Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
HİÇ

Cuma Namazında Kapalı Camii

Recommended Posts

bugün cuma namazını eda etmek için gittiğim camii de bu durumla karşılaştım. aklım almıyor, nasıl olur böyle birşey. cuma günü cami kapalı. bugün resmi tatil olabilir ama b caminin hem de cuma namazı vaktinde kapalı olması durumunu meşru kılar mı? bu nasıl hocalık, nasıl din adamlığı, nasıl bir din görevi? zaten hep bu tabirden böyle olmuyor mu? din adamı diye bir tabir icat edildi, dini vecibeleri yerine getirme noktasında müslümanların amelleri daraltıldı. hepimiz din görevlisi değil miyiz? ilmihal ve fıkıh kitaplarında imamlığa geçme noktasında 80 - 90 tane öncelik vardır peşi sıra sıralanan. önce fıkha bakılır, fıkıh bilgisinde eşitlik varsa kıraate, kıraat bilgisinde eşitlik varsa takvaya, takvada eşitlik varsa yaşı büyük olan,vs.... imam tayini için belirlenmiş hususlardır.

 

mevzuyu dağıtmayalım da cuma vakti caminin kapalı olması hiçbir şekilde izahı mümkün olmayan bir durumdur. be hey müslüman, zaten burası sanayi camisi, günde öğle ve ikindi kıldırıyorsun, pazar günü de gelmiyorsundur büyük ihtimal. resmi tatil diye cuma günü camiyi açmadıysan sana ve senin gibilere yazıklar olsun! diyebilirsiniz ki adamın mazereti olabilir, o takdirde de versin birine anahtarı, cumayı kıldıracak biri elbette çıkacaktır biiznillahuteala...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maalesef ki maalesef ülkemizde imamlık yapanların büyük bir kısmı bu işi geçimini sağlamak için yapıyor. Bildiğim kadarı ile de bu işi para için yapanın ardında namaz kılınmaz, halimiz duman ama aldıranımız yok. Para için imamlık yapandan tatil gününde camiiyi açmasını beklemek hata, muhtemelen o adama para vermezsen bir vakit kıldırmayacak zaten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...