Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
hafakan

Üstad Anılıyor

Recommended Posts

Fikir dünyamızın önderlerinden şairler sultanı Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 24., doğumunun 103. yılında tüm Türkiye'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor.

.....

çemberlitaş Birlik Vakfı'nda düzenlenen etkinlikte çanakkale Mahşeri kitabının yazarı Mehmet Niyazi özdemir konuşma yaptı. özdemir,

gençlere daha çok fırsat verilmesi gerektiğini belirterek, üniversite-lerde yeterli derecede kaliteli eğitim verilmediğini savundu. Necip Fazıl ve Hilmi Oflaz dostları, verilen yemeğin ardından sohbet ettiler.

...

fikir ve yazın dünyamızın öncülerinden, şairler sultanı Necip Fazıl Kısakürek'in doğumunun 103. yıldönümü. Bundan 24 yıl önce, 25 Mayıs 1983'te aramızdan ayrılan Üstad, haftasonunda tüm Türkiye'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor.

.....

Kültür A.Ş. ve Ümraniye Belediyesi, Necip Fazıl konulu bir söyleşi düzenlerken, Antalya Belediyesi bir konser organize ediyor.

.....

Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenecek Necip Fazıl Kısakürek'le ilgili programa konuk olarak Mustafa Miyasoğlu, Mustafa Özdamar ve Dursun Ali Taşçı katılacak.

....

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda Necip Fazıl Kısakürek'i anma konseri düzenleyecek. Konser 20.00'de başlayacak.

...

Adıyaman Belediyesi'nin düzenlediği bir programla Necip Fazıl Kısakürek'in “Reis Bey” isimli tiyatro oyunu, Belediye Düğün Salonunda saat 20.30'da ücretsiz olarak sahnelecek.

 

**********************************************

AKŞEHİR'DE NECİP FAZIL GECESİ

Akşehir Belediyesi’nce düzenlenen anma gecesine konuşmacı olarak AKP Konya Milletvekili Sami Güçlü katıldı. Güçlü “biz sanatçılarımıza, edebiyatçılarımıza, şairlerimize, düşünürlerimize sahip çıkmalıyız” dedi

 

Akşehir Belediyesi, büyük şair, hikâyeci, tiyatro yazarı ve düşünce adamı Necip Fazıl Kısakürek'in 24. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir anma gecesi düzenledi. Geceye AKP Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Orhan Erdem, Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, bazı daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Akşehir Kültür Merkezi’nde yapılan anma gecesinde konuşmacı AKP Konya milletvekili Sami Güçlü’ydü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye gelen Sami Güçlü “Bugünlerde herkes seçim ve siyaset konuşuyor ama biz bugün burada Necip Fazıl Kısakürek’i konuşmak için toplandık” dedi. Yazarın hayatından kişiliğinden ve eserlerinden söz eden Güçlü “ Bir toplum eğer kendi değerlerine sahip çıkmazsa o toplumun başkalarının gözünde değeri olmaz. Özün özü budur. Dolayısıyla biz sanatçılarımıza, edebiyatçılarımıza, şairlerimize, düşünürlerimize sahip çıkmalıyız” dedi.

 

Necip Fazıl denilince akla bir dahi, bir mütefekkir, bir kahraman, bir düşünce adamı ve bir büyük şairin geldiğine değinen Sami Güçlü, Necip Fazıl Kısakürek’in büyük acı ve ızdıraplarla iç içe yaşamış bir düşünce adamı ve şair olduğunu belirtti. Sami güçlü konuşması boyunca zaman zaman şairin eserlerinden de örnekler sundu.

 

[Konyahaber]

**********************************

AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ''Üstad Necip Fazıl'ı Tanımak ve Anlamak'' adlı toplantı öncesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün Büyükşehir Belediyesi'ndeki Necip Fazıl Fotoğrafları sergisini gezdi.

Güçlü, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bayram Bilge Toker ve ''Necip Fazıl'ın Hayatı'' adlı kitabın yazarı Mehmet Çetin'e katkılarından dolayı teşekkür etti.

''Onlar Necip Fazıl'ın, Türkiye'nin her yerinde çok canlı bir şekilde anılmasına ve tekrar evimez geri dönmesine neden oldular'' diyen Güçlü, şöyle devam etti:

 

''AK Parti'nin lider kadrolarındaki ve grubundaki çok sayıda insanın Necip Fazıl'dan beslenerek büyüdüğüne, geliştiğine şahit olan bir kişi olarak, öncelikle partimizin gençliğine O'nu anlatmak ve tanıtmaya çalışmak için yola çıktık. Ancak, bu konuda en zor şehire geldik. Bu şehirde çok yakın dostlarım, arkadaşlarım var. Bunların hepsi, Necip Fazıl'ı çok yakından bilen, tanıyan, ondan büyük ölçüde nasiplenen insanlar. Cesaretle buraya geldim. Cesaretimin kaynağı da Necip Fazıl'ı en az Kayserililer kadar sevmemdir.''

Sami Güçlü, toplantıda yaptığı konuşmada da Necip Fazıl Kısakürek'in, kurduğu ''Büyük Doğu Cemiyeti'nin ilk şubesini Kayseri'de açtığını ancak, İstanbul'a dönüşünde tutuklandığını anlattı.

Kısakürek'in daha 6 yaşındayken kontrol edilebilmek adına eline verilen bütün kitapları okuduğunu kaydeden güçlü, ilk dönem şiirlerine çocukluk döneminde yaşadığı merak ve korkunun hakim olduğunu anlattı.

 

(kayserigündem)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...