Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
HİÇ

Peygamber Efendimize (Sav) Büyük Saygısızlık! / İtüsözlük!

Recommended Posts

Resulullah'a (sav) çirkin saldırı

 

 

“itü sözlük” adlı internet sitesinde efendimiz Resulullah’ın (S.A.V) sözde resim ve karikatürlerini yayınlanmaya başlandı. Bununla da kalmayan site şuan hayatta bulunmayan ateist müftü Turan Dursun’un sapkın çalışmalarından yararlanarak oluşturulan bir çok İslam ve din karşıtı video ve animasyonu da yayına verdi.

resim260294_2.jpg

İnternet ortamında dine ve insanların kutsal değerlerine hakaret içeren hareketlere yönelik son dönemde yoğunlaşan soruşturmaların ardından ağır cezalar istemiyle davalar açılıyor. Buna rağmen hakaret ve saldırıların ardı arkası kesilmek bilmiyor.

 

SAPIK DURSUN'UN HEZEYANLARI

 

Son olarak “itü sözlük” adlı bir internet sitesinde efendimiz Resulullah'ın (S.A.V) resim ve karikatürleri yayınlanmaya başlandı. Bununla da kalmayan site şu an hayatta bulunmayan ateist müftü Turan Dursun'un sapkın çalışmalarından yararlanarak oluşturulan bir çok İslam ve din karşıtı video ve animasyonu da yayına verdi.

 

SAVCILAR HAREKETE GEÇSİN

 

Sitede, Resulullah'ın (S.A.V) sureti resmedilerek, İslam dinince yasaklanan bir eylem ve hakarette bulunulduğu görülürken, bu tür girişimlerin İslamı hristiyanlaştırma ve sulandırma amacı güttüğü belirtiliyor. Bu tür fiillerin 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ile 'suç işlemeye alenen tahrik' suçlarıyla beraber ‘kutsal değerlere hakaret', ‘yayın yoluyla hakaret' gibi birçok suçu da içerdiği vurgulanıyor.

 

İTÜ SÖZLÜK'E TEPKİ YAĞIYOR

 

Vatandaşlar, internet üzerinden gerçekleştirilen bu çirkin saldırının, en az Danimarka'da yaşanan karikatür rezilliğinin gördüğü tepkiyi hak ettiğini belirtiyorlar. Gazetemizi arayan vatandaşlar site aleyhine savcılara suç duyurusunda bulunacaklarını bildirirken, sözkonusu sitenin Resulullah'a hakaret içeren sayfalarında da kullanıcılar tepkilerini ortaya koyuyorlar. İşte o tepkilerden birkaçı:

 

Tugba Kozan Yazar : “Sizi kendini bilmez şeytanlar... Siz kainatın efendisi yüce Kur'anın Peygamberini resmetme cüretini kendinizde nasıl buldunuz. Dilerim Allah c.c. Kahhar ismiyle sizi kahretsin...!”

 

Meltem Burhan Çalış : “Al benden de o kadar. Allah hepsini kahretsin...”

 

Volkan Sezgin : “Nerede gördünüz ki resmi çizmişsiniz. Sadece sizin değil, sizi dünyaya getirip bunları öğretmeyenlerin de suçu bu…”

 

Merdiye Kuş : Rabbim islah etsin, dinsiz imansızlar… Azap için hazırlanın. Allahım affedendir ama Resulüne yapılanı affedeceğini sanmam…”

 

Nurettin Ersoy : Allah ıslah etsin…”

 

Meltem Burhan Çalış : “Bizde bu Allah aşkı Peygamber aşkı oldukça sizin gibi it u lere daha çok laf vururlar... Sayfanızda bile itu olduğunuzu belli ediyorsunuz…”

 

Muhammed Zengin : “Dilerim Allah'ın (c.c.) gazabına uğrarsınız…”

 

Oktay Şair : “Siz nasıl bir zihniyete sahipsiniz be kardeşim. Masonmusunuz nesiniz, neyin peşindesiniz? İnsanların hayal bile etmeye cüret edemedikleri densizlikleri yapabiliyorsunuz. Resulullahın resmini temsilen çizebiliyorsunuz…”

 

Zekeriya Alparslan : “Sizin Allah belanızı versin…”

 

Osman Yiğit / Habervaktim.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

İTÜ'de 'İTÜ' rahatsızlığı

 

 

Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) adını kullanarak internet ortamında yayın yapan ‘itüsözlük’ adlı internet sitesinin İslam ve Resulullah (SAV) karşıtı yayınlarına tepkiler sürüyor.

Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) adını kullanarak internet ortamında yayın yapan ‘itüsözlük' adlı internet sitesinin İslam ve Resulullah (SAV) karşıtı yayınlarına tepkiler dinmek bilmiyor.

 

TEPKİ YAĞIYOR

www.habervaktim.com'un ‘Resulullah'a çirkin saldırı' başlıklı haberinin ardından sitedeki videoları kaldırmak zorunda kalan İtüsözlük yöneticilerinin Resulullah (SAV) efendimizle ilgili görsellerde bir ayıklama faaliyeti gerçekleştirdiği, kendilerine göre kabul edilebilir 15 kadar resmi henüz yayında tuttuğu öğrenildi. Bu resimlerin bulunduğu sayfaya binlerce kullanıcının tepkileri yağıyor. Vatandaşlar, internet üzerinden gerçekleştirilen bu çirkin saldırının, en az Danimarka'da yaşanan karikatür rezilliğinin gördüğü tepkiyi hak ettiğini belirterek, ‘İtüsözlük' sitesinin, büyük bir provokasyona sebep olmadan, bir an evvel kapatılmasını istiyorlar. Öte yandan Hz. Muhammed (SAV) konu başlığı altında da, Resulullah'a (SAV) yönelik çirkin paylaşımlara izin veren sitenin, ulaşmaya çalıştığımız yöneticilerinden henüz bir ses-seda çıkmadı.

 

İLK DEĞİL

İnsanların dini ve kutsal değerlerine yönelik hakaret ve düşmanlık içeren bu çeşit materyallere yer veren siteler arasında, bir grup İTÜ öğrencisinin bir araya gelerek kurdukları İtüsözlük bir ilk değil. Daha önce de ‘ekşisözlük'adlı internet sitesi de böylesi bir girişimin içinde bulunmuş ve kapatılma durumuyla yüzyüze kalmıştı.

 

TEKNİK ÜNİVERSİTE DE RAHATSIZ

Site'nin kutsal değerlere karşı olan saygısız tavrının, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) rektörlüğünü de rahatsız ettiği, okullarının adı kullanılarak yürütülen bu provokatif yayınlara çok yakında tepki verecekleri öğrenildi.

 

KİM BUNLAR

Bu arada, internet ortamlarında, milletin değerleriyle alay edilen site yöneticileri ile, İslam düşmanı azılı tiplerin çoğunluğunun gayrimüslimler ve bunların yanaşmalarından oluştuğu konuşuluyor.

 

 

SİTE YÖNETİMİNE ÖRNEK UYARI METNİ

 

 

RADORE HOSTİNG TELK. HİZM. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.'NE

 

Büyükdere Cad. No:171 Metrocity AVM 4B D:39-46S Şişli/İSTANBUL

 

03/09/2012 tarihinde erişim sağlanan itusozluk adresinin Hz. Muhammed anahtar kelimesi girildiğinde; buradaki örnek linkte ve diğer bazı sekmelerinde de görüleceği üzere İslam peygamberi Hz. Muhammed hakkında çirkin, yakışıksız, gerçekle alakası olmayan ve ağır hakarete varan ifadeler yayımlanmakta ve bunun toplumda kin ve nefrete sebep olduğu düşünüldüğünden söz konusu yayın içeriği (Hz. Muhammed anahtar kelimesi girildiğinde) manevi değerlerimi çok ağır bir biçimde incitmektedir.

 

Bu husus başta Anayasa olmak üzere diğer mevzuatla koruma altına alınmış olan temel hak ve hürriyetlere saldırı niteliğinde olduğundan hukuka aykırıdır. Nitekim bu konuya ilişkin olarak yürürlüğe konulmuş olan 5651 sayılı Kanunun 9'ncu maddesinde;

 

“İçeriğin yayından çıkarılması ve cevap hakkı

 

MADDE 9 – (1) İçerik nedeniyle hakları ihlal edildiğini iddia eden kişi, içerik sağlayıcısına, buna ulaşamaması halinde yer sağlayıcısına başvurarak kendisine ilişkin içeriğin yayından çıkarılmasını ve yayındaki kapsamından fazla olmamak üzere hazırladığı cevabı bir hafta süreyle internet ortamında yayımlanmasını isteyebilir. İçerik veya yer sağlayıcı kendisine ulaştığı tarihten itibaren iki gün içinde, talebi yerine getirir. Bu süre zarfında talep yerine getirilmediği takdirde reddedilmiş sayılır.

 

(2) Talebin reddedilmiş sayılması halinde, kişi onbeş gün içinde yerleşim yeri sulh ceza mahkemesine başvurarak, içeriğin yayından çıkarılmasına ve yayındaki kapsamından fazla olmamak üzere hazırladığı cevabın bir hafta süreyle internet ortamında yayımlanmasına karar verilmesini isteyebilir. Sulh ceza hakimi bu talebi üç gün içinde duruşma yapmaksızın karara bağlar. Sulh ceza hakiminin kararına karşı Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre itiraz yoluna gidilebilir.

 

(3) Sulh ceza hakiminin kesinleşen kararının, birinci fıkraya göre yapılan başvuruyu yerine getirmeyen içerik veya yer sağlayıcısına tebliğinden itibaren iki gün içinde içerik yayından çıkarılarak hazırlanan cevabın yayımlanmasına başlanır.

 

(4) Sulh ceza hakiminin kararını bu maddede belirtilen şartlara uygun olarak ve süresinde yerine getirmeyen sorumlu kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İçerik veya yer sağlayıcının tüzel kişi olması halinde, bu fıkra hükmü yayın sorumlusu hakkında uygulanır” şeklinde yer alan hükmün 1'fıkrasına istinaden söz konusu içeriğin tarafınıza tebliğ edildiği tarihten iki gün içerisinde yayından çıkarılarak; “Bu sayfada İslam peygamberi hakkında yayımlanan ifadeler gerçeğe aykırı olduğundan dolayı çıkarılmıştır, yayımlanan bu ifadelerden dolayı kamuoyundan özür diliyoruz.” biçimindeki ifadenin söz konusu linkte yayımlanmasını aksi halde söz konusu madde hükümlerine istinaden hakkınızda yasal başvuruda bulunacağımı bildiririm.

Osman Yiğit / Habervaktim.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah-u Teala bu ve bunun gibilerinden dinimizi ve bizleri korusun!!! bunların da cezalarını en ağır şekilde versin inşALLAH...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...