Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Y.D.

Farzedin Ki Cumhurbaşkanı Veya Başbakan Oldunuz...

Recommended Posts

Hee, havalar. Evet. Güven olmuyor mübareğe yahu. Bi sıcak bi soğuk, çatlayıp gideceğiz Allah muhafaza... Kar yağacak diyorlar ama İstanbul da nasiplenir mi, bilmiyorum. Nasiplenir mi?

 

 

söz gümüşse sükut altındır demiş değerli atalarımız ben ALTINı seçiyorum kardeşim...

eğer söylemek istediğiniz yada paylaşmak istediğiniz başka şeyler varsa özel mesaj sistemini kullanmanızı tavsiye ederim bu şekilde bir konuşmayı yada atışmayı burda yapmamak en doğrusu bence....bu sitede daha faydalı paylaşımların olması gerektiğine sizde katılıyor olmalısınız...isterseniz msn mi de verebilirim.. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yok yok çok sağolun, MSN'inizi talep etmeyeceğim ama, gümüşü altına tercih edecek kadar alçak gönüllü, efendime söyliyim böyle mütevazi, eee şey, kanaatkar bir insan olduğumu da yazmadan edemeyeceğim. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Farzedeyim ki cumhurbaşkanı yada başbakan oldum katsayı adaletsizliği ile başörtüsü sorununu haldetmeye calışırdım gerci ülkede sorun çok susuzluk ve yolsuzluk sıra gelirse artık.

 

*** Herkese karşı tatlı dilli, güler yüzlü açık kalbli olmak. Allah iyi huylu güler yüzlü kimseyi sever.

*** Herkes ile güzel görüşmek, halka eziyet vermekten sakınmak. "Müslüman diğer müslümanların elinden ve dilinden emin olduğu kişidir."

*** Kötülüğe karşı iyilikte bulunmak ve halkın eziyetlerine karşı sabırlı olmak. Allah katında sıddîkların mertebelerine erişmek için zulmedeni affetmek, irtibatı kesenle irtibat kurmak esirgeyene esirgemeden vermek gerekir.

*** Küskünlüğe, dargınlığa, düşmanlığa son vermek. Müslümanın müslümanla üç günden fazla dargın durrnası helal değildir.

*** Dargın iki müslümanın arasını bulmaya çalışmak. Yalan söylemenin caiz olduğu yerlerden biri, dargınların barışmalarını sağlamak için söylenen yalandır. Bu da sadaka vermek kadar hayırlı bir iştir.

*** Dostlar birbirlerini arkalarından müdafaa etmelidir, haklarındaki yanlış fikirleri düzeltmelidirler. Kardeşine yardımda bulunana Allah da yardım eder.

Bu yazılanların uygulanması için de caba harcardım Teşekkürler kardeşim güzel bir konu açmışsın eline ve yireğine sağlık selam ve dua ile.

Share this post


Link to post
Share on other sites
İlk icraatle ikinci icraat arasında büyük bir tutarsızlık var gibi sanki. İnsanın sorası geliyor ya hu bu ülkede bir tane bile mi doğru dürüst belediye başkanı yok deyü. Ama tabi adil olmak lazım atıyorsan hepsini at di mi! Ne demiş atalarımız dağa çıktım oduna, eteklerim kestane... İlk icraatten sınıfta kaldınız oturun sıfır üzerinden sıfır. Yüzde yüz başarı. :rolleyes:

 

 

Siz olsaydınız zaten bilmezdiniz ya da bilirdiniz yapardınız, ya da bilirdinizi yapamazdınız, ya da billmezdiniz yapardınız .... (üç nokta)

 

Atalrımızı çok rahatsız ediyorum ama ... (üç nokta) Ne demişler? Bekara karı boşamak kolaydır demişler.Siz zaten cumhurbaşkanı ve ya başkapan olsaydınız her şey yerli yerinde olurdu. Bütün ülke güllük gülistanlık olurdu. Ne demişler mevara başkan olursa samanlık pürnar olur. :D

 

Görürdüm o vakit eteklerinizin nasıl tutuştuğunu, bacaklarınızın nasıl omzunuz etrafında tur attığını, ağzınızın nasıl üç-buçuk attıgını vs. vs. falan filan .... (üç nokta)

Efendim yanlış anlamayın bu sözler yalnız size değil, sizin şahsınızda tüm atıcılara, tüm çok bilmişlere (meclisten dışarı). Yalnız değilsiniz yani.

 

Değinmeden geçmeyelim bu arada bir ülke yöneticisi olsak topyekün şer'i hükümlerle donatılmış bir nizam kurma amacında olurduk herhalde.

 

Muhayyileniz oldukça geniş bunu çok güzel anlatmışsınız helal olsun hoş olsun. Selam olsun...

 

 

Zülkarneyn dostum!

Öncelikle bu uslüp ve ağız ile ile, haklı olsanız bile hiçbir davanın veya fikrin müdafii olamazsınız, kimse sizi dikkate almaz ; bu bir...

Sanırım sizi öfkelendiren nokta İktidara yönelik yapmış olduğum eleştiriler; Öncelikle belirteyim; Asla parti veya kişi fanatiği değilim, hiçbir siyasi parti aktivitem olmadı, olmayacak, kişisel tercih olarak genel seçimde ve bundan önceki seçimde oyumu AKP’ye verdim.( Kanaatimce AKP her şeye rağmen birçok noktada fevkalade başarılı bir performans ortaya koymasına rağmen bir çok noktada da akıl almaz,bir gaflet ve vurdumduymazlık tavrı sergilemektedir.) Ayrıca meslek icabı birçok belediye ile irtibat haldeyim,belediyelerin her biriminden tanıdığım birçok arkadaşım var,belediyelerin hizmet anlayışı ve işleyişleri hakkında yeteri kadar fikir sahibiyim ; yani tenkitlerim arkasında ne parti fanatikliği ne de alakasız bir hayal dünyam var…

Sanırım anlayamadığınız nokta; aynı dünya görüşünü paylaştığımı düşündüğüm bir kadronun bu iktidar fırsatını en iyi şekilde değerlendirip, görevini bütün yönleriyle mükemmelen icra etmesi ve aksayan bozuk ne kadar mekanizma varsa acilen müdahalede bulunması,üstün bir hizmet anlayışı ile hareket etmesi, ayrıca temel prensip olarak dürüstlük ve adalet ve liyakat ölçülerinden zerre taviz vermemesi gerektiğini düşündüğüm için eleştiriyorum.

Yanlışlık ve eksiklik görüyorsak tabiî ki tenkitte bulunacağız, hatta herkesten daha keskin ve katı olacağız bu konuda,ortada bir temsil söz konusuysa kadroların zaaf göstermeye hakkı yoktur,varsa çürükler-(ki istisnalar hariç, belediyeler gibi) derhal ayıklanmalıdır diye düşünüyorum. Eleştirilerim Sayın Abdullah Gül’ için değil, yoksa bir Cumhurbaşkanının tabiî ki bütün problemleri çözmesini beklemiyorum…

Ben Üstadın fikir dünyasından beslenmiş Kadrolarda bir bütün olarak, her türlü sefil çıkar hesaplarının üstünde, pırıl pırıl üstün bir ahlak, kişilik, dava ruhu ve başarı sergilemelerini bekliyorum…

Rabbim bu hizmet fırsatını her zaman herkese nasip etmez, bu iktidarın, mevki ve yetkilerin hesabı da muhakkak ağır olur…

Düşüncem budur ve söylediklerimin arkasındayım.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cumhurbaşkanı olmayı farzetmek dahi istemiyorum....Çok yükümlüğü var...Allaha olan kulluk borcumu eda edebilsem...Cumhurbaşkanlığını istemem.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Başlıktaki hareketleri sebebiyle Zulkarneyn nickli üye 1 uyarı puanı almıştır.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites
evet bende bunu bekliyordum başka ne beklenebilirdi ki?

 

şimdi bende sana o yazdığın yerleri açıklayayım bari bayağı zor olacak ama

 

''kardeşim'' ordaki eleştiri kelimesini arkadaşların ülkücü camiaya yönelik sözlerinin bir cevabı olarak yazdım yani bizi bizden başkası eleştiremez dedim.

 

diğer kardeşime eleştiri normal dedim çünkü burada hepimiz bu forumun birer üyesiyiz ''yani camia örneğinde olduğu gibi'' ve birbirimizi ancak biz eleştiririz dışarıdan gelen birisinin bizi eleştirmeye hakkı yoktur.

 

Emin ol Üstad'ın adının olduğu bir forumda olmasak cevabım daha keskin olurdu ama büyüklük bizde kalsın.Avukatlık yapma kısmına gelince ''sadece''sana mı soracağım gibi kısa bir cevap vermek istiyorum.Apışıp kalmaya devam et...Öyle bana ''üçüncül şahsiyetler gibi sözlerle sokak ağzıyla da konuşma ''kardeşim''.

 

haydi hayırlı traşlar demişsin;bizde berberlik de var.Fazlalıkları almayı da biliriz.(bunu da nükteli bir cevap olarak kabul et.)

 

Allah(c.c)a emanet ol

 

bu konuyu uzatmanın emin ol hiç gereği yok(kalp kazanmak yerine kalp kırmanın da gereği olmadığını bildiğim için yazımı seviyeli tuttum...)

 

 

Saçmalıktan başka bişey değil şu eleştiri hususunda söylediklerin. Boşuna açıklamışsın. Kıvırman hayli zor olmuş, hatta olmamış, boşuna kıvırmışsın.

 

Keskin cevabını da görmeyi arzulardık. Olmayan büyüklüğün sen de kalmasın. "Keskin" mevhumundan kastın küfür etmekse, özelden iste vereyim msnmi de istediğin kadar küfret. Çok yakışır ağzına.Hey yavrum hey... Ateş olsan ne kadar yer yakarsın!!!

 

Biz bu saçları değirmende ağartmadık. Sizin gibi veletlerle çok yerde, çok kez karşılaştık.

 

 

Banamı soracakmışmış. Lafa bak lafa!!! Ağzınıza çiklet olan şu "sokak ağzı" tabirini, bir de aynaya bakıp söyleyin. Meseleme terbiyesizce müdahil olursan namımız meydan -altımız küheylan görsün diyerek, sen kim oluyorsun diye sorarım.

 

Şurada fazlalıkları da almayı biliriz demişsin. Eğer zerre miktarı yüreğin varsa şu "fazlalık" tabirini aklından geçirdiğin şekliyle açıklarsın. Terbiyesizlikte,bayağılıkta en son nokta, marjinalliğin marjinalliği... Tekrar söylüyorum eğer kıl kadar yüreğin varsa ,aklından geçirdiğin şekliyle, " fazlalık"tan neyi kastettiğini yazarsın.Biz de geri zekalıyız zaten senin ne kastettiğini anlamayız di mi. Nfk-fan adminimden ,haddini ziyadeysiyle aşan bu herifin cezasını vermesini (artık kaç puansa) rica ediyorum. Bunu nefsimi tatmin etmek, kıs kıs gülmek için değil, adalet yerini bulsun diye istirham ediyorum. Adminimin bu vak'aya duyarsız kalmayacağına eminim.

 

Ya sen ne kadar samimiyetsiz,terbiyesiz bi adamsın ki laflarının sonunda bir de "Allah" adını ağzına alıyorsun. Adama ana-avrat söveceksin, ondan sonra kalkıp hadi Allaha emanet ol diyeceksiz. Çok zekisiniz bay yzk. Çok yazık yzk. Sizin buradaki samimiyetiniz; bir kimsenin, ırzına talip olan ırz düşmanına: "Allah yardımcın olsun", evine giren hırsıza: "Allah tuttuğunu altın etsin", canına kastetmek isteyen caniye: "Allah kolaylık versin", değerlerine söven bedbahta: "Allah ağzına sağlık, diline takat ihsan eylesin", vatanına göz diken alçağa "Allah razı olsun" demesindeki samimiyetten farklı değildir.

 

Pehhh. Kalp kazanmak ... Seviyeymiş... Hangi seviye hani nerede ben göremiyorum. Alçaklıkta seviyeyse, eksi (-) de seviyeyse , söyledikleriniz çok doğru. Çok seviyelisiniz. Bırravoo..

 

 

Yazıyı uzatmanın hiç gereği yokmuş. En son mesajı yazmış olmanın verdiği kesif zevki yaşama isteğinden, mes'eleyi uzatmak istemezsin tabi. Bayat numaralar bunlar, tedavülden kalkalı çok oldu. Buraya gelip pisleyeceksin sonra kimsenin bu pisliği temizlemesini istemeyeceksin. Burası ahır değil ki. Siteye edilmiş bir küfür olarak telakki ediyorum bu sözlerinizi.

 

 

Üstadı sevenlerın ve onun fikirlerinin paylaşıldıgı karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde biarada bulunulan bu sitede Başta da belirttigim gibi,sizinle, bu konuyu tartısma ortamına çekip seviyenize inmem.karşılıklı cevap şeklinede girmem.

 

insanların almıs oldugu egıtım ve buna baglı olarak kültürü ,hayatındaki ve çevresindeki münasebetleri kendini -tavrınızdaki gibi- bu şekilde gösterir.

 

siz gidin kendinizi yetistirip konuşma adabı ogrenerek tekrar gelin.ne zaman ki sokak agzıyla konusmayı bırakıp üslubunuzu duzeltirsiniz o zaman tartısırız..kaldıki burası sizin yapmaya çalıştıgınız gibi agız dalaşı yapılacak yer degildir..İnsanlara faydalı bıseyler verebıleceksenız (ki sanmıyorum),bu sitede cok yer var hem bilgilerden faydalanıp hem katkı saglanacak..

 

 

Kendi kendinize gelin güvey oldugunuzun farkında değil misiniz. Kendin pişir kendin ye, kendin çal kendin oyna. Söylediklerinizle yaptıklarınız büyük ölçüde çelişmekte. Umarım farkındasınızdır tüm bunların. Hem senle tartışmam, seni adam yerine koymam diyeceksin hem de alttan alttan laf sokuşturmaya çalışacaksın. Sizin de eğitiminiz, kültür düzeyiniz ortada. Karşısındakine söyleyip, kulaklarını tıkamak.... Tuhaf şey.

 

Evet kendimi yetiştirmem gereken birçok konu var. Aksini iddia ederek, terbiyesizlik edecek değilim. Biz haddimizi bilmesini de had bildirmesini de iyi biliriz çok şükür. Fakat sizin bu tavrınızdan tüten, buram buram kibir kokusunu da burnumuz almıyor değil. Siz kendinizi tamamen yetiştirdiğinizi iddiaya kalkışarak burnunuzun büyüklüğünden dem vurdunuz. Apaçık kibir.

Sizden adap dersi alacak mertebede değiliz hamd olsun.

 

Seninle tartışmak için üslubumu düzeltmemin gerek oldugu yalanına kimsenin inanmasını beklemeyin. Zira, bırakın benim sizle tartışmaya girme gibi bir amacım oldugunu, sizi kaale almak gibi bir niyetim bile yok ama, zorla yazıyorum işte senin gibileri sevindirmemek için.

 

Ayrıca insanlara faydalı bişeyler verip veremeyeceğimize karar verebilecek mevkide değilsin.Böyle birşey dediğinde sen kimsin bilader derler adama.Allah muhafaza adamı küfre götürür. İstiğfar edin efendim istiğfar.

 

Zülkarneyn dostum!

Öncelikle bu uslüp ve ağız ile ile, haklı olsanız bile hiçbir davanın veya fikrin müdafii olamazsınız, kimse sizi dikkate almaz ; bu bir...

Sanırım sizi öfkelendiren nokta İktidara yönelik yapmış olduğum eleştiriler; Öncelikle belirteyim; Asla parti veya kişi fanatiği değilim, hiçbir siyasi parti aktivitem olmadı, olmayacak, kişisel tercih olarak genel seçimde ve bundan önceki seçimde oyumu AKP’ye verdim.( Kanaatimce AKP her şeye rağmen birçok noktada fevkalade başarılı bir performans ortaya koymasına rağmen bir çok noktada da akıl almaz,bir gaflet ve vurdumduymazlık tavrı sergilemektedir.) Ayrıca meslek icabı birçok belediye ile irtibat haldeyim,belediyelerin her biriminden tanıdığım birçok arkadaşım var,belediyelerin hizmet anlayışı ve işleyişleri hakkında yeteri kadar fikir sahibiyim ; yani tenkitlerim arkasında ne parti fanatikliği ne de alakasız bir hayal dünyam var…

Sanırım anlayamadığınız nokta; aynı dünya görüşünü paylaştığımı düşündüğüm bir kadronun bu iktidar fırsatını en iyi şekilde değerlendirip, görevini bütün yönleriyle mükemmelen icra etmesi ve aksayan bozuk ne kadar mekanizma varsa acilen müdahalede bulunması,üstün bir hizmet anlayışı ile hareket etmesi, ayrıca temel prensip olarak dürüstlük ve adalet ve liyakat ölçülerinden zerre taviz vermemesi gerektiğini düşündüğüm için eleştiriyorum.

Yanlışlık ve eksiklik görüyorsak tabiî ki tenkitte bulunacağız, hatta herkesten daha keskin ve katı olacağız bu konuda,ortada bir temsil söz konusuysa kadroların zaaf göstermeye hakkı yoktur,varsa çürükler-(ki istisnalar hariç, belediyeler gibi) derhal ayıklanmalıdır diye düşünüyorum. Eleştirilerim Sayın Abdullah Gül’ için değil, yoksa bir Cumhurbaşkanının tabiî ki bütün problemleri çözmesini beklemiyorum…

Ben Üstadın fikir dünyasından beslenmiş Kadrolarda bir bütün olarak, her türlü sefil çıkar hesaplarının üstünde, pırıl pırıl üstün bir ahlak, kişilik, dava ruhu ve başarı sergilemelerini bekliyorum…

Rabbim bu hizmet fırsatını her zaman herkese nasip etmez, bu iktidarın, mevki ve yetkilerin hesabı da muhakkak ağır olur…

Düşüncem budur ve söylediklerimin arkasındayım.

 

 

Kesinlikle sizin söylediğiniz tarzda bir düşüncem yoktu. Bir parti bağımlısı,savunucusu ,aşığı filan değilim. Lakin yazınızdaki tutarsız gördüğüm yerler ilk mesajımı yazmaya sevketti beni. Onun dışında ne size karşı ferdi bir garezim, ne de bir siyasi teşekküle karşı aşki hislerim mevcut. Adaletten bahsetmek için adil olmalı. Şimdi bütün belediye başkanlarını içeri tıkıp adaletten söz edemeyiz. Keşke bu kadar net bir ifade yerine, daha ucu açık bir ifade kullanmış olsaydınız. Zira ben eminim ki, ehliyet ve liyakat sahibi, dinine sımsıkı bağlı belediye başkanları bu ülke topraklarında vardır. Bu husus arkasında durulacak bir husus değil.Saygılar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Son dönemde, sitemizde incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden dolayı vukuu bulan pek çok tartışmanın yanına bir de bu başlıktaki tatsızlıklar eklendi malesef. Münakaşa, öyle görünüyor ki, devam etme temayülü taşıyor.

 

Konu kilitlenmiştir.

 

Gerek bu başlıkta yer alan, gerekse de forumun geneline yayılan tatsızlıklar hakkında gerekli kararlar yönetim merciileri tarafından alınacak ve uygulanacaktır.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...