Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Gökhan Çakmaz

Neden Mustafa İslamoĞlu

Recommended Posts

Kaç zamandır sitemizde Mustafa İslamoğlu hakkında onun yazdıklarını örnek göstererek muhalefet etmekteyiz.Nedenlerini öğrenmek için--gerçi benim ona karşı bir muhalefet durumum yok;ama sizlerden onun hakkında daha ayrıntılı bilgiler alarak,bu durum hakkında daha da ayrıntılı bir düşüncem olacaktır diye düşünerek--

ve bunun tam anlamıyla bir aslı varsa,neden karşı olduğumuzun gerekçelerini bu başlık altında da toplayabiliriz diye düşünüyorum.

 

Benim adın geçen şahıs hakkında herhangi bir görüş ileri sürebilmem ve madem bu siteye üyeyim üstad ın bakış açısıyla da bir nebze de olsun görüşlerimi teşkilatlandırmam için;benim de o şahıs hakkında görüşlerim olmalı diye düşünerek,sizlerden isteğim bir isteğim olacak:Neden o kişiye karşı olan görüşlerimiz muhalefet derecesinde?

Çünkü ben kendisini-gerçi görüşlerini bilmiyorum ama-severim.Madem aynı saftayız,madem ona karşısınız;sizin sevmediğinizi,sizin hoşlanmadığınızı ben hoş göremem diyerek bu başlığı açtım.

 

Görüşlerinizi bekleyeceğim.

 

Saygılarımla...

 

GÖKHAN ÇAKMAZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

Mustafa İslamoğlu'na yapılan muhalefetlerin ve tenkidlerin yer aldığı başlıklar forumda mevcut. O başlıkları okuduğunuzda onun fikirlerine neden karşı olunduğunu göreceksiniz. İlgili başlıklarda yeteri kadar tartışıldığı ve karşılıklı fikir beyan edildiği için bu konuya o başlıkların linklerini eklemeyi yeterli görüyorum. Söylenenler dışında yeni bir şeyler eklemek isteyenler buraya ekleme yapabilirler.

 

Mustafa İslamoğlu'nun Hezeyanları! : http://www.n-f-k.com/nfkforum/index.php?sh...ic=8020&hl=

 

Mustafa İslamoğlu; "efgani'yi Karalayanlar O'nun Tuvalet Bezi Olamazlar" : http://www.n-f-k.com/nfkforum/index.php?sh...pic=6615&hl

 

Mustafa İslamoğlu : http://www.n-f-k.com/nfkforum/index.php?sh...pic=180&hl=

 

Mustafa İslamoğlu Yecûc Ve Mecûcu Da İnkâr Ediyor : http://www.n-f-k.com/nfkforum/index.php?sh...ic=10127&hl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şöyle de özetlenebilir...

 

Adı geçen zat Fikir savunduğu fikir akımı hep ehl-i sünnet dışı alimler. Onun kendi görüşlerinde ise hl-i sünnet dışı çok fazla görüş var. Konu ehl-i sünnet dışı fikir ve kişi olunca çok fazla konu üzerinde yorum yapmaya gerek yok.

 

Ben ehl-i sünnetim, ben tasavvufa inanıyorum, ben kur'an'da geçen yec'üc ve mec'üc'e inanıyorum, ben hayızlı kadını kur'an okuyamıyacağını, namaz kılamayacağına inanıyorum diyen kişi;

 

Bu zatı takip etmez ve dinlemez...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Es Selamun Aleykûm Öncelikle ;

 

İslamoğlu'nun hiç bir kitabını bu güne kadar okumadım. bi kaç makalesi ve hilla tv deki sohbetlerini dinlemem hariç. bulunduğum sohbet ortamları ve web'de hep ona karşı cephe var konuları, yorumları okuduğumda "Şia" yanlısı sapık fikirlerle itham edilmekte. nitekim "mustafa islamoğlunun sapık fikilerine karşı HAK SÖZ" adında arifan gurubu bir kitap bastırıp ücretsiz dağıtmıştır. bu kitapdan bir tanede benim elime geçti, okuyup bi kaçını anlayabildiğim kadarıyla evet Ehl-i Sünnet çizgisinde pek olduğu söylenemez.

bunu Cübbeli Ahmet Hoca özellikle çok eleştirir ve reddiyeler yayınlar. yukarıdaki kitap misal onun gurubunun eseridir. hilal tv ninde iran kaynaklı bir kanal olduğunu bildiğim için. mustafa islamoğluna bende karşıyım. ama makalelerini v.s okurum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sevgili reyhan bu başlığı kilitlerseniz iyi edersiniz . aksi takdirde lehte ve aleyhte fikirler bu başlık altındada paylaşılıp yeni bir tartışma konusu açılmış olacaktır . hepimizin bildiği gibi tartışmaya açık bi isimdir malüm kişi m.i.

kaldıki gösterdiğiniz gibi yeterince link mevcuttur zaten . gökhan arkadaşımızda oradan bakıverebilir.

isim kirliliğini daha fazla solumamış olmuş oluruz! artı diger iki arkadaşımda meseleyi kısa ve öz belirtmişler. ellerine sağlık

Share this post


Link to post
Share on other sites

İnsanlara sebepsiz yere buğzedilmez..

 

Uzak ve yakın geçmişte Ehl-i sünnet'e aykırı görüşleri ile bozuk fırkaların öncüleri ve artçıları olan Ibn-i Teymiye, Muhammed Abduh, Cemalettin Afgani, Reşid Rıza, Musa Carullah Bigiyef, Mevdudi, Seyyid Kutup vb. onlarca ismin günümüzdeki temsilcisi Mustafa İslamoğlu'dur adeta..

 

Burada bilmeyenler için Ehl-i Sünnet'i anlatalım. Bundan önce şu hadisi nakletmek gerekecek;

 

"İsrailoğulları yetmiş iki fırkaya ayrıldılar. Benim ümmetim ise yetmişüç fırkaya ayrılacaktır. Bunlardan biri müstesna, hepsi cehenneme girecektir"

 

Bunun üzerine sahabe efendilerimiz kurtulacak olanları sormuşlar ve Efendimiz de (s.a.v.) "Benim ve ashabımın yolundan gidenlerdir" diye cevap vermiştir.

 

Bu nedenle fırka-i naciye "Ehl-i sünnet ve'l Cemaat"tir...

 

Ehl-i Sünnet ve'l-cemaat, Peygamber (Sallallahu aleyhi ve sellem)'in sünnetine, ashabının ve onların yollarını izleyenlerin sünnetine; itikad, söz ve amel hususlarında sımsıkı sarılanlar ile bu şekilde dosdoğru tabi olup, bid'atlerden uzak duran kimselerdir. Bunlar kıyamet gününe kadar ilahi yardıma mazhar olarak kalacaklar, varlıklarını sürdüreceklerdir.Bunlara uymak hidayet, muhalefet ise sapıklıktır.

 

İtikadda MATURİDİ ve EŞARİ, amelde ise HANEFİ, ŞAFİİ, HANBELİ ve MALİKİ mezhebleri Ehl-i Sünnettir..

 

Bunun dışında kalan tüm mezhepler batıldır, ehl-i bidattir, sapıktır. (Batıniyye, Berahime, Cebriyye, Cehmiyye, Dehriyye, Fudayliyye, Gulat-ı Refavız, Haşviyye, Havaric, İbahiyye, Ibazıyye, Kaderiyye, Kerramiyye, Muatılla, Muhakkime, Mukannaiyye, Mutezile, Mücessime, Mulhıde, Müneccime, Mürcie, Müşebbihe, Neccariyye, Salimiyye, Seneviyye, Sü-Festaiyye, Sümeniyye, Şia, Zeydiyye, vd.)

 

Akaid ile ilgili genel bilgi için: http://www.ismailaga.info/akaid_dersleri/index1anasayfa.html

 

Yukarıda parantez içinde sayılan fırlkaların saptıkları noktalar için: http://www.ismailaga.info/akaid_dersleri/i...3mezhebler.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sevgılı kardeşim sıtemızde 'mustafa islamoğlunun hezeyanları' başlığı adı altında muhteşem bir arşiv var.reyhan kardeşimın de dedıği gibi okursanız anlayacaksınız.siz yokken biz bayağı girmiştik bu konuya:)

 

her isteyen m.i. sayıklamalarına oradan bakabılır:) artık konuşmaya ne vakıt değer,ne de söz...selam ve dua ile

Share this post


Link to post
Share on other sites

evet HAFAKAN kardeşim haklı sanırım;bu linki kitlemeliyiz.dediğiniz gibi lehte ve aleyhte bazı durumlar çıkabilir ve sanırım bu başımızı ağrıtabilir.

 

selam ve dua ile inşallah

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...