Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
muazsel

İslam Bildirisi

Recommended Posts

Rahman ve Rahim olan ALLAH’ın adıyla,

ALLAH’ın selamı üzerinize olsun kardeşlerim bu bildiriyi bugünlerde kardeşlik bağımızın ne kadar hassas bir zamandan geçtiğini haber vermek için yazdım.

Kalbinde iman olanlar , biliyorsunuz ki ülkemizde bir kaos ortamı var.Kardeş kardeşi vuruyor.Kardeşten kastım İslam kardeşliğidir. Bazı kardeşlerimiz cehalet veya aldığı nefsi havayla birileri adına hareket ediyor. Sağduyulu her Müslüman bu duruma üzülüyor. Çünkü ortada kardeş katli var çünkü ortada kardeş kanı var. Hatırlarsınız ki sahabe topluluğu sadece Araplardan oluşmuyordu. Veda Hutbesi’nde üstünlüğün takvada olduğu belirtilmiyor mu ?

Ey SELAM’ın kulları , bizler yeryüzündeki en asil , en saygılı , en hoşgörüyü seven topluluktuk. İşi neden kan üstünlüğüne getirdik ? Birileri milliyetçilik derken Büyük Padişah 2.Abdülhamid’in sözlerini unuttular mı ? “Bizi yükselten dinimize duyduğumuz büyük aşktır.” Bizler fitne çıkarmanın adam öldürmekten daha büyük olduğunu Yüce Kitabımız vesilesiyle öğrenmedik mi ? Ortada hem adam öldürmek var hem de fitne… Kardeşlerim aklı başa getirmenin zamanı gelmedi mi ?

Ey kalbini unutmuş Müslüman , Sen bu hallere düşecek insan mıydın ? Önderin Sonsuz Nur(sav) iken… Sen eğer Önder(sav)ini unutursan Önder(sav)ine ters hareket edersen sonucun bu olmaz mı ? Eğer niyetin O(sav)na aykırı hareket etmekse sadece acı bir azabı hatırlamanı söylerim. Yok eğer niyetin doğruyu savunmaksa sana diyeceğim şu ki “At gözlüğünü çıkar” Senin baktığın yol doğru değil.

Ey çareyi arayan kalp sahibi , kardeşliğimizi hatırla. Yerde yürüyen yıldızların kardeşliği hatırla ki İslam kardeşliğini anlayabilesin.Birileri oyun oynuyor birileri huzur istemiyor birileri İslam kardeşliği kanı görmek istiyor. Senin düşünmeden ettiğin hareketler RAHMAN’a mı hizmet yoksa ahmak topluluğuna mı ? Unutma bir gün öleceksin pişman olacağın adımlar atma.Fitneye yardım ettiğin her an senin için aleyhine. Müslüman müslümanın aynasıdır hükmünce aynalara bak. Onlara baktıkça kendini görürsün.Eğer kandaşın kafir ise unutma ki o düşmanındır.Yanlış anlama öldüreceğin düşmanın demedim. Kafiri öldürmek veya kafirle savaşın hükmü ayrıdır. Eğer en sevmediğin ırktan biri müslümansa o senin kardeşindir.Diyeceksin “Ona nasıl güvenebilirim” Zaten abartı olmamalı.Dostunu çok abartma ki düşmanın olur , düşmanlığını çok abartma ki dostun olabilir. Kalplerde bulunan imana her zaman güven. Sen elinden, dilinden güven verecek insan olmalıyken Sana aykırı hareketlerde bulunma.

Ey çareyi öğrenmiş olan Müslüman , sen İslam kardeşliğine önem ver ki RAHMAN’a hizmet olasın.Sen İslam kardeşliğini anla ki iyiliği emret , kötülükten sakındır insanları. Sen İslam kardeşliğini yaşa ki sana ALLAH rahmetini bolca versin. Şüphesiz ki cennete götürecek bizi ameller değil ALLAH’ın rahmetidir.

İslam kardeşliğini ANLAT Kİ DÜNYAN HUZURLU OLSUN !

16 Aralık 2009

muazsel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...