Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
BDO

Bayram Namazinda Ayasofya'dayiz!

Recommended Posts

amblem.jpg

 

Basına ve Kamuoyuna;

 

Peygamber Efendimizin hadisine mazhar olmak için yüzyıllarca kuşatılan ve uğrunda binlerce şehit verdiğimiz İstanbul'un 1453 yılında Büyük Sultan Fatih Sultan Mehmet tarafından fethi ile birlikte Camiye dönüştürülen ve yaklaşık 500 yıl boyunca cami olarak kalan Ayasofya adeta Fethin Smbolü olarak beyinlere kazınmıştır.

 

Batılı ve batıcıların işbirlikleri ile mana plandından arındırılıp müze yapılarak Türk'ün "Kara Bahtı" nın başladığı günden beri kapalı bulunan Ayasofya'nın ibadete açılmasını istiyoruz. Her türlü dine hoşgörüyü, kendisine ilke bilip bunu siyaset malzemesi yapanlar bu ülkenin asli unsuru ve sahibi olan Müslüman'ın hakkını iade etmek zorundadır. Mevcut hali ile Ayasofya'nın kapalı oluşu Yunanlı'yı ve "Megalo İdea" sahiplerini güldürmekten başka neye yaramıştır.

 

Ülkenin kara bahtına son verilmesi, Müslüman Türk halkının yüzünün gülmesi için Ayasofya bir daha kapanmamak üzere açılacaktır. Müslümanlara ve Türklere dünyayı zindan eden Hristiyan ve Yahudilerin suratına tokat misali açılmalıdır Ayasofya.

 

"Ayasofya Açılsın" demiyoruz, "Ayasofya Açılacak" mutlaka açılacak. Neden açılacak? Çünkü şartlar bunu dayatacak. Mecbursunuz açmaya. İçinden çıkılmaz politikasızlığınız sayesinde açılacak. Hak düşmanı, halk düşmanı ve hakkı ve halkı hiçe sayan politikasızlığınız Ayasofya'yı açtıracak. Hak ve halk düşmanları eliyle mana planından arındırılan mukaddes emanetin sahipsiz bırakılışı tersinden inkılap edecek ve Ayasofya Açılacak.

 

Bayram namazında Ayasofya'da olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz.

 

BÜYÜK DOĞU OCAKLARI

www.buyukdogu.org

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ayasofya'da Namaz İle İlgili Önemli Duyuru

 

“Ayasofya’da Bayram Namazı” kılmak iradesini ortaya koyan Alperen Ocakları ve BBP’nin yetkililerine hususen, milliyetçi ve muhafazakâr tüm kesimlere icmalen, mecburî bir ihtar ve duyuru!..

 

 

BÜYÜK DOĞU OCAKLARI

 

Eğitim, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği

 

“Ayasofya’da Bayram Namazı” kılmak iradesini ortaya koyan Alperen Ocakları ve BBP’nin yetkililerine hususen, milliyetçi ve muhafazakâr tüm kesimlere icmalen, mecburî bir ihtar ve duyuru!..

 

“Ayasoyfa’da Bayram Namazı” Eylemine Büyük Doğu Ocakları olarak iştirak etme kararımızdan sonra, Alperen Ocaklarının İstanbul il ve ilçe teşkilatlarının başkan ve yetkilileriyle, tarafımızı temsilen bir gönüldaşımız bir görüşme yapmış bulunmaktadır. Bu görüşmeye göre, tarafımıza tarihî ve ibretlik kısa ve öz bir bilgi sunulmuştur;

 

1- Büyük Doğu Ocakları’nın “Ayasofya’da Bayram Namazı” Eylemine iştirak ve desteğini açıklamasından sonra, hem BBP hem de Valilik cenahından, kendileriyle ilgili bir sıkıntı yaşanmayacağından emin olunmasına rağmen (!), provakasyon yapılacağı şeklinde haber ulaştığı,

 

2- Referandumun hemen öncesinde “hükümet”i zora sokacak tarzda bir eyleme dönüşebileceği,

 

3- Problemin dolayısı ile Büyük Doğu Ocaklar’ının katılımından kaynaklandığı,

 

4- Vs…vs..

 

Bu bilgiden anlaşılacağı üzere, Büyük Doğu Ocaklar’ının varlığı ve temsili, haysiyetli ve soylu bir eylem iradesini ortaya koyan Alperen Ocaklar’ının önüne ESAS mesele olarak ortaya konmuş bulunmaktadır. Alperen Ocakları’nın insiyatifine tamamen uyacağımız sözünü vermemize rağmen bu yeterli görülmemiş görünüyor.. Varlığımızın, böylesine haysiyetli ve soylu bir eylemin yapılmamasına gerekçe (!) teşkil etmemesi, samimiyetimizin ve maksadımızın şüpheli nazarların kurbanı kılınmaması, dolayısı ile bu gerekçeyi sayın “YUKARIDAKİ”lerin elinden almak maksadıyla, Eyleme desteğe devam etme, fakat iştirak etmeme kararı almış bulunuyoruz… Buna rağmen “Ayasofya’da Bayram Namazı” Eylemi’inden vazgeçilmesi durumunda, bunun muhasebesini aziz milletimize havale ediyoruz!.. Bu havale ile birlikte Referandum meselesine gelince, Referandumda oyumuzun “evet” üstü “EVET” olacağını ilan etmiş olduğumuza göre, bu yönden ne türlü bir zarar oluşturduğumuzu sivri zekâlı “YUKARIDAKİ”lere sormak durumundayız. Aksine “Ayasofya’da Bayram Namazı”na “İZİN VERİLMESİ” yoluyla Referandum’da izin veren siyasî cenahın muazzam bir destek bulacağı ortada iken… “MİLLET İRADESİ” bu yönde gerekçesini oluşturmaktan başka nasıl bir muradımız olabilir?!.. Madem varlığımız şüpheyle karşılanıyor, böyle mutlu ve mesud bir netice için benlik davasına girişmeyeceğimizi ilan etmiş olmanın rahatlığı ile, Alperen Ocakları’na ve iştirakçisi milletimize Ayasofya’yı AÇINIZ! ve bu yolla MİLLETİMİZİN nezdinde samimiyetinizi gösteriniz diyoruz.

 

Böylece Alperen Ocakları ve BBP yönetimin elinden bir mazeret olarak sunulmaktan çıkarken, aynı zamanda HÜKÜMETE, adam gibi ve millet lehine bir MÜSLÜMAN AÇILIM’na misal olmak bakımından hazır ve samimi bir imkân sunmuş bulunuyoruz!!!..

 

AYASOFYA’yı MÜSLÜMANLARA’a AÇIN ve EN AZINDAN GÖSTERDİĞİMİZ SAMİMİYETİN ZERRESİNİ GÖSTERMEKLE ŞEREF BULUN!..

 

Aksi halde… en azından siyasî ahmâk ve korkak olduğunuzu kabul etmiş olacaksınız. Tedbir ve maslahat mazereti sizi gölgeleyemez!..

 

Bize gelince; Neyi ne için yaptığını bilenlerin eminliği içinde, her türlü yarım oluşu engelleyici tavrımızla, samimi her kesimden mukaddesatçı milletimizi, gözlerimiz ve bileğimiz “BÜYÜK ZUHUR”a mıhlı bir şuurda BİR’leşmek makamına sukûnet ve suhulet ile davet ediyoruz. Bu olay vesilesiyle Rabb’imizin bizi hasım gören gözlere ne türlü bir yiğit duruşu içinde gösterdiğini tekraren görmekten dolayı hamd ediyoruz.

 

Bu açıklamanın ruhunu görüpte, derdimizi anlamayan, peşin peşin çarpıtmak için dolanan gözün de içine tükürüyoruz!!!..

 

http://www.buyukdogu.org/haber_detay.asp?id=31

Share this post


Link to post
Share on other sites

İnşaAllah Ayasofya Camii'nde olacağız...Sonraları vah vah dememek için iki elimiz kanda da olsa gitmeliyiz...Heyecanı şimdiden yaşıyorum...BDO'nı hassasiyetlerinden ötürü kutluyorum..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...