Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
YENIMGUSIM

Arkadaşlar Yardııım!:(

Recommended Posts

Bİ ARKADAŞIM VAR KENDİSİNİN ALLAH'A İNANCI SONSUZ FAKAT NAMAZ KILMAYI ANLAMSIZ BULUYOR NE YAPIP NELER SÖYLEDİMSE BU FİKRİNDEN VAZGEÇİREMEDİM.ONUN BU DURUMUNA ÇOK ÜZÜLÜYORUM ÇÜNKÜ YARDIMA İHTİYACI VAR AMA FARKINDA DEĞİL BUNU ONA NASIL FARK ETTİREBİLİR VE YANLIŞINDAN DÖNDÜREBİLİRİM?BU KONUDA BANA YARDIMCI OLURSANIZ GERÇEKTEN SEVİNİRİM HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN...

Share this post


Link to post
Share on other sites

BENCE BİRDEN BASTIRMA SOĞUTMADAN YAVAŞ YAVAŞ KALBTEN HİSSTMESİNE OLANAK VER TEKLİF ET AMA ISRAR ETME OLAKİ SENİN HATIRIN İÇİN DER O DA TERS ETKİ YAPAR...SEVEN SEVDİĞİNE İTAAT EDER HADİSİNİN SIRRINA MAZHAR OLABİLSEK ALNIMIZI KALDIRAMAYIZ SECDEDEN AMA NERDE...SELAMETLE...MY

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muhyiddîn-i Arabî'nin "Şeytanın Hileleri" den namazla ilgili olan hadisler:

 

Resullullah (s.a.) Efendimiz şeytana sordu :

ümmetim namaza kalkınca , senin halin nice olur?

Ya Muhammed, beni bir sıtma tutar . Titrerim.

Neden böyle olursun ; ya lain ?

Çünkü bir kul , Allah için secde edince bir derece yükselir..

 

 

Ya Muhammed , namazı an be an tehir edilince ... onu da anlatayım. O her ne zaman ki , namaza kalkmak ister; tutarım .

 

Ona vesvese veririm. Derim ki : " henüz vakti var. Sende meşgulsün. Hele şimdilik işine bak . sonra kılarsın." Böylece o : Vaktinin dışında namazını kılar... Ve bu sebepten onun kıldığı namaz yüzüne atılır. Şayet o kimse beni mağlup ederse .. ona insan şeytanlarından birini yollarım... Böylece onu vaktinde namaz kılmaktan alıkoyar.

 

O, bunda da beni mağlup ederse .. bu sefer onun hesabını namazında görmeye bakarım. O namazın içinde iken ; sağa bak .. sola bak... Derim... O da bakar ... O ki böyle yaptı... Yüzünü okşar alnından öperim. Bundan sonra ona : Sen ebedi yaramaz bi iş yaptın. Derim ve böylece onun huzurunu bozarım. Sende bilirsin ki ya Muhammed , her kim namazda , sağa ve sola çokça bakarsa , Allah onun namazını kabul etmez.

 

Bunda da ona mağlup olursam . Yalnız başına namaz kıldığında yanına giderim. Ve ona ; çabuk çabuk kılmasını emrederim. O da , başlar ; namazını çabuk çabuk kılmaya. Tıpkı horozun , gagası ile yerden bişeyler topladığı gibi.

 

Bu işi yaptırmakta da ona başarı kazanamazsam bu sefer , cemaatle namaz kılarken onun yanına varırım. Orada başına bir gem takarım. Başını imamdan evvel secdeden ve rükü'dan kaldırırım. İmamdan evvel de secde ve rüku yaptırırım. İşte o böyle yaptığı için , kıyamet günü , Allah onun başını eşek başına çevirir.

 

O kimse bunda da beni yener ise .. Bu defa , ona namazda parmaklarını çıtlatmasını emrederim. Böylece o beni tesbih edenlerden olur. Ama bu işi ona namaz içinde yaptırmaya muvaffak olursam.

 

Bunda da mağlup olursam , bu sefer ona tekrar giderim. Namaz içinde iken burnuna üflerim. Ben üfleyince , o esnemeye başlar. Şayet o, bu esneme esnasında elini ağzına kapamazsa .. onun içine küçük bir şeytan girer , dünya hırsını ve dünyevi bağlarını çoğaltır. İşte.. Bundan sonra o kimse , hep bize itaat eder. Sözümüzü dinler. Dediklerimizi yapar.

 

Şeytan bundan sonra konuşmasına devam etti :

— Sen ümmetin hangi saadetinten ferah duyarsın ki ? Ben onlara ne tuzaklar kurarım... ne tuzaklar. Miskinlerine , çaresizlerine ve zavallılarına giderim. Namazı bırakmalarını emrederim. Ve onlara derim ki :

Namaz size göre değil.. O, Allah'ın afiyet ihsan ettiği ve bolluk verdiği kimseler içindir.

Sonra hastalara giderim :

—" Namaz kılmayı bırak " derim çünkü Allah-ü Teala : << hastalara zorluk yok.....>> (24/61) buyurdu. İyi olduğun zaman

kılarsın. Ve böylece o, namazını bırakır. Hatta küfre de gidebilir. Şayet o, hastalığında namazı terkederek ölüp giderse, Allah'ın huzuruna çıkarken, Allah-ü Teala'yı öfkeli bulur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

İmanı sonsuzsa hüccet isterim. Siz de isteyin ondan… Namaz, gözle görülmeyen ancak bir balon içinde zabdedilince bütün şekil ve kıvrımlarıyla ortaya çıkan hava gibi;yine gözle görülmeyen imanın müşahassasa çıkarıcısı ve yegane hüccetidir.İmanda öylesine enteresan bir durum vardır ki,ister hak ister batıl cephesiyle olsun iman,daima bir fiil haline sarkmak ve evvela yuvalandığı kalbe kendi kendini tasdik ettirmek ister.

Varlığım kadar eminim ki o kişi kalbinin şu sualine mutlak muhatap:

— İmanını göster ve iman ettiğini bana da ispatla…

— Ne ile göstereyim? İman ediyorum dedim ya…

— Olmaz bir vücut içerisinde göster…

— Nasıl bir vücut?

—İ çinde benim de olduğum,şekil ve harekete gelen bir vücut…

— ……?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konu dışı olacak ama ben bir anımı anlatmak istiyorum :)Hiç unutamayacağım bir anımı;

Bizim arkadaş çevremizde YENIMGUSIM adlı üyenin arkadaşıyla aynı kafadan bir arkadaşımız vardı, çok ısrar etmesekte oda namaz kılmıyordu "herşey namazla olmaz önemli olan niyet deyip geçiyordu" çok üstelemeden anlatıyorduk anlatıyorduk ama değişen birşey olmuyordu ertesi gün aynı kafadan devam ediyordu. Birkezinde iki günlük tatil diye bir yakınımın evine yalovaya ufak çaplı tatil yapalım dedik o da kabul etti. Gidiyoruz kendi çapımızda eğleniyoruz. Bu arada o arkadaş çokta çekingen ve gururlu birisidir tanımadığı birinin evine gitmez ,akrabalarının evinde de tek başına kalmaz. Allah'ın hikmetine bakınki gittiğimiz günde perşembe günüydü :rolleyes: . Malum ertesi gün Cuma, Mü'minlerin bayramı, hepimiz cuma vakti hazırlık yapıp selayı bekliyorduk, oda bir köşede düşünüyordu, anladım düşüncesini ne yapacağını çok merak ediyordum. Sonra baktımki abdest almaya çalışıyor , malum benim bile pek rahat edemediğim evde, o tek başına kalmayacaktı. Pek konunun üstüne gitmedik açmadık bile mevzusunu namaza giderken , namazımızı kıldık geldik evimize, ben çay demlemeye koyulurken geldi yanıma mutfakta ve kulağıma fısıldadı: "Ara sıra namaz kılmak iyidir" dedi ve başka birşey demeden geçti salona. O günden sonra ara sıra namaz kıldığına şahit oldum. Allah'ın ne zaman ve kime hidayet nasip edeceği belli olmaz. Sözün özü o arkadaşı kaybetmememizi bazı şeylere bağlıyorum. Bir insan yanlış düşündüğünü kabul etmez , kabul edecek olsa ona inanmaz. Siz fazla üstelemeden kendinize göre doğru olanı yapın , onunla bu konuyu tartışırken ihtilafa girmeyin sadece bildiğinizi yapın , o hazzı hissetmesini sağlayın. Bu nasıl olacak derseniz , istanbulluysanız ihtişamlı camileri ziyaret edin o çevrede dolaşın kitapçılarda dini kitapların bulunduğu kısımlarda dolanın o da boş durmamak için o tarz kitaplara bakınacaktır , o arkadasınıza hitap edebilecek kitap hediye edin[dikkat edin ağır kaçmasın] , sizin mutlu olduğunuz şeyleri ona hissettirmeye çalışın, kimbilir Allah ona da hidayet eyler inşallah , haa bu arada dualarınızı eksik etmeyin.Allah yar ve yardımcınız olsun..Unutmayın bir iyiliğe öncülük eden onu işlemiş kadar olur :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

peygamberimize inanıp inanmadığını sorun.inanıyorsa onun getirdiği kitabına inanıp inanmadığını sorun.eğer ona da inanıyorsa kurandaki ayetleri söyleyin namazla ilgili.tabi kibarca nefret ettirmeden.bunun haricinde neden namaz kılmadığını tam olarak öğrenin.namazın farz olduğuna inanmadığından mı tembellikten mi arkadaş çevresinden dolayı mı (çevre baskısı)...mümkünse bunları ortadan kaldırın.beraber camiye gidin ikna kabiliyeti olan büyüklerinizle konuşturun.namaz kılarsa ne kazanacağını kılmazsa ne kaybedeciğini anlatın.ama bunların hepsini tatlılıkla güler yüzle yapın ve onun için dua edin

Allah yardımcınız olsun

Share this post


Link to post
Share on other sites

kardeşim namazı yaşayanlar(said demirtaş) ve sabah namazına nasıl kalkılır? (cemil tokpınar) bu iki kitabı önce sen oku sonrada o kardeşine okut faydası olması dualarımla...ALLAH (cc) muvaffakiyet nasip etsin

Share this post


Link to post
Share on other sites

SELAMUN ALEYKUM ARKADAŞLAR!

öncelikle teşekkür ediyorum konuyu dikkate alıp iletilerinizi yazdığınız için. Hepsini teker teker uygulamaya başladım inşaallah. Biraz ağır ilerliyorum ama sanırım hala umudum var:) Arkadaş pek samimi olduğum biri değildi öncelikle samimiyeti kurarak başladım işe ve tanıdıkça da islamiyetten ne kadar uzak biri olduğunu anladım.Açıkladığı fikirlerinden dolayı hayretler içerisinde kaldığım zamanlar bile oldu.Bu yüzden lokmaların boğazına dizilmesini istemiyorum.Muhabbetimizi onun ilgili olduğu alanlardan açarak başlatıyor, konu derinleştikçe sorularımı sorup anlamadığı konularda ayet ve hadislerle açıklamaya çalıştığımda anlıyorum ki Selahaddineyyubi kardeşimin de belirttiği gibi sorun çevreden yani islamiyetin doğru anlatılmadığından aile ve arkadaş yapısından kaynaklanıyor.Hernekadar ayet ve hadislerin çarpıcılığından,gelecekte olacak olan şeylerden bahsetsem bile dikkatini çekemedim öncelerde.Üzülüyordum ve aklıma şu ayetler geliyordu:

 

”ALLAH ONLAIN KALPLERİNİ VE KULAKLARINI MÜHÜRLEMİŞTİR.GÖZLERİ ÜZERİNDE DE BİR PERDE VARDIR.ONLAR İÇİN BÜYÜK AZAP VARDIR*ONLAR SAĞIRDIRLAR,DİLSİZDİRLER,KÖRDÜRLER.ATIK HAKKA DÖNMEZLER(BAKARA7-18)”

 

Empati kurduğum zaman ne kadar şanslı olduğumu,nekadar iyi bir ailede büyüdüğümü daha iyi anlıyorum arkadaşımın yerinde olsaydım şayet,gerçekten gerçeği fark etmem zor olacaktı.Yönelttiği sorularını dinin getirdiği hoşgörü çerçevesinden faydalanarak cevapladığım ve önerilerinizin çoğunun sonucunda, şükür rabbime onun için kılmasa da namaz anlamsız deil artık.İslamiyeti daha önce hiç görmediği bir açıdan görüyor ve tanıyor,beni daha yakından tanımak,muhabbet kurmak istiyor,kurandan ayetler soruyor,islamiyeti tanıması açısından bu bile bir gelişmedir benim için.

Şunu da belirteyim ki çevremize dikkatli baktığımızda sayıları milyonları bulan(hemen hepsi genç olan)ve bu fikir yapısını taşıyan zihinlere girelim onlara "hey nereye gidiyorsun dur bakalım!"diyebilelim..Benim vaz geçmeye niyetim yok,biraz kaba bir tabir olacak ama bu arkadaşla şeytanın bizimle uğraştığı gibi uğraşacağım.Tabiki dini tanıtmak babında..Unutmayalım şeytan zeki olduğu için deil inandığı değerde azimli olduğu için kazanıyor.Allah hepinizden razı olsun..

Share this post


Link to post
Share on other sites

bunu o arkadaşınıza güzel bir dille yavaş yavaş üstüne gitmeden ayet ve hadisler ışığında anlatın eğer kurana inancı varsa zaten sizi anlayacaktır ama anlamasada pes etmeyin yavaş yavaş delillerle ispatlayark bu işi yapın inşallah hayırlısıyla sonuca varırsınız yada onu bu konuda detaylı bilgiye sahip bir kişiye götürün belki sizin dediklerinizden etkilenmez onun bilgisine güvenir Allah yardımcın olsun kardeşim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...