Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
kurşunkalem

Necip Fazıl Kısakürek

Recommended Posts

Sizinle ilk tanışmam "o ve ben" "para" isminde ki kitaplarınız vasıtasıyla olmuştu, muhteşem bir iz bırakmıştı bende.

Küçüktüm tahmini 11 yaşımda filandım okuduğum da o kitapları.Tesirini ancak on yıl sonra farkedebildim ,galiba biraz da geciktim anlamak, üzerinde durabilmek için.

Babam sizin cenaze töreniniz de bulunmuştu ,herşeyde gözyaşlarını "erkekler ağlamaz" sözüne meydan okurcasına gizlemeyen babam,hem ağlar, hem de anlatırdı ne büyük bir insanı kaybettiğimizi.Küçüktüm ,dinlerdim babamı lakin, o zamanlar en değerli varlıktan daha değerli olanın kaybını anlamaycak kadar da cahildim sanırım.

Şimdi yıllar geçti ,ben kitaplarınızı okuyup dururken, teknoloji nimetleri sanki küstürmüştü beni de benim gibileri de kitaplara. Yinede internet deryasından arar olmuştum size ait ne varsa.Hiç unutmam,ilk “ nfk .com. Necip Fazıl Kısakürek” yazısını gördüğüm de hemen e mail yoluyla size ait aradığım kitabı sormuş ve kendisiyle bir iftar sofrasın da tanıştığım zannediyorum “Ahmed” kardeşim di” “ben ve ötesi” kitabı olmuştu.Boğaziçi üniversitesi kitaplığında bulabileceiğimi söylemişti ve haklıydı ,bulmuştum.Ahmed ile tanışmış olmama rağmen kendi gafımdan olsa gerek bir teşekkür bile edememiştim ona.

 

Şimdi sizi karşımızda görüpte hasbihal etmekten yoksunuz maalesef …

Serdengeçti’nin dediği gibi “Doldurulacak bir boşluk dahi bırakmadan” gitmiş olsanızda ,ardınızdan koca bir yığın gençlik var ki ,bu form ya da “gizli kahramanlar” edasıyla sizin yolunuzda tüm samimiyet ve hassasiyetlikle ellerinden gelenin en iyisini yaparak, sizi utandırmıyorlar, zira sizin bizler için çabanızın yanında yüz karartan bir gençlik olmaktansa ,boynunda ip asılı bir portre olmayı tercih ediyoruz.

Ben sizi hayatta iken görmeyi çok arzu ederdim ,kısmet işte herşey birarada olmuyor ….

Ancak sizden bize kalanlarla ,sizin yaptıklarınızın yanında bir hiç mahiyetinde olan, az biraz çaba sarfederek isminizi duyurmaya ve de sizin fikirlerinizin muhteşemliğine kendimizi bırakıyoruz hepsi bu.Bir de ardınızdan ettiğimiz dualarımız.

 

Sevgimle

kurşunkalem

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...