Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Cihandar

İhsan Oktay Anar

Recommended Posts

Kitaplar ve yazarlar hakkında konuşmak iyidir. Hem bizler için hem de onlar için. Gerçi kiminin burnu çok havada oluyor ama olsun, onlarda lazım, onlara bakınca adam olmanın halk nezdinde kolay olduğunu görüp seviniyor, belki başbakan bile olabilirim diyorum :) Fakat İhsan hoca bu insanlardan birisi değil, birincisi kendisi kaliteli bir eğitmen, ikincisi ekranlarda, reklamlarda (elif şafak'a çaktım burada) görülen bir tip değil. Burada hakkında başlık açmama sebep olan şey, kitaplarında kullandığı olağanüstü geniş anlatım dili ve bir keresinde eski web sitesinde fotoğraflarına bakarken üstadın 'gözsüz görüyorum rüyada nasıl?' diye başlayan kıtasını resmin üstünde görmemdir. Belki bu durumdan kendisinin haberi bile yoktur, ama olsun küçük bir ihtimal dahi bana bunları yazdırmaya engel olamaz. Her neyse...

 

Şimdi abi eğer bu adamı hiç okumadıysanız, en az bir kere okuyun derim. Haa kitapları size bir dünya görüşü katmaz, dininize olan inancınızı perçinlenmez fakat geniş bir anlatım görürsünüz, olaya, mekana, konuya hakimiyet görürsünüz, işini iyi yapan birini tanırsınız ve hiç olmazsa nostaljik fantastik (ben buldum bu terimi) türde eser okumuş olursunuz. Puslu kıtalar atlası, suskunlar, kitab-ul hiyel okuduğum kitaplarıdır. Amat ve Efrasiyab'ın hikayelerini ise henüz okuma fırsatı bulamadım.

 

Bu yazının, sitede geniş çaplı yapılmasını umduğum yazar-kitap bölümüne şimdiden bir katkı olması dileğiyle..(imza: boşbakan adayı )

 

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efrasiyab'ın Hikayeleri ile kendi yükselttiği çıtanın biraz altında performans gösterse bile yine de çoğu yazarı yine sollamıştır İhsan Oktay Anar.

 

Amat'ı okurken çok fazla Osmanlıca denizcilik terimi ile karşı karşıya kalacaksınızdır. http://tr.wikipedia.org/wiki/Denizcilik_terimleri adresi size bu konuda yardımcı olabilir.

 

Bu sene yeni bir kitap çıkaracağı noktasında dedikodular var, merakla bekliyorum ben de :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...