Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
nur_yolcusu_duygu

İsrail'de 'türk Malı'na Boykot Kararı :)

Recommended Posts

İsrail'de 'Türk Malı'na boykot kararı

 

 

 

İsrail'deki bazı süpermarket zincirleri, Türkiye'de üretilen mallara karşı boykot uygulama kararı aldı.

 

 

 

 

 

 

Türkiye'deki firmalarla çalışmayı durduracakları duyuran süpermarketler arasında, Mega, Kentteki Mega, Mega Bul mağazalarının işleticisi Blue Square ile Rami Levi süpermarket zinciri de bulunuyor.

 

Türkiye'den kendi markası altında un ve unlu mamuller, makarna ithal eden Blue Square, bu malların ithalatını durdurmaya karar verdiğini açıkladı.

 

Rami Levi süpermarket zincirleri de ''Türk halkı İsrail'e karşı boykot uygulamalarını devreye sokarken'', kendilerinin de hiç bir şey yapmamalarının kabul edilemez bir durum olduğunu söyleyip, tüm ilişkilerini kesme kararı aldıkları bildirdi.

 

Türkiye'den makarna, ketçap, kağıt tabaklar ithal eden Levi, söz konusu ürünler için İtalya ve Çin yanı sıra başka pazarlara yönelebileceklerini belirtti.

 

Rami Levi ve Blue Square, Türk firmalarının adı altındaki ürünlerini raflarından kaldıracaklarını, ancak Türkiye'de üretilen ama kendi markalarının adı altındaki ürünleri, stokları bitene kadar satmayı sürdüreceklerini de kaydetti.

 

İsrail'in Kanal 10 Televizyonu, konuyla ilgili haberini verirken, süpermarket zincirlerinin bu kararının Türkiye için yaklaşık 93 milyon dolar dolayında kayıp anlamına geleceğini öne sürdü.

 

Brand For You adlı firmanın Üst Yöneticisi (CEO) Rafi Sheffer de Türkiye'deki üreticilerle bağlarını kesmeleri konusunda henüz bir karar almadıklarını söyledi.

 

Kudüs Belediye Meclisi üyesi olan, adıyla bilinen süpermarketlerin sahibi Rami Levi'nin açıklamalarını da eleştiren Sheffer, bu süpermarketler zincirinin raflarında, Türkiye'de üretilen ancak başka başka markalar altında satılan pek çok ürün bulunduğunu belirterek, ''Eğer Türk mallarını gerçekten boykot ediyorsa, sadece özel markalar altında gelen Türk ürünlerini raflarından kaldırmakla kalmaması gerektiğini'' dile getirdi.

 

İsrail'deki en büyük süpermarket zinciri Super Sol'un ise Türk firmalarıyla ilişkilerini değerlendirdiği belirtilirken, boykot uygulamasına katılması da bekleniyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İsrail akıllı bir devlettir. Bir iki Türk malını boykot etmelerinin ne bize ne de onlara faydalı olacaktır. Bunun bilincindedir. O yüzden kendisi icap ettiği gibi davranmaktadır.

Hamisi Amerika varken İsrail her daim dünyanın şımarık çocuğunu oynar. Tabi buna karşı bizim yapabileceğimiz şu an için yine birşey yoktur. Yaptırımın lafla olmadığını gösteremedikçe Amerika'nın ileri karakoluna ancak kınama cezası verebiliriz. Bu ise zayıflığın peçelenmesi olup İsrail'in bize karşı ufacık bir yaptırımını gördüğümüzde "bizden korktu" havası estirmeye çalışarak yine "Türk'ün Gücü" moduna girdiğimizi ve pembe gökyüzü çizdiğimizi ifade etmeliyiz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...