Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
EŞREF

Bir Nesil Ki...

Recommended Posts

Ne aradığını bilmeden, yalnız içinde bulunduğu karanlığı bir perde gibi yırtmak isterken her hamlesinde karanlığın katmer katmer arttığı ve nihayet son haddine geldiği bu zamanda; artık Türkün ruh kökünün hiçbir fiyaskoya tahammülü kalmamıştır. Ne yaptığı ve ne yapabileceği laboratuar teşhisi kat’iyyetiyle tespit olmuş herkesi, liyakat eleğinde eledikten sonra, mukaddes davanın ağırlığını kaldırabilecek yeni bir kadro oluşturulmalıdır.

 

Bu kadro:

 

Son dört asırdır yokluğunun Türk Milletini kılcal damarlarına kadar harap ettiği ama ne hikmetse büyük milletin bu yokluğu yokluk derecesinde göremediği bir nesil!!!

 

Son çıkış noktasını bulacak, mukaddes bildiği ne varsa sancağı ile beraber tek nefeste kaldıracak, hakkı yerine koyacak, ben varsam milletim de var diyecek, ustaların en ustası ince siyaset dehasına sahip, itikatta milyonda bir dahi şaşmayan ilmiyle amel edecek, fikir işportacılığını hiçbir kıymet vermeden yok edecek, şimdiye kadar ruhunu esir eden, gaflete düşüren ne varsa bir çırpıda üzerinden atacak bir nesil!!!

 

Dünyaya hiçbir şubesiyle kulluk etmeyen, günde kırk defa söylediği "İyyake na'budu veiyyake nestein" ayet-i kerimesiyle nefsini en hayati can damarından yakalayıp olanca kuvvetiyle üstüne abanan, ya hep ya hiç düsturuna tam bağlılık icabı hakiki nefs terbiyesine devam eden bir nesil!!!

 

“İlim müslümanın kaybolmuş malıdır. Nerde görse alır.” (S.A.V) hadisini Yavuzun küpesi misali kulağında taşıyacak ve garbın sahip olduğu madde üstünlüğünü kendi malı bilecek bir nesil!!!

 

Ümitsizliği küfre yol verici diye gösteren mukaddes dinine sımsıkı sarılıp onu, bütün sapıklardan, ucuzculardan, yobazlardan, sahte softalardan, eskimeyen yeniyi yenileyeceklerden! , ruhsuz âlimlerden, zalim hacılardan, ehliyetsiz hocalardan, daha ne mana ucubeliği yapacak varsa hepsini büyük bir titizlikle temizleyecek, hâşâ islamı cüzzamlı hasta gibi değil iki kaşının ortasında “varlığımın şerefi” diye taşıyacak izzeti nefis sahibi bir nesil!!!

 

“Her koyun kendi bacağından asılır.” Yaftasına asırlardır birikmiş nefreti ve olanca öfkesiyle karşı çıkıp, cemiyet meydanını en mahremlerinden sayıp var gücüyle onu koruyan, bu noktada “bir ben ile ne olur ki? “ bahanesine sığınmaya bile tenezzül etmeyen, kadını, çocuğu, aileyi, sokağı, okulu, daireyi muhtaç olduğu nizama kavuşturacak, derinlemesine ve genişlemesine fikir sahibi ihlâslı bir nesil!!!

 

Üniversitesinden sokağına, camisinden fabrikasına, mahkemesinden meclisine, şimdi herkese düşen, yemeden, içmeden, uyumadan çile namına hissesine düşen ne varsa çekmek ve bu elmas nesli yetiştirmek için nikotin krizindeki adamın rüzgârlı ve soğuk havada son dal sigarasını son kibrit çöpüyle yakmaya çalışırkenki hassasiyetini taşıyarak külün içindeki son kıvılcımı nefesiyle üfleye üfleye Anadolu’yu baştanbaşa yakacak ateşi tutuşturmaktır.

 

Şimdi sözü hakkını verene bırakalım:

 

 

“ Genç adam; hazmî ve tenasülî cihazlarının üstünde yaşayan ve hakkını bekleyen dimağî cihazına nafakasını ver ve artık seni adamakıllı ürpertmeye başlaması gereken bir şafağın ilk söküntüsünde senden neler beklediğimizi kendi kendine tasarla.”

 

 

(NFK)

 

"Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes,

Ey kahpe rüzgâr, artık ne yandan esersen es" !!!

 

(NFK)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ağzına sağlık kardeşim. Çok hoşuma gitti.

Anadolu'yu limon gibi son damlasına kadar sıksak elde ettiğimiz saf suyla ancak böyle bir nesil ortaya çıkar.

SAYGILARIMLA..

Share this post


Link to post
Share on other sites

sevgili nemo kardeşim biz üstümüze düşeni yaparız olur yada olmaz o Allahın işi. hem dedim ya ümitsizlik yok. bu dava yedinci yılında kırkıncı neferini ancak kazandı. selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tüm bir davanın çıktığı ve yine dönüp dolaşıp Bin küsur yıl evvel İmamı azamın, dün İmam-ı gazalinin bugün de üstadın bağlandığı yer bellidir/aynıdır.Davamız "büyük"lerin bağlandığı yerden hayat bulmakta ve (kadro,cemiyet ve aksiyon planı vs...) fikir planı ile kendini tatbike geçirebilme/bunu devam ettirebilme özelliğine sahip olmaktadır.Bu vesile ile kadro için ilk lazım olan fikir altyapısına sahip olmaya aday(namzet) nesli bulup fikirleri(Büyük Doğu'yu(İdeolocya Örgüsünü)) onların değişmez bir parçası haline getirinceye kadar fikirle kadroyu birini demir birini mıktanıs haline getirip birleştirmekte. Sunulan fikirleri namzet sınıfı ile birlikte tanıştırmak istenilen kadroda en önemli şartlardandır.

 

Sitemizin de en önemli başlıklarından birisi olan "büyük doğu ve ideolocya Örgüsü" bu konuda namzetler sınıfında olmak isteyenler için en ağır ve en önemli başlıktır.Kafa çatlatırcasına fikir sahibi olmak ve o bahsedilen nesli meydana getirmek en zor iş, çünkü bu dava büyük.Yepyeni bir anlayış yepyeni bir duruş ve gerçek müslüman...

Share this post


Link to post
Share on other sites

MÜJDELERİN MÜJDESİ (*)

 

Birkaç gün önce... Büyük Doğu Yayınlarının idare yerine birer meşale kıvraklığında üç genç geldi. Oturdular ve tek kelime söylemeden bana bir dergi uzattılar: AKINCI GÜÇ... Bunlar bu dergiyi çıkaran ve güden gençler...

 

En telâşlı ânımda, dergilerine bir göz atmak imkânından mahrum bulunduğum şartlar altında, ancak bir çay içebilecek kadar kısa bir zaman içinde temas edebildiğim ve büyük teması Ankara’dan dönüşüme ertelediğim bu gençler, benim, bugünkü İslâm gençliğine musallat ayrılık ve aykırılık mikropları üzerindeki görüşlerimi dinlerken öylesine müteessir oldular ki, içlerinden biri hıçkırıklarını tutamadı ve başını ellerine gömerek ağlamaya başladı...

 

Dondum ve acıyla doldum...

 

Gece yatağıma uzanıp dergilerini açtığım zaman ne görsem iyi?.. Bir baştan öbür başa Büyük Doğu idealinin destanı... Hem de en derin fikir tabakalarına kadar nüfuz edici ve bugünkü aydın İslâm gençliğini Büyük Doğu mihrak ve istikametinde gösterici bir tahlil, terkip, tefekkür ve tahassüs ifadesiyle: ... Alkol kokulu cenaze çelenklerinden daha âdi pohpohlamalarla değil... Duyarak, düşünerek ve yaşayarak...

 

Hayatım ve dâvamın en acıklı inkisar ve ıstırabını heykelleştiren MSP devşirmesi bu gençler, şimdi demetlerinin bağını çatlatıyor, yepyeni bir demetlenme hasretiyle öz kaynaklarının adını veriyor; ve bu, kendi kendisini tayin ve tespit işinde en soylu ve şahsiyetli çile hakkını tüttürüyordu.

 

Karanlık bir zindan odasında nabzını sayan bir adama «kalk ve toplan! Yanlışlıklar İlâhî adaletle kendi kendisine patlak verdi!.. Artık açık hava ve güneş senin!» hitabına ermiş gibi oldum ve ben de o genç gibi ağladım.

 

15 yıllık oluşunun harcı içinde alın terim, hummalı nefesim ve olanca kımıldama gücüm yatan «Millî Türk Talebe Birliği»nin nihayet ölü kalıplar içinde donduruluşu, tek ümit halinde yöneldiğim Ülkücü gençliğin de henüz ruh adelelerine büyük vecd ve tefekkür cereyanını vermeye henüz fırsat bulunmayışı önünde, bu, en beklenmedik yerden kendi kendisine yükselen ses, bana müjdelerin müjdesini getirdi:

 

Onlar benim ardımdan gelmeyecek, ben onların arkasından koşacağım!

 

(*) 10 Haziran 1979.NFK.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sevgili nemo kardeşim biz üstümüze düşeni yaparız olur yada olmaz o Allahın işi.

 

tarih çok tekkerrür etmiştirki;

bazen birler binlere denk gelmiştir.Sayılara çoğunluğa takılmamak gerekir biz kendimizi sürekli yenilersek elbet o günler ha gün batmış ha gün doğmuş ama gelecek dediğin gibi biz üstümüze düşeni yapalım var mı ki baska saadet

Share this post


Link to post
Share on other sites

EYVALLAH KARDEŞİM. ZATEN BENİ ANCAK BÜYÜK DOĞU DİYALEKTİĞİNE SAHİP KARDEŞLERİM ANLIYOR. NE HİKMETSE DIŞARDA ÇOĞU ZAMAN CÜZZAMLILAR MİSALİ FİKİR KARANTİNASINDA KALIYORUM. HOŞ ÇOK DA DERT ETMİYOM BAZEN KENDİ TOYLUĞUMA VERİYOM BAZEN DE BUNUN NORMAL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu konuyu yeni gördüm dedim ki kendime Üstad'ın fedakar ve sadık dostu SERDENGEÇTİ-ah keşke olabilsem- burada bir iki söz söylemezse hiç de şık olmaz. :mellow:

 

Neyse sadede gelirsek.Geçmişe gözümüzün önünden geçirecek olursak çağ açan olaylar hep top yekün tüm bireyleri ile aynı kıvamı tutturabilmekle mümkün olabilmiştir.Hani hepimiz bilir :Fatih tebdili kıyafetle bir sabah pazara çıkar.Satıcılar ben siftah yaptım karşı komşum yapmadı der.Bu birkaç kez tekrar edince Fatih "Ben bu milletle İstanbulu fethederim inşallah "diyor.İşte padişahıyle tebasıyle,alimi ile aynı mertebe oluşmuş ki ALLAH onlara zafer nasip etmiş.Bu örnekleri elbette çoğaltabiliriz.Önemli olan birlik içinde madden ve manen donanıma tez zamanda erişilmeli ki Rabbim bize güzel günlere erişmeye yardım edecektir diye düşünüyorum ben.

 

BİZİM İYİLERİMİZ ŞEHİD OLDU DİYOR AFGANLI MÜCAHİT SİZİN İYİLERİNİZDEN UTANIR MISIN

 

BÜTÜN GÖZLER SANA BAKIYOR SEN NEREYE BAKIYOR DAHA NEYİN HESABINI YAPIYORSUN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...