Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Mehmet Memiş

Düğün Davetiyesi Olarak Kitap Dağıttı

Recommended Posts

Antalya Manavgat'ta Özgür Kansu isimli bir vatandaş "Evlilik ve Aile" kitabını düğün davetiyesi olarak dağıttı.

 

Semerkand Manavgat sorumlusu Hasan Hüseyin Kaplan, kendisiyle irtibata geçen Özgür Kansu isimli gence Semerkand'ın hizmetlerinden bahsetti. Kansu yakında evleneceğini ve hazırlıklar yaptığını Kaplan'a aktardı.

 

Kaplan evlilik arifesindeki bu gence Evlilik ve Aile kitabını düğün davetiyesi olarak dağıtmasını tavsiye etti. Bu fikri beğenen Özgür Bey de kitapların üzerine düğün bilgilerinin yazılı olduğu etiketler yapıştırarak kız ve erkek tarafına dağıttı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Hasan Hüseyin Kaplan, "Semerkand Vakfı'nın son kampanyalı kitabı olan "Evlilik ve Aile" kitabını okuduk. Diğer yayınlarımız gibi bu kitabımızın da insanlık için çok faydalı olduğunu gördük. Maalesef ki ülkemizde işlenen suçların büyük bir bölümünün altında aile problemleri yatmakta. Aile içi geçimsizlik ve boşanmalar da hızla artmakta. Bu kitabımız bu sorunlara karşı bir ilaç olduğu için genç kardeşimize bu kitabı davetiye olarak dağıtmasının faydalarını anlattık. Kardeşimiz de kabul etti. Bu vesileyle uzun süredir gerçekleştirmek istediğim bu projeyi hayata geçirmiş olduk." dedi.

 

Damat adayı Özgür Kansu da konuyla ilgili olarak, "İlk etapta herkes gibi normal bir davetiye yaptırmayı düşünüyordum. Hasan Ağabey ile konuştuktan sonra fikrim tamamen değişti ve bu çok özel davetiyeyi yakınlarıma dağıttım. Genel olarak çevreden olumlu tepkiler aldım. Bütün Semerkand ailesine teşekkür ediyorum." dedi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Müslümana yakışan bir yaklaşım.

 

İslamın ilk emri "oku" olduğuna göre müslüman illa ki okumalı,okutmalı...

 

Bizim Maarif de yıllardır "Okuma Kitabı" der.

 

İslam'ın "oku" emrine karşı cumhuriyetin "okuma" emri...

 

işte aradaki fark!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vakti zamanında bir iş görüşmesi için matbaacı bir abimizin yanına gide gele epeyce samimi olduk. Haftanın bir kaç günü oradaydık ve bu durum yaklaşık 6 ay devam etti. Edebiyat, şiir, dava gibi konularda bastırılacak bir kitapçık hakkında görüşüyorduk kendisiyle. Bizim bu muhafazakar etiketimizden etkilenmiş olacak ki yine bir gün işimizi halledip dükkanından ayrılmak üzereyken 'gençler malumunuz burası bir matbaa, özellikle yaz aylarında çok sayıda düğün davetiyesi basıyoruz, ne zamandır aklımdaydı, şöyle büyüklerin sözlerinden ve dinimizin evliliğe bakışını anlatan sözlerden bir kitapçık hazırlamanız mümkün mü? Siz bu gibi şeylerle uğraşıyorsunuz hem okuyorsunuz da, eğer siz bu kitapçığı hazırlarsanız ben de baskını yapar ve ücretsiz dağıtırım' deyiverdi. Bizden bir ricada bulundu. Özellikle ben kendisiyle daha sık görüşüyordum ve o anda içime gelen hislerle şu yoğunluk geçsin yaparız inşallah dedim. Bu söz üzerine yaklaşık bir buçuk yıl geçti, ilk başlarda evlilikle ilgili kaynakları topladım hatta Beylerbeyi adminimden site üzerinden duyuru yapmasını bile istedim. Fakat sonuç olarak çok büyük sevaplara kapı açabilecek olan bu işi ihmalkarlığım ve tembelliğim neticesinde yapamadım. Şimdi bu başlığı görünce aklıma o günler geldi. Hey gidi fasikül hey...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...