Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Achar

Bir Satılık Daha..

Recommended Posts

CHP Milletvekili’nden İsrail’e destek

Lübnan'da 20 günde 800'e yakın sivili katleden İsrail'e tepkiler artarken CHP Manisa milletvekili Nuri Çilingir, İsrail'in saldırılarını haklı bulduğunu söyledi.

 

İsrail-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi olduğu belirtilen ve gruptan istifa edip etmeyeceği yönünde, Salihli'de günlük yayınlanan mahalli bir gazetenin sorularını cevaplayan milletvekili Çilingir, "İsrail'i haklı buluyorum." dedi. İsrail'in kendini teröre karşı savunma hakkı olduğunu belirten CHP milletvekili, "Terör örgütlerine karşı mücadele edilmeli. İsrail de bir devlettir. Bu konuda İsrail'i haklı buluyorum. İsrail'in tavrı doğru ama uyguladığı yöntem yanlış. Filistin ve Lübnan'a Araplar bile destek olmuyor." şeklinde konuştu.

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Türkiye-İsrail Dostluk Grubu'ndaki 39 üye istifa etti

 

Türkiye-İsrail Parlementolararası Dostluk Grubu'nda yer alan AK Parti ve CHP'li tüm milletvekilleri çekildiklerini açıkladı.

 

Türkiye-İsrail Dostluk Grubu'ndan CHP'li milletvekillerinin tümü ile içlerinde AK Parti ve Anavatan Partisi milletvekillerinin de bulunduğu 39 milletvekili istifa etti.

 

Türkiye-İsrail Dostluk Grubu'ndan 1 Ağustos tarihi itibariyle AK Parti, CHP ve ANAVATAN Partisi'nden çok sayıda milletvekilinin istifa ettiği açıklandı. CHP'li milletvekillerinin tümünün istifa ettiği belirtilirken, AK Parti ve Anavatan Partisi'nden de istifa eden milletvekillerinin olduğu öğrenildi.

 

Kaynak: www.zaman.com.tr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cani, adi herif... Orada bebekler, çocuklar, siviller ölüyor. Allah c.c cezalarını elbet verecek, hem onların hem de bu satılmışların. :D

 

Ne yazık ki, bunun gibi satılmışlardan, dönmelerden binlerce hatta onbinlercesi var ülkemizde... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

İsrail dostluğuna nasıl inandılar bu milletvekilleri,millet refahını bu dostunu düşmanını bilmezlere mi bıraktı,vay haline bu milletin o zaman.

Share this post


Link to post
Share on other sites

CHP’li vekilden İsrail'e şaşırtan destek: Fikrimin arkasındayım

 

 

İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik katliamı her kesimden olduğu gibi Meclis’ten de tepki görüyor.

 

Saldırıları kınayan İsrail Dostluk Grubu üyesi vekiller art arda istifasını açıklarken, CHP Grup Başkan Vekili Koç, tüm üyelerinin gruptan ayrıldığını bildirdi. Ancak parti yönetiminin bu tavrına karşılık Manisa Milletvekili Nuri Çilingir’den şaşırtan bir çıkış geldi. İsrail’in saldırılarını haklı bulduğunu belirten Çilingir, İsrail-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu’ndan da istifa etmeyeceğini açıkladı. “İsrail, BM tarafından kurulmuş bir devlettir. Hamas ve Hizbullah’a karşı kendini savunuyor.” diyen CHP’li vekil, ardından şu ilginç benzetmeyi yaptı: “Aşırıya kaçmış olması İsrail’i suçlu haline mi getirir? Bu sınırötesi bir harekat. Peki Güneydoğu sınırında yabancılar tarafından beslenen 5 bin terörist var mı? Var. Peki biz şehitlerimiz geldikçe ‘buradaki teröristleri temizleyelim’ diye konuşmuyor muyuz? Konuşuyoruz. Pekala biz haklı olacağız da İsrail haksız mı olacak? Bir de olaya böyle bakmamız lazım. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda Lübnan ya da başka bir yerde Filistin devleti kurulması, Hizbullah, Hamas gibi terör örgütlerinin ortadan kaldırılması lazım.”

 

İsrail’in masum sivil insanları öldürdüğünün hatırlatılması üzerine Nuri Çilingir, “Onlar bizim söylemlerimiz. Bu konuda İsrail’de kimi dinledik bugüne kadar.” karşılığını verdikten sonra İsrail’in yaptığı savunmaya dikkat çekti. “Hizbullah militanları”nın sivil halkın içinde saklandığını kaydeden Çilingir, “Hizbullah 20’şerli, 30’arlı gruplar şeklinde masum sivil halkın içinde saklanıyorsa adam onu bombalar. Hangi devlet olsa bombalar. İsrailli çocuklar deniz kenarında Hizbullah’ın füzeleriyle öldü. O zaman niye sesini çıkarmadılar? İsrail öldürünce sesini çıkaracaksın, Arap öldürünce sesini çıkarmayacaksın. Böyle bir anlayış olamaz. İsrail’in karşısında bir devlet, askeri güç yok. Ama çocukluktan beri anlık yetiştirilmiş, asker haline getirilmiş militanlar var. Bunlar da toplumun içerisine yayılmış. Lübnan hükümetinin içerisinde de Hizbullah’ı temsil eden iki bakan var. Dolayısıyla İsrail’in kendini savunma hakkı vardır.” diye konuştu.

 

CHP’li vekil, Türkiye’nin tutumu hakkında da ilginç fikirler öne sürdü. Fotoğrafın son karesine bakıp duygusal tavır almanın doğru olmadığını savunan Nuri Çilingir, “Türkiye, Ortadoğu’nun en önemli güç dengesi. Bizim Filistinlilerin peşinden koşacak halimiz yok. Arapların da zaten Filistinlilerin peşinden koştuğu falan yok. Araplar da Filistin halkına hiçbir zaman destek çıkmadı. Biraz para yardımı yaptılar o kadar. Ne olacak biz de gönderiyoruz para, yiyecek. Böyle devlet mi kurulur?” ifadelerini kullandı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...