Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
nedamet..

'sizi Kıtır Kıtır Keseceğiz!'

Recommended Posts

Vakit yazarı Dilipak 'Bizden olmayan herkes korksun ironisiyle' yüklü öyle bir yazı yazdı ki tam bir kara mizah! İşte o yazı:

 

Abdurrahman DİLİPAK'ın yazısı

VAKİT

 

Dayanamayacağım! Bu kızın saflığı beni çıldırtıyor. Sonunda itiraf edeceğim, başka çarem yok.. Biz baltalarımızı toprağa gömmedik. Pardon, kör testereleri paslandırmak için toprağa gömdük ve bir gün onları çıkartıp hepinizi kıtır kıtır keseceğiz..

 

İtiraf ediyorum, sizin için takrir-i sükûn yasaları çıkaracağız, “gık”ınız çıkmasın diye..

 

Sizi özel mahkemelerde yargılayacağız. Savcısı olmayacak, avukat tutmanıza izin vermeyeceğiz, temyiz de olmayacak. Yargıçlarımız sizin için karar verirken yasaya bakmayacaklar, verdikleri karar yasa olacak.. Ohh!

Hele bir iktidarı tam olarak ele geçirelim görürsünüz. Seçim derseniz, açık oy gizli tasnif.. Adayları biz belirleyeceğiz, tek parti olacak.

Kuvvetler ayrılığı da neymiş, hepsinin köküne kibrit suyu.. Tek parti yeter.. Partimizin il ve ilçe başkanı, aynı zamanda belediye başkanı vali ya da kaymakam... Zaten niye hem belediye başkanı, hem de kaymakam, vali var ki! Birleştiririz gider. Gerekirse garnizon komutanı, parti başkanı, vali, belediye başkanı, Cuma imamı hepsi aynı kişi olur.. Tasarruf sağlanır, işlerde hız kazanılır..

Çarşaf giyme mecburiyeti getiririz.. Okullarda herkes yeşil önlük giyer, erkek öğrencilere sarık sarma mecburiyeti getiririz.. Afrika'dan, Arabistan'dan, Çin'den gemilerle sarık ithal ederiz artık.. Kıyafet devrimi yaparız anlayacağınız..

Miladi takvimi, Gregoryen takvimi ve Latince'yi yasaklayacağız tabii.. Hani birkaç yıllığına okur yazar oranı %5-10 filan olacak ne yapalım..

Üzgünüm ama sigara ve tabii içki de yasak olacak.. Eee herkes çarşaf giyeceği için plajlara da gidemeyeceksiniz; bar pavyon da yok. Memleketteki tüm heykelleri kaldıracağız.. Resimleri sansürleyeceğiz.. Basın özgürlüğü kalkacak; gerek yok.

Bana kalsa futbolu da yasaklardım.

Sinema, tiyatro bunlar gavur icadı. Müzik de yasak; bale, opera filan da..

Bu kadar gazeteye gerek yok.. Tek vatan, tek bayrak, tek gazete, tek radyo, tek Tv, tek parti, tek tip elbise; bunların bölünmesine karşıyız.. Ya seversiniz, ya da terk edersiniz bu ülkeyi.

Herkese her sabah and içireceğiz, devlete sadakat göstereceklerine, ilke ve inkılablarımıza özden, samimiyetle bağlı yaşayacaklarına hatta canlarını seve seve feda edeceklerine dair..

Her köşeye önderlerimizin vecizelerini yazacağız.. Onların aziz hatıralarını yaşatacak panolar astıracağız..

Liderlerimiz ömür boyu seçilecek. Ne o zırt pırt seçim.. Adı Führer yani “ulu önder”.. Yani Monark (Tek adam) olacak..

Takıyye yapıyoruz, takıyye!

Demokrasi küfür rejimidir!

Batılılaşmaya inat sizleri Araplaştıracağız..

Kargadan başka kuş tanımayız.

Otomobil yasak deve ile yolculuk başlayacak.. Deve sütü satılacak marketlerde.. Hem daha çevreci ya.. Formula 2'de deve yarışları düzenleyeceğiz.. Var mı diyeceğiniz?.

İdam cezası geri gelecek. Aleme ibret olsun diye Kızılay'la Ulus arasına daimi idam sehbaları kuracağız..

İnternet gavur icadı yasak..

Bu Tuğçe hanım da aynen Şanar gibi. O da farkında değil, bir gün hepinizi keseceğiz hem de kıtır kıtır..

Hitler, Musolini ve Stalin için anma günleri düzenleyeceğiz.. Kuzey Kore ile diplomatik ilişkilerimizi geliştireceğiz.. İran'la ve Suudi Arabistan'la da eğitim işbirliği anlaşması yapacağız..

Döviz ve yurtdışına çıkış yasak olacak. Sadece Hacca izin var. Umreye izin var..

Var mı bir diyeceğiniz. Millet böyle istiyorsa, itiraz edecek kimse var mı?

Yok hanım öyle içki masasında başörtülü bir hanım.

Siz Tuğçe hanım, evet siz, kadın kısmı evinde oturur. Eve dönüş başlayacak yakında. Kadın evinde erkek dışarıda olacak.. Haddinizi bilin.. Oturun oturduğunuz yerde.

Demokrasi, insan hakkı, kadın hakkı filan demeyin, kafam karışıyor. Yok öyle bir şey kardeşim.. Hem zaten kadın hakkı olur mu, Hakkı erkek adı!

Bir gün ellerimizde kör testerelerle kapınıza dayandığımızda artık sizin için geç olmuştur.. Far altında tavşan yakalar gibi yakalayacağız sizi, Aşkale mi olur, Başkale mi, söz dinlemeyecek olursanız göndeririz artık bir yerlere. Bizimkiler evlerinde rahat, size varlık vergisi mi olur, yol vergisi mi, yükleriz vergileri, bugüne kadar siz bizi sömürdünüz, sıra bize gelmişken ödeşiriz hani bu arada..

F Tipini çok ararsınız o zaman, itiraz eden varsa Yedikule zindanlarına. Stadyumları hapishaneye çevirdik mi, sorun kalmaz..

O zaman devlet biziz ya, her yere yazdıracağız: “Devlete sadakat şerefimizdir” ve yazdıracağız mahkeme kapılarına “Devletimizin temeli adalettir” diye.. Açlara Ramazan'da iftar vereceğiz. Hani herkes oruç tutsa aç kimse kalmaz kardeşim.. İftarı birlikte yaparız.. Sahuru da idare etsinler artık..

Tuğçe kız, her zaman böyle açık konuşmam.

Bu İmam Hatipleri, Kur’an kurslarını, her köşeye açtığımız camileri biz hep Suudi parası ile yapıyoruz.. Konteyner dolusu yeşil dolar gelir bize kapı kapı dağıtırız.. Çarşaflılar özel eğitimli kuryelerdir aslında. Çarşaflarının altında bilgisayar bile var çoğunda, çünkü dağıttığımız paraların hesabını küçük hesap makineleri yapamıyor.. Bu sakallıların başörtülü hanımların çoğu maaşlı memur, çoğu profesyonel anlayacağınız. Kimi biyonik robot. Akşamları kafalarına bir kask geçirilip uyurken bir gün sonra yapacakları şeyler şuur altlarına kaydediliyor..

Bizim ağımıza düşen kurtulmaz kızım. Sen de katıl bize, hayatını yaşa.. Sen aslında zeki birine benziyorsun. İnan tam sana göre bir çarşafımız var, sana ne de yakışır ama! Denemek ister misin? Mesela bir gün giy ve gazeteye git bakalım ne oluyor.. Bir gün de star olursun, Türkiye'nin gündeminde bir numara olursun.

Bir başka hayat mümkün.. Hem zaten biz istesek de, Amerikalılar kadar, Avrupalılar kadar adam öldüremeyiz, bu kadar soyamayız.. Biz daha iyiyiz..

Karar senin. (Aslında ben bu yazımda şifreler gizli, sizinle ilgili bazı merkezlere bilgi vermiş oluyorum.)

 

Selâm ve dua ile..

 

(habervakti.com)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ağzına sağlık DİLİPAK! SENDENDE ALLAH RAZI OLSUN NEDAMET KARDEŞ. AEO

Share this post


Link to post
Share on other sites

abdurrahman dilipak,hepimizin ondan mutlaka bişeyler öğrenmesi gereken müslüman bir türk münevveridir..kıymetini bilelim ve mutlaka okuyalım gerek kitaplarını gerekse köşe yazılarını...yazıya gelince müthiş bir ironi kokan,son noktayı koyabilecek,tek kelimeyle müthiş bir yazı..burada dilipak ın yazdığı şeyleri ağzı açık okuyanlar,belki korkanlar daha 60 sene evvel bunların bu ülke müslümanlarının başına geldiğini çok iyi biliyorlar..müslümanlar belki "kör testere"leriyle onları kıtır kıtır kesmeyecek ama kendine yapılanları asla ve asla unutmayacak ve unutturmayacaktır..Allah mutlaka nurunu tamamlayacaktır....

 

selam ve dua ile...

Share this post


Link to post
Share on other sites

selam aleykum

 

 

a.rahman dilipak'ın yazısıyla aynı paralellikte bir yazıyı TAHA AKYOL yazmış.hak vermemek namümkün.

 

Çankaya'yı ele geçirmek

 

ÇANKAYA'YI da ele geçirecekler! Anayasa Mahkemesi'ne, YÖK'e gericileri atayacaklar! Rektör adayları arasında kendi 'yandaşları'nı seçecekler!

Bu yolla Anayasa Mahkemesi'ni, üniversiteleri ele geçirecekler!

Hepsi bu mu? Hepsi bu olur mu, cumhurbaşkanının daha nice yetkileri var!

Yargıtay Başsavcısı'nı ve Başsavcı Vekili'ni, Askeri Yargıtay üyelerini, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi üyelerini, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerini de cumhurbaşkanı tayin ediyor.

Yargıtay Başsavcısı'nın makamına gideceksin, bakacaksın ki, "mantıksız" bir "Haso Memo"yu oturtmuşlar!

Anayasa Mahkemesi'ne gideceksin, aynı! Boğaziçi Üniversitesi'ne bakacaksın, aynı!

Çankaya'yı kaptırınca cumhuriyetin kaleleri böyle birer birer düşecek!

Elbette cumhuriyetin kalelerinden biri CHP'dir ve aslanlar gibi muhafızlığa devam ediyor, ama Anayasa Mahkemesi, yargı, üniversite "bunların" eline geçerse!..

Bir yıl sonra mı desem, hayır o kadar erken değil; on yıl veya yirmi yıl sonra şeriat gelecek, bizi kıtır kıtır kesecekler!..

Yakup Kadri de 1948'de yazdığı Panorama'da DP iktidara gelirse böyle olacağını yazıyordu. Hâlâ şifa bulmamış bir tür 'genetik' paranoya...

 

Yetkisiz Çankaya!

AKP'nin "sivil anayasa" hazırlamak için kurduğu komisyonun yazdığı metinde cumhurbaşkanının bütün bu yetkileri elinden alınıyor! Yargı ve üniversite camialarına veriliyor! Yargı, Çankaya'ya karşı da bağımsız oluyor! Üniversite, YÖK'e ve Çankaya'ya karşı da özerklik kazanıyor!

Taslakta Anayasa Mahkemesi üyelerinin çoğunluğunu yargı, azınlığını Meclis seçiyor. Meclis bu seçimini beşte üç çoğunlukla, yani mecburen uzlaşarak ve ilgili bilim dallarındaki profesörlerle büyükelçi gibi üst düzey kamu görevlileri arasından yapıyor.

Rektörler nitelikli bir seçim süreciyle, üniversiteler tarafından bir dönem için seçilecek. Artık Sezer'in yaptığı gibi, en çok oy alan rektör adayını tasfiye edip en az oy alanı atamak mümkün olmayacak.

Peki cumhurbaşkanı ne iş yapacak?

Avusturya, İtalya gibi parlamenter cumhuriyetlerde ne yapıyorsa, bizde de onu yapacak: Sembolik cumhurbaşkanı... Elbette veto gibi, Anayasa Mahkemesi'ne dava açma gibi temel yetkileri olacak.

 

Nasıl bir başkan?

Ben uzun süre Türkiye'de siyasi yelpazeyi toparlamak ve koalisyonlardan kurtulmak için Fransa'daki gibi yarı başkanlık sistemini savundum. Artık, Türkiye'de koalisyon tehlikesi yok, DP'nin sosyolojik mirası AKP'de toparlandı; yarı başkanlık sistemine ihtiyaç kalmadı. Bu sebeple, yeni cumhurbaşkanı seçimi gündeme geldiğinden bu yana, parlamenter sisteme uygun olarak, Çankaya'nın yetkilerinin azaltılmasını savunuyorum.

Parlamenter sistemde cumhurbaşkanı gücünü, hoyratça kullandığı aşırı yetkilerden değil, her kesimde uyandıracağı saygıdan alır. Siyasi krizlerde kışkırtıcı da olmaz, inzivaya da çekilmez. Saygın kişiliğiyle hakemlik yapar. Dış faaliyetleriyle ülkesinin itibarını yükseltir, diplomasisini güçlendirir.

Yeni bir anayasa yapacaksak, artık bilimsel ve maddi hiçbir temeli olmayan eski paranoyalardan kurtulmalıyız. Demokratik sistemin etkin işleyebilmesi ve 'yönetebilmesi' için anayasal mekanizmaların nasıl düzenlenmesi gerektiğini tartışmalıyız, bilgiyle, soğukkanlılıkla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

eeeeeeee o kadar yazıyı verdikten sonra bir de bu yazıya verilmeye çalışılan cevabı da yazmak lazım ki tam olsun dimi.işte o sarışının(Tuğçe Baran)cevap niyetine yazdığı yazı :rolleyes:

 

 

 

Dilipak’a çarşaf modelleri

 

 

Üç gündür neredeydim? Soru üstüne soru. İşten atılmış olabilir miydim?

 

Hayır. Abdurrahman Dilipak’ın benim için özel diktirdiği çarşafın provasındaydım... Heh!

 

Biliyorsunuz sonunda itiraf ettiler. En azından Abdurrahman Dilipak etti. Keseceğiz dedi. Ne kadar başı açık, dinsiz, imansız varsa hepsini keseceklermiş. Kıtır kıtır. Takiye yapıyorlarmış, zamanı gelince kör testerelerini toprak altından çıkaracaklarmış. Bir zaman vermemiş ama yakın bir zamanda diyor.

 

Benim bu saflığıma da artık dayanamıyormuş Abdurrahman Bey. Birinin bana gerçekleri söylemesi gerektiğini düşünüp geçen günkü yazıyı kaleme almış. (“Ah şu aptal sarışın şey” 01.Ağustos. 2007, Vakit)

 

Bana da bir sürprizi varmış. Nefis bir çarşaf diktiriyormuş.. Gel al diyor!

 

Ne diyeyim.. Allah razı olsun.. Kıyak geçmiş bana. Kesmeden önce son bir dönme şansı vermiş. Bari ne renk onu da şeedeydi..

 

 

***

 

Adamcağız bir latife yaptı millet gerçek sandı.

 

“İtiraf ettiklerine göre, eh madem sen de o kadar döndün, (nereyeyse?) artık leopar desenli bir çarşaf yaptırırsın kendine” diye bir mektup aldım, bana pek kızgın bir okurdan.

 

Vay canına! Fanteziye bakar mısınız?

 

Fakat leopar desenli çarşaf da hakikaten enteresan olurdu ha! Nereden aklına geldiyse?

 

Gözünüzün önüne geliyor mu (mesela Bülent Ersoy’un üzerinde) leopar desenli bir çarşaf? Böyle uzaktan geliyor, sanki üç leopar üst üste, alt alta! Manzaranın dehşetini hayal edebiliyor musunuz?

 

Bakın zebra desenli çarşaf da güzel olabilir. Madem coştuk, tam coşalım. Şişmanlar boyuna çubuklu, zayıflar enine çubuklu geçirir, nefis bir illüzyon da olur.. Fonksiyonel çubuklu, doğaya (bilhassa Kenya ilimizi ziyaret ederken..) uyumlu. Nefis bir seçenek

 

Fakat bir başka seçenek de “kamuflaj” desenli çarşaf! Olamaz mı? Düşünsenize: İki “zıt” bu kadar mı “kardeşçesine” birbiri içinde erir? Bir tasarım bu kadar mı yin/yang felsefesine uygun olur? Bu kadar mı toparlar, kucaklar bütün memleketi? Yüzde 20.1’leri, yüzde 16.3’leri, yüzde 46.6’ları? Ayrıca şu da denilebilir: Bir başka fantezinin bir başka şekilde gerçekleşmiş hali! Tam bir neye niyet neye kısmet durumu.. “Eee.. Ööö.. Ama biz içindekilerin erkek olmasını istemiştik!? Hani darbe marbe durumları?!” “Ablacım, elde bu var. Yersen..”

Share this post


Link to post
Share on other sites

selam aleykum

 

Fakat bir başka seçenek de “kamuflaj” desenli çarşaf! Olamaz mı? Düşünsenize: İki “zıt” bu kadar mı “kardeşçesine” birbiri içinde erir? Bir tasarım bu kadar mı yin/yang felsefesine uygun olur? Bu kadar mı toparlar, kucaklar bütün memleketi? Yüzde 20.1’leri, yüzde 16.3’leri, yüzde 46.6’ları? Ayrıca şu da denilebilir: Bir başka fantezinin bir başka şekilde gerçekleşmiş hali! Tam bir neye niyet neye kısmet durumu.. “Eee.. Ööö.. Ama biz içindekilerin erkek olmasını istemiştik!? Hani darbe marbe durumları?!” “Ablacım, elde bu var. Yersen..”

 

Belki onlarında bugüne kadar hoşlarına gidebilecek en iyi çözüm yolunu sunmuşsunuz.artık bunuda kabul etmemezlik yapmazlar heralde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Abdurrahman dilipak veya herhangi bir yazarı tartarken mutlaka cercevemiz hak olmalı ,o dıyorsa dogrudur olmamalı.bız herzaman bu degerli abilerimizi kontrol altında tutmalıyız bılgımız dahılınde yoksa ne mı olur olacagı yasar nurı ozturk faciasının bır benzerı. yasar nurı ne yapmıstı dıyenlere bir zamanlar hep dogruyu soylerdı sonra 10 sozden 9 dogru bir yanlış halk ne yaptı o buyuk hoca ,dogrudur kontrole gerek yok. sonra facia basladı zırvalamalar.Neyse sozun ozu Tum kardeşlerimizi yanlışa düşmekten koruyalım.Bişe yaptı demiyorum ama temkinli olun Arkadaşlar!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...