Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
yunuscoskun

Üstad Ve Biz

Recommended Posts

ÜSTAD ile aramızdaki farklar nelerdir ? Bunları naçizane gözlemlerimden sonra size aktarmak istedim...

 

ÜSTAD imanda hakikati yaşardı. Efendisinin rehberliğinde Ve resuller resulünün maneviyatı karşısında ağzından çıkacak her yanlış kelime yerine onlarca yıl hapsi tercih edecek kadar derin bir iman ve haya sahibiydi.

 

BİZ ise adımız müslüman olarak cumaları kuru kalabalık olarak imamların hutbe ve vaazlarını sanki rüzgarın sesini dinler gibi dinleyip sonrada müslümanlık elbisesini camiide bırakıyor onun yerine sokağa nefs elbisesiyle çıkıyoruz. Haya , edep unutulan mefhumlar olarak kayda geçmiş...

 

ÜSTAD kalemini makam , mevkii veya çıkar uğruna hiç kullanmadı. ona teklif edilen yüklü paraları kendine özgü şekilde reddedip hapishane ve yokluğu kendine daha uygun görürdü.

 

BİZ ise ilk bulacağımız çıkar kapısı için hemen yeni bir hale gireriz. Yeter ki çıkarımız olsun giremiyeceğimiz kılık yoktur.

 

ÜSTAD fikirlerini aksiyona dökerdi. Hiçbir engel ve korku tanımadan yalnız Allah korkusuyla karşısına çıkan engelleri imanıyla devirme gayretindeydi.Şüpheye , vehime hayatında takılmadan ayağını sağlam basarak ve buz dağlarını nefesiyle eriterek küfürün en azgınlarıyla en zor şarlarda mücadele etti.

 

BİZ ise fikirlerimizi yeterince koruyamıyoruz ki aksiyon meydanına dökelim. Bir yazıyı bir şiiri bile birisine aktarmaktan acizken kaldı ki diğer büyük aksiyonları gerçekleştirmek.

 

ÜSTAD fedakarlıkta o noktadaydı ki ayakkabısına kadar müslümanlar için veremiyeceği hiç birşeyi yoktu. O çıplak ayaklarla gezerdi ama küffar saraylarına tenezzül etmezdi.

 

BİZ ise cebimiz dolup taşsa dahi tek kuruş çıkartmadan defalarca düşünür ama genelde vazgeçeriz.

 

ÜSTAD nefsi adına sinirlenme , sevmek gibi durumlardan kaçarken Allah için sevmek ve nefret etmek makamında iken ya öğrencileri.

 

BİZ ise gönlümüze hoş geleni severiz ki o kişi Allah düşmanı da olsa kendimizce bir bahane bulur kalbimizde ona yer veririz. Fakat mümin kardeşimize aynı muameleyi yapmaktan fellik fellik kaçarız.

 

ÜSTAD şiiri iman için bilmişti. Onun gözünde sanat Allah içindi.

 

BİZ ise şiiri kadınlara , havaya , suya yani kör gururumuza yazarız. Tabii yazdıklarımız şiir diye adlandırılabilirse.

 

Sevgili kardeşlerim burada nefsimden öte kimseyi kast etmeden yaptığım eleştirilerden ötürü kırılan varsa hakkını helal etsin... Vesselam

 

YUNUS COŞKUN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok çok güzel olmuş abi kalemine sağlık.Üstad bütün bunları aştığı için Üstad olmuş ya zaten.Onun izinde tozu bile olarak gitmeyi, inandığı davayı bir şekilde sürdürebilmeyi başarabilsek en büyük ihsan olur Rabbimizden bizlere.Aramızda ki farklar aslında yazmakla bitmez ama siz yine de çok güzel bir şekilde özetlemişsiniz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üstad'ımın yazdıklarını ruhuma ve kafama öyle nakşettim ki aramızda hiçbir fark yoktur! Zeka ayrı mesele..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...