Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
muazsel

Farklılıklar Zenginliğimiz

Recommended Posts

Farklılıklar zenginliğimizdir.

Herkes aynı ırktan gelmemektedir ve kimseye doğarken “Sen hangi ırktan olmak istersin” sorusu sorulmamaktadır. ALLAH böyle bir seçenek önümüze sunmadığına göre demek ki ALLAH üstünlüğü ırkta aramıyor.

Cahiliye adetlerinden vazgeçelim. Siyahı küçük gören anlayış bugün biçimsel olarak değişmedi. Sadece kelimelerin ismi değiştir. Irklar… Ülkemize sokulan bu nifak tohumu kendini tanıtan ünlü şahıslar da bulunca yeşerdi ne yazık ki… Eğer bizler nifak ağacını izlemeye devam edersek bölünmeye davetiye açmış oluruz.

Tarih boyunca birbirimizle akraba olduk. Bir kişi şu an çıkıp diyebilir mi “Ben saf bir ırkım hep böyle geldim tarih boyunca.” Eğer böyle bir şey söylerse anlaşılır ki “Ya soy ağacını bilmiyor ya da yalancı.” Farz edelim ki olsun böyle biri yine de bu kişi üstün sayılamaz kendini üstün göremez.

Araba sorsan,Türke sorsan, Kürde sorsan, İngilize sorsan vs. eğer gerçeği kabul etmiş birisiyse “Hepimizin babası kimdir” aynı cevabı alırız “Adem”… Babamız aynı olduğuna göre tüm insanlıkta yer alan ortak kan vardır. Irkımız üstünlük sebebimiz olamaz. Şimdi birileri “Şöyleyiz böyleyiz” diyecek ama bu ifadeleri düzeltmek gerekir “Şöyleydik böyleydik” diye… Çünkü bizi düzelten kültürel doğruluğumuz kaybolmaya başladı. Kültürel doğruluğumuzun sebebi İslam’dı…

Irk üstünlüğünden vazgeçelim. Bizler aynı amaca hizmet eden bireyler olalım. Edirnelisi de Hakkarilisi de Türkiyeli. Birimiz Türk birimiz Kürt birimiz Arap vs. sonuçta hepimiz Türkiyeliyiz. Amerikan ırkı yoktur ve abd halkı vardır. Şu an abdli olmak farklı bir şeymiş gibi geliyor insanlara… Biz neden Türkiye halkı olmayalım ? Türkiyeliyiz…Birlikte yükselmek isteyeniz…

 

7 Ocak 2011

muazsel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...