Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
yazanel

İkinci Yabancı Dil?hangisi?

Recommended Posts

Selamlar sayın arkadaşlarım, sizlerden engin yorumlarınızı ve fikirlerinizi bir konuda isteyeceğim. İlerisi için akademik kariyer düşünen veya daha vasıflı olmak anlamında ikinci dili öğrenme niyetinde olan birisi(kendimi kast etmiyorum :rolleyes: ) ikinci yabancı dil olarak hangisini tercih etmeli? Ve tercih etme koşulları ne olmalı? Yani mesela Fransızcayı tercih etmeli ise niye Fransızca? Veya İspanyolca ise niye İspanyolca? (çünkü latin dilidir ve latin dilleri de şu şu yerlerde konuşulur gibisinden açıklamalar yapabilriseniz sevinirim)

Bu arada birinci yabancı dil olarak maalesef ve tabiki İngilizce :D olması gerekir diye düşünmekteyim. Onu saymayın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İkinci yabancı dile karar verebilmek için kişinin mesleğini,çalıştığı alanı göz önünde bulundurması gerekir.Çünkü öyle iş sahaları var ki insanın bilmesi gereken diller bellidir.O yüzden her kimse hangi dilde karar kılması gerektiğini bilemeyen,ikinci yabancı dilini işine göre şeçmelidir diye düşünüyorum :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hakan Albayrak ağabeyin bir yazısından alıntıdır:

(belki konu başlığıyla pek alakalı değil ama)

 

Koca insanlık, televizyon çocuğu olmadı mı? Çocuğun kurda kuşa yem olmasını istemiyorsak, üstad Sezai Karakoç’un yıllar önce kurduğu o muhteşem televizyon hayalini bir an evvel gerçekleştirelim: Türkçe’nin yanı sıra Arapça, Farsça, Urduca, İngilizce, Fransızca… yayın yapacak bir İslâm medeniyeti televizyonu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

merhaba yazanel kardeşim. bu mevzuda etrafımdan topladıklarımı paylaşmak isterim :rolleyes:

 

mühendisliklerden başlayabiliriz. makina, malzeme (materyal bilimi, nanoteknoloji vs) bölümleri için almanca tavsiye edilir; zira sanıldığının aksine bu alanlarda---özellikle malzeme bilimi---avrupa çok daha fazla yatırım ve araştırma yapmaktadır. (sanılan derken amerikayı kastediyorum :) ) bunun dışında diğer avrupa ülkelerinde ingilizce işinizi rahatlıkla görür.

 

mekatronik, mikroelektronik gibi bölümler için japoncanın faydasını ziyadesiyle görürsünüz :D

 

sözel bir bölüm düşünüyorsanız eğer, uluslararası ilişkiler veya ekonomi ile ilgilenecekseniz ispanyolca önemli bi avantaj olabilir

felsefe, sosyoloji vs düşünüyorsanız fransızca ve almanca tercih edilen ikinci yabancı dillerdir.

 

diğer alanlarla ilgili herhangi bişi sölemek istemiyorum. inş bunlar yanlış yönlendirme olmaz sizin için.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ikinci dil için ispanyolca diyebilirim. nitekim ben de 3. ve 4. sınıfta İspanyolca düşünüyorum. İngilizce hocamın taviyesidir. İspanyolcayı bilen diğer 5 dili rahat öğrenirmiş.(İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca..) zaten Avrupa dilleri birbirine yakın. ama İspanyolca temel olarak ele alınıyor.imiş..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yazanel... dil konusunda neyi ifade etmek istediğinin ve karşılığında bulmak istediklerinin farkındayım...ama şu hayatta bir dil öğrenilecekse beden dili öğrenilmeli..malum insanız ve insanların içindeyiz..kelimelerin yetmediği yerde işe yarar diye düşünüyorum..ve bu dil; millet,din,ırk ayrımı yapmadan her yerde dile gelir...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çince öğren kardeşim :D

 

Hem çok zor hem bilen çok az. Süper olur. Cebin dolgun gezersin her zaman :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eğer İngilizceniz emekleme aşamasında ise ilk olarak İngilizceyi tam hale getirmeniz en i yisidir. Birkaç yıl devam edecek olan tam verimli İngilizce öğreniminizi tamamlerken aynı anda teferruatlı şekilde diğer diller hakkında bilgi edinirsiniz. Uzman hocalarla konuşur,araştırırsınız ve fikir alırsınız. Ve ilk yabancı dil öğreniminizin sonuna doğru 2. dile karar verip ona başlayacak vaziyete gelebilirsiniz. Tabi burada hangi gaye ile öğrenmek istediğiniz de önemli. Eğer sağlık sektörü ve siyaset gibi alanlar ise benim tercihim Avrupa'nın seçkin dillerinden birisini öğrenmenizdir. İspanyolca veya Fransızca gibi... Yorum yapan diğer arkadaşlarımızın da belirtmiş olduğu fikirler dairesinde sizlerin en iyi karar vereceğinizi düşünüyorum. Bu arada sizler kendiniz için değil demişsiniz bu dil bahsini :D Ama ben size yönelik olarak belirttim fikirlerimi,siz artık gerisini tayin edersiniz.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...