Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
eko

Okuyup Adam Olacağım

Recommended Posts

Mesleğim gereği bir alt yapı oluşturmak amacıyla öylesine sitelere takılıyordum piyasada neler var neler yok kim nerede kiminle ne yapmış? Malum ya mezun olunca kimsesiz öksüz gibi ortalıkta kalmayalım...

 

Ta ki su siteye girince tıkla önceliğin aile sevgisi o sıcak duyguların tadılması gerekir sonra iş meslek kariyer felan kanaatindeyim o kadar okuyacağım kariyer meslek isim ad ama çoluk çocuk yok sevgi yok peahh kariyerde neymiş :rolleyes:

 

siteyi incelerseniz mühendis beyin 2 kedisi 2 köpeği olduğunu öğrenirsiniz ne kadar çağdaş ve medeni bir insan :D töbe töbe ya moralim bozuldu bu insanlara nolmuş ya :D

neyse yorumumu sonra yaparım

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kedi, köpek besleyenlere bir türlü sıcak bakamadım. Hayır be, sadece korktuğumdan değil vallahi, bak yemin bile ettim. Pislikten midir, yabancılıktan mı, özürlü olmadığı halde bilinçsizce hareket eden, direk kominikasyon kurulamayan canlılara karşı taşıdığım tahammülsüzlükten mi? Sanırım hepsi. Bir de hayvan besleyenlerin geneli hakkında pek nahoş intibalarım var (bakın hepsi demiyorum, şimdi birisi çıkıp da 'aa senin ağzını yırtarım, ben de hayvan besliyorum, noolmuş yani?' diye meseleye bodoslama girmesin). Evinde kedi köpek besleyen birisinin bahsi geçtiğinde aklıma anında 40'ını devirmiş, evde kalmış, cırtlak sesli şişko kokonalar ve batı özentisi, sonradan görme, küçük dağları yarattığını zanneden basit üst tabaka insanları geliyor. Tek başına bunlar gelse neyse, hemen arkasından bir mide bulantısı kovalıyor bu imajı. Hoş değil vesselam.

 

Bir de işin farklı bir boyutu var ki, sigaraya, futbol tutkusuna israf olabileceği düşüncesiyle karşı çıkanların dikkatini nedense çekmiyor. Çok sevdiğim bir ağabey var, sıcak kanlı, temiz kalpli, İslamî hassasiyetleri zirvede olan bir insandır kendisi. Geçende 2 yaşındaki kedisi hastalanmış bunun. Bir hafta boyunca, her gün 30 YTL taksi parası vererek hayvanı Levent'te bulunan bir hayvan hastahanesine götürmüş arkadaş. Neymiş efendim, hayvancağızın böbrekleri hastaymış da iğne yapılacakmış. Ya ben bunları bir türlü sevemiyorum abicim. Bir kedi parçası için tüm sağlık masraflarına ek olarak 200 küsür YTL taksi parası vermek, hakikaten israftır. Hayır bu arkadaş da öyle zengin filan değil yani. Bir de mevzunun şöyle bir noktası var, bu kedisever ağabeyimiz hayvanın huysuzlanmasını önlemek için onu kısırlaştırmış. Çok seviyor ya hani... Töbe töbe. Kızdım bak.

 

Velhasıl evinde hayvan beslemeyenlere uyalım, uymayanları dövelim.

 

Sofrada olmadıkları sürece hayvanları sevmiyorum. (Bana yakıştıracağınız sıfatı lütfen yazmayınız, içinizde sıkı sıkı tutunuz).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niye? Ben tenceredekini de, tavadakini de çok seviyorum ama. Bidi bidi bidi, nasıl da sevimli oluyorlar di mi Cihat abisi? :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Niye? Ben tenceredekini de, tavadakini de çok seviyorum ama. Bidi bidi bidi, nasıl da sevimli oluyorlar di mi Cihat abisi? :rolleyes:

tabi ki :( Ekmek arasında da fena olmuyorlar hani onlarında haklarını yemiyelim :D

Ayrıca hep düşündüğüm bi mevzudur. Şurda burda kuaförlerinden arta kalan zamanlarında hayvansevercilik oynayan kadınlar vardır malum. Bunlar niye sadece köpeklerle kedilerle ilgilenirler? Halbuki hayvanlar alemi ne geniştir, bir tek onlar mı bakıma, ilgiye muhtaçtır? Samimiyetsizliğin ispatı olsa gerek... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harikasın abiciğim. Nefis bir noktaya parmak basmışsın, tebrik ve takdir ettim. Şu hayvanseverlik iddiasındaki cırtlak teyzeler evlerinde hamamböcüğü gördü mü nasıl da çığlığı basarlar, kim bilir? Vallahi ben şahit olmak istemem, kulaklarımı seviyorum. Belediye ekipleri sokaktaki uyuz köpekleri toplarken içler parçalayan suratlarıyla, ruh sağlığına ziyan zırıldamalarıyla karşımızda biten bu hayvancı şahsiyetler Kedi, köpek, kuş yerine hamster olmayanından fare besleseler, tahtakurularına annelik etseler, yemeklerini kirpilerle paylaşsalar ya? Sıkar tabi, maksat hayvan besleyerek farklı olmaya çalışmak, hayvan sevmek filan değil. Ayrımcılığın karşısındayız vesselam. Herkes besler muhabbet kuşunu, Nijerya papağanını. Becerebiliyorsan evinde lama, koynunda yılan beslesene? Hatta en büyük dileğim nedir bilir misin, atalar tevekkeli konuşmaz, keşke bu teyzeler karga besleseler de bu hayvancıklar ileride görme engelli nüfusu patlatsa. Düşünsene be, ne komik olur suratında iki oyukla gezen bir sürü kokona teyze. Nihahahaha... Ahahahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valla yüzlerindeki çamurlaşmış makyajdan daha estetik bir görüntü olacağından eminim :D Ne iğrenç oluyorlar yahu... Bide hüzünlenirler, duygusaldırlar da :rolleyes: Değil ucuz kartpostal şiirleri, ciklet kağıtlarından çıkan maniler bile hüzünlenmelerine yeterlidir. Bu duygusallık kendilerinden ziyade etrafındakiler için cidden felaket oluyor. Ama asıl felaket ağlamalarındadır. Yanaklarından aşağıya doğru salya gibi akan renk kakafonisi...ıyk :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sn trradomir ve cihat iyi yerlere parmak basmışsınız :rolleyes: güzel yorumlar güzel insanlarla ama ben yine birilerine kızmaya devam edeceğim :D

 

HAYVAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRİSİ

 

15 Ekim 1978’ de Paris’ te yayınlanan bildiri şu şekildedir:

1. Tüm hayvanlar eşit doğar ve eşit yaşama hakkına sahiptirler.

2. Tüm hayvanların saygı görme hakkı vardır. Bir tür hayvan olan insan, diğer hayvanları yok edemez. Hayvanları kendi çıkarı için karşılıksız kullanamaz. 3. Hiçbir hayvana kötü ve zalimce davranılamaz. Bir hayvanın öldürülmesi zorunlu ise bu, bir anda ve acı çektirilmeden yapılmalıdır.

4. Vahşi hayvanlar kendi doğal çevrelerinde yaşama ve çoğalma hakkına sahiptir. Eğitim amacıyla bile olsa vahşi hayvanlar özgürlüklerinden mahrum bırakılamaz.

5. Evcil hayvanlar, uyumlu bir biçimde ve özgürlük içinde yaşama hakkına sahiptir. İnsanların kendi çıkarları için evcil hayvanların yaşama koşullarında yapacakları her türlü değişiklik, haklara aykırıdır.

6. Evcil hayvanlar, doğal yaşama sürelerine uygun uzunlukta yaşama hakkına sahiptir.

7. Tüm çalışan hayvanlar (at, eşek…) iş süresinin sınırlandırılması, işin daha az yorucu olması, güçlerini artırıcı bir beslenme ve dinlenme hakkına sahiptir.

8. Hayvanlara fiziksel ya da psikolojik acı çektiren deney yapmak, hayvan haklarına aykırıdır.

9. Beslenmek için bakılan hayvanlar barındırılmalı, taşınmalı ve ölümleri de korkutmadan ve acı çektirmeden olmalıdır.

10. Hayvanlar, insanlar tarafından eğlence amaçlı kullanılamazlar. Hayvanların seyrettirilmesi ve hayvanlarla gösteri yapılması, hayvan onuruna aykırıdır.

11. Zorunlu olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi, yaşama karşı işlenmiş bir suçtur.

12. Çok sayıda vahşi hayvanın öldürülmesine neden olan safariler ve av partileri, hayvanlara karşı yapılmış bir soykırımdır. Doğal çevrenin kirletilmesi, yıkılıp yok edilmesi de soykırıma eşdeğerde alçakça bir davranıştır.

13. Hayvanların ölüsüne de saygı göstermek gerekir. Hayvanların öldürüldüğü şiddet sahneleri, sinemalarda ve televizyonlarda yasaklanmalıdır.Ama hayvanlara yapılan saldırıları kınamak amacında olan filmlerde bu sınırlama yoktur.

14. Hayvanları koruma kuruluşları, devlet katında temsil edilmelidir. Hayvan hakları da insan hakları gibi yasayla korunmalıdır.

 

bildirge; unesco tarafından 15 ekim 1978'de parisde ilan edilmiştir... hadi parislileri anladık adamlar kendilerine hayvan denilmesi hoşuna gidebilir hayvan oğlu hayvan lafına gocunmaya bilir

 

laaaann bize noluyor

 

http://www.burdur-tarim.gov.tr/tarim15/sub...van_haklari.htm şuraya baksanıza ya(2. madde özellikle)

 

bizim garip tarımcılar devletin sitesini gezinirken bu yazıya rastlayınca neler derler çok merak ediyorum (gerçi çoğu okumaz bildirgeyi ama hadi okuyana nolcak) telaşla camii imamının yanına gidip biz düşünen hayvanmışız dese imam ne diyebilecek alalal ya tövbe tövbe ya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...