Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
hayta

Büyük Doğu Yayınlarının Yayın Politikası Hakkında !

Recommended Posts

Selamünaleyküm Üstad'ın Değerli Fikir Mirasçıları,

 

Bu konuyu açmamın sebebi Büyük Doğu Yayınları hakkındaki görüşlerimi beyan etmektir.

Sizinde bildiğiniz gibi Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in eserleri Büyük Doğu Yayınları tarafından bizlere sunulmaktadır. Bu yayın evi, üstadın doğal mirasçıları yani oğulları tarafından yönetilmektedir. Ancak görüyor ve seziyorum ki oğullarına kalan ekonomik miras bize kalan ise fikir mirasıdır. Bugün Üstad'ın cümlelerinin, sözlerinin, kitaplarının her insana ulaşması bir üstad sever olarak benim dileğim biliyorum ki hepimizin dileğidir. Bu dileğin gerçekleşmesi için elimizdeki en büyük araç kitaptır. Bu düşünceden hareketle Üstad'ın kitaplarının hakkını elinde tutan ve yayınlama hakkına sahip tek kurum Büyük Doğu Yayınlarıdır. Ülkemiz insanının ekonomik şartlarını göz önüne almadan, gayet hoyratça ve bilinçsizce izlenen fiyat politikası umuyorum ki sizlerinde gözüne çarpmıştır. Aynı sayfa sayısıyla başka yayın evlerinden çıkan kitaplarla arasında fiyat bakımından uçurumlar vardır. Ve ayrıca elimize ulaşan kitapların fiziksel olarak fiyatına göre çok iyi olmadığıda aşikârdır. 88 sayfalık bir kitaba 8TL liste fiyatı koyup indirim adı altında 5TL'den satmak gerçekten etiğe aykırıdır. Hele ki bunu yapan Üstad'ın kanından olan insanlarsa bu davaya aykırıdır. Haklarını saklı tuttuğu yazılar, kitaplar v.s'ler için Büyük Doğu'nun ne kadar hassas olduğuda ortadadır. Buna sözümüz yoktur, ancak Üstad'ı tanıtma amaçlı açılan sitelere gayet tehditkâr mailler gönderip onları Üstad'dan soğuttuklarının farkında değillerdir. Bu durumlardan dolayı yayınevini kınıyor, Üstad'ın izinden giden bir insan olarak bu okyanusta bir damlada olsam bana 88 sayfalık kitabı 6-7-8 TL'den satıp, kitaplara gereken özeni göstermeden satışa sunanlara gram hakkım varsa helal etmeyeceğimi bildiriyorum. Üstad'ın varisleri olmak başlı başına bir onurken, varislerin böyle bir politika izlemesi gerçekten üzücüdür. Allah akıl versin diyorum.

 

Bahsettiğim kitap sadece bir örnektir, alttaki linkte bulunan fotoğraflarda yeşil ile belirttiğim noktalar'da yazımdaki görüşümün kanıtıdır.

 

http://img189.imageshack.us/img189/8759/69969285.jpg

 

Selametle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Değerli gönüldaş,

 

Ne yazık ki eleştirinin tamamını haksız bulmaktayım.

Öncelikle, 88 sayfalık bir kitaba 8 tl gibi bir rakam kesinlikle,piyasa koşulları göz önünde bulundurulduğunda, pahalı değildir.Bugün D&R a gidin bakalım 8 tl ye kaç kitap var.Hepsi en az 15 tl-20 tl civarlarında.Kaldı ki Üstad'ın kitabını 88 sayfa,100 yaprak,3 cilt diye ayırmak da hata olur Üstad'ımızın 88 sayfası diğerlerinin 88 cildine bedel bilgiler arzetmektedir.

Diğer bir husus,nerede olduğunu bahsetmemişsin lakin,8 tl 'lik kitaba kampanya yapıp 5 tl'ye indirdiklerini söyleyip bunun bir ayıp olduğunu iddia ediyorsun.Allah aşkına bunun neresi kabahat.Ne yani 1 tl'ye mi versinler kitabı anlamadım,Nasıl dönecek bu değirmenin çarkı?

Şunları dile getirseydin bence bu başlığa daha uygun kaçardı;

Üstad'ın kitaplarını neden NT'den başka kitabevlerinde(Orda da 4-5 kitabı bulunur aynı anda en fazla) bulamıyoruz.Türkiyede en çok kitabın satıldığı D&R'da neden Büyük Doğu yer alamıyor ve daha çok okuyucuya kavuşamıyor?

 

Selam ve dua ile...

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gençmimar arkadaşımıza katılıyorum. Fazla söze hacet yok.

 

Selametle..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konuyu açan arkadaşımız belki biraz fevri şekilde dile getirmiş içindekileri yalnız haksızda sayılmaz. bendi biliyorum üstadın bir kitabı bir ansiklopedi değerinde ama en azından başlıca baş yapıtları indirimli olsa. misal bir meb'in önerdiği "çile" ucuz olmalı lise öğrencisi 10 tl ye bunu almalı diye düşünüyorum. peyami safa'nın çoğu kitapları 5 tl ye satılıyor bunu akıldan çıkarmıyalım lütfen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daha önce dediğim gibi,Üstad'ın kitaplarının az satmasını kitaplarının pahalı olmasına veya Üstad'ın kimi kesimlerce okutulmamak istenmesine değil,kitaplarının yeterince tanıtılamamasına ve tüm kitapçılarda bulunmamasına bağlıyorum.Bahsettiğiniz 5 tl lik Peyami Safa kitapları her yerde vardır belki.Ondan çok satanlarda görünebilir.Bilmem görüşlerimi paylaşan bir kardeşim var mıdır?Üstad'ın önce şiir kitabını satarsın,sonra bir kaç tiyatrosunu okutursun,Ayanadaki Yalan ve Çöle İnen Nur derken insanlar zaten artık kendisini merak etmeye ve araştırmaya başlar.Yoksa peşin hükümlü bir kişiye gidip de önce ideolocya örgüsünü veya son devrin din mazlumlarını verirsen bu ona ağır gelir...Demek istediğim d&r mağazalarına 80 seriyi birden koymayın aradan seçerek bir kaç kitap koyun devamı çorap söküğü gibi gelir Allah'ın izni ile.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üstad'ın kitapları değil 8 TL 80 TL bile hakeder ama bunu kendi açımdan değil Üstadı okumak isteyipte kitapçıya girip 88 sayfalık bir kitaba 8tl dersen insanları bu davaya çekmenin en büyük aracı olan kitabı yok edersin. İmam-ı Gazali'nin 150 sayfalık kitabı 4 TL'ye satılırken, basımı kalitesiz ve her tarafı yıpranmış 88 sayfalık kitabı kitapçılarda 6-8 TL'den satmak etik değildir. Ayrıca D&R'de neden Üstad'ın kitaplarının satılmadığını söylemişsin, D&R'in satış politikası zaten malumunuz ortadadır. İslam mütefekkirlerine karşı bir sansür uyguladığı raflarından açık şekilde anlaşılmaktadır. Ne kadar vatan düşmanı insan varsa hepsi D&R'de raf raf kitaplarıyla doldurulur. O nedenle Üstad'ın kitaplarını satmaması politikaları gereği ancak bizim gibi Büyük Doğu davasını sahiplenen ve ya sahiplenmeye aday kişilerinde D&R gibi yerlerden alışveriş yapmaması gerekir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Basımının kalitesiz ve her yerinin yıpranmış olduğu ifadelerine de katılmıyorum.Yıpranmış nasıl olabilir yani sıfır kitap?Ayrıca kitapların tasarımlarının son derece yalın ve net ifadeli duruşunu da beğenmekteyim.

Sonuç olarak sevgili kardeşim,

Bu sözlerini aşk içinde kendinden geçmiş bir vaziyette,Üstad'ın daha çok tanıtılabilmesi için kitapların agoralarda bedava dağıtılmasını arzulayıcı şekilde, söylediğini farzediyor ve bu manzaraya farklı bir pencereden tekrar bakmanı tavsiye ediyorum.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

D&R da gayette dini içerikli kitaplar yer almaktadır.Onların amacı yeter ki kitap satsın para kazanalım da ne satılırsa satılsındır.Ben konuyu tam bilmemekle beraber Büyük Doğu ve D&r arasında yaşanan bir anlaşmasızlıktan ötürü orada satışların gerçekleşemediğini düşünüyorum ve bu konunun hakikatini içten merak ettiğim için soruyorum:

Ayrıca ister beğen ister beğenme ama Türkiye'nin her yerinde bu kitabevi var ve her ne koşulda olursa olsun bunlara girmek gerek.En çok alışveriş yapılan mağaza bu malesef.Ayrıca Üstad'ı tanımasını istedğimiz kişiler zaten buradan alışveriş yapanlardır.Yoksa NT ye giden adam zaten biliyor Üstad'ı kaldı ki ben Necip Fazıl'a ait bir kitap alacaksam ya Cağaoğlu'na giderim Büyük Doğu'dan alırım ya da internetten alırım.Buarad maksat O mağzada bulunabiliyor olmaktır.Yersiz tutuculuğa gerek yok.Yoksa cemiyete açılamazsın.D&R 'da kitap olsun da sen istersen ordan alma..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kitabın durumunu linkteki fotoğraflarda yayınladım, sözlerim farklı algılanıyor olabilir ancak daha iyi olmak varken daha ileriye gitmek varken yerimizde saymak bizim ahlakımıza yakışmaz diye umuyorum. Benim hakkımda yazdığın yorum sebebiyle Üstad'ın kitaplarını konferanslarda cebinde 1 kuruş olmamasına rağmen o aşkla bedava dağıtan Hilmi Oflaz ağabeyide, Büyük Üstad'ımızıda rahmetle anıyorum. Yanlış anlaşılıyorsam kusurabakmayın, ben karalamak için değil daha iyi olması için bu eleştirileri dile getirdim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

B.D.Y.'nın Para Politikası! diyelim isterseniz..

 

N-f-k.com yetkilileri, sitenizde yer alan Büyük Doğu Dergisi arşivinde azalma olmuş. Yayın evinden ikaz mı ettiler? Malum Büyük Doğu Dergileri Pecya.com da satışta, iyi para indiriyorlar anlaşılan..

 

Konuyla ilgili diğer bir başlık:

 

Büyük Doğu Yayınevi'ne Kınama

http://www.n-f-k.com/nfkforum/index.php?/topic/12932-buyuk-dogu-yayinevine-kinama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kitapların pahalı olması bence o kadar önemli değil. Asıl vahim olan kitapların yazım hatalarıyla dolu olması. Elimdeki Çile'de o kadar imla hatası var ki şunları not alayım dedim sayfa numaraları bile bir sayfayı aştı. Adamlar bir kere bile okumadan piyasaya sürüyorlar heralde. (Yakın zamanda düzeltilmiş olabilir bilemiyorum.)

 

Üstad ile ilgili açılan siteleri kapattırmaları da gerçekten çok üzücü. Üstadımızın kitaplarının e-kitap olarak inernetten dağıtılması bile bir hayırdır, davamıza hizmettir. Adamlar iki-üç sayfa yayınladı diye kapattırmak olur mu? Meşhur şahsiyetlerin temsili meselesi gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Bu konuda bazı şeyler yaşamıştım sizle paylaşayım.

 

Vakti zamanında Facebook'ta Şeyh Said diye bir sayfa açıp burada Mustafa Kemal'e karşı bazı paylaşımlar yapmıştım. Bütün kemalistler kudurup sayfamı kapattırmaya çalışırken bir de baktım Şeyh Said'in torunları da gelmiş sayfamı kapatmamı istiyor. Dedim ki ben sizin dedenizi temsil için bu sayfayı açmadım sadece sesimi duyurmak istedim, sonuça hepimiz müslümanız, davamız birdir, zaten yakında bu sayfa kapatılır ve sadece sizin açtığınız sayfa kalır dedim. Ama dinlemediler.

 

Soyisimleri Fırat ve bir başka türü daha olan bu insanlar kemalistlerle el ele verip sayfamı kapattırdılar. Sonra ben de diğer hesabımla yönettiğim kemalistleri köpek sürüsü gibi bunların üzerine saldım ve onların sayfasını da kapattırdım. Anladıkları dilden konuştum yani.

 

Ama Üstad hakkında açılan siteleri görmeden birşey demek uygun olmaz. Belki diyalogcuydular belki wahhabiydiler... Belki provokatördüler... Ne idüğü belirsiz her insana da izin vermemek lazımdır.

 

N-F-K.com yapı itibariyle çok hantal ve durgun ama benim gördüğüm kadarıyla yöneticiler gerçekten çok sağlam adamlar. Okuyan, düşünen, üstadı tanıyan insanlar. Onun için Üstad hakkında birçok forum açılmasındansa hepimizin burada buluşması daha doğru olur diye düşünüyorum.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Görüşlerinize katılıyorum. Ancak son dönemde sosyal paylaşımın ilerlemesiyle Üstad'ı tanıyan ve duyanların sayısı bayağı çoğaldı. Bugün facebook üzerinde 3 büyük Necip Fazıl grubunun toplam üye sayısı 1,5 milyonu bulmaktadır. Doğal olarak insanlar onu merak edip araştırmaktadır. Kendini üstadın davasında hissedip site açmaya kalkabilir, bu onun temiz kalpli hareketlerinden ya da başka amaçlar taşımasından ileri gelebilir, biz bunu kestiremeyiz. Ama bu saf bir kardeşimiz ise onu yaralamış oluruz, o nedenle bence bu katı politika yanlıştır. Büyük doğu yayınları şu saatten sonra üstadı sevenleri daha çok kucaklamalı, eleştirileri göz ardı etmeden değerlendirmeli ve bu davaya köstek değil destek olmalı, isminin hakkını vermelidir. Allah'ın izniyle inşallah bunlar gerçekleşir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Büyük Doğu'nun politikası uzun zamandır malumunuzdur. Yıllar öncesinden kalma basım yayın kuralları, Üstad'ı seven ve tanıtmaya çalışan insanları karalama ve susturma çabaları, eserlerinden alıntılar yapılan siteleri kapatma ve bugün herşeyin ellerinde olduğu zamanda dahi Üstad'ı tanıtacak herhangi bir çalışmadan acziyet. Bunlar Üstad'ın eserlerini bir geçim kaynağı olarak görüyorlarsa birşey diyemeyiz. Zira mirasçı olarak haklarıdır. Lakin deyimi yerindeyse oraya çöreklenmiş ve kitap basıp satmaktan başka hiçbir gayretleri olmayan mirasçıların davaya yarardan çok zararı vardır diye düşünüyorum.

 

Hayta yoldaşa katılmamak elde değil. Aziz Nesin'in Nazım Hİkmetov'un aynı fiziksel özelliklerdeki ktaplarına baktığımızda fiyatın Büyük Doğu'nun biçtiği fiyattan çok daha makul olduğunu görebilirsiniz. Bu nedir Allah aşkına... Ben Üstad'ın çoğu kitabına sahibim hamdolsun. Ama yeni okuyacak kardeşlerimiz için bu bir engeldir kesinlikle. Ayrıca NT'de de Üstad'ın kitapları çok sayıda bulunmuyor benim yaşadığım şehirde ve DRde yok maalesef.Tüm Türkiye'ye yayılamamış. Ayrıca o çizgide ki kitabevlerinin Üstad'ın kitaplarını raflarında sergileyeceğini zannetmiyorum. Olsa olsa ykyden basılmış çile kitabı. Bu kesinlikle yeriz. Onlardan bu inceliği göstermelerini beklemekten bahsediyorum. Bence İstanbul'da büyükdoğunun satış noktasında daha fazla çalışma ve indirim çok cazip. Yoksa okunmuyor Üstad kitapları ne yazık ki.

 

Geçen günlerde bir arkadaşımıza kitap almaya gittiğimizde Üstad'ın kitaplarındaki fiyatı gördüğünde vazgeçmek düşüncesinin belirdiğini farkettim. Şimdi bu ne oluyor? Yani hizmet bu mu? Neyse ki ikna edebildim. Biz Üstad'ı bildiğimiz için gidip alırız. Ya bilmeyenler ne yapsın??

Share this post


Link to post
Share on other sites

bd Yayınevi ile 3-5 görüşmelik sohbetim olmuştu.Yazmayayım dedim ama muhasebesi elzem-mühim bir konu bu.Üstad'a ve külliyatına ulaşmak...

 

Üstad'ın kitapları az mı satıyor?Hayır...Koliler ile gidiyor(muş).

 

Fiyatların pahalı olması ulaşımı kısıtlayan sebeblerin başında.Bir ortalama Anadolu genci 30 lira civarında para verebilir mi bir kitaba?Üstad'ı ve İslam'a muhatap fikri, gönülden seviyorsa elbette verir.(bu sitedeki güzel insanlar gibi)Lakin Üstad'ı daha yeni yeni tanıyan pek çok kişi bu fiyatları görünce uzaklaşıyor.Bir kitabını alır, 2 alır, üçüncüsünü alamaz.

 

İnternetten ulaşım çoğu kişi için eşsiz bir nimet.O da yasaklanırsa, gider samimiyet.Şimdiye kadar Üstad'ın muhterem evladları hakkında bir YeniŞafak röportajı okudum, bir de gecen Mhp ziyaretini.Onca günler oluyor; gazetelerde bir yazı yazılamaz mı, cemiyet içinde bir yarışma düzenlenemez mi Üstad adına?İşte bu konular hakkında bd'den açıklama gelmeli.

 

Büyük Doğu mimarı adına faaliyetler bd Yayınevi tarafından düzenlenmediği müddetçe, kitaplardan kazanılan para miktarı fazla.Kısaca şöyle denebilir ya faaliyet, ya indirim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Site yöneticilerinin gözünden kaçmış olabilir, tekrar soruyorum, sitedeki eski Büyük Doğu dergilerini b.d.yayınları yüzünden mi kaldırdınız?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sualinize cevaben, "hayır" diyeceğiz.

 

Saygılarımızla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar bende Üstad'ın birçok kitabı e-kitap olarak (pdf formatında) mevcut.

 

Ayrıca bu sitede verilen bütün Büyük Doğu ve Ağaç dergilerini de indirmiştim.

 

Eğer isterseniz bir şekilde internete yüklenmesini sağlamak olası bir durum olabilir. Talep varsa arz olması muhtemeldir yani.

 

Tek gayemiz hakka hizmettir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...