Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
kosem

Hiç çözülmeyecek Mi Bu Sorun :(

Recommended Posts

YÖK Başkanı'na Yargıtay'dan jet uyarı Yargıyat Başsavcılığı: Anayasa Mahkemesi YÖK'ün türban serbestisi kararını laikliğe aykırı bulmuştur.

 

Yasama ve Yargı yürütme kararına uymak zorundadır...AİHM türbanı dini bir simge olarak kabul etmiştir.

 

YÖK'ten sabah saatlerinde gelen ÖSYM sınavlarına artık başartüsü ile girilebilir açıklmasına Yargıtay başsavcılığı'ndan jet uyarı geldi.

 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Dinsel inanç veya dinsel kurallarla doğrudan ilişki ve bağlantı kurularak yapılan düzenlemeler, hem devrim yasalarını, hem de laiklik ilkesini ilgilendirir.

 

Yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin giyimlerini düzenlerken türban kullanımına dinsel inanç nedeniyle geçerlilik tanımak, kamu hukuku alanındaki bir düzenlemeyi dinsel esaslara dayandırma suretiyle laiklik ilkesine aykırılık oluşturur" denildi.

 

Ayrıca Başsavcılığın açıklamasında "AİHM kararına göre türban yasağı zorunlu bir tedbirdir" denildi.

 

YARGITAY'IN AÇIKLAMASININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

AK PARTİ VE CHP TÜRBANDA UZLAŞAMADI

Share this post


Link to post
Share on other sites

aaa lütfen laik bir ülkede başörtünün ne işi var ...uğraşacak o kadar mesele varken şu ülkede gündemden düşmeyen tek mesele başörtüsü....Allah hayırlısını eylesin ne diyelim...ahirette garanti alacağım tek hakkım diyebilirim:......:)

 

 

bu arada akif ne demiş:

bacımın başörtüsü batmakta,kafirin gözüne

acıyorum tükürüğüme billahi tükürsem yüzüne.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şimdi efendim...

 

Başörtüsü laikliğe aykırıdır... Namaz kılmakta... Mesela kamusal şeyde, ıımmm neydi ya, ha sahada namaz kılmak falan... olmaz, olmaazzz...

Laiklik başörtülülere bırakılmayacak kadar önemlidir... Laikliği korumak insanların inançlarına sahip çıkmasından daha önemlidir... Dininin emirlerini bir yere bırak, bizim takıntılarımızın sana çizdiği sınırlarda okula gel, memure ol... Sakallarını da kessin şu sizin erkekleriniz... Laikliğe aykırı... Ooooo laikliğe aykırı o kadar çok şey var ki, say say birmez...

Şimdi şey, efendim...

Şey oldu, eee yeni bir alet çıktı... Kamusal alanlara koyuyorsun bu aleti, laikliğe aykırı bir durum sezerse aletimiz hemen ötüyor ve laiklik düşmanı şeyleri görevlilere yakalattırıyor... Sonra diyelim tavşan kulaklara izin verdiniz konjektürel olarak, sorun değil... Aletin bir takım ayarları var, onları ayarladın mı tavşan kulaklara dokunmuyor... Ha diyelimki böyle çok hassas bir durum oldu, ne bileyim işte darbe filan... O zaman aleti en hassas ayara ayaladın mı tamam... O zaman var ya, telefonundaki ilahiyi bile algılar ve hatta niyetini dahi okur...

Şimdi bir alet daha var... Kamusal alana açılan kapının önünde göz okuyucular var. Oraya yani kapıya yaklaşan gözlerini bu aletin iki oyuğuna yaklaştırıyor ve alet gözlerden kimin laik olup olmadığını anlıyor, yaaaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vatanım da böyle bir sorunu yaşamaktan utanıyorum...

Share this post


Link to post
Share on other sites

bir adım daha ösym nin sitesineki sınavla ilgili bigilerde önceden başörtülü öğrenciler alınmayacak ibaresi kaldırılmış.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vatanım da böyle bir sorunu yaşamaktan utanıyorum...

 

Al benden de okadar. Ayrica vatanimda basortuyu sorun olarak goren akilli gecinen zir cahillerden ve yine kafasindaki basortuyle altindaki sozde kiyafeti arasinda en yuksek dagin zirvesiyle en derin denizin arasindaki mesafe kadar fark olan insanlardan tiksiniyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...