Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
bilal15

üstad

Recommended Posts

Arkadaşlar bilemiyorum bu dert içimde beni çok meşkul ediyor.Biliyorsunuz yaklaşık herkesin evinde bir televizyon var ve çoğumuz izliyoruz.Sanat ve fikir adına bilmem kaç sanatçı çıkıyor fikirlerini anlatıyor onları izliyorum acaba içlerinde bir güzellik varmı acaba ötelerin ötesi, sanattan bahseden varmı diye ama hep sonuç aynı ,ötelerden bahseden yok böylece üstada özlemim daha çok artıyor.Üstad öyle bir sanatkar ki ötelere bağlanan bir köprü gibi günümüzdeki sanatçı geçinenlerinin ona yaklaşmamaları çok derinden bizi yaralıyor.Allahım onu ve davasını anlatacak insanları çok özledik,yollarını gözlemekteyiz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ülkemizdeki insanlar bu zamanda üstadı en iyi hangi durumda tanıyabilirler..

İnsanların Üstadla tanışma hikayelerine baktığımızda ya Üstadı bir şekilde kendileri keşfetmişlerdir ya da içine girdikleri bir ortamda, arkadaş çevresi sayesinde Üstadın kitaplarıyla tanışmışlardır. Yahut da başka bir seçenek olarak da aileleri vasıtasıyla Üstadı okumaya başlamışlardır. Üstadı, ailesi eliyle tanımayan ve kendisi de keşfetmemiş bir insana Üstadı tanıtmanın tek yollu kalıyor, o insana Üstadı sunmak. Kitaplarını, fikirlerini, şiirlerini, Üstada dair her şeyi sunmak, tanıtmak. Bunun da en kestirme yolu cemiyete hitap eden kurumları, bası-yayın organlarını, insanı içinde barındıran mekanları kullanmak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kişinin Üstad'a ihtiyaç duyması ve deli divane onu araması için önce manevi bir buhran içine girmesi lazım. Okuduğu hiçbir kitap onu tatmin etmeyecek. Dünyaya değil ukbaya hasreti olacak. Ha bunlara şifa olan isimin Üstad olduğunu tanıtmak için, medya, sinema televizyon, basın, gazete her ne ise oralardan girmeli. Ne yazık ki günümüz nesli televizyon başında, internet başında.. Onları oralardan birden çekip almak imkansız, ama en azından hafif hafif şuur uyandırmalı. Tanıtmalı, seminerler, konferanslar, sempozyumlar da etkili tabi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...