Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Kalemdar

Bu Kez Hakaretin Markası (Nıke)

Recommended Posts

736.jpg

 

Amerikan ayakkabı firması Nike, Müslümanların inancına hakaret ediyor. Firmanın, ürettiği ayakkabının üzerine Arapça `Allah` yazısını desen olarak kullanmasına İslam aleminden tepki

 

Birkaç gündür internet sitelerinde dolaşan bir çift ayakkabı üzerindeki desen, dünyadaki tüm Müslümanların büyük tepkisine yol açtı. Amerikan ayakkabı firması Nike`ın, Müslümanların inancını ayağa düşüren büyük bir küstahlığa imza attığının ortaya çıkması, tüketicilerin büyük tepkisine neden oldu. İnternet sitelerine düşen Nike marka spor ayakkabılarında, üzerinde Arapça`Allah` yazısını andıran desenin kullanması büyük tepki topladı.

 

 

BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ

 

 

Spor ayakkabı markalarından Nike, Amerika merkezli faaliyet gösteren ve ABD kapitalizminin simgesi haline gelmiş ürünlerden biri. Üretiminin tamamına yakınını ucuz işçiliğin hakim olduğu Doğu Asya`daki atölyelerde ürettiren firmanın, Müslüman ülkelerde de yoğun olarak satış yapmasına rağmen Müslümanlara hakaret etmesi, `Besle kargayı oysun gözünü` sözünü hatırlattı. Nike pek çok futbol takımına ve milli takıma sponsor olarak, futbolseverler üzerinden satış yapmaya çalışıyor. Nike, çocuk işçi çalıştırmak ve doğaya zarar vermek gibi konularda sürekli mahkemelik olarak gündeme gelmişti.

 

 

TÜRKİYE`DEKİ ORTAKLARI YEŞİM TEKSTİL

 

Nike`nin Türkiye`deki üretim işini Cavit Cağlar Grubu şirketlerinden Yeşim Tekstil yapıyor.

 

 

Ürünleri Türkiye`de de satılan ABD`li Nike firmasının CEO`luğunu ise İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile aynı soyadı taşıyan William D. Peres yapıyor. 2007`de 16, 3 milyar dolar gelir elde eden şirketin işletme geliri ise 2,1 milyar dolar. 2007`de 1,5 milyar dolarlık net gelir elde eden şirket, Türkiye`de de büyük satışlar yapıyor. Uluslararası piyasada tanınan bir çok markanın üretimini yapan Yeşim Tekstil, Nike firmasına da üretim yapıyor. Nike firması, iki yıl önce Yeşim Tekstil`e `Nike Akreditasyon Sertifikası` da vermişti.

 

Hedefhaber

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...