Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
serdengectik

Söylenti Doğru

Recommended Posts

"Bu ülkede fikir hürriyeti var" diye bir iddia var ortalıkta.Doğrudur, isteyen istediği gibi dalkavukluk yapabilir.Sisteme her çeşit yalakalık serbest.Ayrıca isteyen istediği şekilde islama ve müslümanlara hakaret edebilir.Fikir hürriyeti adı altında islam "irtica", "yeşil tehdit", "barbarların sistemi"; müslüman ise "mürteci" ," yobaz" vesaire gibi sözlerle yaftalanabilir.Hepsi fikir hürriyetinin içine girer, kimse birşey demez, şikayet etmez, hatta bu tür yaftalar devlet eliyle desteklenir.Fikir hürriyeti dahilinde tv programlarında islamın hükümlerinin doğruluğu tartışılır, yine kimseden ses çıkmaz.

 

Lakin bir kişi çıkıp da düzeni eleştirdi mi veyahut doğruluğunu tartışalım dedi mi görün kavgayı.Vatan hainliğiyle suçlanıp, irticadan hapse atılıp, terörden yargılanır.Ve fikir hürriyetinin yılmaz müdafii(!) medyamız da bu işlemlere bizzat yardımcı olur.Bu duruma da ses çıkaran çıkmaz.İslami kesimde ise "yazık oldu" düşüncesiyle birlikte "bize ne canım kendi başını kendi belaya soktu, bizi ilgilendirmez." havası hakimdir.Hatta içlerinden bu kişiyi şiddetle kınayan ve bu hareketini bir müslümana yakıştıramadığını, bu kişilere bakılıp da islam hakkında hükme varılmaması gerektiğini söyleyen alimler(!) bile çıkar.

 

Sistemi kuran ateist kişi tarafından devletin temellerinin akli gerçeklere göre kurulduğu söylenirken, sistemin taraftarları sistemin akli hakikatlere uygun olduğundan son derece eminken ve bu ülkede fikir hürriyeti olduğu iddia edilirken sistemin akli gerçeklere göre tartışılmasına neden engel olunduğunu anlamak mümkün değildir.

 

Yine aynı şekilde sistem taraftarları bu sistemden önceki bütün tarihimizi acımasızca eleştirirken sistemin kurulduğu dönemi tartışmaya bir türlü yanaşmazlar.

 

Bunlardan anlaşıldığı üzere diyebiliriz ki:

"söylenti doğrudur.Bu ülkede fikir hürriyeti vardır.Her konuda fikir yürütebiliriz, hangi konuda fikir yürüteceğimize karışan yoktur ancak sadece tek yönde fikir yürütebiliriz."

 

Ben de insanlara düşünmedikleri için kızıyordum.Artık vazgeçtim. Onları anlamaya çalışıyorum.Zavallılar neyi düşünürlerse düşünsünler aynı şekilde düşünmek zorundalar.Bir süre sonra da bu halden sıkılıyor, düşünmeyi bırakıyorlar.Haklılar hep aynı şeyleri düşünmekten kim olsa sıkılır.

(serdengecti)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yine de suç bizim. Şimdiye kadar kaçımız çıkıp bunara karşı koyduk kaçımız çıkıp sen kafirsin dedik. Bu sözlerim üzerine bana karşı çıkanları hatrlatacaksın. Hepsinden Allah rzı olsun. Onlar da olmasa Allah-u Teala' nın gazabını hak etmiş olurduk.(Tabii şimdide hak ettik ama toplu helak olmuyoruz Efendimizin duası ile) Sıra bizim güç bizim. Bu iş bu zamana kadar gelmiş ya suç ta bizim ancak artık dur deme zamanı Allah'ın yardımıyla. Şehadet için Şehadet Çağrısı...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...