Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

forumikra

Üye
  • Content Count

    63
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by forumikra


  1. Sezai Karakoç; Üstad Necip Fazıl'ın en ufak ayrıntısına kadar ince ince ördüğü inkılabı gerçekleştirecek neslin oluşmasını ve inkişafını sağlayacak diriliş fikriyatının mimarıdır.Benim için, şu zamanlarda Üstad Necip Fazıl'dan sonra fikirlerine sığınıp nefes alınabilecek ikinci insandır. Diriliş neslinin amentüsü adeta Müslüman gençliğin anayasası gibidir. Taha'nın Kitabı ve Hızırla Kırk saat bence sık sık okunmalı.

    • Like 1

  2. Mutlu çağları, mateminden de, bayramından da hemen görüp tesbit edebilirsiniz. Çünkü: bu çağların matemi tam matem, bayramı som bayramdır. Toplum, en büyük duyarlılıkla yaşar sevincini, üzüntüsünü. Belli etse de, etmese de, ölüm ve hayat karşısında, coşku ve düşünceye dalışı, dolu dolu yudumlar. Ama, bu çağlar, toplumların medeniyet ilkbaharları gerilerde kalıp da sonbaharlarının yaprak dökümü günleri gözüktü mü, işler bir hayli karışır. Beyaz ipliği siyah iplikten ayırmak zorlaşır. Bayramlarda matem çizgileri, matemlerde irade çöküşünün sırıtışları belirir. Sfenks iskeleti, çürük dişlerinin arasından toplumun kara bahtına âdeta korkunç bir görünüm içinde gülmektedir.

    Bayram, iki yüzyıldır islâm dünyası için, içi acılıklarla dolu bir yemiş gibi sunulmakta kader tarafından bize. Ne kadar çelişkili bir psikolojiyi yaşıyoruz bayramlarda! Gereğince üzülemiyoruz, ne de olsa bayramdır diyoruz, gereğince sevinip neşelenemiyoruz, gözlerimizin önünde islâm âleminin her tarafındaki trajik levhalar canlanıyor. Filistin'de, Gazze'de esaretin en acı, en hor hakir kılıcı türü altında ezilen müslümanlar geliyor gözümüzün önüne. Beyrut geliyor, Afganistan'da on yılı aşan savaş ve savaşın yıkıntıları geliyor. Tütmez ocaklar, sahipsiz yetimler geliyor aklımıza. Haykırarak ağlamalı mı bayram gününde. Bu da olmaz. Çünkü: bayramın da bir hakkı var üstümüzde. Bayram şekerini zakkum meyvesi yapamazsınız. Gecenin gece, gündüzün gündüz olduğu gibi, bayramın da bayram olması lâzım, hiç olmazsa bir nisbet derecesinde.

    On yıl İran'la İrak'ı çarpıştıran Batı, nice yıkımlara se¬bep oldu. Bu yaralar, her bayramda kanayıp duracaktır suçsuz insanların evlerinde. Azerbaycan'da tankların ezdiği gençler için nice ev, bu bayramlarda yas tutacaktır.

    Evet islâm âlemi, nerdeyse yüzyıllar oldu, hep kara bayramları yaşıyor. Ak bayramları unutmuş gibi. Bayramlarımız üzerine sabahın gümüşsü beyazlığı, ışığı saçılmıyor. . Bayram aydınlıklarında bile yer yer karanlığın çizgileri hakim.

    Evet, bayramlar terkedilmez. Gerçek bayramlarımız gelinceye kadar, acı acı da olsa, buruk buruk da olsa, bayramlarımızı kutlayacağız. Bir hatıra gibi kutlayacağız.

    Geleceğe bir hazırlık gibi kutlayacağız. Kara bayramları ak bayramlara çevirme umudu kaybolmasın diye kutlayacağız.

    Sonra bir gün, bayramları gerçeğine dönüştürmenin sırrını aramaya başlayacağız ve mutlaka bulacağız.

    Tabiatı yozlaştınlmaktan kurtarma gibi tarihi de hakikatına kavuşturma savaşı o gün başlayacaktır.

    Sezai Karakoç

    Haftalık Diriliş, 1990 (Fizikötesi Açısından III)

    • Like 1

  3. Necip Fazıl Şiirleri diye google de aramak suretiyle tanışmıştım.

     

    Allah bu siteden razı olsun ki necip fazıl'ın yalnızca şair olmadığını gösterdi.

     

    Necip Fazıl'ı ilk tanıdığım zamanı düşünüyorum da; Birkaç yıl insanı çok değiştiriyormuş :)


  4. Başlık için sağolun.

    Elimdeki Büyük Doğu dergi arşivini de, zihnimdeki büyük doğu fikriyatını da bu siteye borçluyum.

    Elbette, elimde olsa siteyle paylaşmaktan tereddüt duymazdım.

     

    Hayalim, Büyük Doğu dergilerinin de internet ortamında sayfa çevirerek okunabilmesini sağlamaktı.Serdengeçti dergisi sayfa çevirerek okunabiliyor, benim gibi pdf den okumaktan sıkılanlar için iyi olur diye düşünüyorum.

    • Like 1

  5. Okulu bir türlü bitiremeyen Osman Yüksel, Ankarada, yapılan yanlışlıkları ve haksızlıkları halka duyurmak ve bunlara bir dur demek için kendisiyle özdeşleşen Serdengeçti isimli dergiyi çıkarmaya karar vermiştir. Serdengeçti dergisi Osman Yükselin deyimiyle Allaha, Millete, Vatana koşanların dergisidir. Bu dergiyi çıkarmasıyla birlikte Osman Yüksel, Serdengeçti olarak anılmaya başlanmıştır.

     

    Kırk yıla yakın bir zaman yayıncılık hayatı olan Osman Yükselin 15 yılda 33 sayı çıkarabildiği Serdengeçti dergisinin, hem kendi hayatında hem de Türk basın tarihinde büyük önemi vardır.

     

    İlk sayısı 1947, son sayısı 1962 yılında çıkan, dergidir.

     

    Bende dergileri, online olarak okunabilecek bir formata çevirmeye çalıştım. blue-arrow-in-front-right-side-icone-8631-64.png

     

    http://www.forumikra.com/serdengecti/serdengecti_dergisi_sayi-24.swf

     

    .

    Arkadaşlar başlığı düzenleyebilir misiniz? Serdengeçti Dergi Arşivi yazacaktım. Galiba birden elim enter'e gitmiş

     

     

    Büyük Doğu yayınlarından korkmasam, büyük doğu dergilerinide bu hale getirip sunacaktım :)


  6. Bu zamana kadar yapılan her eylem zamana mukavvemet etmek ve ölümsüzlüğü yakalamak için yapılmıştır. Çünkü ölümsüzlük alemi için yaratılan insan, kaybettiği alemi aramaktadır.

    Bu arayış, bazen müsbet bazende menfi yollara sokar insanı.İdeolojiler de, çeşitli yapılarda, bu arayışın sonucudur. Kişi cennetteki sonsuzluk hayalini, dünyaya uyarlamaya çalışır.

    Misal mısır piramitleri ölümsüzlük arzusunda koşan bir takım kişilerin eseridir. mimaride bunca üstün yapısına rağmen zamana mukavvet edememiştir ve zaman her saniye o piramitleri oymaktadır ve bilmem şu kadar zaman sonra yok olacaktır.

     

    Ölmemek yani ölümsüzlüğü yakalamak (Ama gerçek ölümsüzlük), bu yol bizim en büyük meselemize çıkar. Çünkü eğer cennette bir sonsuzluk hayali bizim dünyadaki nefsimizle mücadelemiz olan Cihad-ı Ekberimizdir.

    Gayemiz, ceseden ölsekte, mutlak ölümsüzlük ve saadet diyarı olan cennete girmektir ve o yüzden bu üç heceli iki cümle bizim temel formülümüzdür.

     

    Ben gibi acizin sözlerinde hata bulmaya kalksanız yüzlerce bulursunuz, bu yüzden Üstad'ın sahte kahramanlar isimli kitabını öneririm, yanlış hatırlamıyorsam Üstad orada anlatmıştı.


  7. Zaman Gazetesi; çok özgürlükçüyüm, her görüşe saygım var ayağı yaparak yayınlanmasına izin verdiği bu yazıda olan büyük iftiralar sayesinde Allah tarafından helak dahi olabilir.

     

    Özgürlükçü olacağım diye ecdad'a iftira attırmak mı gerek? Birde bu yazıyı Fethullah Gülen okumuş mudur? Çünkü Fethullah Gülen'de de bu konularda hassasiyet vardı, Ekrem Dumanlı'ya iyi bir fırça çekmiş olması gerek diye düşünüyorum. Zira hiç bir yazı denetlenmeden gazetede yayınlanmaz.


  8. Yoluna

    Bizim yolumuz Allah'a

    Ne paraya ne de can'a

    Ne havaya ne de suya

    Ne Lat'a ne de Uzza'ya

    Ne de herhangi bir Put'a

     

    Ne sağa ne de sola

    Ne sana ne de bana

    Ne de herhangi bir adama

    Ya da herhangi bir kadına

    Hüküm yanlız Allah'a

     

    Geldiği zaman es-saa

    Çıkarlarmı düz yola

    Yanlız af edilenler müstesna

    Gerisi yanar sonsuza

    O gün geldiği zamanda

    Kıyamet denen anda

    Günahını hatırlarmı acaba

    Bizim yolumuz Allah'a

     

    Ulaşırmıyız Nur'a

    Üflendikten sonra Sur'a

    Çıktık ta bir yola

    Kabul olurmu acaba

    Hüküm yanlız Allah'a

     

    Dosdoğru ilerledik mi acaba

    Amel defterimiz hangi tarafta

    Allah'ın affıda olmazsa

    Bizim yerimiz azabta

     

    Günah içindeyiz şuursuzca

    Uyuyoruz, yaşayarak dünyada

    Uyanmaya hazırmısın acaba

    Ne yapacağız orada

    Allah'ın affıda olmazsa

    Bizim yerimiz azabta

     

    Bugün gidiyoruz fezaya

    Durabilirmiyiz yanan yıldızda

    Her geçen gün artan hatayla

    Sığınarak yaşıyoruz Allah'ın affına

    Nişanoğlu Süleyman


  9. Şunu bilelim ki Polat Türk rambosudur :graduated: Rambo da ne kadar saçmalık ve imkansız olay varsa KV de de vardır. Lakin Film'in Filistini anlatması bize yetmelidir. Zira Rambo vb filmlerde de işlenen konular rambo'dan öndedir. Fikir bize yeter.

    Filmi beğendimmi :D Hollywood gibi değil tabi :wave:


  10. İLİM KENDİN BİLMEKTİR

     

    İlim ilim bilmektir

    İlim kendin bilmektir

    Sen kendini bilmezsin

    Ya nice okumaktır

     

     

    Okumaktan murat ne

    Kişi Hak'kı bilmektir

    Çün okudun bilmezsin

    Ha bir kuru ekmektir

     

     

    Okudum bildim deme

    Çok taat kıldım deme

    Eğer Hak bilmez isen

    Abes yere gelmektir

     

     

    Dört kitabın mânâsı

    Bellidir bir elifte

    Sen elifi bilmezsin

    Bu nice okumaktır

     

     

    Yiğirmi dokuz hece

    Okursun uçtan uca

    Sen elif dersin hoca

    Mânâsı ne demektir

     

     

    Yunus Emre der hoca

    Gerekse bin var hacca

    Hepisinden iyice

    Bir gönüle girmektir


  11. mahlas

    Yahu bu kadar yazmışsın, demekki bu kadar dolmuşsun.

    Hergün böyle film çeliyormuş gibi kendini sinema eleştirmeni sanan bir eda ile yaptığın basit cevaba şunlarla yanıt vermek istiyorum.

    "Senin bakışın kötü, Beğenmemek üzere gitmişsin zaten. Yaşadığın hangi olaylar sana önyargı katmış bilmem. Sana bu film de hayatı anlatılan insanın bir sözünü söylemek isterim eğer hakikaten başında taşıdığın organı kullanabilme imkanına sahipsen bunu anlarsın.

     

    Güzel gören güzel düşünür,güzel düşünen hayatından lezzet alır


  12. Beklenti diye bir şey varya herşey onun suçu. mahlas mahlaslı arkadaş ne bekliyordu. Naciz tavsiyelerini ne yüzden foruma yazdı...

    Efendi beğenmiyorsan daha iyisini çekersin. O beğenmediğin filimde yapılan büyük bir hizmet var. O filmi salyalar saçarak izlersen zaten beğenmezsin. :buba:


  13. İkbali Cavidname sinden tanıyanlar ayrı tanır, İslam Felsefesine bir katkı kitabından tanıyanlar farklı.

    Neticede felsefe yaptığı kitapta sapkınlığı ortaya çıkmıştır. Allah'ın şehadet nasip ettiği bir insan İkbal'in cavidname deki bizim Akifimizi andıran konumundan dolayı savunmuştur. Aynı şekilde fetullah hocanında ikbali andığı sohbeti mevcuttur...

     

    Netice: Allah'ın Şehadet nasip ettiği birinden kötü niyetle iş çıkmaz. Cavidname ne kadar güzelse Felsefe kitabı o kadar üzücüdür.

    Ayrıca

    Fetullah hocanın ikballe ilgili sözleri'nin delili

    http://www.youtube.com/watch?v=2vpKv1GAIwc

    http://www.youtube.com/watch?v=8qhSPBN3iL4


  14. Bugün bize bu diziye tepki gösterdiğimiz için gerici, yobaz diyenler acaba kendilerinin sevdiği demiyeceğim, adeta taptığı bir liderin filmini dizisini izlediklerinde ne yaparlar. Ben RTÜK'e şikayet ettim. Arkadaşlar sizde edin.

    Diziye kurgudur saygılı olun diyenler acaba yarın gerçek olana tahammül edeceklermi...

×
×
  • Create New...