Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Horanta

Seyfullah Türksoy'la İstanbul Adliyesine!

Recommended Posts

Seyfullah Türksoy'la İstanbul Adliyesine!

[/left]

18 Mayıs 2012, 19:07

[/left]

Hakkımızda İstanbul Cumhuriyet Savcılığına Gazeteci Seyfullah Türksoy ve avukatlarının başvurusu ile soruşturma açılmıştı. Velhasıl geçtiğimiz günlerde Telefonumuzun eski olması sebebi ile mesaj gönderipte ulaşılamadığı için olayı polise havale eden savcılık ifademize başvurdu. Ve Bugün'de telefonumuza düşen bir mesaj ile mahkeme sürecinin başlatılmış olduğunu öğrendik.

 

 

Mevzuuya bahis olan 'Haber' hala daha internet sitelerinde asılı duran ve bizimde iktibasen yayınladığımız Seyfullah Türksoy ile alakalı bir alıntı haber. Haberin içeriği o günlerde İstanbulda işlenen 'Çeçen Cinayetleri ve Seyfullah Türksoy' bu bağlamda hakkımızda 'adil yargılamayı etkileme' ve 'suç uydurma ' suçlarından savcılık dava açmış bulunmaktadır.

 

 

 

Seyfullah Türksoy ismi hemen hemen hepimizin aşiyane olduğu bir isim. Velhasıl, 'Türksoy'la İpekyolu' adlı bir program ile adını duyurmuş olan bu gazeteci'nin Kadirov ile beraber çekilmiş fotoğraflarını google'da aratırsanız hemen hemen heryerde karşınıza çıkacaktır. Seyfullah Türksoy Kadirov'u tanıyor mu? diye bir haber yayınlasaydık sitemizde bu da suç unsuru olacakmıydı acaba? Gerçekten merak ediyoruz... Velhasıl Büyük Gazete'lerde bile bu yönde haber yapılmış olması ve bizimde onu alıp yayınlamamız bizim mahkemeye çıkmamıza vesile oluyorsa burada oturup düşünmek gerekiyor...

 

 

 

Bizler haber değeri gördüğümüz her bilgi ve belgeyi sitemizde yayınladık. Bahsi geçen haberi'de önemine binaen yayınlamış ve daha sonra'da sitemizle alakalı bir problem yüzünden o haber dahil yüzlerce haberi silmiştik. İnternet kullanmayı bilenler ve internette habercilik ve benzeri işlerle uğraşanlar gözden kaçan kişilik haklarına aykırı veya Kişilerin manevî şahsiyetlerine eleştiri sınırları ötesinde saldırı bulunduğu taktirde, bizzat şahsının veya vekilinin talebi doğrultusunda o yazıyı sileceğini taahhüt eder. Bu kanunlara görede böyledir ve bir çok kez bazı haberlerimize uyarı gelmiş ve bu yönde başvuranların isteklerine karşılık vermişizdir.Kaldı ki bahsi geçen haber hakkında suç unsuru oluşturabileceği ihtimalini bilen Türksoy bize bu yönde bir istekte bulunmamıştır.

 

 

 

Seyfullah Türksoy ya da avukatları bahsi geçen haberi alıp kopyalayıp yapıştırıp direk olarak savcılığa hakkımızda 'suç' isnad ederek başvurmuş ve savcılıkta bunu ka'ale alarak soruşturma ve mahkemeyi başlatmıştır.

 

Elbette ki bu hususta bizleri zan altında bırakan bu soruşturmanın ayrıntı ve ifadelerini sizlerlede paylaşacağız. Bunun yanında o olmuş bu olmuş meselesinden ziyade 'Anadolu Haber Günlüğü' olarak bugüne kadar yaptığımız yayınların yasal bir format içerisinde sürdürmeye çalıştığımızın bilinmesinde fayda vardır. Yasal olarakta yürütsek demek ki dava açılacaksa açılıyormuş bunuda gördük... Önümüzde ki günlerde ve ya aylarda Kendisi müşteki ve ben deniz'de sanık olarak İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi sandalyelerinde olacağız.

 

 

Gelelim Çeçenistan ve Kadirov meselesine...

 

Kadirov denilen kişi hakkında hemen hemen hergün Türkiye'de bir yığın haber ve bilgi akışı gerçekleşiyor. Kadirov denilen ve Rus işgali altında bulunan Çeçenistan'da Rus'larla beraber Çeçenistan'ı yöneten bu adamın neden Türkiye'de meşrulaştırılmaya çalışıldığını anlayabilmiş değilim. Olaya hem Türkiye'nin hem de bağlı bulunduğumuz İslam medeniyetinin stratejik konumu açısından bakarsak,Rus emperyalizminin Çeçenistan'da işlediği katliam ve soykırım tatbikatlarını eline ilk fırsat geçtiğinde bizzat Anadolu topraklarında da işleyeceğini söylememize gerek var mı? Kaldı ki Kadirov Avusturya mahkemeleri tarafından bizzat suikast ile katledilen Çeçen asıllı müslümanların Katili olarak gösterilmiştir. Bu adamı Türkiye topraklarında kim neden ve niçin ve nasıl savunabilir ki?

 

Geçtiğimiz günlerde mevzuumuz ile alakalı olrak İstanbul'da gerçekleşen ve benim çok önemsediğim bir konferansa da değinmeden edemeyeceğim.Gerçekten Türkiye Devlet olarak Asya ve Afrika ve de Ortadoğu'da bir liderlik iddiasında ise o konferansta alınan kararları kendi stratejisi olarak deklare etmelidir. Konferansın en önemli maddesi 'Bağımsız ve Birleşik Bir Kafkasya' platformunun oluşturulmasıydı..

 

Hakkımızda açılan dava'nın niteliği ve ayrıntıları hakkında henüz iddianame elimize geçmediğinden bir bilgi sahibi değiliz. Lakin Türkiye'de bu hususta şayet bizim gibi şahsına munhasır yayın yapan ve Anadolu'da ki bütün insanları kuşatıcı bir şekilde yayınlarını sürdüren bir siteye soruşturma açılması aklımızda bir yığın soru işareti doğurmaktadır. Çeçenistan'a ulaşan sesimizin, Afganistan, Filistin, Doğu Türkistan, Irak ve işgal altında ki o aziz ve mukaddes topraklarda da yankılanacağı günün hasretini çekiyoruz. Yukarı da bahsettiğimiz konferans'ta alınan 'Bağımsız ve Birleşik bir Kafkasya' idealini savunmak ise suçumuz o halde sonuna kadar bunu haykırmaya devam edeceğimizi bir kez daha deklare ediyoruz.

 

 

 

Yaşasın Tam Bağımsız ve Birleşik Kafkasya!

 

 

 

Tuncay Aksoy

 

 

 

www.anadoluhaberim.com

 

[/left]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...