Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
HİÇ

El Ezher Sonunda Peçesini Attı...

Recommended Posts

verdiği fetvalarla müslümanların zihinlerinde fitneler çıkaran el ezher kadrosu sonunda gerçek amacını aleme ifşa etti. sözde din adına çalışmalar yapılan ve bünyesinden dini içinden tahrip etme ajanları doğuran el ezher üniversitesi bugün itibariyle ehli sünnet müslümanları gözünde olmayan değerini üstadın tabiriyle "çukurluk" mertebesine çekmiştir. elhamdulillah ki kendileri asıl hedeflerini açığa vurup, müslümanların basiret gözüyle bakmalarına olanak vermişlerdir. el ezher de, bizim ilahiyatlar da, diyanet kadrosu da verdiği fetvalarla kendilerini bağlarlar. verdikleri islama muhalif fetvaların ümmet için bir geçerliliği yoktur. Allah rasulu sav "ben size gecesi ve gündüzüyle apaydınlık bir din bıraktım" buyurmuştur. yol rasulullah sav in , ashabı kiramın ve kıymetli eserli yüzyıllardır kaynak kitap vazifesi görmüş ehli sünnet alimlerinindir. Allahu Teala fitnelerin ayyuka çıktığı şu ahir zamanda ümmeti muhammedi sarıklı fitnecilerin şerrinden muhafaza buyursun...

 

 

 

 

 

Arap Baharı’yla 30 yıllık Hüsnü Mübarek rejimini sone erdiren Mısır’da yönetimi elinde tutan Yüksek Askeri Yönetimi, yeni anayasa ve yeni hükümet çalışmalarına devam ederken, Sünni aleminin en büyük otoritesi kabul edilen El Ezher, Mısır’ın geleceği konusunda tarihi öneme sahip bir bildiri yayınladı.

 

Haftalardır ülkenin önde gelen entellektüelleri ve dini liderleri ile toplantı yapan El Ezher’in Büyük İmamı Ahmed El Tayyip, “Dinden arındırılmış, modern ve demokratik bir Mısır’ı desteklediklerini ilan etti.

 

Fransı haber ajansı AFP, laiklik kelimesine vurgu yapmadan din ve devlet işlerini tamamen birbirinden ayıran Dini liderin konuşmasını “İslami otorite modern ve laik bir Mısır istiyor” başlığıyla abonelerine duyurdu.

 

Bildiri “devrim” niteliğinde

 

El Ahram gazetesi, El Ezher’in bildirisini “Tarihi” olarak niteledi. Bağımsız El Şoruk gazetesi ise “devrim” nitelemesinde bulundu. Gazete, bildirinin yazılmasına Kıpti azınlığın ve aktivistlerin de katkıda bulunduğunu ifade etti. El Tayyib’in Devlet Televizyonu’nda açıkladığı 11 maddelik bildiride şu görüşlere yer verildi:

 

- İslam öğretisi tarihi boyunca hiç bir zaman dini veye teokratik bir devlet deneyimi olmamıştır. Teokratik devletler her zaman otokratik ve insanlara eziyet eden devletler olmuştur.

 

- El Ezher olarak Mısır’da güçler ayrılığına dolayı ve tüm vatandaşlarına eşit hakları garanti altına alan modern, demokratik ve anayasal bir hükümet kurulmasını destekliyoruz.

 

- İfade özgürlüğünü ve özgür seçimleri destekliyoruz. Kadın ve çocukların hakları korunmalı. Parlamento, yasa yapıcı tek otorite olmalıdır.

 

- Yeni Anayasa yazımında islami hukuk “temel kaynak olarak” kalmaya devam etsin, ayrıca Hristiyan ve Yahudilerin de hakları korunsun.

 

- Tüm dinlerin ibadethaneleri korunsun. Irkçı ve dine hakaret eden konuşmalar suç sayılsın.

 

- El Ezher bağımsız bir yapıya kavuşturulsun. Yüksek İmam Şurası üyeleri Devlet başkanı tarafından atanmasın. Devletten bağımsız olarak kendi kadrosu tarafından seçilsin. Ancak El Ezher’in devletten bağımsız olarak kalması Arap dünyasındaki liderlik rolünü kaybedeceği endişelerine yol açtı.

 

VATAN

 

http://www.haber7.com/haber/20110622/El-Ezherden-Misira-Turkiye-modeli-onerisi.php

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allahu Teala fitnelerin ayyuka çıktığı şu ahir zamanda ümmeti muhammedi sarıklı fitnecilerin şerrinden muhafaza buyursun...

 

 

 

Amiin.

Allah razı olsun

Share this post


Link to post
Share on other sites
Haftalardır ülkenin önde gelen entellektüelleri ve dini liderleri ile toplantı yapan El Ezher’in Büyük İmamı Ahmed El Tayyip, “Dinden arındırılmış, modern ve demokratik bir Mısır’ı desteklediklerini ilan etti.

 

Bizim oralarda şöyle bir söz vardır; "zukkumun kökü. elinin körü" ha işte güya namı 'büyük' adı tayyip (güzel) olan 'küçük çirkin' şey! sana bu sözler mizah mertebesinden hediyem olsun!...

 

"Mümin Bir Delikten Iki Defa Sokulmaz." Hadis-i Şerifine binâen, Mısır halkı uyanık olmalı. Bizler kurtuluş savaşını imanımızla, kanımızla, canımızla kazandıktan sonra bugün kü aşağılık mertebesinde bir yönetime tabi tutulduk! ülkemizin hali belli tam seksen küsür yıldır otoritesiz ve başsız kimin eli kimin cebinde belli değil. din, iman, namus, cihad, iffet, zarafet v.s daha birçok mefhum yok değerinde.. biz batı budalası olduk batı bizi bataklıktaki lağım farelerinden dahada değersiz bir hale soktuda hala uyanamadık! uyanan bir kaç saf müslümanıda sindirme politikasıyla diyar-ı hapis, diyar-ı gurbet ede durdular...

 

Allah (c.c.) bu ve bunun gibi fitnelerden Mısır ve peşine Arap Bahar'ını yaşayan tüm ülkeri korusun.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...