Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
yorumsuzkalem

Dengesiz Adam Ve Paralel Evrenler Arası Yolculuk...

Recommended Posts

Basit bir kelime,kurgusudur,bu şu üstteki dali'nin zaman ve cinayet resmine bakarken aklıma gelen saçma cümleler kirliliğidir.....Otobüs’de oturabilecek bir yer bulmak imkansızdı,orta sıralara doğru ilerleyip tam orta kapının karşı’sında kalan boşluğa giriverdim yanımda bir çift dünyadan soyutlanmış bir yerde gezintiye çıkmışlardı,sağ çaprazımda yaşlı bir amca texe marrs’ın dark majesty kitabını hayret dolu gözlerle pür,dikkat okuyordu,dünyadaki her şeyi çözen bir adam duruşuyla,onun iki sıra arkasında,uzun saçlı küpeli’ki halk arasında farklı kavramları vardır bana göre normal,başka bir şahısa göre entel,dantel ve mc Mahmut amcaya sorsam zıbidi kurbağa,insanları incelemeye devam ederken bir anda nefesim kesiliyormuş gibi hissettim kendimi otobüs tıklım,tıklımdı e nede olsa burası İstanbul ne beklenirki buradan,bir anda başımın döndüğünü hissettim üst camı aralayıp derin bir nefes aldım………karanlık……………boşluk………….. aynı anda trafik polisi arabalara geçmesi için düdüğünü üflüyordu ağzından çıkan tükürük zerreleri düdüğün üst kısmındaki delikten balinanın su fışkırtması misali,etrafa sıçrıyordu. Aynı adamın biri çektiği silahını hiç suçu olmayan kaplumbağanın kafasına dayayıp tetiği çekiyordu,ekran bir anda yeşile dönüyordu…..kaplumbağanın beyni….. Spiker akşam haberlerini sunmak için canlı yayına çıktığı anda,şiddetli bir gürültü ve tv kanalının binası çöküyordu….olası İstanbul depremi…. Sevgili takımım son lig maçınıda kaybediyordu,şimdi nerede lan bu takım….. bank asya’ya yolculuk…… buzullar erimiş,dünya su altında kara parçası yok her yer deniz,(zamanında kevin costner söylemişti size adama kulak asmadınız)…….. küresel ısınmanın sonucu….gök yarılıp bir anda her taraf alev,alev yanmaya başlıyordu,gökyüzünden dünyaya,alev topları düşmeye başlamıştı,bir anda bir düdük sesi duyuldu,sura üflenmişti……Kıyamet……. (Paralel evrenler arası geçiş,gerçek hayat tepki vermeye başladı)….gözlerimi araladığımda bir çift elin bana kolanya döktüğünü gördüm,otobüste oturuyordum,başım öne doğru eğikti,(kolanyayı döken kişinin bir bayan olduğunu düşünerek hiç bakmadan pat diye)

 

-sağolun hanım efendi,(karşımda kirli sakallı bir adam vardı)

 

 

 

-birader daha ayılamadın,galiba…

 

-yok birader,yok ayıldım sağol…

 

Aynı anda trafik polisinin düdük sesini tekrar işittim,bayılma evresi, topu,topu 20 saniyeydi,kendimi flash forward’da hissettim,paralel evrenlerin çıkış kapısında…….M-T……………bu bir kelime kurgusudur…..m-t

Share this post


Link to post
Share on other sites

İlginç bir deneme.Elinize sağlık.Güzel olmuş kendinizi daha geliştirin derim.Şahsen ben böyle yazamazdım.

 

Bu arada blogunuza da baktım çok güzel

 

http://yorumsuzkalem.blogcu.com/

 

Saygılarımla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Yine Sensiz Bir Gün Doğuyor Sevgili...(SENSİZLİK) adlı şiiriniz de güzel olmuş.Elinize sağlık.Başarılarınızın devamını dilerim.

 

Selametle kalın;

 

Saygılarımla...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

trafik polisinin düdüğünden kaplumbağanın kafasına dayanan silaha uzanan bir dengesizlik öyküsü. paralel evrenlerde geçmesi normaldir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...