Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
bozkurt

Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan

Recommended Posts

Bir ramazana daha kavuşmak üzereyiz . Allah (C.C ) tüm İslam Ümmeti 'nin Ramazan ayını en üst düzeyde geçirmeyi nasip etsin.

 

Ramazan ayını nasıl geçirmeyi düşünüyorsunuz ? Bu konuda fikirlerinizi yazarsanız bizlerde yararlanabiliriz diye düşünüyorum...

 

 

Ramazan mübarek ay, müminlerin balayı;

Hatırla der, suyu bal kaybedilmiş sılayı…

Necip Fazıl Kısakürek-1983

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efendimiz (sas) şöyle buyurmuştur: 'Ramazan geldi mi rahmet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincirlere bağlanırlar.

 

{Buhari}

 

"Bu Ay Karagöz seyri değil, gözyaşı dökme ayı;

"Bilinmez"i bilirler, bilseler ağlamayı..."

 

" Oruç, ağırlığı kaldıran haşmetli vinç,

Hasretlerin sonunda gelen İlahî sevinç... "

 

Üstad

 

 

Hadis-i Şerif sahih amenna ve seddaqna!

yalnız köpek nefsim böyle mübarek bir ayda ve gecelerde bana çok yükleniyor dualarınıza çokmu çok ihtiyacım var...

 

Hepimizin, Mübarek Ramazan-ı Şerif-i ayı feyz ve bereketli olsun İnşaAllah...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mübarek Ramazan Ayı Tüm islam Alemine huzur getirsin inşallah..

bu ayın bereketiyle zulüm gören ehli sünnet kardeşlerimizin feraha kavuşmasını rabbimden niyaz eyliyorum..

suçsuz yere hapse mahkum edilen hocamıza da beratler diliyorum mevlam hakkıyla bilen görendir.. hazır şeytanlar bağlanmışken nefsimizide nasuh tevbesine bağlamayı nasip etsin mevlam..

necip fazıl gençliğinede şiir tadında ramazanlar diliyorum :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

elhamdulillah bir ramazan ayında daha kavuştuk, Allahu Teala hakkıyla idrak edebilmeyi nasip eylesin. bereket ayı ramazan her yerde bir bereket, hareket, heyecan. biraz önce mahallede alışveriş yaptım esnafa sordum işler nasıl diye, elhamdulillah ramazanla hareket arttı diyor. hem maddi hem manevi olarak bir bereket var ramazanda. bundan faydalanmak için ne yapmalıyız, oruçtan sonra ramazan denilince akla gelen teravih namazları. mümkün mertebe bu sünneti ihyaya uğraşmak lazım hele bir de hatimle olursa çok daha iyi. Allahu Teala hepimize kılmayı nasip eylesin. yine mukabeleler var inşallah devam edecek kardeşlerimiz vardır.

 

netice bu fırsatı lehimize çevirmeliyiz. cehennem kapıları kapalı, cennet kapıları açık, şeytanlar zincire vurulmuş bundan iyi fırsat mı olur müslümana. bazıları ramazanda camilerin dolmasından rahatsız oluyor "ramazan müslümanlığı" diye tabirler kullanoyorlar. ramazanda camiler doluymuş diğer aylar boşmuş. bu ne kadar anlamsız bir eleştiri. ne güzel hiç değilse 1 ay bile camiler dolup taşıyor sen bunu eleştireceğine bunun kalıcı olmasına gayret etsene. hem yazdığım hadisi şerife göre de dolup taşması kadar doğal ne olabilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oruçlunun gözüne nazil olur ilk âyet. "İkra!" [Alak, 1] Dağınık duran şeyler, oruçlunun gözünde birleşir. Unutulmuş tatlar, oruçlunun huzurunda dirilir. Eprimiş lezzetler, oruçlunun dilinde billurlaşır. Durulur an. Kristalleşir mekân. Tesadüf olmaktan çıkar bahçeler. Rasgele durmaz meyveler. Öylesine ve sıradan görünen ne varsa, biricikleşir, bi'taneleşir oruçlunun bakışında.

Birbirinden kopuk sanılan parçaları bir bütün halinde görür oruçlu. Belki de ilk defa, anlamlı bir bütüne dönüşür çevresi. "Kitap gibi" şık görünür her şey. Böylece "okuma"ya başlar oruçlu. Parçaları anlamlı bir bütün haline getirir. "Kitab" diye görmeye başlar kâinatı... Anlam kazanır her şey. Ve yeni bir ruhla görünür ekmek ve su...

Böylece, oruçlu, her şeyin her an yine ve yeni yaratıldığı bir evrende yaşamaya başlar. Hayret eder gördüğüne. İlk defa görür çünkü. Şükreder yediğine. İlk defa tadar çünkü. Rabbinin adıyla dokunmayı öğrenir. Kendisinin ezelden beri burada olmadığını, emaneten geldiğini hatırlar. Kendisinine ebediyen burada kalmayacağını, şimdilik olduğunu fark eder. Kendisini de yeniler.. Taze bir bakış olur âleme...

Heyecanla "Oku"maya başlar. Besmelesi lafta kalmaz; kalbe iner. Hiçbir şeyin kendisine ait olmadığını bildiği şu âlemde Bir'inin izniyle yaşadığını görür. Sadece ama sadece Allah merhamet ettiği için bu varlık sofrasına buyur edildiğini fark eder. Dilinin dediğine kalbi de canı gönülden katılır: "Bismillahirrahmanirrahim."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oruç bir esmâ-i hüsna seyridir. Oruç tutan her insan, bilsin bilmesin, içinde güzel isimlerin ırmağı akar, dokunur, gözünde gönlünde yeni sırlar, tatlı teselliler okunur. Orucun her hali, her tavrı yeni bir tecellinin eşiğine getirir insanı. Bir prizmaya dönüşür insan oruçla ve üzerine değen her ışıkla yeni renklere ayrılır, taze esmâ pırıltılarıyla görünmeye başlar.

Allah adına var olmaktır oruç. Dünyadan az alırken, ahiretten çok almaktır, dünyada azalırken Allah'ın katında çoğalmaktır. Allah için olmanın ete kemiğe bürünmüş halidir oruç.

Rabb'e kendini teslim etmek, varını yoğunu, gecesini gündüzünü O'nun idaresine vermektir oruç. Dilin ve kalbin şahitliğinde, kurumuş dudaklarla, her duaya Rabbim diye başlamaktır oruç. Kulluğun zirvesinde, hakiki Mürebbi'nin önünde diz çökmektir oruç.

Rahman'ın ikliminde gölgelenmektir oruç. Başkalarının merhametinden ümit kesmek, başka şefkatlerin yüzünden geri dönmektir. Biricik merhametliyi Rahman diye tanımaktır. Rahman sofrasında şefkatle doyuruluşunu fark etmektir.

Rahim'in bahçesinde yer edinmektir oruç. Dünyanın tükenişine şahit olmak, varlığın çaresiz kalışını seyredalmaktır. Dudağını sonsuzluğun kevserine değdirmektir. Yüzünü cennetin meltemine çevirmektir. Merhametin pınarını keşfetmektir dünyada.

Kerim'in sofrasına oturmaktır oruç. Kerim'le beslenmenin tadını çoğaltmak, rızkı doğrudan Allah'tan bilmektir. Verilenlerle değil Veren'i bilerek doymaktır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oruç tutmak, kalıbını Rabbinin huzurunda tutmaktır.Oruç tutmak, kalbini Rabbinin nazarında tutmaktır. Oruç tutmak, niyetini Rabbinin rızasıyla bir tutmaktır. Oruç tutmak, niyetiyle eylemini, sözüyle özünü aynı safta tutmakdır. Oruç tutmak, kalbini kardeşlerinin tarafında tutmaktır. Oruç tutmak, şefkatini ve merhametini aç ve muhtaçların, yetim ve öksüzlerin yanında tutmaktır. Oruç tutmak, kendini Güzellerin yerinde, İyilerin safında tutmaktır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sevr'de tesellidir oruç...ramazan_gunluk_22.jpg

 

Geldi Ramazan ve fısıldadı can kulağımıza:
"Lâ tahzen, innallahe meânâ..
" [tevbe, 40]

Sevr Mağarası'nda ikinin ikincisinin yerine koydu bizi. Allah'ın Elçisi gibi avuçlarında dindirdi yüreklerimizin çırpınışlarını. Ve dedi ki "Üzülme..." Nice örümceklerin ağ örmesine yetecek uzunlukta ümitlerin eşiğine getirdi kalplerimizi. Nice güvercinin yuva yaptığı geniş vakitlerin gölgesinde tuttu ümitlerimizi. Tuttu bizi oruç, zalimlerin şerrinden uzak tuttu. Aciz bıraktı bizi; peşimizde dolaşan arsız şehvetler bizden ümitlenemez oldu. Fakir yaptı bizi; izimizi süren cimriliğin ve bencilliği geri çevirdi kapımızdan.

Bir de ne görelim, elimiz hiçbir şeye ulaşamaz olmuş. Meğer, bize erişenlerin bize erişmesi Allah'ın izniyleymiş. O izin verince doyabiliyoruz. O izin verince kanabiliyoruz suya. O izin verince dudağımıza dokunuyormuş lokma... Meğer başkaları değilmiş yanımızda olan, sadece Allah'mış... Allah olmasa yanımızda, yanımızda hiçbir şey olamazmış... Allah yanımızda olduğu için her şey yanımızda olurmuş...

Geldi Ramazan ve fısıldadı can kulağımıza: "Üzülme kaybederim diye... Seni kaybetmeyen, senin kaybettiklerini kaybetmeyen Allah'la beraberiz biz..."

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...