Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Salihbey

Gazeteci (!) Itirafı

Recommended Posts

Eski muhabirinin Cumhuriyet itirafı

 

Yalan haber ve yalan köşe yazısı yazan insanlarla çalıştığını söyleyen gazeteci Fuat Kozluklu, tamamen yalan bir lunapark haberinin Cumhuriyet'te nasıl manşet olduğunu anlattı.

 

Gazeteci Fuat Kozluklu, Türkiye'de yalan haber ve yalan köşe yazısı yazan insanlarla çalıştığını belirterek tüm kavgasının haber ve gazetecilik üzerine olduğunu söyledi.

 

Gazeteci Fuat Kozluklu, Cihan Haber dergisine Türk medyası ile ilgili değişik açıklamalarda bulundu.

 

Kozluklu, Türkiye'de yalan haber ve yalan köşe yazısı yazan insanlarla çalıştığını belirterek tüm kavgasının haber ve gazetecilik üzerine olduğunu söyledi.

 

Toyluk dönemlerinde yanlış, iyi araştırıp soruşturmadan dedikoduyu haber diye yazdığını söyleyen Kozluklu, bu durumu şöyle anlattı: "O zaman Cumhuriyet Gazetesi'nde çalışıyordum. Vatan Caddesi'nin üzerinde bir lunapark vardı. Orada etekli bir kadın şeklinde dönme dolap vardı. Üzeri branda ile kapatılmıştı. Hani Fatih bölgesine de giriyor diye, lunaparktaki o kadın figürlü dönme dolap için geldim ve şöyle yazdım: "İslamcılar dönme dolaptaki etekli kadına tahammül edemediler" Cumhuriyet Gazetesi'nde kocaman çıktı hem de birinci sayfada. Yalan haberdi, çok kötü, yazıklar olsun bana."

 

Kozluklu, 28 Şubat sürecinde ABD'ye gelmiş olan dönemin önemli generallerinden Çevik Bir ve Milli Güvenlik Kurulu Genel (MGK) Sekreteri İlhan Kılıç'ın söylediklerini Cumhuriyet'e haber olarak gönderdiğini ancak sansürlendiğini belirterek şunları söyledi: "28 Şubat sürecinde Ülker Grubu için "yeşil sermaye" diyorlardı. Ama ne zaman ki Cumhuriyet Gazetesi'nin içinden bir adam Ülker Grubu'nun yönetim kuruluna alındı, Ülker Grubu "yeşil sermaye" olmaktan çıktı. Bunları söylediğim için "kavgacı ve geveze adam" oldum. Cumhuriyet'e çalıştığım dönemde, Hikmet Çetinkaya, Fehmi Koru'nun dünyaca ünlü ve köklü eğitim kurumu olan Harward Üniversitesi'nden mezun olup olmadığını sorgulattı. Boston'da Harward'a gittim. Belgesini buldum ve faksta geçtim, o faks da bende duruyor. Ama Hikmet Çetinkaya yayınlamadı. Kendisi lise mezunu mudur nedir, bilmiyorum bile. ABD'deki Türk okullarını ilk yazan ve fotoğraflayan benim. Mahkemeye verdiler, Cumhuriyet Gazetesi Fethullah Hoca'ya karşı bugüne kadar bir davayı kaybetmedi. O da bu davaydı ve Zaman Gazetesi'nde "Fuat Kozluklu burada haberin bütün kurallarını yerine getirmiş" diye yazdılar. Ama olayı saptırmak için başlığı "ABD'de Şeriat kampı" diye atan Hikmet Çetinkaya idi. Ben Cumhuriyet Gazetesi'nde yalan haber yazan, yalan köşe yazısı yazan yalancılarla çalıştım."

 

Cumhuriyet Gazetesi'nin içerisinde olup bitenleri 'www.sansursuz.com' isimli sitede yazdığını ifade eden Kozluklu, "Sansürledikleri ilanları, çalışanlar arasında nasıl terör estirdiklerini, sosyal adaletsizliğe bayrak açıp çalışanlarının büyük bir kısmını kadrosuz, sigortasız çalıştırdıklarını yazıyorum. Benim de emeğim çalındı. 2 yıl kadrosuz, sigortasız ve komik ücretlerle çalıştırdılar. Ama bu 2 yüzlülük ve emek sömürüsü sadece Cumhuriyet'te değil her yerde var artık. Karşı kampta yer alanlar da aynı biçimde yalan haberlere, yönlendirmelere, kışkırtmalara imza atıyorlar. Yabancı bir gazeteci arkadaşım bana "sizin ülkenizin ajana, kışkırtıcıya hiç ihtiyacı yok" demişti. "Türklük", "din", "laiklik", "vatan" "demokrasi" ya da "Cumhuriyet" iki dakikada elden gidebiliyor. Gazeteciler ortalıkta akbaba gibi dolaşabiliyor." diye konuştu.

 

haber 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yüce nizamın temsilcisi olan Osmanlı devletinde 19 yy de yaygınlaşmaya başlayan neşriyat, Yahudi prtokolleri ile de desteklenen bazı kurallar ile ve bilmediğimiz bazı bildirilerle de neşriyat mevzusunda hakkı batıl göstermeden batılı hak diye göstermeye kadar birçok mevzuda sistemli bir şekilde çalışma alt yapısı oluşturmuş ve bunları tatbike geçmiştir.Hatırlarsak, yahudilerde davaları için herşey mübahtır.Bu çok önemlidir.Sen onlara karşı İslam sınırındaki ilahi nizama tabi olma bilinci ile mücadele ediyorsun.Onlarsa herşeyi kendi istekleri gibi kullanma hakkını kendilerinde meşru olarak görüyor ve bu meşruiyetin rahatlığı ile istediğini yapma özgürlüğünü kendisinde buluyor.

Burada cumhuriyet olsun, diğer cıfıtların bağırsak parçaları gibi pis kokulu gazeteleri olsun taktik bellidir.Değişmiyor.Ve hepsi etkilenme cihetinde yahudiye tabi.Onların iyisine bile septik bir bakış sergilemek biraz tefrit gibi görünse de elzem olmaktadır.Bu yüzden yukarıda adı geçen olay gayet tabidir.Ve bu tür cıfıtlardan/güruhtan beklemeliyiz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu haberi ben de okumuştum...İnternette bu haberin yorumlarını takip ederken rastladığım bir kaç yorumu paylaşayım burada...

 

Birisi "Bu adam yalan haber yapmış...Şimdi doğru söylediği ne malum?" gibisinden bir mesajdı...Çok iyi laf cambazlığı vardı...

Bir başkası onu destekler nitelikteydi...

 

TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ? :lol:

 

Birkaç ayet ekleyeyim buraya...

 

6.Babaları uyarılmamış, böylece kendileri de gafil kalmış bir kavmi uyarman için (gönderildin).

7. Andolsun, onların çoğu üzerine o söz hak olmuştur; artık inanmazlar.

8. Gerçekten Biz onların boyunlarına, çenelere kadar (dayanan) halkalar geçirdik; bu yüzden başları yukarı kalkıktır.

9.Biz önlerinde bir sed, arkalarında bir sed çektik. Böylelikle onları örtüverdik, artık görmezler.

10. Kendilerini uyarsan da, uyarmasan da onlar için birdir; inanmazlar.

 

Yasin Sûresi 6-10

 

Selametle... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...