Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Salihbey

Saddam Hüseyin İdam Edildi !..

Recommended Posts

BAĞDAT (İHA) - Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin asılarak idam edildi. Eski Irak diktatörünün, hakkındaki idam kararının onanmasının ardından TSİ 04.55'de başkent Bağdat'ta idam edildiği belirtildi.

 

İnfazın Yeşil Bölge içinde gerçekleştirildiği ifade edildi. İnfaza, ABD'li ve Iraklı yetkililer ile Duceyl katliamı kurbanlarından bazılarının yakınlarının katıldığı ifade edildi.

 

Saddam'ın yanı sıra haklarındaki idam kararı onanan üvey kardeşi ve eski istihbarat şefi Barzan Hasan el-Tikriti ile eski Devrim Mahkemesi Başkanı Avad Hamid el-Bander'in de infazları gerçekleştirildi.

 

Görgü şahitleri, infazın gerçekleştirilmesinden önce Saddam Hüseyin'e dua ettirildiğini ve son vasiyetinin sorulduğunu söyledi.

 

Irak devlet televizyonu El-Iraqiya ise haberi Kur'an-ı kerimden ayetlerin okunduğu fon sesiyle birlikte "Saddam Hüseyin'in infazı tamamlandı" alt yazısıyla verdi.

 

Saddam Hüseyin, 2003 yılı nisan ayında, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerince devrilmiş ve bu yılın kasım ayında, 1982'de kendisine karşı düzenlenen bir suikast girişiminin Duceyl'de 148 Şii köylüyü öldürerek insanlığa karşı suçlu bulunmuştu.

 

IRAK HÜKÜMETİ RESMEN AÇIKLADI

 

Irak Dışişleri Bakan Yardımcısı Lebid Abbavi, Saddam Hüseyin'in asılarak idam edildiğinin resmen açıklandığını söyledi. Lebid Abbavi, BBC Televizyonu'na yaptığı açıklamada "Saddam Hüseyin asıldı. Bu resmen ilan edildi" diye konuştu.

 

'SADECE SADDAM İDAM EDİLDİ' İDDİASI

 

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idamına katılan Iraklı yetkililer, bu sabaha karşı sadece Saddam Hüseyin'in idam edildiğini iddia etti.

 

Yetkililer, Saddam'ın üvey kardeşi Barzan El Tikriti ile başka bir rejim yetkilisinin Kurban Bayramı'ndan sonra asılacaklarını kaydetti.

 

El Arabiye Televizyonu, Saddam Hüseyin'in asılmasının ardından, Saddam'ın kardeşi Barzan El Tikriti ile eski yargıç Avad El Bender'in de asılarak idam edildiklerini duyurmuştu.

 

SÜRGÜNDEKİ IRAKLILAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

 

Amerika'da sürgünde yaşayan Iraklılar, Saddam Hüseyin'in ölüm haberi üzerine sokaklara dökülerek kutlamalar yapmaya başladı.

 

Nereye gömüleceği kesinlik kazanmayan Saddam Hüseyin'in, doğum yeri Tıkrit'te toprağa verileceği haberleri gelirken Saddam Hüseyin'in kızının, babasının geçici olarak Yemen'de toprağa verilmesini, 'Irak'ın özgürlüğünü kazanmasından sonra' cenazenin Irak'a getirilmesini istediği belirtiliyor.

 

AVUKATLARININ ÇABASI YETMEDİ

 

Saddam Hüseyin'in avukatları, Saddam'ın Iraklı yetkililere teslimini engellemesini istemek için ABD mahkemesine başvurdu. Savunma avukatlarıyla telefonda bir değerlendirme yapan yargıç Colleen Kollar-Kotelly, idam cezasının infazının durdurulması talebinin reddedildiğini bildirdi.

 

Devrim Mahkemesi'nin eski başkanı Avad Hamid el Bender de, yargılanmasının ABD Anayasası'na göre haklarını ihlal ettiğini öne sürerek, ABD mahkemesine başvurmuştu. Ancak ABD Adalet Bakanlığı, ABD mahkemelerinin, başka bir ülkenin adli sürecine müdahale yetkisi bulunmadığını belirterek isteği geri çevirmişti.

 

İDAM SABAHA KARŞI

 

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in avukatlarından biri, Saddam'ın "sabaha karşı idam edileceğini" söylemişti. Saddam'ın avukatları arasında bulunan Isam Gazavi ise, ABD'li yetkililerden, savunma avukatlarının yarın Saddam ile görüşmesinin iptal edildiğine dair elektronik posta aldığını bildirmişti.

 

Saddam Hüseyin'in savunma ekibi, avukatlarla Saddam arasında bir görüşmeye ABD'nin izin verdiğini duyurmuştu. Savunma ekibi, "savunma ekibinin, avukatlar ve Saddam Hüseyin arasında ilerleyen günlerde görüşme istediğini ve ABD'nin de bu isteği kabul ettiğini" bildirmişti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Bir devir kapandı demek...

 

Niçin sevinemedim bu habere, bilmiyorum. Belki zulümde ona denk olan ABD başkanı sefa sürerken onun asılması... Belki yaşamının dehşeti... İbreti...

 

Maşa, miyadını doldurunca, onu tutan eller tarafından kırılmıştır... Darısı onu tutan elin başına.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

işgal kuvvetleri tarafından idam edilmesi üzdü beni.. zavallı.. ABD nin elinde harika bi piyondu.. ceseti bu görevi üstlendi.. adam öldü ama hala fitneye sebep olabilio..

Share this post


Link to post
Share on other sites

şerefsizce yaşayan bir adamın şerefli bi şekilde ölmesi etkiledi beni..saddam belki 70 defa asılmayı hakeden bir adamdı ama ölümü bu şekilde olmamalıydı..abd konuşturmadan sırlarıyla beraber astı adamı..saddamın irana kimlerin güdümünde saldırdığı,yaptığı katliamları kimin desturuyla yaptığı bir meçhul olarak girdi toprağa..yazık...

 

selam ve dua ile..

Share this post


Link to post
Share on other sites

İslami cenahın hemen hemen bütün gazeteleri saddam ve Saddam'ın idamı hakkında ortak

bir görüşe sahipti.Bu bizim de ittifak ettiğimiz görüşün özeti vakit Gazetesi'nden Dilipak'ın

yazısında beyan ettiği gibi:http://www.habervakti.com/devam_yazi.asp?idyazi=5559

"Bush’un elinin altında onun gibi onlarca var..

On Saddam bir Bush edemez..

Bush, cinayetlerinin belgesi, parmak izini taşıyan kanlı

silahlarından birini toprağa gömdü.

Saddam’ı kışkırtan onlardı. Saddam’ın cinayetlerde kullandığı

silahları veren de aynı çevrelerdi..

Saddam’a istihbarat sağlayan ve onun bu zulüm ve baskılarına

karşı gerçekleri peçelemek için basını susturanlar da yine kendileri idi."Evet İslamı basın ve onun özeti mahiyetindeki Dilipak'ın yazısı baştan sona doğru.

Ama gelin görün ki ne hikmetse bir takım islamcı çevreler adeta Saddam'ı bir mücahid,

bir önder,bir şehit,bir kahraman ilan ederken,bu gazeteleri ve aynı görüşe sahip bizleri de

ehl-i sünnet düşmanı,şiacı,ve İrancı olarak itham ettiler.Özellikle Vakit Gazetesi'ne ve yazarı

Dilipak'a tabii meşreb ve usullerince yine ağza alınmayacak şekilde hakarat eden ve neredeyse

ta Afrika

yamyamlarından birinin tesadüf icabı kendi el işaretlerine benzer bir işaret yapmasını bile

kendilerine mal eden "bu bizden"diyecek kadar gülünç durumu düşen bu gruplar aynı ellerin maşası

olan Alparslan Aslan'ı Anadolu kahramanı ilan ettikleri gibi dikdatör ve halkının düşmanı Saddamı'da

kahraman ilan ettiler.Bunlar öylesine ilginiç ve gülünç bir mantık kuruyorlar ki;sanki biz saddam'ın

yüzlerce kişinin katili olduğu gerçeğini söylemekle hem itikadi hem de siyasi fitne ve fesat yatağı

olan İranı desteklemiş oluyoruz.Bu "ben komünizma'ya karşıyım "diyen adama "sen ozaman illaki kapitalistsin"

demeye benziyor.Sanki komünizmanın tek alternatifi kapitalizmaymış gibi.Hayır! Biz ne dikdötör saddam'ın yanındayız

ne de neredeyse Saddam'ı idam eden A.B.D'ye tebrik gönderme cüretinde bulunacak olan

fitne ve fesat yatağı takiyyeci İran'ın yanındayız.Hele hele İran asla!..

Evet şunu da itiraf ediyorum:Bir ehl-i Sünnet olarak her ne olursa olsun müslümanım diyen(kalpleri Allah bilir)

ve kelime-i şehadet getirerek

idam edilen Saddam'a üzüldüm.Hatta içim sızladı diyebilirim.O anda onu bir mazlum olarak gördüm.A.B.D şeytanın eliyle

olması üstelik bir de bayrama denk getirilip "size bayram kurbanı"dercesine asılması yüreğimi daha bir derinden sızlattı.

Saddam'da biz müslüman aleminin acziyetini müşahede ettim adeta...

Kısacası Saddam ceberruttu ve kendisini yöneten eller trafından sahneden kaldırıldı.Bunun yanında neredeyse A.B.D'ye

alkış tutan takiyyeci İran'ı ve Ahmedinejad'ı kınıyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yukardaki yazıya katılmıyorum...Saddam 1991 öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılır....1991 1 körfez savaşında Saddam ABD ve hempalarının (kafirlerin) gerçek yüzünü gördü.Kurtuluşun adresinin farkına varmaya "iyiye, doğruya, güzele" yaklaşmaya başladı.Filistindeki mücahidlere şehadet (intihar) eylemcilerine destek oldu.Onların herbirinin ailelerinin hesaplarına 30 biner dolar yatırdı...İsrail'in İran'dan önce Irak'ı hedef göstermesinin sebebi de buydu.Tehditti onlar için.Ayrıca dünyada yükselen islami mücadeleye de kayıtsız kalmadı, birçok mücahid kuruluşuna maddi manevi destek oldu/olmaya çalıştı...Saddam'ın idamının asıl gerekçesi yaptığı katliamlar , kimyasal silah kullanması falan değil, islama yaklaşmasıdır !..

 

Allah cc ona rahmet etsin !..İntikamı alınacaktır inşallah !..

Share this post


Link to post
Share on other sites

salihbey kardeşim bnde size katılmıorum.. saddam ın islama yaklaşması kulağa pek inandırıcı gelmio açıkçası.. filistindeki mücahidlere, şehadet eylemcilerine destek oldu demişsiniz.. evet olmuştur hatta oldu ama bunu abd ye kafa tutmak abd nin ortadoğu üzerindeki etkisini kaldırmak için yaptı.. ii hoş ama bunu da kendi çıkarı için ortadoğuda dier islam ülkelerine üstünlük sağlamak, ortadoğuda tek diktatör lider olmak için yaptı.. sonuçta yaptığı onca katliamdan sonra neden birden bire 1991 günü fikir değiştirsin? bu adam islama yaklaşmamış onu kullanmıştır..! sonuç olarakta abdurrahman dilipak ın dediği gibi 'hizmet ettiği efendilerini Allah onun başına musallat etti'..

Share this post


Link to post
Share on other sites

"kulağa pek inandırıcı gelmiyor" öyle mi ? Yoksa İslam sizin tekelinizde mi ?

 

Dimdik yürüdü, kelimei şehadetini getirdi, eğilmedi bükülmedi...Ama damarında ehli bidat kanı taşıyan sahabi düşmanlarının tarihi kinleri zahire göre hükmetmelerini engeller, "niyet okuyuculuğu" yaparlar !...

Share this post


Link to post
Share on other sites

'niyet okuyuculuğu' ? haklısın.. biz bi dimdik duruşunu.. bi kelime i şehadetini.. bi de katlettiği onca can ı gördük.. zalim hain bi müslümandı Allah tan rahmet dileyemeyeceğim..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ESSELAM..

 

_Emperyalist Devletlerin Köpekleri,

KADINLARINI ABD'li Askerlere Muta Nikahı Yapan Şia *EDIT*leri,

Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in

Şehadetinde Zil Takıp Oynadılar!_ SİZE NE OLUYOR !?

Share this post


Link to post
Share on other sites

SADDAM HÜSEYİNİN ÖLDÜRÜLMESİ BENDE ÇOK ETKİLEMİŞTİR..YAPTIĞI HATALARDAN DOLAYI ONU ZALİM OLARAK DEĞERLENDİRMEK NE KADAR DOĞRUDUR BİLEMEM..HER ŞEYE RAĞMEN MÜSLÜMANDI ELİNDE KUR AN DİLİNDE ŞEHADET VARDI..ALLAH GÜNAHLARINI AFFETSİN KÜFRÜ ZELİL İSLAMI AZİZ ETSİN AMİN SAYGILARIMLA

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest TaneR

Sevgili kardeşlerim.Cenab-ı Hak Zalimi ZaLimle Kırdırır..Bilmiyormuydunuz?

Share this post


Link to post
Share on other sites

saddamın idamıyla ilgili çok güzel bir yazı var..okumanızı tavsiye ederim

 

 

Fatma K. Barbarosoğlu

[email protected]

05.01.2007

 

 

Saddam için iki damla gözyaşı... Neden?

Günlerden cumartesi. İstanbul-Afyon yolunda soğuğun hükmüne teslim olmuş bir şekilde ilerliyorduk. Saddam'ın idam haberi, bir fm kanalından düştü. Biz arifedeydik, hacılar bayram sabahında. İşte tam o anda. Saddam'ın idam haberi geldi. Gözümden iki damla yaş düştü. Beni şaşırtan. Bana rağmen iki damla yaş.

Yol boyunca durmadan o iki damla yaşın hesabını sordum kendime. Neden?

Saddam'ın bir bayram sabahı asılması mıydı bana koyan? Öyle alelacele. Necip Fazıl'ın "Bir idamlık Ali vardı asıldı/kaydını düştüler mühür basıldı" mısralarının anlattığından bile daha apar topar olup bitiveren idamı.

Yargıcın Şii, savcının Şii, celatların Şii olduğunun vurgulanması mı incitmişti, bayramı bekleyen kalbimi. "Medeniyetler savaşı" senaryosunun İslam coğrafyasında "mezhepler savaşı" olarak sahneye konmakta olduğunu, kalbe sokulan bir hançer gibi idrak etmek mi nefesimi kesti de, gözyaşımdan medet umdum?

Biraz akıllı olmasını nanca istediğim İran Devlet Başkanı Ahmedinecad'ın, ABD ile aynı hizaya çekilip, Saddam'ın idamı dolayısıyla sevinç çığlıkları atması mıydı iki damla gözyaşımın kaynağı?

Bir lidere, İslam ülkesinin yöneticisi olarak duruş almış bir lidere, tam da şimdi ABD'ye kafa tutması yakışmaz mıydı? Adalet düşmanımın bile hakkıdır diyecek bir duruş?

Atom bombasıyla "yakarak " öldürdüğü milyonlarca kişinin canının bedelini hiç ödememiş "özgürlükler ülkesi”nin nanca özgür olduğunu tekrar tekrar anlamak. Anlamak ve eylemsiz kalakalmak.

ABD bayram sabahı infazıyla, İslam alemini tuhaf bir şaşkınlığa düşürerek, Hristiyan dünyasına "Noel armağanı" paketlemişti. Bu mu iki damla gözyaşımın kaynağı?

Niye yazmaya çalışıyorum ki! Her kelime iki taşın arasında kalmışçasına ezik düşecek kağıda. Kalpte olan kalpte kalıyor. Kelimeler pornografik bir yayına dönüşmüş bir idamı anlatmaya yetmiyor. Ama biliyorum ki siz, ben bir türlü yazmayı beceremediğim halde yine de anlıyorsunuz. Anlıyorsunuz çünkü kalbiniz var. Çünkü biz adaletsizliğe karşı iki damla gözyaşı olanlarız işte! Halepçe katliamı için günlerce ağlamıştım. Şimdi Halepçe katliamının mimarına iki damla gözyaşı. Kuveyt işgalini benim için unutulmaz kılan onlarca "özel tarih" parçam var. Ama işte ne oluyorsa oluyor, "stratejik ortak Saddam!"ın büyük ortak tarafından idam edilişine iki damla gözyaşı döküp, sonra da bu gözyaşının hesabını soruyorum kendime. Çünkü isyanım Saddam'ın şahsında bütün Ortadoğu insanının idam edilişine. Çünkü denilmektedir ki, siz yani ötekiler, yani bize hiç benzemeyenler, sizin için hukukun üstünlüğü bir lüksten ibarettir.

Çünkü bizim ille de adalet isteyen iki damla göz yaşımıza karşılık; uygar dünyanın iki, on iki, yirmi iki çehresi var. Birini bilsek ötekine bigane kalan tarafımız avlanıveriyor. Şairi imdada çağırmalıdır o vakit "Tehlikeli Belki"nin şairini. "Seksenlerin slov şarkılarıdır sebep biraz da/insanları sömürgecilerine benzeten."

İran sömürge olmamıştı değil mi? Türkiye de. Ama işte ikisi de sömürgecilerine benzeyenlerin tarafına düşüverdi. Birisi adalet düşmanımın bile hakkı diyemediği için. İran Devlet Başkanı Ahmedinecad'ın hafızasında kayıtlı değil midir Hz Ali Efendimiz'in adaleti. O Hz Ali Efendimiz ki, cenk meydanında hani tam da bir Yahudi'nin kafasını kılıçla bedeninden ayıracakken; Yahudi yüzüne tükürdü diye öldürmekten vazgeçmişti. Kendisine şaşkınlıkla bunun nedenini soran Yahudi'ye "Çünkü" demişti "biraz önce seni Allah rızası için öldürecektim. Yüzüme tükürdükten sonra nefsim için öldürmekten korktuğum için canını bağışlıyorum.” Adını "İslam ülkesi" olarak tescillemiş bir ülke başkanının zihninde İslam adaletinin mayası kabarmalıdır değil mi?

Geçelim. İran'ı geçelim de Türkiye'ye gelelim. PKK liderini "öldürmeyeceksin" diyerek teslim etmiş olan ABD'ye sorma hakkımız olmalıydı. Hollanda'ya, Fransa'ya, ABD'nin Avrupa'daki gölgesi İngiltere'ye sorma hakkımız olmalıydı. Bizim kanunlarımızdan çıkarılmış olan idam cezası, sizin elinize neden bu kadar yakışıyor diye.

Sömürgecilerine benzeyenlerin gözyaşı pınarı kuruyor. Gözyaşı pınarına kaynak sadece kalbin mayası çünkü.

Adaletsizliğin pornografik bir propaganda olarak zihninize bütün kirini bırakmasına izin vermeyin.

Kalbimizi korumak için, yaşadığımız coğrafyayı korumak için bize düşen çok şey var. Başlangıç noktası, insanları mezheplerine ve etnik kimliklerine göre ayırmamak.

Ne yiğidin memleketi var ne de caninin.

Saddam'dan kahraman çıkaranların tarafında olmak istemeyiz evet. Ama adaletsizliğe, hukukun çiğnenişine de razı olacak değiliz!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

saddam hüseyin amerikan köpeklerine bir fare gibi yakalatmasaydı kendisini burda ruhuna fatiha bile okurduk.

 

kendisini rezil etti ve öldü

Share this post


Link to post
Share on other sites

arkadaşım s.h amerikaya boyun eğip teslim olmaktansa , adam gibi mümin gibi cihad etseydi bakış açım değişik olurdu!

saygılarla....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...