Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
kırkgeçit

Bdp`li Demirtaş`ın Türban Soru önergesi

Recommended Posts

BDP`li Demirtaş`ın türban soru önergesi

 

 

 

 

Başörtüsü taktığı gerekçesiyle sürgün edilen küçük Ece Nur için kapatılan DTP`li milletvekili ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın Meclise verdiği soru önergesi Nimet Çubukçu tarafından cevaplandırıldı.

 

Diyarbakır milletvekili ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın, Diyarbakır merkez Hamravat İlköğretim Okulunda okuyan 12 yaşındaki Ece Nur Özel`in başörtüsü taktığı gerekçesiyle başka bir okula sürgün edilmesi ile ilgili Meclis`e verdiği soru önergesi cevaplandırıldı.

 

 

 

Soru önergesine cevap Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu`dan geldi. Çubukçu, cevabında, başörtüsü taktığı gerekçesiyle okuduğu okuldan ve ders arkadaşlarından koparılıp oturduğu evin kilometrelerce uzağındaki bir okula sürgün edilen 12 yaşındaki Ece`nin eğitim hakkının elinden alınmadığı ve kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı hareket ettiğinden dolayı sürgün edildiği ifade edildi.

 

 

 

Cevapta, Ece Nur`un mevcut kılık kıyafet yönetmeliği çerçevesinde eğitimine devam ettiği vurgulanarak yasağın keyfiliği bir kez daha resmi olarak belgelenmiş oldu.

 

 

 

İşte Soru Önergesine Verilen Cevap:

 

 

 

 

 

Diyarbakır milletvekili Sayın Selahattin Demirtaş`ın, "bir öğrencinin başka bir okula gönderilmesine ilişkin" ilgi yazı eki 7/11135 esas numaralı yazılı soru önergesi incelenmiştir.

 

 

 

 

 

Diyarbakır Valiliğinden alınan konuya ilişkin bilgiden,

 

 

 

 

 

a) Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesi Hamravat İlköğretim Okulunun söz konusu öğrencisinin; öğrenim hakkının elinden alınmadığı, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranmakta ısrar ettiği gerekçesiyle İlçe Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulu tarafından verilen okul değişikliği kararıyla, mevcut mevzuat hükümleri doğrultusunda Yenişehir ilçesi sınırları içerisindeki Vali Nafiz Kayalı Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna nakil gönderildiği,

 

 

 

 

 

B ) Eğitim-öğretim faaliyetlerinin mevcut kılık kıyafet yönetmeliği çerçevesinde sürdürüldüğü anlaşılmaktadır.

 

 

 

 

 

Bilgilerinize arz ederim.

 

 

 

 

 

Cevaplandırılması İstemiyle Sorulan Sorular

 

 

 

 

 

Diyarbakır milletvekili Selahattin Demirtaş, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu`nun "Anayasanın 98 ve İç Tüzüğün 96. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması" istemiyle aşağıdaki soruları yöneltmişti:

 

 

 

 

 

1- Bakanlığınızın Ece Nur Özel`in zorla başka bir okula gönderilmesi ile ilgili bilgisi var mıdır? Bu konuda soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? Ece Nur`un eski okuluna geri dönmesi için girişimde bulunacak mısınız?

 

 

 

 

 

2- Diyarbakır`da başörtüsünün özgür olduğu ve olmadığı okullar var mıdır? Yoksa Ece Nur neden başka bir okula gönderiliyor?

 

 

 

 

 

3- Başörtüsünün bir inanç özgürlüğü olduğu ve kişilerin kendi inançları doğrultusunda yaşama hakları olduğuna göre, Bakanlığınızın başörtüsü mağdurları konusunda almayı düşündüğü herhangi bir idari tedbir var mıdır?

 

 

 

 

 

4- Ece Nur Özel`in inancından ötürü ayrımcılığa maruz kalması karşısında küçük Ece`den ve ailesinden bir telefonla da olsa özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

 

 

 

 

 

İki Defa Sürgün Edilen Ece Nur Özel

 

 

 

 

 

Diyarbakır merkez Hamravat İlköğretim Okulu`nda başörtüsü taktığı gerekçesiyle önce sınıf arkadaşlarının gözleri önünde sınıftan çıkarıldı. Neye uğradığını anlayamayan Ece`ye ikinci şok, ikna odalarına alınmak oldu. Yasakçılara taviz vermeyen küçük Ece`ye tutanak imzalatılmak istendi. Bu da olmayınca "zorunlu eğitim ilkesi" ihlal edilerek sürgün edildi. Karara itiraz edilince okul yönetimi Ece Nur`un kaydını yine yenilemek zorunda kaldı. Ece`nin kararlı direnişi karşısında uğradığı ağır yenilgiyi hazmedemeyen okul yönetimi, küçük kızla savaşı sürdürerek, Ece`yi tekrar Vali Nafiz Kayalı Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna sürgün etti.

 

 

 

 

 

Küçük Ece, sürgün edildiği Vali Nafız Kaya İlköğretim Bölge Okulunda uğruna sürülmeyi göze aldığı başörtüsüyle okuluna devam etmekte.

 

 

 

 

 

(Kaynak: Islah-Haber)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest pehlivan

Bunun konuyla alaksı olabilir...

Din adamı değil ama, rahmetli Necib Fâzıl demiş ki, "İki defa da abdestsiz namaz kıl, şu vesveseden kurtulmak için!.." demiş. Abdestsiz namaz kılınmaz ama, "Vesveseye itibar etme!" demek istiyor.

Münafık Tahrikleri bunlar , tahriklere uymamak lazım...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mhpnin vardığı son nokta işte.Bir bakın MHPlilerin ağzına.Başörtüsü sorunu aslında yokmuş.AKPli F.G. cemaatli kızlar çıkarıyormuş bu sorunu Türkiyeyi bölmek için(!)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest pehlivan

Bu insanların İran versiyonu da var , bilirsiniz. İşte onların istedikleri;

 

  • Sevr Antlaşması
  • Antlaşma Hükümleri
     
  • Sınırlar (madde 27-36): Edirne ve Kırklareli dahil olmak üzere Trakya'nın büyük bölümü Yunanistan'a, Ceyhan-Antep-Urfa-Mardin-Cizre kent merkezleri Suriye'ye bırakılacak, İstanbul Osmanlı Devleti'nin başkenti olarak kalacak;
     
  • Boğazlar (madde 37-61): İstanbul ve Çanakkale Boğazları ile Marmara Denizi silahtan arındırılacak, savaş ve barış zamanında bütün devletlerin gemilerine açık olacak; Boğazlarda deniz trafiği on ülkeden oluşan uluslararası bir komisyon tarafından yönetilecek; komisyon gerekli gördüğü zaman Müttefik Devletlerin donanmalarını yardıma çağırabilecek;
     
  • Kürt Bölgesi (madde 62-64): İngiliz, Fransız ve İtalyan temsilcilerinden oluşan bir komisyon Fırat'ın doğusundaki Kürt vilayetlerinde bir yerel yönetim düzeni kuracak; bir yıl sonra Kürtler dilerse Milletler Cemiyeti'ne bağımsızlık için başvurabilecek;
     
  • İzmir (madde 65-83): Yaklaşık olarak bugünkü İzmir ili ile sınırlı alanda Osmanlı devleti egemenlik haklarının kullanımını beş yıl süre ile Yunanistan'a bırakacak; bu sürenin sonunda bölgenin Osmanlı veya Yunanistan'a katılması için plebisit yapılacak;
     
  • Ermenistan (madde 88-93): Osmanlı Ermenistan Cumhuriyetini tanıyacak; Türk-Ermeni sınırını hakem sıfatıyla ABD Başkanı belirleyecek (Başkan Wilson 22 Kasım 1920'de verdiği kararla Trabzon, Erzurum, Van ve Bitlis illerini Ermenistan'a verdi.)
     
  • Arap ülkeleri ve Adalar (madde 94-122): Osmanlı savaşta veya daha önce kaybettiği Arap ülkeleri, Kıbrıs ve Ege Adaları üzerinde hiçbir hak iddia etmeyecek;
     
  • Azınlık Hakları (madde 140-151): Osmanlı din ve dil ayrımı gözetmeksizin tüm vatandaşlarına eşit haklar verecek, tehcir edilen gayrımüslimlerin malları iade edilecek, azınlıklar her seviyede okullar ve dini kurumlar kurmakta serbest olacak, Osmanlı'nın bu konulardaki uygulamaları gerekirse Müttefik Devletler tarafından denetlenecek;
     
  • Askeri Konular (madde 152-207): Osmanlı'nın askeri kuvveti, 15.000'i jandarma olmak üzere 50.000 personelle sınırlı olacak, Türk donanması tasfiye edilecek, Marmara Bölgesinde askeri tesis bulunduramayacak, askerlik gönüllü ve paralı olacak, azınlıklar orduya katılabilecek, ordu ve jandarma Müttefik Kontrol Komisyonu tarafından denetlenecek;
     
  • Savaş Suçları (madde 226-230): Savaş döneminde katliam ve tehcir suçları işlemekle suçlananlar yargılanacak;
     
  • Borçlar ve Savaş Tazminatı (madde 231-260): Osmanlı'nın mali durumundan ötürü savaş tazminatı istenmeyecek, Türkiye'nin Almanya ve müttefiklerine olan borçları silinecek; ancak Türk maliyesi müttefiklerarası mali komisyonun denetimine alınacak;
     
  • Kapitülasyonlar (madde 260-268): Osmanlı'nın 1914'te tek taraflı olarak feshettiği kapitülasyonlar müttefik devletler vatandaşları lehine yeniden kurulacak;
     
  • Ticaret ve Özel Hukuk (269-414): Türk hukuku ve idari düzeni hemen her alanda Müttefikler tarafından belirlenen kurallara uygun hale getirilecek; sivil deniz ve demiryolu trafiği Müttefik devletler arasında yapılan işbölümü çerçevesinde yönetilecek; iş ve işçi hakları düzenlenecek; eski eserler kanunu ulaş vb.

Kısaca dirliğin bozulması...

Bunların başörtüsüyle ne alakası var?

Garip milleti nereden vuracaklarını çok iyi biliyorlar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...