Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
asiminnesli

N-f-k Forum üyelerine

Recommended Posts

Şu herşeyin kırılıp döküldüğü hengamda arzı didar etmek üzere yola çıkan sizler.

 

Hepinizi tek tek tebrik ediyorum ve inanın bana sizi tebrik eden daha niceleri vardır ki bulundukları asrın fikir ve maneviyat kahramanlarıdır.

Allah onların tebriğine benim gibilerinide ulaştırsın.

 

Şu NE YAPTIĞINI BİLMEYEN ADETA SARHOŞ RUHUMA İLHAMLAR ÜFLÜYORSUNUZ.

 

fazla yazmıyorum veya yazamıyorum ama inanın bana okuyorum ve okudukça ümidim artıyor.

sizlere saygım artıyor ve görüyorum ki bir nesil dolu dizgin çağlayanlar gibi geliyor.

 

Ve top yekün bir nesil Allah a karşı saygılı resulullaha karşı muhabbetli olcaktır inşallah.

 

hislerimden dolayı beni bağışlayın...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu konuya fazla his karıştığından dolayı kilitlenmiştir.

 

 

Özür dilerim benim böyle bir yetkim yoktu değil mi?

 

BDG VE NFK-FAN a sevgi saygı ve muhabbetler...

Share this post


Link to post
Share on other sites

İnsan demek ruh demektir ve ruhun ana müessirleri his ile tefekkürden müteşekkildir. Biri kalpten diğeri kafadan menşeini bulan bu mefhumlar görüyorum ki sizde kaynama noktasından, oluk oluk akmak mertebesine ulaşmış. Hissettikleriniz ve düşündükleriniz bizlerde de vuku buluyor. Hisleriniz bağışlanacak değil, tebrik edilecek keyfiyette. Halis mahiyette vücut bulan fikirlerin, duyguların bu mekânda, bir tuvale birbirinden farklı ressamların en güzel çizgilerini, boyalarını kullanarak bir tablo teşekkül ettirmeleri gibi, tekâmül eden ruhların adımlarını, izlerini görmek, çizilen resmine tanık olmak; hem bizlere ilham oluyor, hem umudumuzu artırıyor hem de tek başımıza olmadığımızın bir kez daha kutlu mesajını iletiyor. Muazzam bir tefekkür ve hissiyat fokurdaması yaşamasaydı, böyle bir halet-i ruhiye içinde olmasaydı sayın adminimiz –ki kendisine selam ve saygılarımı iletiyorum- bu siteyi kurma teşebbüsünde bulunmazdı sanırım. Bizler en coşkulu hislerimizle iman, aksiyon, tefekkür seline kapılmasaydık bu sitede olmazdık. Bu konuya fazla his karıştı demişsiniz. Yazdığımız her yazıda buram buram etrafa yayılan his dalgalarının olduğunu, kıvrıla kıvrıla ruhlara ulaşan ve tahassüs ve tefekkür cephelerini hedef alan kelamların hayat bulduğunu ayriyeten söylememe gerek var mı? Ne mutlu size, kaybetmeyin bu his cephesini. Bizler de kaybetmeyelim ki, bir ömür boyu insanı ayakta tutan asıl âmilin ruh zemini, his sahası, tefekkür ciheti ve buralarda gerçekleşen kaynamaların hayata geçirdiği aksiyonu her dem muhafaza edebilelim. His, insanın cevheri, ana madeni, hakiki alemi. Ruh adalesinin pörsümemesi hislere bağlı. Osmanlının kaybettiği aşk ateşinden dem vuruyoruz. O ateşin nar-ı beyza olduğu yer his cephesi. Fatih Han İstanbul’u sadece bilek gücü ile fethetmedi. Bir Maraş, Antep, Urfa, Adana silahla düşmandan temizlenmedi. İnsanımızın his cephesi patlamasaydı ve kuvva-yı milliye kurulmasaydı, maddede cılız ancak ruhta muhkem olmasaydı bir kurtuluş destanı değil, düşmandan kaçan insanların tarihini okuyor olurduk. Günümüzde en eksik olan şeylerden biri his. Büyük çoğunluk hissetmiyor. Hissedemiyor. Karısını döven erkek kendisine Allah tarafından emanet edilen kadına his cephesi yok olduğu için vuruyor. Ham yobaz, kaba softa diyoruz. Onda his körelmiştir. Hissizdir o.

 

Kelamın özü, sözün kısası, hissin kıymeti anlatmakla bitmez. Duygularınızı aktardığınız için duyduğum memnuniyeti de ayrıca dile getireyim. Ehemmiyeti haiz bir mevzu. Kendi başına irdelenebilecek kıymette bir husus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

" Şu herşeyin kırılıp döküldüğü hengamda arzı didar etmek üzere yola çıkan sizler.

 

Hepinizi tek tek tebrik ediyorum ve inanın bana sizi tebrik eden daha niceleri vardır ki bulundukları asrın fikir ve maneviyat kahramanlarıdır.

Allah onların tebriğine benim gibilerinide ulaştırsın.

 

Şu NE YAPTIĞINI BİLMEYEN ADETA SARHOŞ RUHUMA İLHAMLAR ÜFLÜYORSUNUZ.

 

fazla yazmıyorum veya yazamıyorum ama inanın bana okuyorum ve okudukça ümidim artıyor.

sizlere saygım artıyor ve görüyorum ki bir nesil dolu dizgin çağlayanlar gibi geliyor.

 

Ve top yekün bir nesil Allah a karşı saygılı resulullaha karşı muhabbetli olcaktır inşallah.

 

hislerimden dolayı beni bağışlayın... "

 

 

Kendimi burada yazılanları üzerine alabilecek durumda göremediğim için çok üzgünüm,fakat gün gelir ben de hakkıyla kabullenebilirim inşallah :)

 

 

Ayrıca hislerinizi paylaşıyor olmanız,burada bulunan bizlere verdiğiniz değerin göstergesidir diye düşünüyorum,bunun için de kendi adıma çok teşekkür ederim :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Benim sevgili kardeşim,gönüldaşım,arkadaşım, görüşmemizin seyreklerde seyretmesine rağmen beslendiğimiz kaynağın sırrını çilelerle kavrayan ve aklı oynatırcasına deliler ötesine varacak kadar akıllı olan aziz dostum, selamlar ve saygılar ve sevgiler bizden.

 

Belki sevgimi ve saygımı ve selamımı kabul edersin de tek kurtuluş umudumu selamımı almana bağlamış olurum.Saygımı Büyük Doğu'ya bağlanmak için iğneli fıçılarla ruhuna çilenin resmini yaptığın o derin anlayışına sunarım ki, kabul olursa o kutsi davanın gemisinde belki bir paspascı belki yerleri silen hademe kimliği ile bulunma liyakatine ererim. Sevgi bizim herşeyimizdir, belki de umudum sevgimizin samimiyetinde gizlidir. Bu umutla sevgimin, "yüce katta" samimiyet sınavından başarı ile geçmesini dua niyetiyle söylüyoruz. Buna vesile de senin niyetinden geçirdiğin,BDG'nin samimiyetini hissediyorum Allah'ım lafzıdır...

 

Sitemizle ilgili olarak takdir,teşekkür ve tebrik mahiyetli mesajından ötürü asıl biz teşekkür ederiz. Geçen sene ve daha evvelinde sitemiz teknik anlamda yetersizlikler sahibi olsa da keyfiyeti ile bu eksiği fazlası ile tamamlıyordu. Şimdi hamd olsun bu hal iki noktada da, hem keyfiyet hem de kemiyet planında büyük mesafeler katetmiş halde özlediğimiz derin anlayış ve geniş cemiyet şuurunun inşaasını hızlanmıştır. Temiz niyetiyle aramızda yer alan herkes bizle beraber sanal cemiyetimizin gerçek ruhuna haiz olarak kendilerini daha da yukarılara çıkarma istidadında. Üyelerimizden çoğu üstadımızdan alınan feyzle ,temiz nefesli ve hoş sesli hocaların ders anlattığı Nizamiye Medreselerindeymiş gibi nasibine ermesiyle, şükrün edasında zorlanmakta ve bir o kadar da keyiflenmekte. Tüm umudumuzun yeni anlayışla solmaz yeniye sımsıkı bağlı iman yürekli aksiyon bilekli genç dimağlar...Muhtelif yerlerden aramıza gelen, Anadolu'nun en temiz köşelerinden çıkan temiz yürekli kardeşlerimiz, sadece Anadolu ile kalmayıp sınırları aşan yerlerden aramıza teşrif buyuran arkadaşlarımız hep bir ses, bir sada duymayı, beklediğimiz o kutlu günlerin sayfalar üzerindeki ahengini okumayı istiyor; kelimelerin kifayetsiz kaldığını,duyguların ve hislerin coştuğunu kalblerinin en derin ve en temiz noktasında hissediyorlar. Ve sayfaların sahnelere taşınacağı günü hazırlıyorlar. Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir diyerek umudumuzu umud ötesine ve gerçek berisine taşıyarak tüm halkı(Anadolu halkı ve diğerleri) ile hayatın yeniden inşaasına zemin oluşturmak niyetinde olan Büyük Doğu anlayışı, çevresini yakıcı tesiri ile eritir mahiyettedir. İçine gireni çilesinin ateşi ile yakan ama aslında aynen uzaya giden astronotların kendilerini sıkan,boğan fakat uzaya gitmenin zorunlu şartı olan kıyafetleri giymesi ve ancak o zaman uzaya gidebilmeleri yani hedefe ermeleri gibi çilenin içinde sıkılan,daralan,bunalan ruhumuz kalıbını Büyük Doğu'da bulmaktadır. Çilesini çekerek sonsuza ermektedir... Her insanın çekemeyeceği çileleri en derinden, ızdırablarla yaşayarak, zehirle pişmiş aşı yiyerek çekenler menzile varır...

Hak bizleri kaim etsin, daim etsin...

 

*** *** ***

 

Ah efendim, his dediniz. His, eksik olduğumuz belki de yegane mefhum. Hissizlik. Bunun diğer adı ve ağırlaşmış hali değil midir ruhsuzluk. Şükürler olsun ki, hisleri açığa çıkararak bizleri de vecde getirenler,aşkı tattıranlar, ab-ı hayat içirenler, kemalin kelamını kalemimize döktürenler oluyor. Onlar da olmasa, derinliği tadamaz,anlayamazdık. Kendi içimizi döküp de rahmet kapılarını tıklatamazdık... Neyse, efendim, aziz dostum, iyi ki halini arz edip sarhoş eden meyin mahiyetini açtın. Bu açılış bilinmeyen kimi kalpleri de açar, kimisini çarnaçar kimini bedahet derecesindeki isteği ile açar. Uygun kapıya uyan anahtar,burada çoğusuna ulaşabileceğimiz niyetindeyiz...

 

Son kısımda belirtmek zorunda kaldığım(ız),manevi borcumuzu bir nebze de olsa vermek niyetinde olduğum(uz) "kutlu" yönetimimize de ne desek az.

 

Bizlerin burada ailedeymiş gibi ocaktaymış gibi (mana noktasında) büyüyüp yetişmesine, fikir idrakini tafsilatıyla kavramamıza, bizleri buluşturup sanki üzerinde revnakları toplayan rengarenk çiçekler gibi toplanmasına vesile olan,bununla kalmayıp bizlere susadığımız,hasretini çektiğimiz, ah çekip iç geçirdiğimiz nizamımızın ircasına memur olan ve bunu bizlere farklı buudlarıyla gösteren sayın site yönetimimiz... hepsi büyüğüm ve hizaya getiricim. Ne desek az dedik ya, üç noktalara hangi vasıfları,sıfatları verseniz az. Keşke aynı zaman ve mekanda bu birlik, bu yönetim olsa da o özlediğimiz alemin geri döndüğü "yolda" olduğu haberini alsak... İçlerinde bulunanlardan en aşağıda yer alan şahsım(ız)a hiçbir iyi sıfat kondurmaksızın sadece hislerimi(zi),kalıcı hislerimi(zi), kendisini çimento ile su karışımının donmuş haliyle denk hale getirmiş hislerimi(zi) belirtmek mecburiyetindeyim(z)...

 

Saygılarım(ız)la...

Share this post


Link to post
Share on other sites

AĞLARIM AĞLATAMAM, DİNLERİM SÖYLEYEMEM DİLİ BAĞLI KALBİMİN BUNDAN PEK BİZARIM.

 

sanki bana tercümam olmuş büyüğümüz...

 

ne diyeyim ki dili bağlı kalbimin dedim ya dimağınızdan süzülen kelimeler her şeyi özetliyor...

 

sözünüzün dostuyum çilenizin yabancısı...

 

bu siteye bir dostumla konuşurken (o kendini biliyor) DAR-ÜL ERKAM demiştim.

 

DAR-ÜL ERKAM ı anlatmaya ne hacet ora insanlığın iftihar tablosunun sahabelerini yetiştiren kutlu mekandır.

benim için bu site BÜYÜK DOĞU nun doğuşunun DAR-ÜL ERKAM ıdır.

 

biçare feryadıma bir şerbet tadında teveccühlerinizden dolayı hepinize selam eder ve hiç buluşamaz isek havz-u kevser in başında buluşmaya dua ederim...

 

bir dostum diyordum onu söyleyeyim ben size o sitenin baş taçlarında BDG kardeşimdir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aslımın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek:

İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.

 

diyen Mehmet Akifin bahsettiği nesil bu gençlik olsa gerek.

''bu gençliği karşımda görüyorum'' demişse son yüzyılın hatibi

''kökü ezelde dalı ebedde bir gençlik'' demişse zamanın çilekeşi

mekan da zaman da hazırsa bu gençliğin inkişafı için,

emin olun Allahın fethi gerçekleşecek, gerçekleşek de

cihan hayran kalacak ve hep bir ağızdan

''EL MİNNETİ LİLLAHİ VE RESULİHİ'' diyecekler.

yani minnet Allah ve Resulune aittir diyecekler.

 

RABBİM BİZİ ÜSTADIN VE MEHMET AKİFİN BEKLEDİĞİ

GENÇLİK SİLSELİSİNİN BİR HALKASI OLMAMIZI CÜMLEMİZE NASİP VE MÜYESSER EYLESİN.

ALLAHIN SELAMI ÜZERİMİZE OLSUN...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...