Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Azizim Hüdayim

Chp, Bdp, Mhp, İp, Tkp, Yarsav....

Recommended Posts

Behiç Kılıç... Yeni Çağ gazetesi yazarı... Bu kendinden menkul Milliyetçi yazarımız Perinçek'ten bir yazıyı yayınlamış köşesinden... Hani tam da CHP, MHP, İP, TKP, BDP, Yarsav... birlikteliğini, hemde tarihe dayanarak gösteren enfes bir itiraf niteliğinde bir yazı olmuş... Milliyetçi ama, Ulusal olanından Behiç Kılıç'a teşekkürler... İşte o yazı:

 

''Doğu Perinçek ve İnönü ve Bayar

Sonuçta bu referandum bir şekilde “hayırlara vesile” olmuştur..!

Bu “hayır vesilesine” işaret eden, bir yönü de usta yazar-yorumculuk olan, İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek’tir.

Perinçek, Silivri mapushanesinden gönderdiği yazısında diyor ki; “Bayar’ın kızı Sayın Nilüfer Gürsoy ile İnönü’nün kızı Sayın Özden Toker’in hayırlı duruşları, bir dönüm noktasını işaretliyor...”

Neydi durum?..

Ak Parti’nin meydan sloganlarında, “Menderes’in ipine” sarılarak sandıktan çıkmayı amaçladığını biliyoruz.. Rahmetli, Ak Partili ilan edilmişti ve onun D.P’si de Ak Parti’nin çekirdeği sayılıyordu Tayyip’e göre!..

Demokrat Parti denilince Menderes tamam.. Başka?.. Elindeki asası bile D.P. rumuzu ile donanmış Cumhurbaşkanı Celal Bayar...

Tayyip, “Menderes-Demokrat Parti” sözcükleri ile “Evet” tabanı yaratmaya çalışırken, Demokrat Parti’nin unutulmaz Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın kızı Nilüfer Gürsoy Bayar bir açıklama yapıp şöyle demişti..

“Dar bir çerçevede tek bir partinin görüşüne göre hazırlanan bu anayasa değişikliği de yanlıştır.” Nilüfer Gürsoy, yani Celal Bayar’ın bir zamanlar Bursa Milletvekili olan kızı..

Bayar’ın rakibi kimdi?.. İsmet İnönü.. Onun kızı, Özden Toker ne diyor?.. Hayır..

Doğu Perinçek de diyor ki; “CHP ve DP’nin hayırda buluşmaları, tahlil edilmesi gereken önemli bir olay. Aslında bu buluşma, Atatürk’ün başbakanları İnönü ile Bayar’ın da buluşmasıdır. O açıdan Aydınlık’ın geçen haftaki kapak haberi çok anlamlıydı. Bayar’ın kızı eski Bursa Milletvekili Sayın Nilüfer Gürsoy ile İnönü’nün kızı Sayın Özden Toker’in hayırlı duruşları, bir dönüm noktasını işaretliyor...”

Satırları şöyle..

“CHP, DP ve DSP’nin hayırda buluşmaları, Atatürk’ün başbakanları İnönü ile Bayar’ın da buluşmasıdır. Bayar ve İnönü, İttihat ve Terakki ve CHP’de başka deyişle devrime önderlik eden partide birlikteydiler. Türkiye, devrimini yitirip Atlantik sistemine bağlanırken ayrıldılar. Ancak onlar ve izleyicileri devlet adamıydı. Çünkü o zaman, bağımlılaşma sürecine rağmen, bir millî devlet vardı. Bugün Türkiye’yi sözleşmeli personel yönetiyor. Bu koşullarda kökleri İnönü ve Bayar’a uzanan partiler aynı barikatta buluştu. Dahası cephelerini ABD’ye dönen Milliyetçiler ve Sosyalist Sol da aynı barikatta. Hepsi, yıkılan millî devletin son kaleleri önünde sipere girmişlerdir. Atatürk’te buluşmanın programını cesaretle belirlemek gerekiyor. 2010 buluşmasında yalnız İnönü ve Bayar yok; Nâzım Hikmet de var. Türkiye cephesinin Diyap Ağaları her zaman olmuştur. Onlar Kürdümüzün ABD zincirine vurulamayan değerlerini temsil ederler. Tayyip Erdoğan Hayır cephesini tanımlıyor: CHP, MHP, DSP, DP, İşçi Partisi. İdama götürülürken, Temel’e son sözünü sormuşlar. “Bu bana ders olsun” demiş. Arkada bıraktığımız 65 yıl hepimize ders olsun! Umarız, bu dersi Temel gibi idam sehpasında anlamayız.”

Perinçek, “İsmet Bey ve Mahmut Celâl Bey, Türkiye’nin ilk önemli devrimci örgütü İttihat Terakki’de birlikteydiler; vatan ve hürriyet için mücadele ettiler.

İstiklâl Savaşı’nda aynı yola baş koymuşlardı. Lafla değil, kelle koltukta.

Kemalist Devrim’in en başından, 1920’den itibaren önder kadroda yer aldılar. Türkiye’nin çağ atlamasında, 18 yıl sağlam durarak, Atatürk’ün bakanlığını ve başbakanlığını yaptılar” diyor...

Yazısı oldukça uzun, devamını Aydınlık’ta okuyabilirsiniz..''

 

Bu yazının şu kısmı nasıldı ama... Doğu Perinçek de diyor ki; “CHP ve DP’nin hayırda buluşmaları, tahlil edilmesi gereken önemli bir olay. Aslında bu buluşma, Atatürk’ün başbakanları İnönü ile Bayar’ın da buluşmasıdır. O açıdan Aydınlık’ın geçen haftaki kapak haberi çok anlamlıydı. Bayar’ın kızı eski Bursa Milletvekili Sayın Nilüfer Gürsoy ile İnönü’nün kızı Sayın Özden Toker’in hayırlı duruşları, bir dönüm noktasını işaretliyor...”

 

E bizde referandum sürsince bunu diyorduk da, anlatamıyorduk? Teşekkürler Behiç Kılıç... Tabi ulusal milliyetçi yazar bunları yazarken, hani acı bir hakikati faş etmek için değil de, Perinçek'in ifadeleri çok yerinde fikirlermiş gibi davranıyor... Miliyetçi birisi, Perinçek'i övüyor...

 

Bakın, şimdi şöyle bir şey yapalım:

 

Perinçek Öcalan'ın ziyeretinde...

Öcalan Perinçek'e çicek uzattı...

Yalçın Küçük ve Öcalan buluşması...

Perinçek ve Y. Küçük ergenokondan tutuklu...

Generallerde aynı davadan tutuklu...

Yine aynı davanın avukatlığını da Deniz Baykal üstlendi...

Ulusalcılarla, milliyetçiler dayanışma içinde...

Yeni Çağ ve Ulusal Kanal...

Yeni Çağ'ın bir köşesinde Aydınlık Dergisine sarılış...

Yeni Çağ, Ulusal Kanal, Aydınlık, Perinçek...

Hayır şemsiyesi altında: CHP, MHP, İP, TKP, BDP,DP, Yarsav, Ergenakon...

İnönü ve Perinçek...

Bayar ve Perinçek...

İnönü ve Milliyetçi yazar Behiç Kılıç...

Ergenekon savcılarını her defasında görevden almak isteyen HSYK...

KCK yapılanmasını görevden almak isteyen HSYK...

Ve HSYK ve yüksek yargı sisteminin değişmesini istemeyen ve bu vesileyle hayır şemsiyesi altına toplananlar...

 

Yahu bunlar ateşle barut... Bunları topla, doldur bir kazana, normal şartlarda birbirlerini yerler, hilkatları gereği... Ama buna rağmen nasıl oluyor ki, bu kadar birbirlerine aykırı insanlar bir noktada buluştular...

Bunları buluşturan şey ne, işte büyük sır......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...