Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
gardenya

Yabancılar Güneydoğu'yu Seçiyor

Recommended Posts

Yabancılar Güneydoğu'yu seçiyor

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, illerde yabancıların alabilecekleri arazi için getirilen o ilin yüzölçümünün binde beşi sınırına en çok Mardin, Kilis ve Gaziantep'te yaklaşıldığını açıkladı.

Anavatan Partisi Hatay Milletvekili Züheyir Amber'in konuyla ilgili önergesini yanıtlayan Bayındırlık Bakanı Özak, yabancı uyruklu kişilerin ülke genelinde en fazla 2.5 hektarlık taşınmaz edinebileceğini anımsattı. İllerin yüzölçümlerine göre en fazla binde beşin yabancılara satılabileceğini anımsatan Bakan Özak, askeri yasak bölgeler ile güvenlik bölgelerinin zaten bu kapsama dahil olmadığını belirtti.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILMIYOR

Yabancılara arazi satışında güvenlik soruşturmaları yapılıp yapılmadığı sorusunu yanıtsız bırakmayı tercih eden Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak, "Saatılan arazilerin hangi amaçla kullanılacağı ile iş ve istihdam sağlaması hususu bakanlığımız faaliyet alanı dışında kalmaktadır" dedi.

MARDİN'DE SINIRA YAKLAŞILDI

Bakan Özak'ın verdiği bilgiye göre illerde yabancıların satın alabileceği arazi sınırını gösteren ve o ilin yüzölçümününün binde beşi sınırına en çok Mardin'de (binde 4.58) yaklaşıldığını, Mardin'i sırasıyla kilis (binde 3.61) ve Gaziantep'in (binde 3.34) izlediğini bildirdi.

AKP DÖNEMİNDE HATAY'DA 276 TAŞINMAZ SATILDI

Önergenin yanıtına göre AKP hükümetleri döneminde 1 Ocak 2003'ten bu yana, şirketler hariç, Hatay'da yabancı uyruklu kişilere toplam 276 taşınmaz satıldı. Özak, bu taşınmazların Almanya, Avusturya, Fransa, hollanda ve İngiltere vatandaşlarına, tapu harcı için gösterilen 1 milyon 171 bin 502 YTL karşılığında satıldığını bildirdi.

Bu arada Özak'ın verdiği bilgiye göre 2003 öncesinde Hatay'da toplam 81 milyon 28 bin 990 metrekare (m2) arazi yabancılara satılmış durumda. Buna göre bu arazilerin 76 milyon m2'lik bölümü Suriye uyruklulara ait. Yüzölçümü bakımından ise Suriyeliler'i sırasıyla 3 milyon 201 bin m2 ile Lübnan, 376 bin m2 ile ABD ve 365 bin m2 ile Brezilya vatandaşları ilk sırada izleyerek listenin başında yer alıyor.(ANKA)

 

 

8sutun

Share this post


Link to post
Share on other sites

yazık..tek kelimeyle yazık..savaş meydanında alamadıkları toprakları işte böyle parayı bastırarak satın alıyorlar..aynı Ulu Hakan Abdülhamid zamanındaki gibi..herzl Abdülhamid e gelir ve filistini onlara sattıkları takdirde tüm dış borcun kendileri tarafından karşılanacağını söyler..Ulu Hakan ın cevabıda kendisi gibi uludur; "kanla alınan toprak kanla verilir." hey gidi hey nereden nereye..bir an evvel kendimize gelmemiz lazım yoksa iş işten geçmiş olacak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...