Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
adıdeğmez

Hatırla Sevgili Dizisi

Recommended Posts

Kardeşlerim, bu cuma günü ATV'de yayınlanacak "hatırla sevgili" isimli dizide, Üstadımızdan da bir kesit sunmuşlar...

Bakalım, ciddiyetleri ne kadar!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yayın saatini bildirirseniz izler ve burada yorumlarımızı yaparız inşallah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sırf o kısmı görmek için, o kısma kadarki bölümünü izlemeye dayanabilir miyim, evet sanırım dayanabilirim. haberdar ettiğiniz için teşekkürler.

 

...........

HATIRLA SEVGİLİ

Bölüm 28 / Yeni Bölüm

8 Haziran Cuma 22:00'de

 

BÖLÜM ÖZETİ:

 

Rüya'nın çocuk felci olması Necdet'i bir karar almaya iter ve Güzide'ye ayrılmak istediğini söyler. Güzide sessizce işten ayrılır ama Necdet onu bulmaya çalışacaktır. Işık'la Yaşar, şair Necip Fazıl Kısakürek'i dinlemeye giderler.Yaşar kendini tanıtmak için Rıza Bey'le görüsmeye gider... ...

...........

Şimdiye kadar yayınlanan 15 bölümüyle; özellikle 1960 ihtilali, yargılama süreci ve en son Andan Menderes’in idamına kadar geçen dönemi tarafsız bir gözle anlatan dizi, 16. bölümünden itibaren 1966 yılından başlayacak ve oyuncu kadrosuna dahil olan yepyeni isimlerle ekrana gelmeye devam edecek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne üstadın sesinden bir ses, ne çizgisinden bir çizgi, ne endamından bir endam, ne de renginden bir renk. Sadece giyim hatları, bıyık ve sigara üçlüsüne sığdırılmış bir Üstad portresi. Kalemle çizilmiş gibi dört dörtlük bir endam yakalamak hele de canlandırılacak kişi Üstad ise elbette mümkün değil. Fakat bu kadar da uzağına düşülmesi göze batıyor. Teması ve her yerine sinmiş olan ahlaksızlık dolu bu filmde Üstad ne arıyordu ? benim gözlemime göre sadece dekor olarak kullanılmış ve diziye bir renk olarak yerleştirilmek istenmiş. Dizinin konusunun geçtiği zamanla Üstadın devri de örtüştüğü için bedavadan bir dekor !

 

 

….

 

Genç erkek, kız arkadaşını alıp büyük doğuya gidiyor. ( anladığıma göre bu genç, büyük doğu genci, mini etekli de bir kız arkadaşı !! var okuldan ) Büyük doğu tabelasının yer aldığı kapıdan içeri giriyorlar. Kapıdaki büyük doğu gençliği, yanında mini etekli bir kız olan gence öfkeyle bakıyor, onları takip ediyorlar. İçeride, büyük bir kitaplık önünde Üstad.. çalışma masasının ardında sandalyesine oturmuş, iki gencin şiirini diliyor. (Dizinin özetinde, Işık'la Yaşar, şair Necip Fazıl Kısakürek'i dinlemeye giderler yazıyordu. Üstadın şiir okuyacağını düşünmüştüm ) Yeni gelenler ayakta beklemeye başlıyorlar. Üstad, karşısında oturan ilk gence : oku , diyor.

 

” Sakarya… saf çocuğu masum Anadolunun / divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun..Sen ve ben göz yaşıyla ıslanmış hamurdanız / rengimize baksınlar , kandan ve çamurdanız. .. . mısralarını okuyor, renksiz ve ruhsuz bir şekilde.. Üstadın yüzünde bir sıkıntı belirtisi… sigara tutan eliyle diğer genci göstererek : sen oku, diyor. Genç okuyor :

 

Sesler duymaktayım Davran ve boğuş!/ Sen bir devsin yükü ağırdır devin/ Kalk ayağa dim dik doğrul ve sevin/ Mehmed'im sevinin başlar yüksekte/ Ölsek de sevinin, eve dönsek de./ Sanma bu tekerlek kalır tümsekte.../ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir/ Gün doğmuş, gün batmış ebed bizimdir…..,

 

İkinci gencin okuyuşunu beğenmiştir. “Adın nedir senin” diye sorar:

 

–Recep Tayyip , üstad… :D

 

–Recep Tayip, aferin. Yarın gece sen okuyacaksın.

 

–baş üstüne, üstad…

 

–şimdi gidin..

 

Üstad elini uzatır. Oturmakta olan 4 genç kalkarak üstadın elini öperler ve giderler. Bir tarikat şeyhinin elini öptürme havası eser ortalıkta !

 

 

 

Diğer gençlere “ oturun “ der. Gençler ilerler, mini etekli kız aralarında. Kamera açısı kıza odaklı. Otururlar. Kız, çantası dizlerinin üzerinde, bacağını örtmeye çalışır. Üstad, kızla birlikte gelen gence sigara uzatır. Genç, sağ elini sol tarafına götürüp başını hafif öne eğip, hayır işareti yapar. Üstad : içmiyorsan içme, ama içiyorsan, emrediyorum, iç, hadi.. genç, gene başıyla hayır, der….. Üstad sigarayı geri çeker….

 

 

Ve dizi başka bir sahneden devam eder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aslında maksat üstadı göstermekten ziyade biraz daha başbakanı ve siyasi kimliğini sunmak gibi geldi bana.yani başbakan sadece şiir okuyor ama üstadın yanındaydı demeye getiriyorlar. zaten sonuçta ana konusu başka bir dizi. daha frazlası a beklenemez. tutup da üstadı tüm yönleriyle ele almalarını beklemek aşırılık olur. onu asıl biz tanıtacağız.

Share this post


Link to post
Share on other sites

evet maksat üstattan ziyade tayyib bey olmuş. Lakin üstadı betbat göstermişler bence. Allah'tan üstadın büyük doğusunun amblemi renksiz,ruhsuz ve cansız da olsa göstermelik de olsa göstermişler.

Ama tek kelime ile beğenmedim.!

Share this post


Link to post
Share on other sites

-Bir kere Üstad'ın bulunduğu mekanı alabildiğine ruhsuz yapmaya gayret etmişler ve başarmışlar.

-Kızın, bacağını örtmeye çalıştığı sahneler rezaletti.

-Üstad'ın sigara tiryakisi biri ve el öptürüp, kendi şiirlerini okutmaktan başka gayesi olmayan bir kibir portresi gibi göstermeye çalışmaları ise "YUHHH!!!" denilecek biçimdeydi. Bu kadar lakayt tavır ve Üstad'ı kötüleme kampanyası ancak bu kadar başarılı olabilirdi.

-Bunu izleyip de Üstad'ı bilmeyen ya da yeni yeni tanıyan gençliğin kafasında ne yer etti sizce?

-Film, baştan sona kadar, vatan haini birinin şiirileri ve ona bağlı insanların hayatları ile geçiyor. Kominist, ideolojisini savunurken haklı; sağcılar gerici mi yani?

 

Tamamen propaganda ve "bizim davamız bu, onların davası bu; görüyorsunuz ya haklılığımızı" kampanyasıdır bu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

arkadaşlar bütün dediklerinize katılırım öfkenize de ama sizce kendimize de dönüp bakmamız gerekmiyor mu???farkındaysanız üstadı ve daha nicelerini şimdiye kadar ilk yansıtan ya da şöyle diyeyim ses getirecek biçimde yansıtma gayretinde olanlar onlar...ve biz hiç bi şey yapmazken sadece kızıyoruz üzülüyoruz...oysa biz gibi düşünenlerin üstadla ya da değerlerimizle ilgili yankı uyandıracak çalışmalar yaptıkları pek vaki değil ne yazık ki... demem o ki bu diziyi çekenlerin hedefleri belli zaten yaptıklarına kafa yorup kendimizi anlamsız yere yoruncaya kadar daha kaliteli yapıtları cevap niteliğinde bizlerin oluşturması gerekmez mi??onların hedeflerine nasıl koştuklarına bakıp arkalarından bağırmak yerine biz de hadefimize en kestirme yoldan koşmalıyız...

Share this post


Link to post
Share on other sites

SEVGİLİ ÇİLEKEŞ SAĞOLASIN İZLEME OLANAĞIMIZ OLDU.

 

YAZIKLAR OLSUN. ÜSTADIN YANINDAN BİLE GEÇMEYEN BU KARAKTERİ. İNSANIMIZA BASİT Bİ ŞEKİLDE NECİP FAZIL GİBİ YANSITMAYA ÇALIŞMIŞLAR.

REYHAN ARKADAŞIMIN GÖRÜŞÜNE KESİNLİKLE KATILIYORUM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

O dizinin birkaç bölümünüde olsa izlediğim için kendime çok kızıyorum.

Ne kadar basit oyunlara kalkışmışlar...Tamamen üstadı karalamaya yönelik.

Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar,ne kadar çamur atarlarsa atsınlar

Elmasın çamura düşünce değerini yitirdiği nerede görülmüş?

Share this post


Link to post
Share on other sites

deniz gezmişin kahraman yapıldığı bir diziden ne bekliyoruz ki.duru arkadaşıma katılıyorum.

 

 

Üstadımızın hayatını anlatan güzel bir dizi çekilse de herkes neyin ne olduğunu anlasa.gençliğimizi yanlış yönlendirmeseler.

 

 

keşke..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu Propaganda dizisinin sezon finalinde, ATV adlı komi/mason bir TV'nin, aynı sıfatla sunucusu olan Ali Kırca; kendiyle münhasır haber(!!!) bülteninde, dizinin o haftaki konusu Kanlı Pazar olayları için aşağı yukarı şu yorumu yaptı:

"Sosyalist Gençler ve Gericiler (gericiler dediği sırada, tam da dizide; sakallı, takkeli, sağcı kesim gösteriliyor) arasında çıkan olaylarda..."

 

 

Yanlılığın da bu kadarı...

 

 

YAZIKLAR OLSUN!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atv TMSF'nin elinde değil mi ya? Masonluğundan sıyrılmaya başlamıştır artık, ama her Mason olmayan iyidir diye bir şey yok tabi.

 

ilk olarak neoottoman gönüldaşımız değinmiş galiba; bence de Üstaddan ziyade muhterem başbakanımız ön plana çıkartılmış. insan şaşırıyor tabi, muhafazakarlık iddiasındaki liderlerin de satılmış basın tarafından göklere çıkartılmasına. en basitinden ertuğrul özkök geliyor aklıma...

 

Almila gönüldaşımız da dizide Deniz Gezmiş'in de işlendiğinden bahsetmiş. Ama o senaryoları kimler yazıyorsa artık; Bayezıt Meydanında eylem yapan solcular, Deniz Gezmiş rolünü oynayan oyuncu da dahil olmak üzere sağ ellerini kaldırmışlar havaya. Böyle bariz bir şeyi nasıl gözardı ettiler hayret doğrusu.

 

Saygılarımla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

elbette haklısınız, fakat en azından namuslu davranmalarını, gerçeği yansıtmalarını bekliyorduk biz onlardan. Daha doğrusu temenni ediyorduk içten içe... Bu durumun tamamıyla zıddının lanse edilmesi, adamların amacının farklı olduğunu bilsek de -ki bu amaçları bile başlı başına muhalefet vesilesidir-, bu güruhu tenkit etme selahiyetini almaz elimizden.

 

Malesef çok kötü. Niyeti zaten üstad ve zihniyetini kötü göstermek olduğu için, solu göklere yükseltirken sağı lağım çukuruna hapsetme niyetiyle yola çıkıldığı için, bu netice doğmuş. Başlı başına bu zihniyetin de karşısında olduğumuzdan bu fikir namussuzluğunu beğenmedik, tasvip etmedik. Edemeyiz de.

 

R. T. Erdoğan'ın siyasi duruşunun verilmek istenmesi de Üstad'ın bu şekilde gösterilmesini bize sevimli kılamaz. Hakka riayetkâr davranmak herkesin boyun borcudur.

 

"Biz niye çekmiyoruz?" şeklindeki sitemkâr sualinizi sorarken haklısınız. Bizim film yapımcılarımız arasında en azından vasatı az da olsa aşanlar var. Bu insanların, Üstadı hakikaten tanıyan bir grupla işbirliği içerisine girerek üstadı geniş bir perspektifle ele alan kaliteli bir yapıma imza atmaları harika olurdu. Meydan boş bırakıldı ve daha sonra bu meydanı kargalar istilâ etti. Kargalar kovulmalı, bülbüller toplanmalı bu meydana artık... Tamamıyla hak veriyorum. Fakat, bizim bu işe el atmayışımız, karşı cenahın namussuzluğunu yine de aklamaz.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

son derece seviyesiz bir yansıtmaydı. üstadı kelimenin tam anlamıyla "kibirli" göstermeye çalışmışlardı.çok kızıdm.

 

ayrıca bir arkadaşımızın değindiği gibi sebep "Recep Tayyip Erdoğan'" dır.bir taşla iki kuş vurulmak istenmiş.hem üstadı tanımayanlara onu R.Tayyip üzerinden tanıtmaya çalışmışlar(ki üstadı daha önce tanımaya çalışmayanların bu vesileyle nasıl bir izlenim elde edecekleri çok belli) tanımaya çalışanlara da "bakın sizin adamınız nasıl birisi,görün " demeye çalışıyorlar.sanki biz bunlara inananacakmışız gibi.

 

çok kızdım çok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Televizyon izlemiyorum ki ben bundan gayet memnunum.

 

Çok şükür..

 

Selam ve Dua İle

 

Vesselam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bende yeni izlemeye başladım.

Hele Deniz GEZMİŞ ve diğer köpekleri övdüğünü duyunca...

 

Aslında dağdaki bir teröristi övdüğü için yasaklanması gerekmiyor mu?

PKK dan ne fakı var bunların?

Bunların tek farkı kürt olmamaları, ikiside hayin, ikiside marksist, leninist şerefsiz değil mi bunların?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben hatırla sevgili dizisini başlarda beğenerek sonralarda sinir ve bakalım bu bölümde ne yumurtlayacaklar havasında vel hasılıkelam başından beri takip ediyorum.

Dizi başlarda fena sayılmazdı hatta tarafsızlık derecesi yüksekti fakat deniz gezmiş karakteri ortaya çıktıktan sonra dizi birden bir dönemin banka soyan, adam kaçıran,adam öldüren sözüm ona devrimcilerini namus timsali saf masum bir karakterde sunan bir karaktere büründü. Atv'nin yapımından (son satışı göz ardı edersek) daha fazlasını da bekleyemeyiz zaten.

Ancak benim içime dokunan bizim görüşümüzdeki insanların o dönemi anlatan ne bir dizi ne de bir filme imza atmış olmasıdır. gençler o dönemi yukarıda bahsi geçen diziden ve "Türkiye Türk'lere bırakılamayacak kadar güzel bir ülkedir" sözünü sarfedecek kadar alçalmış bir insan! olan M. Ali Birandın belgeselinden öğrenmektedir. Bunun en büyük sebebi de yine çeşitli sebeplerle kitap okumaktan uzaklaşan gençliğe bir şeyleri empoze etmek için geçerli tek şeyin görsel medya olmasıdır.

 

Yarın bir gün o dönemi hakkıyla anlatan bir yapım görmek temennisiyle

Allah'ın Selamı Üzerinize Olsun...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bazen kulaktan duyma laflar, bazende abi dediğim insanların hatıraları. İdam sehpasına götürülen solcu gençlerin emanetini saklayan, avluda karşıt görüşten insanlarla beraber volta atan, aradan uzun yıllar geçmesine rağmen Deniz Gezmiş'in mezarına giden Ülkücüler...

 

Hem ilginç, hem düşündürücü, hemde acı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okuduğu üniversitenin(ODTÜ) Bodrum katında namaz kılanlara sopalarla saldıran Deniz GEZMİŞ'in sahip olduğu zihniyeti idrak etmek fazla güç sayılmaz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

kürt olmakla ne alakası var ben de kürdüm ne pkk lıyım ne ne de marxist im niyetin umarım menfi bir sey degildi ama bu yazdıgın tüm kürtlerin pkk lı gibi algılanmasına sebeb verir

 

 

 

 

arab ın aceme acemin Türk e Türk ün Kürd e hiç bir üstünlügü yoktur

ALLAH katında üstünlük ancak takva iledir

Share this post


Link to post
Share on other sites

dizinin bu bölümünü izlemedim ama izlediğim kadarıyla kesinlikle tarafsız bir dizi değil..

 

ve diziyi izleyen bazı gençlerin kafalarında bir devrimci idolü oluşturduğuna deniz gezmiş ve arkadaşlarına kayıtsız şartsız bir hayranlık beslediğine şahit oldum maalesef.

 

yukarıda bazı kardeşlerin belirttiği gibi bizim hak davamızı da anlatan yapımlar olsa keşke..

Share this post


Link to post
Share on other sites
ASIM kardeşime yürekten katılıyorum.

 

 

 

Sagol kardesşim,benbir kürtoglu kürt olarak yıllardır bu yüce İslam davasına bayraktarlık yapmıs Türk milletine hizmeti borç bilirim biz malazgirtde de beraber savastık mohac da da çanakkale de de asrın mücedditi said nursihazretlerinin dedigi gibi bedenim kürt basim Türk tür

 

 

 

nasıl olurda bu lanet dizide üstad Necip Fazıl ı 1 2 defa gosterirler yasadıgı döneme damgasını vurmus birine.... ve nasıl su anda da arkasından kitleleri kosturan büyük alim,asrın doktoru Bediüzzamanhazretleri yer almaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...