir çizgide tutmak da değilmiş demekki, derdi çocuklarına , torunlarına bırakacağı bir hükümranlık..


  4. Mustafa İslamoğlu bu konuyu çok güzel anlatmış şöyle buyrun;

     

    http://www.ankebut.net/mustafa-islamoglu-m...mek-w11564.html

     

    Kanaatimce Allah'ı ve peygamberini inkar etmedikçe, inkar, isyan içermedikçe,insanı kendinden geçirmedikçe, kendi adıma müzikte bir sakınca görmüyorum.

     

    Ayrıca;

     

    Namahreme bakmak günah olduğu gibi onunla konuşmak da günahtır.

     

    (Ey kadınlar ancak mahreminizle konuşun namahremle konuşmayın!) [Ramuz İbni Said]

     

     

     

    Ben böyle düşünmüyorum kesinlikle katılmıyorum.Bırakın bu işleri.Cübbeli Ahmet Hoca çok güzel cevap verdi bu konu hakkında;

     

    "Zaten islamda bakıştaki haramlığın ölçüsü, şehvetle bakış haram.Kötü nazarla bakacaksan duvarada baksan aynı kadınada baksan aynı."


  5. başarı güzel ama verilen ödül düşündürücü...

     

    yardıma muhtaç yüzbinler dururken(pakistan gözümüzün önünde) böyle hoyratça para dağıtmak insanı üzüyor.

     

    Allah bunun hesabını sorar!...

     

    Kesinlikle haklısın kardeş.Sanki adamlar vatan millet uğruna savaşıyorlar.Altı üstü bi spor mücadelesi aslına bakarsan.Tamam başarılı oldular tebrikler destekledim de düşünüyorum bize ne kattılar ne kazandırdılar.Pakistan bir örnek.O çok efendi, mükemmel oyuncu hidayete de bi sözüm var sen NBA de yılda 11 milyon doların üstünde kazanıyon hala doymuyosun pişkin pişkin gülerek yardımlarınızı bekliyoruz diyosun yazık sana


  6. SEVGİLERDE

     

     

     

    Sevgileri yarınlara bıraktınız

    Çekingen, tutuk, saygılı.

    Bütün yakınlarınız

    Sizi yanlış tanıdı.

     

    Bitmeyen işler yüzünden

    (Siz böyle olsun istemezdiniz)

    Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi

    Kalbinizi dolduran duygular

    Kalbinizde kaldı.

     

    Siz geniş zamanlar umuyordunuz

    Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.

    Yılların telâşlarda bu kadar çabuk

    Geçeceği aklınıza gelmezdi.

     

    Gizli bahçenizde

    Açan çiçekler vardı,

    Gecelerde ve yalnız.

    Vermeye az buldunuz

    Yahut vaktiniz olmadı.

     

     

     

     

     

     

    Behçet NECATİGİL


  7. Evet de Hayır da kazandı

     

    Referandum sonuçları hemen hemen kesinleşmişken en çok evet ve en çok hayır oylarının çıktığı iller de belli oldu. Referandumda en fazla 'Evet' oyu yüzde 95.63 ile Ağrı'dan çıktı. Evet oylarında Ağrı'yı yüzde 95.15 ile Bingöl takip ederken, Siirt'te yüzde 95.06, Batman'da yüzde 94.66, Şanlıurfa'da yüzde 94.48 oranında 'Evet' çıktı. En fazla 'Hayır' oyu çıkan il ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli. Tunceli'de hayırların oranı yüzde 81.70. Hayırlarda Tunceli'yi yüzde 74.18 ile Kırklareli izliyor. Referandumda Edirne yüzde 73.18, Muğla yüzde 68.75, Tekirdağ yüzde 64.42 ile 'Hayır' dedi.


  8. Hay ben bunları Allah'a havale ediyorum. Başka bir şey diyemeyeceğim. Annem bastığı mührün silik olmasından ötürü tereddüt yaşayınca sandık başında mesul olan bir bayana, (halini sanırım tahmin edebilirsiniz) danışmak için yanaşıyor. Ve bizim zeki hanımefendimiz ''ben hallederim.'' deyip kağıdı elinden alıyor ve kendince çaktırmadan içe doğru katlıyor! Kastı oyu geçersiz saymak.. Allah'ın izniyle akşama gelecektir başlarına, korktukları hezimet!! Siz istediğiniz kadar içe katlayın, güneş ışığını bine katladı..

     

     

    gerçekten büyük terbiyesizlik...hele bide merkezde yapılmışsa durum dahada vahim...inşallah oylar sayılırken öyle evet-hayır birbirine karışırsa daha baskın olanı kabul ederler yoksa oyların 3te 1 iptal olur


  9. Kesin şunlar yapmıştır deyip köşeye çekilemeyiz kesinlikle ama daha önce yapılan Polis Koleji sınavından biliyorum adını vermek istemediğim bi dersane aynı bu mail olayındaki gibi bi deneme sınavında soruların benzerini,kalıbını sormuştu.Nerden biliyorum o dersaneye gittiğim için.Hem bu işin içinde herhangi bir cemaatten kişiler olsa bile bu topyekün o topluluğu hırsız veya sahtekar yapmaz.

×
×
  • Create New...