Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
fildisi kule

Prof.yusuf Halaçoğlu'na Yapılan Haksızlık

Recommended Posts

Dün Atilla Yayla,bugün Yusuf Halaçoğlu...

 

Türkiye'nin yetiştirdiği kıymetli akademisyenlere karşı bir iftira ve linç kampanyasıdır gidiyor.

 

Türk Tarih Kurumu Başkanı sayın Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu, galiba birilerinin nasırına bastı.

 

Eğer Halaçoğlu'nun görüşlerine katılmıyorsanız siz de belgelerinizi sunar, bu görüşü çürütürsünüz.Çünkü sayın Halaçoğlu yıllardır üzerinde çalıştığı çalışmasını belgelere dayanarak sundu.Halaçoğlu Osmanlı'daki aşiretler konusunda bu ülkede en önemli uzmanların başında gelmekte.

 

Ancak malum çevreler bundan rahatsız.

 

Araştırması bitince Türk halkının çelik çekirdeğini meydana getiren, bütün saldırılara rağmen dimdik ayakta duran yüce Türk Milleti'nin tarih içindeki seyri daha iyi anlaşılır hale gelecektir.

Bugün Kürt olarak bilinen bazı aşiretlerin 500 yıl önce Türkmen olduğuna dair bilgileri ifşa etmek suçmudur?

 

Tarihten çıkan derslere alınganlık göstermenin bilimin ve demokrasinin önünde en büyük engeldir.Bir avuç akademisyenimiz var onlarıda küstürmeyelim.

 

Bu düpedüz linç kampanyasına sessiz kalmamalı, değerli akademisyene destek olmalıyız.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarihçilerden destek: Amerikan Ulusal Arşivi, Prof. Dr. Halaçoğlu'nu doğruluyor

Türk Tarih Kurumu(TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun kendisini "Kürt Alevi" olarak gösteren Ermeniler ve Kürtleşen Türkler'le ilgili açıklamalarına tarihçilerden de destek geldi. İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cöhce, Halaçoğlu'nun "100 bin mühtedi(dönme)Ermeni var" bilgisini Amerikan Ulusal Arşivi'nin de doğruladığını söylerken, Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kazım Yaşar Kopraman ise "o belgesiz konuşmaz" dedi.

Kayseri'de katıldığı bir sempozyumda yaptığı konuşmayla tartışmaların odağına yerleşen TTK Başkanı'nın açıklamalarını değerlendiren Prof. Dr.Salim Cöhce, Halaçoğlunun söylediklerinin tamamen doğru olduğunu kaydetti.Halaçoğlu'nun söylediklerinin yeni olmadığını da belirten Prof. Dr. Cöhce, "Bu işle uğraşan tarihçilerin bildiği konulardır.TTK Başkanı bunu dillendirmek suretiyle gündeme taşıyarak büyük bir görevi yerine getirdi.Bizim açımızdan da bu işlerin yolu açılmış oldu."dedi.Cöhce,Amerikan Ulusal Arşivi'nde yer alan bir belgede de, Ermenilerin dünyadaki sayısı 817 bin olarak verildiğini belirtirken "Bu sayıda milletler cemiyeti verilerine göre, İslam'a geçmeye zorlanan 95 bin Ermeni'nin yer almadığı ifade edilmekte. Bu durumda, 100 bin muhtedi rakamı gerçeğe yakın." diye konuştu. Ayrıca bugün kendini Arap ve Kürt aşireti zanneden aşiretlerin büyük bir kısmının da Türk aşireti olduğunu söyleyen Cöhce, "örneğin Malatya yöresinde Kürtçe konuşan Boranlılar, Karahanlılar'a bağlı büyük bir Türkmen grubudur."diye konuştu.

Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kazım Yaşar Kopraman, Halaçoğlu'nun tartışmaya neden olan sözleriyle ilgili "O belgesiz konuşmaz" dedi.Kopraman, Halaçoğlu'nun Osmanlı'daki aşiretlerle konusundaki en önemli uzmanların başında geldiğine dikkat çekti.Halaçoğlu'nun ifadelerinin daha önce yabancı bilim adamlarınca da yazıldığını anlatan Kopraman," Bunu, Türklük, Kürtlük, Alevilik değil tarihi bir mesele olarak ele almak lazım.Bazı çevreler meseleye yanlış yaklaşıyorlar.İnsanımız okumadığı için, sanki ilk defa duyuyor gibi linç etmeye kalkıyor."dedi.

TTK Başkanı birilerinin nasırına bastı

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2. No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, bizzat dinlediği Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun konuşmasında yadırganacak bir tarafın bulunmadığını söyledi.Öztürk,"Halaçoğlu, ne Alevileri ne de Kürtleri aşağılayan bir tek cümle kullanmadı.Tepkiler anlamsız. Halaçoğlu, memleketi bölüp parçalayanların nasırına basmış olmalı ki bu kadar gürültü koparılıyor.Eğer bu görüşlere katılmıyorsanız siz de belgelerinizi sunar, bu görüşü çürütürsünüz."diye konuştu.Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Yard. Doç. Dr. Hanefi Bostan, TTK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun sözlerinin çarpıtılarak, linç edilmek istendiğini söyledi.Bostan,"derin alınganlık gösteren kampanya sahiplerini kınadıklarını" bildirdi.

Osmanlı- Safevi çekişmesi Türk Boylarını Kürtleştirdi

TTK Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun "Kürtlerin bir bölümü Türkmen, Alevi Kürtlerin de bir bölümü Ermeni kökenli" açıklamalarıyla gündeme gelen "Kürtlerin Türkmen kökenli oldukları" iddiasının yeni olmadığı ortaya çıktı.Gazeteci Macit Gürbüz tarafından kaleme alınan "Kürtleşen Türkler"adlı kitapta da aynı iddia ortaya atılıyor.Gürbüz'ün 2007 Selenge yayınlarından çıkan kitabında, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyetinin ilk yıllarına kadar birçok Türk boyunun mezhep çatışmaları ve iskan politikaları nedeniyle Kürtleştiği iddiaları yer alıyor."Asimilasyon adeta Türklüğün kaderi olmuş" diyen Macit Gürbüz, 3 yıl süren araştırma sonucu 400'ü aşkın kaynaktan derlediği bilgilerle bu sonuca vardığını belirtiyor.Gürbüz, kitabında, "Ben tarihi kaynaklara dayanarak bir gerçeği gözler önüne sermeye çalıştım."diyor.Kitapta, Osmanlı-Safevi çekişmesinin Anadolu'da birçok Türk boyunun Kürtleşmesine sebep olduğu anlatılıyor.

(Zaman Gazetesi'nin 23.08.2007 tarihli haberi)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Halaçoğlu birilerinin damarına basmış. Ermeni kökenli insanların Türkiye'de yargı, üniversite gibi önemli yerlerde kök saldıkları uzun yıllardır konuşulan bir şey. Mesela geçen yıl -şimdi ismini hatırlamıyorum- birisi 14 tane Ermen kökenli Rektör var demişti. Benim bildiğim tek Ermeni kökenli rekötör eski Van Rektörü Yücel Aşkın bu kişinin dedesi Gülü Agop. Diğerlerini bilen ya da arştıran biri varsa buraya da yazarsa sevinirim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...