Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
esvedeyn

Suud Cihad Yasağı Getirdi!

Recommended Posts

Malum fetvanın sahibi Şeyh Abdülaziz

....7422.jpg Suud Cihad Yasağı Getirdi!

 

Suudi Arabistan müftülerinden Şeyh Abdülaziz Al-i Şeyh, Suudi gençlerinin cihat adı altında başka ülkelere savaşmak için gitmesinin caiz olmadığı yönünde bir fetva yayımladı.

 

Esvatu’l- Irak haber ajansının bildirdiğine göre Suudi Arabistanlı Müftü Şeyh Abdülaziz Al-i Şeyh, yayımladığı son fetvasında gençlerin yabancı istihbarat servislerinin maşası haline gelerek yaptıkları çirkin eylemlerle yabancıların hedeflerini gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Bazı gençlerin kendi büyüklerinin ve alimlerinin emirlerini dinlemeyerek cihat adı altında başka ülkelere gittiklerini belirten Şeyh Abdülaziz Al-i Şeyh, “bu büyük müfsitlik ulülemrin emirlerine itaatsizlik gibi büyük bir günaha sebep olmaktadır”dedi.

 

Şeyh Abdülaziz Al-i Şeyh, coşku ve heyecanları istismar edilen Suudi gençlerinin yeryüzünde fesat çıkarmaya çalışan kimselerin tuzağına düştüklerini ve bunun da diğer bir müfsitlik olduğunu belirterek tahrik edilen bu gençlerin yabancıların askeri ve siyasi hedeflerini gerçekleştirmek için kendilerini feda etmeye hazır hale geldiklerini ifade etti.

 

Suudi Müftü, vatandaşları zekat paralarını terörist gruplara vermemeleri konusunda uyardı.

 

Suudi Arabistanlı 38 alim ve akademisyen, geçtiğimiz yıl Irak’taki Sünnilerin Şiiler tarafından katliama tabi tutulduğunu belirten ve dünyadaki tüm Sünnileri, Irak’taki Şiilere karşı cihada çağıran ortak bir fetva yayınlamıştı.

 

Suudi Arabistan’daki bazı alimlerin kutsal mekanların tahrip edilmesine yönelik fetvalar yayınlaması ve Samerra kentindeki Askeriyeyn türbesinin iki kez bombalı saldırılara hedef olması, Suudi Arabistanlı müftülerin Lahey’deki uluslar arası mahkemeye şikayet edilmesine sebep olmuştu. YDH 4-10-2007

Share this post


Link to post
Share on other sites

esselam...

 

Kaba softa , ham yobaz..Üstadın da sık sık kullandığı bu kategoriye nasıl da cuk oturuyorsun..Yuh olsun sana saçının , sakalının ve malum yerlerinin bile kılları ağarmış ama sen boş yaşamissın...senin gönlün bir kere bile cihad ve şehadet aşkıyla yanıp tutuşmamış ve şimdi de yayınladığın fitneyle müslümam gençleri cihaddan soğutmaya-uzaklaştırmaya çalışıyorsun..Ve bunu yaparken bile müfterisin..sen o pis ve buruşuk dilini hangi zındika komitesinin emrine verdin de cihat beldelerinde dinini , vatanını , namusunu yokluklar-sıkıntılar içerisinde savunan bir avuç ehl-i imanı yavşakça ithamlarına kurban ediyorsun..Utan Ve Allah'dan kork!

_Tarih , senin gibi bunak , her türlü kullanıma açık sözde alim-müftü falan... fitnebaz sahtekarların ümmet üzerinde yapageldikleri tahribatlarla dolu..sen ve senin gibiler 24 saat biyerlerini de yırtıp-paralasalar bu gençler ve bu cihad-mücadele asla durmaz..Cihad meydanları mücahidsiz kalmaz..Seni ve fitneni de ciddiye alacak bir Allah'ın kulu çıkmaz..Ey sahibinin sesi bunak , otur oturduğun yerde , pis çeneni kapa..!

Share this post


Link to post
Share on other sites

esvedeyn elinize sağlık arkadaşım.

nursuz sapık, bide şeyh miş hesapta......

asıl cihat bu sapıklarla olması gerekya işte bakmayın siz. ümmet öylece bu vahhabilerin elinden kutsal beldeye bakıyor!!

Rabbim akıl fikir versin, şuurlandırsın hepimizi.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

bence adamı tek kalemde silmeyin arkadaşlar. şimdi sayacağım konularda görüşlerinizi merak ediyorum, lütfen paylaşın.

 

çeçenistandaki müslüman kardeşlerimizin yapmakta olduğu cihattır. bundan eminiz. filistindeki kardeşlerimizin uğraşıları da cihattır.

 

peki avrupa ülkelerinde ve bazen amerikada islamın adının terörizm gibi bir kelimeyle anılmasına sebep olanların yaptıkları?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allahtanmi korkulmasi lazim yoksa avrupali ve amerikalidanmi?

 

"Daima siz bizim topraklarimizi isgal ettiniz ve savastiniz. Biz de hep kendi vatanimizda size karsi cihat yaptik. Niye hep bizim insanlarimizin kani aksin, siz bizi bizim yurdumuzda vurursaniz artik biz de sizin yurdunuza gelip sizi vuracağız ki bu savasa bu sekilde karsilik verebilmis olalim, baska yolumuz yoktur. Sizi bati medeniyeti yoksa vahsilik ve saldirganliginizda durdurulamazsiniz." diyene, biz birsey yapmazken gerekeni gerektigi yerde yapana nasil karsi cikma yüzü bulacağız.

Share this post


Link to post
Share on other sites

valla ben bu adamı ilk defa gördüm ve nedir ,kimdir, birilerinin uşağı mıdır yoksa sıradan bi din adamı mıdır bilmem. fakat bazen medya yapar ya hani, adamın 1 saatlik konuşmasından 2 cümleyi alır haber yapar ve o iki cümle de aslında adamın anlatmak istediğinin tam tersidir. şimdi forumda bu adamın geçmişini, aksiyonunu ,ideolojisini bilen arkadaşlar varsa onların görüşüne başvurmak isterim ama eğer hepimiz ilk defa bu haberle adamı tanıyosak, bence şu anda adamın gıybetini ediyor bile olabiliriz.

 

2. abdülhamit arkadaşımıza hitaben:

Allah tan mı korkulması lazım, yoksa amerikalı avrupalıdan mı? masum insanları cezalandırmak cihat mıdır acaba? Efendimizin "kimse kimsenin yaptığının cezasını çekemez" mealinde bir hadisi yok mudur? acaba amerika, avrupa da birçok masum insanın, hatta daha anlamlı olması için şu şekilde söyleyelim; yeri gelince birçok masum çocuğun da ölmesine sebep olan terör eylemleri aynı zamanda birçok potansiyel müslümanı (belki Allah içlerinden bazılarına hidayet nasip edecekti) da hedef almış olmaz mı. ayrıca Taif te taşlanan Efendimiz e Allah, "istersen şu dağı başlarına indirivereyim" dediğinde "hayır, olur ki içlerinden bana iman edecek biri çıkar" diyerek bu teklifi reddederken acaba hata mı etmiştir? (haşa)

 

şahsi kanaatim şudur ki; kan dökerek ve terörizmle masum insanları da hiçe sayarak islamı savunmaya çalışmak en kolayı ve sorumsuzca olanıdır. aslolan onları kendi silahlarıyla vurmaktır. müslümanlar gidip quantum öğrense, nanoteknolojiyi yeniden yazsa, amerikanın önemli üniversitelerinde ateist profesörlerin işgal ettiği makamları ele geçirse ve tüm dünyaya müslümanın ne olduğunu gösterse, siz o zaman cihadı görün.

 

cihat, kelime anlamı itibariyle aradaki engelleri kaldırmak demektir. kan dökmek ya da fiziksel güç kullanmak bunun sadece önemsiz ve kolay bir parçasıdır, hatta "küçük cihat" tır. madem o kadar hırslısınız ve gücünüzü imanınızdan alıyorsunuz, bu zor yolda cihat edin de islam alemi kurtulsun.

 

türk-ay arkadaşıma hitaben: şimdi söyleyeceklerimin yukarıda resmi olan kişiyle alakası yoktur. sadece bir analoji, bir benzetme yapmak ve türkay arkadaşımın hatalı olduğunu düşündüğüm görüşünü eleştirmek için bu örneği veriyorum. yoksa yukarıdaki kişinin yüce bir şahıs olduğunu falan iddia etmiyorum.

hallac-ı mansur da "en-el Hak" derken birçok din adamı kendisine en sert itirazlarda bulunmuştu. eğer o zamanda yaşasaydınız, tasavvufi derinliğe haiz olmadığı için şer'en haklı olan bu din adamlarına inanan müslümanlara da acır mıydınız? yoksa şer'en söylenmesi kesinlikle caiz olmayan lafzı haykıran Mansur u dinleyenlere mi acırdınız?

Share this post


Link to post
Share on other sites
bence adamı tek kalemde silmeyin arkadaşlar. şimdi sayacağım konularda görüşlerinizi merak ediyorum, lütfen paylaşın.

 

çeçenistandaki müslüman kardeşlerimizin yapmakta olduğu cihattır. bundan eminiz. filistindeki kardeşlerimizin uğraşıları da cihattır.

 

peki avrupa ülkelerinde ve bazen amerikada islamın adının terörizm gibi bir kelimeyle anılmasına sebep olanların yaptıkları?

 

esselam...

 

''Suudi Müftü, vatandaşları zekat paralarını terörist gruplara vermemeleri konusunda uyardı.''[/color]

 

Sahibinin sesi yobazın yaftaladığı insanlar , dini-namusu-vatanı için dağlarda savaşan veya şehirlerini işgale karşı savunan mücahit mü'minlerdir..Çeçenistan-Afganistan-Filistin ve diğer beldeler..siz de bunu belirtmişssiniz zaten...ama o sütü bozuk yobaz bu mücadeleyi terörizm olarak nitelendiriyor..Çünkü dünyanın her yerinden ve Suud'dan da cihat beldelerini sureta bir mücahid savaşçı trafiği vardır ki , biiznilleh hiç durmaz..İşte bu softanın derdi bu !_Anla..birileri o nu maşa-piyon olarak kullanıyor ve o da zaten buna pek hevesli ve yatkın..

_ Siz muhterem arkadaşım lütfen açık konuşunuz..''peki avrupa ülkelerinde ve bazen amerikada islamın adının terörizm gibi bir kelimeyle anılmasına sebep olanların yaptıkları?''NEYİ KASTEDİYORSUNUZ BURADA..lütfen örnek veriniz..mesela 11 Eylül mü?Yapanların ellerine sağlık , Ahmak Fil ininde vurulmuştur işte daha ne istiyorsun..varsa başka örnek söyle konuşalım..vesselam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

muhtemelen çok yakın şeyleri savunuyoruz ama maksat muhabbet olsun esvedeyn arkadaşım. :D

 

bu kişinin söylediklerini yanlış anlamış olabilirim. eğer dediğiniz gibi zulüm altında inleyen topraklardaki direnişlere atfen böyle bir fetva verdiyse, kendisine itimat edecek derecede cahil insan heralde bu forumlara takılmaz. ben sadece kafamı kurcalayan diğer anlamıyla ilgilenmek istemiştim. gündemi çok yakından takip edemiyorum. belirli olaylar üzerinden konuşmak isterdim ama ne yazık ki şu an için mümkün değil. ama 11 eylül üzerinden de konuşaibliriz. açıkçası amerikanın o şekilde bir acı yaşaması hoşuma gitmişti ama sonuçlar itibariyle islama çok zarar geldi. şimdi insanlar Efendimizin cihat emrini terörizm olarak biliyor. müslümanları ilkel, yağmacı ve vahşi kimseler olarak biliyor. müslümanlardan korkuyorlar. (bu korku """şahsi""" bir korku olduğu için bununla gururlanmak ahmaklık olur. zira Allah ın dinini bu insanlar arasında yaymamıza büyük bir engel teşkil ediyorlar. müslüman olduğunuzu söylediğinizde karşınızdaki otomatik olarak kendini geriye çekiyor ve anlatmak istediğiniz Allah ın emrini dinlemek bile istemiyor. halbuki bu insanlara disiplinli yaşantımız ve güzel ahlakımızla örnek olmalıydık ve bu kişiler kendileri bizimle irtibata geçmek istemeliydiler. )

 

dolayısıyla, islama verdiği zarar, o eylemin ümmete sağladığı yarardan fazladır. aslında terörün özünde bu kar-zarar dengesizliği var. intihar eylemleri falan, bunlar bence çok yanlış. o yüzden eğer bunları kasten söylediyse bence bi kere daha düşünmek lazım

Share this post


Link to post
Share on other sites
..mesela 11 Eylül mü?Yapanların ellerine sağlık , Ahmak Fil ininde vurulmuştur işte daha ne istiyorsun..varsa başka örnek söyle konuşalım..vesselam...

Öfkemiz bizi karşı atağa savurmasın

Söylediğiniz hiç tasvip edilcek bir durum değil

Share this post


Link to post
Share on other sites

esselam...

 

''diyamandi'' _ Yüce Allah'ın ve Rasülünün cihad emri her zaman kafir milletler tarafından terörizm olarak nitelendirilmiştir...bu bir vakıa..Ve onlar kafir tıynetleri icabı bir mülahazayla haraket ediyorlar zaten bu durum ehl-i cihadı yolundan ırgalamaz...Gerçek terörist abd ve İsrail'dir ve silahları seçenler de onlardır..Ne demek istediğimi anlıyorsun inşaAllah..Müslümanlar kısas haklarını sonuna kadar kullanırlar...yurtlarımızı işgal eden , kadın - erkek demeden mütecaviz olan , kendi millet ve devletlerinin bekası için her türlü işgal ve şerefsizliği mübah gören emperyal çapulcuyu ehl-i cihad gördüğü her yerde ve zamanda vurur..Bu Allah ve Rasulunün bahşettiği bir hak ve emirdir..Ve mü'minler zaferle değil , seferle mükelleftirler..Yurdu işgal edilmiş , karısının kızının namusu kirletilmiş , evi barkı başına yıkılmış herkes , belki çaresizliğinde getirdiği bir mülahazayla haraket eder ve intihar(şehadet komandosu)'da olur , kendini ve değerlerini canıyla da bu şekilde savunur..Bu son derece tabii ve şerefli bir haldir..Mevla Ehl-i Cihad'ı muzaffer kılsın ve bizleri de Şahadet ve Cihad şuurundan mahrum eylemesin..inş..Vesselam!

Share this post


Link to post
Share on other sites

kısır döngülerden hep kaçmışımdır. ikimizin de söyleyecek yeni sözü kalmadı. Allah bizim eğrilerimizi doğrultsun inş. selametle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esselamü aleyküm kardeşlerim, hepimizin gayet iyi bildiğini düşündüğüm ayetle sözlerime başlamak isterim, Siz onlara benzemediğiniz sürece, onlar sizden razı olmayacaklardır, işte bu ayet doğrultusunda aslında birçok sualin sorusu da cevaplanmış oluyor. Arkadaş sormuş 11 Eylülden sonra müslümanlar barbar sayılmış veya terörist görülmüş diye, Allah ayetinde zaten belirtmiş bu güruhun müslümanlardan razı olmayacağını ve niçin emperyal ve müslüman düşmanı bu güruhun razılığını bekleyelim, şayet böyle yaklaşım vuku bulursa esasen sorun var demektir, işbirlikçiliğin ıspatı manasına gelir.

 

Terörizm ise subjectif bir kavram, abd ye göre terörist bize göre mücahit veya bizim terörist gördüğümüzü abd görmez, bu kavram bukadar askıdayken, rahatsızlık duymanın hiçbir manası yok!

 

Tarihi sürecine baktığımızda Yahudiler Hz İsa'yı, Hristiyanlar da Hz Muhammed'i kabul etmemişlerdir fakat onlar da çok iyi biliyorlardı ki Hz İsa da Hz Muhammed'de hak peygamberlerdi ve kitaplarında bu yazılıydı, kabul etmemelerinin altında yatan en mühim sebep ise erk dir zira din gücü tüm silahlı gücün üzerinde bir güçtür, hem yöneten hem yönlendiren güç, şu şekilde izahı da mümkün, mekke müşriklerinin Hz Muhammedi kabul etmemelerinin mantıki ne açıklaması olabilir ki, mutlak bir ve sonsuz kudrete sahip Allah'a davet ediyordu insanları ama kabul görmedi zira mekke de süren bir sistem ve disiplin vardı ve güçler belliydi bu güçlerin değişmesi güç sahiplerinin menfaatine olmayacağından direnişle karşılaşıldı! Hulasalandırırsak, din savaşları insanlık var olduğu sürece devam edecektir, bu aynı zaman da erk savaşıdırda! Hal böyleyken bu durum karşısında pasif rolü seçmek ahmaklık olur.

 

11 Eylül'ün ise bu bağlamda birçok faydasından söz edilebilir, o güne kadar süper güç telakki edilen ABDnin istibaharat ve savunma sisteminde boşluklar olduğu deklare edilmiş oldu, anlayacağınız surda bir gedik açıldı rüzgar artık istediği yönden esebilir, sonuçları itibariyle birçok antiemperyal düşüncede insan müslümanlığı seçmiştir bu durum istatistiklerle sabittir, ayrıca direniş ve mücadele şuurunu artırması açısından da çok değerli bir hadisedir.

 

Allah bu yolda müslümanları ve bizleri muvaffak eylesin, İNTİKAMINA MEMUR OLMAYI NASİB EYLESİN, amin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...