Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
mahlas

Türkçe Ibadetimiz Elimizden Alınmıştır

Recommended Posts

27 MAYIS DEVRİMDİR.

 

Sömürgeciliğe karşı bağımsızlık savaşı vererek kurulmuş bir cumhuriyet, devrimlerle uluslaşma yolunda dev adımlarla ilerlemektedir.

Tarımda, sanayide, eğitimde, sağlıkta, kültür ve sanatta girişilen atılımlarla hem hızla kalkınmakta, hem de kendi gereksinimlerini kendisi üreterek bağımsızlığının güvencelerini yaratmaktadır. Kendi öz dilini kullanarak anlaşma, inancını anlama ve yaşama yoluna girmektedir. Komşularıyla yaptığı uzlaşmalarla barış ve güvenlik içindedir. Dünya uluslar topluluğunun başı dik, onurlu bir üyesi olarak dünya barışının korunması için uluslar arası kuruluşların oluşumuna ya öncülük etmekte ya da önemli katkılarda bulunmaktadır. Anadolu bozkırları canlanmakta, fabrikalarında uygarlık bacaları yükselmektedir.

Baştanbaşa demirağlarla donatılmakta, kıyılarında, limanlarında kendi bayrağı dalgalanmaktadır. Tiyatrolarında Muhsin Ertuğrulların oyunları izlenmekte, operalarında Ahmet Adnan Saygunların çağdaş sesleri yükselmektedir. Ulus öncülerinin çağdaş uygarlığı aşma koşusu dünyayı hayran bırakan bir hızla sürmektedir.

Hatta sık sık “Durmayalım düşeriz” demektedirler.

İşte tam bu sıralarda, sözde “uygarlığın beşiği” Avrupa’da faşizmin karanlığı yaşanmaktadır. Ortaçağdan beter. İnsanlar fırınlanmakta. Kafatasları ölçülmektedir. Faşizmin karanlığından kaçabilenler genç Türkiye Cumhuriyetinin sıcacık sinesine sığınmaktadır. Emperyalizmin dünyayı kan gölüne çevirme hırsı yeniden depreşmiştir. Hesap, yeniden paylaşmaktır dünyayı. Yeniden sömürgeleştirmek ülkeleri. Yeniden köleleştirmek insanları… Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti “Yurtta barış, dünyada barış” demektedir. Bu kanlı boğuşmaya sürüklenmek istense de, sağından solundan çekilse de “Hayır” demek için mücadele vermektedir. Kendi yurdu bir daha çiğnenmesin, ulusunun burnu kanamasın istemektedir.

Barış içinde kalmak için güçlü savunma gerektir. Henüz yoksulluğunu aşamamış Anadolu halkı için büyük yük olur savunma hazırlıkları. 2. Dünya Savaşı yaşanırken Türk Halkı da bunalmaktadır.

 

İşte bu koşullarda yaşanan savaşın halkta yarattığı bunaltıları fırsat bilen ağa, eşraf, bezirgan, eski mandacı yeni işbirlikçi kesimler, başından beri içlerine sindiremedikleri cumhuriyetin halkçı devrimci kurumlarına karşı başlarını yeniden kaldırmaya girişmişlerdir. Sömürgecilerin yarattığı uluslararası gerginlikleri de kullanarak, yeniden Batı sömürgecilerinin kucağına doğru sürüklemişlerdir Türkiye’yi.

Sömürgecilerin yeni öncüsü ABD, bu koşullardan da yararlanıp ürettiği “komünizm korkusu” yaymış, işbirliğine hazır ağa, bezirgan, tefeci-tüccarları da arkasına alarak, “sözde çok partili demokrasi”ye zorlamıştır Türkiye’yi.

Ama ne demokrasidir ki bu; “İkili anlaşmalar, Kore Savaşı, üsler, NATO…” verilmiş, bağımsızlığımız, Köy Enstitülerimiz, Türkçe İbadetimiz, sanayileşmemiz elimizden alınmıştır.

Artık süt tozumuz, Vita yağımız, “Gıslavet” lastiklerimiz, Amerikan bezimiz,Vatan Cephemiz, sansürümüz, tahkikat Komisyonumuz, Meclise sokmama cezalarımız, siyasal saldırılarımız, yol kesmelerimiz, tarikatlarımız, şeyhlerimiz vardır… Ve bir de şehit Turan Emeksizimiz…

Kısacası nur topu gibi çoğunluk diktatörlüğümüz…

.

.

.

 

Yaşasın 27 Mayıs Devrimi ve Devrimcileri diye sonlanan yazının tamamı için:

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi

Share this post


Link to post
Share on other sites

hakikaten ilginç bir açıklama...

 

üstad 60 ihtilalini anlatırken yoğurttan hükümete mukavvadan bıçak saplanmıştır demekte. Adnan Menderes merhum hiçbir şey yapmasa ezanı asli şekline çevirmiş olması inşallah kendisine beraat olacaktır. Benim Gözümde Menderes isimli kitabında Üstad olayı detaylı ele almıştır. malum ibretlik "vadenin son demi" ve "ya ol ya öl" yazıları hafızalara kazınmıştır. adnan menderesin yanlışları da olmuştur yalnız bu durum 60 ihtilalini ve getirdiklerinin doğruluğunu ortaya koymaz çünkü hiçbir şey getirmemiştir.

 

maksat islama hizmet edenleri ve islam kelimesini ağzına alanları ipe çekmek olduğu için elbette add bu ihtilalden memnun olacaktır...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...