Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
serdengectik

Ağla Genç Adam

Recommended Posts

Ağla genç adam,ağla.doğduğun gün sana miras kalan şu viraneye ağla."İslam topyekun hayata şamildir" diyemezken kendini hür sanan divaneye ağla.

 

Ağla genç adam, ağla.Sen ki kudüsün haçlı işgalinde olduğu iki yıl boyunca bir kez bile gülmemiş Selahaddin'in torunusun, yaşadığın ülke de seksen küsür yıldır küfür hüküm sürerken, doğruğun günden beri kudus yahudi işgalindeyken ne hakla gülebilirsin.

 

Ağla genç adam, ağla.boynundaki zinciri kıramadığın için ağla.Dininin kıymetini bilemediğin, dinini koruyamadığın için ağla.

 

Ağlamak aczini kabul manasına gelir.Acizsin, aczini anlamak, aciz olduğun için ağlamak borcundasın.Ağla ağla ki, kalbine rahmet yağsın, ağla ki güç bulasın.

 

Ağla genç adam, sen ki dağ gibi haramlar içinde yaşamaktasın,sen ki zulmu görüp te susmaktasın.Ağla ki tevben olsun gözyaşın, şimdi ağla ki mahşerde ağlamayasın.

 

Ağla genç adam, ağla.Gücün yettiği kadar ağlamak borcundasın.Ağla gözyaşın zalimleri boğuncaya kadar, esaret zincirini kırıncaya kadar, damla damla rahmet olup yağıncaya kadar ağla.

 

 

Genç adam senin öyle bir hale düşürdüler ki, gözyaşının bile hakkını veremez oldun.Seni kendii aczini idrakten bile aciz bıraktılar.Aczini idrak edebilmek için ağla.ALLAH'a yemin olsun ki aczini idrak ettiğin gün acizlikten kurtulduğun gün olacak.şimdi seni aciz bırakanlar o gün karşında aciz kalacak.O günü görene kadar ağla.

(serdengecti)

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

çok güzel kardeşim Allah razı olsun.kaynak nedir acaba?

Bu arada daha önce konusunun açılıp açılmadığını bilmemekle birlikte,açıldıysa mazur görün,Osman Yüksel'e ait Serdengeçti dergilerine hiç bir yerde rastlamadım.Açık artırma sitelerinde Büyük Doğu'lar oluyor lakin Serdengeçti'yi bulmak imkansız gibi.Var mıdır bildiğiniz ulaşabileceğimiz yerler?

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

özür dilerim bir yanlış anlaşılma olmuş galiba.bu yazıyı yazan serdengecti benim.

 

osman yüksel abiyle karıştırılmamak için küçük harfle ve ç yerine c ile yazıyorum.

 

serdengeçti dergilerine nasıl ulaşılabileceğini bilmiyorum.ama konu açıp sorarsanız bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fevkaladenin fevkinde Serdengecti

Tebrikler..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Güzel olmuş,eline sağlık.Ben beğendim.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

çok güzel bir yazı olmuş kalemine sağlık:)

copy -paste yapabilirmiyim acep:)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

demek yazı size ait..tebrikler gerçekten yüreğinize sağlık

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beyazid-i Bistami (K.S) hazretleri istiğfarlarınıza gözyaşlarınızı karıştırınız buyuruyorlar. Allah Tealanın merhametini celb etmede en büyük amil olduğu meşayih-i kiram hazeratı tarafından sık sık dile getirilmektedir. Günah kisi ve gaflet sebebiyle kararmış katılaşmış gönlün, saf ve âri bir hüviyete bürünmesi gözlerden nedametle akacak olan yaşa bağlıdır, bu yaşın daimi olması ve tevbe-i nasuhda istikrar halinin muhafaza edilmesi mağfiret olunacağının delaletidir buyuruyorlar. Mağfiret bu sayu gayretin en semeredar mahsuludur. Mukayese edilmesi bakımından mevzu ile alakalı üzüm asmasını örnek verirler. Üzüm asmasından meyve (salkım) çıkmazdan evvel uzun bir süre damla sızarmış bu damlanın çıkış noktası mahsulun başlangıç noktasını teşkil edermiş. Üzerinde tefekkür edilmesi gereken fevkalalede bir misal.

 

Ağlayan insan hassasiyet ve hissiyat sahibi insan demektir. Muvazenesi, mülahazaları, idraki pekala gelişmiş insan demektir. Ağlama konusu ciltler dolusu eserlerle anlatılması muhtemel bir konudur sahab-i güzin efendilerimizin r.anh yanaklarında izler kalırcasına ağladıkları malumunuzdur.

 

En uç ve en hassas meseleleri büyük bir maharetle ele alan Üstadımız ağlamak bahsinin ruh ve mana köklerini çerçeveleyen veciz ifadesi ile meseleyi şakağından vurmuştur. Ağlayabilseydiniz, anlayabilirdiniz.(Reis Bey)

 

Dua ve muhabbetle..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...