Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
müznib

30. Beyazıd Kitap Fuarı Hakkında

Recommended Posts

Dün 30. Kitap fuarına gittim ve ilk uğradığım yerlerden biri olan 'Büyük Doğu' standına gittim. Osman ağabeyi'yi sordum yoktu birazdan gelir dediler. İsmi Osman olan genç bir arkadaş vardı ona bi kaç soru yönelttim dedim ki; Niçin Üstad "manevi miraçsılarım" dediği bizler için bu kitapları çok pahalıya satıyorsunuz? oda dediki kardeşim siz bir kitabın maliyetini ufakmı sanıyorsunuz dedim ki ona nice kitaplar var 5 -10 tl ye satılıyor oda bana bir kitap çıkardı bak bunu aldım ama içeriğine baktım okumaktan vazgeçtim. o an anladım ki sadece basım masrafları değil üstadın fikirleride para ile satılıyor!

 

İkinci sorum ise; internette niçin kısıtlama yapıyorsunuz? bir site sizi protesto etmiş ve kapamış orada bulunan orta yaşlarda bir ağabey ismini sormadım dediki "dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış!" ve ekledi "bd" de birisi demişki "devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerek" bu söz kime ait dediğinde ben bilmiyorum dedim. yazık "bd" de çalışıyorsun ve bilmiyorsun dedi. bende hemen internete girdim ve sözü yazdığımda yaklaşık altmış sitede Üstad'a ait olduğu yazıyordu halbu ki sonradan öğrendim ki bu söz Üstad'ın kitabında geçiyor ama Üstad'a ait değil. kısacası demek istedi ki nette çok bilgi kirliliği sahih olmayan sözler Necip Fazıl'a atfediliyor bunları önlemek ve emeğin bedelinide okadar beleşe bırakmamak için gerekirse mahkeme kararı ile kapattırırız. facebook'tan çok yakındı bir sürü Üstad sayfası var ama çoğu yanlış yanlış şeyler yazıyor dedi.

 

Aklımca onları mahcup edecektim ama verdikleri cevaplar beni mahcup etti sebebide şu; anons yapıldı Mehmed Niyazi hoca ötüken yayınlarında imza atıyormuş anonsu duyunca gittim birde Mustafa Armağan hocada timaşdaydı onada gittim kitap fiyatları hemen hemen aynıydı anladım ki Üstadın kitapları hakikaten ucuz!

 

Üstad bir derya ve o deryanında bir bedeli olmalı! manevi mirasçılara gelince al fikri kullan bd bundan para almıyor :)

 

Bu arada Üstad'ın şu dört kitabını aldım.

 

- ULU HAKAN

- DÜNYA BİR İNKILÂP BEKLİYOR

- SAHTE KAHRAMANLAR

- SON DEVRİN DİN MAZLUMLARI

Her yıl olduğu gibi yine %40 indirimliydi.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

gönül çok farklı şeyleri arzu ediyor mevzu bahis Üstad olunca. büyük doğu yayınevine gittiğimde sanki bana ait olan bir müesseseye gitmiş gibi duygular hissederdim. ait olduğum yer, sahiplendiğim mekan gibi gelirdi bana büyük doğu lakin bu duygularıma karşın büyük doğu yayınevinin bir asık suratı var. beklenen canayakınlık, muhabbet beklediğim ölçüde olmadı hiçbir zaman. soru sorduğumda cevap aldım ama dedim ya belki de bizim beklentilerimiz fazla...

 

birinde büyükdoğu yayınevinde üstad ın oğullarından birinin telefonda yaptığı futbol muhabbeti beni şaşırtmıştı. ya üstadın oğlu hiç mi üstadı okumamış, hiç mi çerçevelerden haberi yok(futbolla alakalı yazılmış 3 çerçeve yazısı mevcut). neticede onlar da insan mazur görülebilir mi tartışılır.

 

şu bir gerçek ki, üstadın hareketliliğine karşın büyük doğu yayınevinin durağanlığı bariz problemdir. hiç değilse üstadı tanıtmak için gayret sarfedilse o bile güzel neticeler doğuracaktır...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahh azizim ve sefil aynalı dolap ve kendinden bihaber devran... Babalar ve oğullar hiçbir zaman aynı mihenkte aynı kıratta olmadılar, olamadılar. Kimse kimse ile müsavi değildir. Ya evlat babasını geçmiştir yada babası evladını.. Biri asrında çığır açar burçlara yükselirken bir diğeri dipsiz kuyuda kırsaldan bir çiğit dahi koparamamıştır. Üstadın evlatlarını tenzih ederek çok kimseye aşina olan bir sözü zihinlerinize nakşetmek isterim; Alimden zalim, zalimden alim doğar. Elbetteki bu durum vahim bir durumdur. Üstadımızada çok göremeyiz, yeri gelir bazen dünyaya hükmedersinizde bazende evladınıza bir çift söz geçiremezsiniz. Hayattan ince akıldan keskin bir mesele...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üstadın fikirleri elbette paha biçilemez ama ortalığa bir bakınız Garaudy'nin kitabları 4 lira, S. Kutub'un 2 lira, Şeriati hakeza.Bir sürü eser ehl-i sünnet'e muhalif; heryeri sarmışlar, heryerde bulunabiliyorlar.Oysa çoğu eser var ki ruh kökümüze-ehli sünnete ters, bu bedihî.

 

BD faaliyette bulunsa, o zaman bu fiyatlara tamam denilebilir ama ortada iş-oluş-eser yokken bu fiyata pahalı dememek elde değil.

 

Fiyat BD bağlılarına normal gelebilir.Dışarıdan bakıldığında öyle değil.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...