Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
gardenya

Alanya'da 'İsrailli Giremez' Dükkanları!

Recommended Posts

Alanya'da 'İsrailli giremez' dükkanları!

ANKA/ KUDÜS

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth'ta yayınlanan bir Türkiye fotoğrafı tepki çekti. İsrailli bir turist olan Nimrod Buchman tarafından Alanya'da bir konfeksiyon mağazası vitrininde çekildiği bildirilen fotoğrafta, İngilizce yazılan “Çocuk katili İsrailler'e satış yapılmaz, giremezler” notu görülüyor.

 

Haberde, Alanya'nın pek çok İsrailli turist tarafından ziyaret edildiği özellikle yaz aylarında yapılan tekne gezilerinde ilçedeki İsrailli turist sayısının arttığı ifade edildi.

 

Gazeteye konuşan ve kız arkadaşı ile birlikte tatil için Alanya'ya geldiğini belirten Buchman, yükseğe asıldığı için notu ilk etapta görmediklerini ve bu yüzden dükkana girdiklerini söyledi.

 

“ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜP ÖLDÜREMEYECEĞİMİ SORDULAR”

Türklerin İsraillileri hemen tanıdığını belirten Buchman, “Bizim asker olup olmadığımızı ve bir çocuğu öldürüp öldüremeyeceğimizi sordular. Daha sonra bizden gitmemizi istediler ve dükkana girmemizi engellediler. Ben de şok edici uyarının fotoğrafını çektim” dedi.

 

Satıcının, dükkanındaki notun fotoğrafının çekildiğini fark etmesi üzerine bir tartışmanın başladığını belirten Buchman, “Satıcılardan biri beni takip ederek ne çektiğime bakmak istedi. Bir süre tartıştık ve bana küfretmeye başladı. Ama daha sonra benim fotoğraf makinesini bırakmayacağımı anladı” diye konuştu.

 

Bu olaydan sonra çok korktuğunu hatta geri dönerken teknedeki bir başka kişinin de kendisine asker olup olmadığını ve çocukları öldürmenin hoşuna gidip gitmediğini sorduğunu aktaran Buchman, “Ne kadar harika olsa da bir daha o şehre gitmeyeceğim. Burada büyük bir gerilim var ve insanlar size tepeden bakıyor” dedi.

 

Aynı gazetede bir süre önce yayınlanan bir başka haberde de iki İsrailli ailenin Türkiye'deki bir pazarda saldırıya uğradığı iddia edilmişti.

 

 

8sutun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çiçeklerle bir karşılamamı bekliyorlardı adiler,korkunun ne olduğunu biraz anlamışlardır belki.Alanyadaki baldırı çıplak da olsa vicdanı hala hayattaki o vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.Allah en kısa zamanda özümüze döndürsün bizi.O zaman şu halimizle dükkanımıza almadığımız ve o bölgede tarihin her döneminde kan akıtmaktan başka iş yapmayan o katilleri ortadoğunun kalbinden kazırız evelallah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helal olsun... Hay canını yediğim esnafı. Doğrusunu söylemek gerekirse şaşırdım.. Çok ilginç ve güzel bir tepki.. Gerçekten hoşuma gitti ya.. Düşünsenize Türkiye'de bütün mağazaların, dükkanların önünde "bebek katili israilliler giremez..!" yazıyormuş :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

heyt be işte bizim insanımız budur..tarih boyunca haksızın,şerefsizin karşısında durduğu gibi bugünde yurdun dört bi tarafından gelen tepkilerden anlaşıldığı üzere yine xxxlerin karşısında duruyor..Allah razı olsun inşallah..israilin o mübarek topraklardan defolup gideceği gün çok yakındır inşallah....

 

selam ve dua ile....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alanya Belediyesi pankarta kızdı!

 

Alanya'da camına İngilizce olarak ‘Çocuk Katili İsraillilere Satış Yapılmaz, Giriş Yok' yazılı pankart asan giyim mağazasına belediye tarafından ceza kesilecek. Cezanın tutarı, yapılacak encümen toplantısında belirlenecek.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, çalıştığı Laderhause adlı deri ürünleri mağazasının vitrinine İngilizce olarak ‘Çocuk Katili İsraillilere Satış Yapılmaz, Giriş Yok' yazılı pankart asan 48 yaşındaki Salim Altun'a Anavatan Partili Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu sert tepki gösterdi. Konunun belediye encümen toplantısında gündeme gelmesi üzerine Sipahioğlu, İsrail basınında da geniş bir şekilde yer bulan bu olayın turizme zarar verdiğini savundu. Sipahioğlu, “Sonuçta turizm gelirine ihtiyacımız var. Gelen turiste nerelisin deme lüksüne sahip değiliz. Bu tür davranışlar son derece yanlış. ‘Ruslar Çeçenlerle savaşıyor gelmesin, Sırplar gelmesin, eski komünizm ülkeleri gelmesin' dememeliyiz.

 

Devletlerarası ilişkilerin, savaşların veya mücadelelerin insanlara yansıtılarak, ‘sen giremezsin' deme gibi bir lükse, insan olarak böyle bir hakka sahip değiliz. Bunlar doğru değil” diye konuştu.

Alanya'ya deniz yoluyla yüzlerce İsrailli turistin geldiğini hatırlatan Başkan Sipahioğlu, “Bu paraya Alanya'nın ve esnafımızın ihtiyacı var. Bu tür davranışlarla zararı kendimize veririz. Burada on binlerce insan bu sektörden ekmek yiyor” dedi.

 

Sipahioğlu, pankartı asan işyerine cezai işlem uygulanacağı, ceza miktarının da gelecek hafta yapılacak encümen toplantısında belirleneceğini söyledi.

 

Milliyet Gazetesi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah kahretsin!!!!

Katile katil demek de suç olmuş artık ,vay halimize!!

Şu sinirle fazla yazamıyacağım arkadaşlar..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Sinir insanı gerçekten kilitliyor. Yazıklar olsun.

 

O cezayı kendi vicdanlarına kesebilecekler mi acaba...

 

Bacasız sanayi dedikleri ve getirdikleri götürdüklerinden kesinlikle fazla olmayan, aptalca bir politika neticesinde ülkemi mahveden turizm putu yüzünden bu elleri öpülesi insana ceza kesilecekse, durup düşünmek lazım... Allah ucuz maddiyatı herşeyin önüne çıkaran bu zihniyetin belasını versin.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

buraya ben bir cevap yazardım ama malum,arkadaşlar editliyor :) ..ne yapalım..bu düzenede söylenecek çok söz var ama yeri değil..israillileri bize dost gibi göstermeye çalışan,yamayan yöneticilerden bıktık artık..ama hiç şüphesiz Allah(c.c.) herşeyi görüyor..zafer bizim olacak inşallah..

 

selam ve dua ile...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çilekeşcim, senin içinden geçenlerin 5 mislini bu konuya yazıp yazıp siliyorum... Zor zaptediyorum kendimi.. Sabretmek lazım...

 

Konuya gelince, param olsa, gider oradan bir dükkan alır en şatafatlısından, dükkanın da canıma kocaman o yazının aynısından yazarım. Sıkıysa gelipte, encümenmiş, zabıtaymış, belediye başkanıymış,cumhur reismiş, biri bir laf etsin? Kime ne kardeşim. Benim malım, benim mülküm. Kim karışabilir kime mal satıp satamayacağıma?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...