Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
mirasyedi2

Zaman Gazetesinde Yine Bir Skandal

Recommended Posts

Zaman gazetesinin 19 şubat 2008 tarihli sayısının bir yorum sayfasında bir şahıs.

ADI:BEJAN MATUR.

öyle bir yazı kaleme almış ki akıllara zarar.

Bölücüğü tahrik had safhada.Yazısına Avustralya Başbakanı Kevin Rudd'un, parlamento kürsüsünden yaptığı konuşmayla başlıyor zat-ı şahaneleri(!)ve anlatmaya başlıyor avustralyanın aborjinlere yaptığı yozlaştırmadan ve başka milletlerin yaptığı zülümlerden.buraya kadar anlattıkları güzel doğru.Fakat asıl mesele bundan sonra.

şu hayali kuruyor:başbakanın meclisde çıkıp kürtlerden ve ülkemizdeki diğer unsurlardan özür dilemesinin hayalini kuruyor.

size soruyorum ne özrü?Türk tarihini en ince detaylarıyla incelediğimizde,içinde barındırdığı hiçbir etnik unsura zulüm uygulamamış ve hiçbir şekilde kültürlerine baskı uygulamamış ve sindirmeyi düşünmemiştir.

hangi aklı selim mantığa sığar ki bu zaman gazetesi bu yazıyı yayınlamış.

bölücü faaliyetlerin süreklilik kazandığı şu zamanda boyle küstah bir yazıyı yayınlamak (hem de trajı 750 bin civarında olan bir gazete) ne derece doğru.

isterseniz yazıyı okuyabilirsiniz.eminim ki bana hak vereceksiniz.

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=6...16E206D61747572

 

 

BÖYLE ADİ VE KÜSTAHCA BİR YAZIYI YAYINLADIĞI İÇİN ZAMAN GAZETESİNİ PROTESTO EDİYORUM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu özeleştiri hakkını kendimde buluyorum..

 

Ya mübarekler STVdeki reklamların hali ne öyle, nedir yahu. Diğer kanal reklamlarından hiçbir farkı kalmamış. Para için mi? Verdiğimiz gayretler buna mı tekabül ediyor? Kapatın o zaman kepenkleri. Yapmayın yahu yapmayın..... :) :)

 

Yazıya diyecek birşey yok!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

arabistanda iranda yaşayan türkler de devlet dairelerinde türkçeyle iş yaptıramıyor beyimizin buna itirazı yok ama iş burdaki araplara gelince bülbül kesiliyor.bu ülkede kürt kökenli biri başbakanlık yapmıştır ki(turgut özal)bundan büyük demokratik hak mı var.kürt olduğunu açıkça söyleyen ama bu vatanın evladı olduğunu da söyleyenlere kimsenin bir şey dediği yok.ama bu yazarın zihniyetindekiler aynı şeyi arabistandaki bir türk söylese türkçe de resmi dil olsun diye bunlar o türkü de faşistlikle islam dünyasını bölmekle cahiliye devri adetlerini hortlatmakla suçlar.şimdi demokratik hak der sonra yav resmi dil olsun der sonra hadi olmuşken tam olsun özerklik verin der sonra ya biz irandaki suriyedekilerle bir kürdistan kuralım der ve abdyi tepesine oturtur.bunlara değil de bunlar gibi olmayan ekseriyete acırım.ulusalcılara çatsa sadece anlarım onlar kendilerini dünya vatandaşı görmekte bir sakınca duymaz islam milletleriyle birlik olalım dendiğinde türklük damarları kabarır ırkçılıkları açığa çıkar.ama bu ve bunun gibiler türk görmekten bu kelimeyi duymaktan tiksinirler.ırksal olmayan milliyetçiliğe düşman kesilip memleketi bölerek güçsüzleştirmek köpek balıklarına bizi yem etmek isterler.

sorun değil bu yazılar aslında.yirmi küsür devlet kurmuş bu vatanın evlatları bu ülkeyi bölmeye çalışanları dayerin dibine gömmeye muktedirdir inşallah.zaman gazetesine gelince yaptığı islami hizmetlerin hatrına protesto sözcüğünü kullanıyorum.yoksa böyle bir gaf zamanda olamaz olmamalıdır.

saygılarımla saol kardeş haberdar ettiğin için

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu hadis-i şerif kalbimden geçenleri açıklıyor...

 

bir kötülük gördüğünde elinle düzelt

elinle düzeltemezsen dilinle düzelt

dilinle düzeltemezsen kalben buğzet

fakat bu buğuz imanın en zayıf noktasıdır...

 

ZAMAN gazetesi kötülüğü körüklüyor kötülüğü engellemek yerine...

yazık onlara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaman Gazetesinde "Yine" Bir Skandal...

 

Ben yazıyı okumadım. Okuyamadım. Çünkü başlıkta tırnak içine aldığım kısıma takılmış durumdayım.. Yine mi??

Share this post


Link to post
Share on other sites

her türlü eleştiriyi saygıyla karşılamak şiarımızdandır.ve de Ü.Y adlı arkadaşımızı mazur görüyorum çünkü bilgisi olmayabilir.

Daha önceki bu gazetede çıkan yazılarını da biliyorum bejan maturun nasıl yazdığını hangi düşünceye sahip olduğunu...

geçen seneki, üstadımızın vefat yıldönümünde 25 mayıs 2007 tarihli ZAMAN gazetesinde üstadla ilgili hiçbir habere rastlayamazsınız.ancak 3 gün sonraki sayısında küçük ruhsuz bir haberle karşılaşırsınız.

BÜYÜK DOĞU gibi yüce mefkureler Sahibini ÜSTAD NECİP FAZILI anmamak veya geçiştirme bir haberle anıyor gibi yapmak SKANDAL değil de nedir?

Okuyan araştıran bilir bunu.bilmeyen de araştırabilir.

Bilginize....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tabi hep kötü yanlarını konuşmak olmaz di mi?

 

Bugün mehtap tv'de "diyalogun meyveleri" isimli belgesel-araştırma tarzı bir programlarını izledim. Namaza farklı bir bakış açısı yakaladım, ezana da öyle gerçekten çok güzel hazırlanmış bir söyleşiydi herkesin izlemesini tavsiye ederim. Sağdan soldan internetten illa bir yerden bulursunuz isterseniz

Share this post


Link to post
Share on other sites

zaman gazetesine bugün baktıysanız nerdeyse pkkya yapılan operasyondan vazgeçin diyecekler.

diğer devletlerin Türkiyeyi uyarı mesajlarını yayınlamışlar.sürekli şehit haberlerinin geldiği bu zamanda moral verici haber yapmak yerine halkı umudsuzluğa sürüklüyorlar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eleştriden niyetiniz gerçekten doğruları gösterip yanlışları düzeltmekse ne hoş.. Ancak bazı yorumları görüyorum da kardeş hakikati bulmuş, hizmetin en yücesini yapıyor da bir de onun bunun hatalarıyla meşkul!

 

Bakınız! Rica ederim ihlasınızı takınınız! Burada benim maksadım illa Zamanı savunmak değil, -ki yanlışları olduğu doğrultusunda size katılıyorum- ancak Türkiyenin en çok satan gazetesi ünvanına sahip olmayı başarabilen bir İslami cemaat üzerinde konuşurken, insanın önce bir durup, 'ben neredeyim, ne rütbedeyim' diye düşünmeli; ona göre konuşmalı ve bunu da yapamıyorsa en azından utana sıkıla konuşmalı!

 

Soruyorum, üstad'ı 20 yıldır nekadar tanıtabildiniz? Nekadar okutabildiniz? Fikirlerini, çilesini, aşkını, vecdini, imanını nekadar tadabildiniz ve tattırabildiniz?

 

Helal olsun ki adam yurdundan yuvasından ocağından vaz geçiyor, gidiyor dünyanın öbür ucuna da İslamı anlatıyor..Gözlerinden öpeyim böyle fedakarlığın!

 

Bu sebeple,bırakın zaten kartel elinden geleni ardına komuyor...Rızayı lillah için kusurları araştırmak yeine örtün.. Örtelim.. Yanlışlarını söyleyelim ancak en azından uluorta yalan yanlış konuşmayalım.

 

selam ve dau ile...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaman gazetesinin ciddi bir gazate olduğunu biliyorum. Ne demek istedikleri gayet ortada. ama okurların bakış açısı işte.. ve de beklentileri :) deyip geçeyim en iyisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

myener arkadaşımız bu dikkate şayan olayı bize intikal ettirmiş fakat görüyorum ki bazı arkadaşlar bundan alınmış.ama bölücük yanlısı bir yayın yapmak kesinlikle küçümsenecek bir hata değildir.hele bahsettiğiniz gibi bir iman ve kuran hizmeti yapan bir cemaat grubunun gazetesi ise bu hatayı yapıyorsa bu herkesin gözüne batar.batması da lazım.

aşağıdaki hadisi tekrar yazmak istedim:

 

bir kötülük gördüğünde elinle düzelt

elinle düzeltemezsen dilinle düzelt

dilinle düzeltemezsen kalben buğzet

fakat bu buğuz imanın en zayıf noktasıdır...

 

Allah idrakimizi arttırsın ne diyeyim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bir kötülük gördüğünde elinle düzelt

Elinle düzeltemezsen dilinle düzelt

 

evet madem bu kadar küçümsenecek bir durum değil, havada asılı kalmasın değil mi efendim..

gazete aranabilir, ileti atılabilir, konuşulabilir.. Skandal deyip ülkemizdeki bu ciddi, elzem . . .gazeteyi de gözden çıkaramayız. çıkarılmasına da göz yumamam.

 

dua ile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşım ben bu olay üzerine bile hala bu gazeteyi okumaya devam ediyorum.1.si VAKİT 2.si ZAMAN gazetesi haberlerini genel olarak beğeniyorum.

bu arada gazeteyi bu durumdan haberdar ettim ama hala cevap bekliyorum.

yani sen hiç merak etme Ü.Y kardeş biz üzerimize düşeni yaparız.ama başkalarının da duyarlı olmasını bekleriz.

 

Ü.Y kardeş Allah yardımcın olsun...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sağol kardeşim, biz de arkandayız. Ben de dün şikayetinizi gazetedeki bir temsilciye verdim. yine görüşmelerde bu tip şikayetleri bildiriyorum. Gazeteye bir çok şikayet için, şikayetleri bildirmek için gitmiştim..şöyle bir tepki de gelmişti, zaman gazetesi son zamanlarda reklamlardan geçilmiyor diye.. vs..Bu bir örnek. Fakat cevaplar karşısında sadece usulca gözlerimizi kapadık, Allah yardımcımız olsun diyerek işimizin zor olduğunu gördük, bir kere daha..

 

Umarım eksiklikler giderilir ve her şey daha iyi olur. Temennimiz bu.

 

Hoşçakalın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konunun başlığını duyunca zaten anladım. Yine mi? Evet, yine.

 

Bizim aleyhimize söylenen ve ırk ayrımına dayanarak ülke yönetiyor'a lafı getiren "saçmalık dağı"nın yazarını kınıyorum. Aynı zamanda Zaman gazetesini de kınıyorum. Kınarken maalesef demek gelmiyor içimden. Zira maalesef denecek bir yanı göremiyorum bu gazetede. Aynı tas aynı hamam. Hangi gaye etrafında bir cemiyet teşekkülünün ürünü olduğu belli olmayan gazete. Zira İskender Pala ile eleştirdiğimiz dümbeleği ve elif şafak gibi adileri bir arada koyan bir gazete hangi gayede birleşir. İskender Pala, Ahmet Şahin ve Hekimoğlu bir yanda. Davul ve zurna ekibinden olan Bejanlar bir yanda. Ama aynı gazete içinde faklı yanda. Bu iki temsil aynı gazetede buluşuyorsa "büyük gaye"miz uğruna buluşmuyordur. Bunu anlamak lazım. Zira böyle pervasızca yazan, aklı bir karış havada yazar müsveddelerinin, dairesinde bulunduğumuz inancımızın hassasiyetlerini zedeleyen kusmukları ne kadar kötü görüntü temsil ediyor...

Bu hezeyanları nasıl açıklarız? Gaye tek olsa, ölmemek olsa bu yazı ve bunun nevileri bu gazete yer almaz. Alamaz. Hülya avşarın ... reklamları ... televizyon kanalında yer alamaz. Hakikat olduğu herkesce bilinen ...ların reklamı aynı gazete yer alamaz. Alıyor mu? O zaman bunun içinde baş iş var. Ama bizim aradığımız yok. Okuyanlarımızsa iyi birkaç yanı görüp kendimize güdülme ilacı içirtiyoruz. Dikkat etmek lazım! Uyanık olmak lazım. Tirajı yüksek mi? Demekki zehirli tesir ne kadar büyük boyutlara ulaşmış. Bazıları iyi sanıp güzel der. Ama iş bu mevzulara gelince "tıp" oynu oynarlar. Büyükler bilir derler. Gazetedeki iyiyi görüp bu bizim düşündüğümüz şeydir derken kötüyü görünce bunu büyükler bilir mi diyorsun? işte o zaman bu sana verilen ilacın tesiridir.

Ezcümle, aynı tas aynı hamam. Aynı gazeteden aynı ve daha çaplı hakaret ve saçmalıkları duymak için gazeteyi almaya devam et... Nasılsa "hakikat yayınevi" de Süleyman Demireli göklere çıkarmıştı. Hakikat yayınevi ne idi peki, Efendi hazretlerinden güya kaynağını almış, içerisinde kayda değer şahsiyetlerin de şu veya bu şekilde bulunduğu bir yayınevi idi. Görenler ise o "hakikat yayınevi" diyorsa doğrudur demişti. Fakat saçmalıkları ise zaman gazetesi gibi diz boyu idi.Saçmalıklara Karşı çıkmış olan üstada ise köpek bile demiştiler. Şimdiki gazete ise "hakikati"n çağımızdaki yeni tiplerinden. Onu bunu özür dilenmesi gereken diye ilan eder. Başbakanı özür dilemesi gereken kişi diye atfeder. Biz de, hııı doğru aslında ya. Der,gazetenin üzerimizdeki tesirinin tecellisini gösteririz. Ve aynı gazeteyi alarak paraları akıtmaya da devam ederiz. Ve tekrardan tesirin tecellisini gösteririz. Bu böyle devam eder. Artık uyuşturucu gibi olmuştur. Vicdan da rahat edemez. Ya hu zaman gazetesi bunu dese de yine de en iyisi. Hem görmüyor musun yaptıkları faaliyetleri. Tabiki zaman gazetesi alacağım. Adamlar dünyaya bizi tanıtıyorlar. Ne olacak bizi karalayan ufak bir yazıdan... Vs diyerek kendimizi rahatlatma ve mantığını bularak işi kalıbına sokma çalışmasını başarı ile tamamlarız... :)

 

Elhasılı, bu hal, bu saçmalıklar çok üzücü. İyi demek istediğimiz ama iyi diyince pişman olduğumuz hareketlerle bizi karşılaştıran Zaman gazetesi'nin bu yaptığı ne ilk ne de son olacak. Devamını bekleyiniz...

Share this post


Link to post
Share on other sites
üstada ise köpek bile demiştiler.

 

Bunun ispatını isteriz kardeşim.. Zira böyle bir ifade yoksa tahmin edeceğiniz hükmü boynunuza geçirmemek, yapılanı tasdiklemek olacak..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bahsedilen kısma Hücum ve Polemik kitabından ulaşabilirsiniz.Sayın yazanel Aceze basın başlığından hareketle bunu söylemiştir. Yazıya ulaşmak için tıklayınız. Yazı üç parça olup son kısmında bahsedilen laf geçmektedir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar reklam konusunu bende merak edip sormuştum bilir kişi abilerimize ve onlarda reklamların o markanın paket reklamı olduğunu ve o şekilde yayınlama anlaşması yapıldığını söylemişti yani içinden birisini seçme gibi bir lüksünüz olmuyor maalesef! Ki hadi diyelim reddettiler yayınlamadılar diğer programlara, dizilere şuna buna alternatif sayılabilecek ve sermayesi reklam olan TV un masraflarını kim karşılayacak? Eğer cebinden karşılayabilecek birileri mevcutsa... Sorun yok, buyursun eleştirsin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hayır arkadaşlar, hayır. Bir kesimi, bir tarafı, bir oluşumu eleştirirken yada hakaretvari söylemlerde bulunurken hak ve hukuk unsurundan vazgeçmeyelim. Ben burada Zaman gazetesini ve yazarlarını destekleme içinde değilim. Lakin;

STV'nin aldığı reklamı bile sorgulamak, böyle reklam olmaz demek nasıl mantıktır? Aynı şeyi Haber7'de yapıyor, diğerleride. Bu işin maddi getirisini, bu getirinin etkilediği diğer unsurları neden görmezden geliyoruz?

STV'nin, Zaman'ın, Aksiyonun'un, Sızıntı'nın neden varolduğunu biliyoruz ve bildiğimiz şeyi sorguluyoruz. Bu biraz haksızlık olur doğrusu.

 

Gelelim gazetede yer alan Bejan Matur'un yazısına: Bir gazetede bir yazarın, o gazetenin misyon ve amacını temsil ettiği söylenebilir mi Allah aşkına? O zaman Hekimoğlu İsmail, Ahmet Şahin Hoca, Nedim Hazar abi, Mümtaz'er Bey, Ahmet Turan Alkan birşeylerin farkında değiller ve orada boşu boşuna yazıyorlar, seslerini duyuruyorlar (!)

 

Sizleri aynı davanın yol arkadaşları gördüğüm/görmek istediğim yazıyorum. Kesinlikle polemik yapmak, mesnetsiz tartışmalara girmek, kuru gürültü çıkarmak gibi bir amacım yoktur, olamazda. Fakat unutmayalım ki davanın çeşitli aksiyonlarda temsili mevcut ve lazımdır.

 

Son olarak: Bizim şer gördüğümüz şeylerde, belkide ve inşallah hayır vardır diyelim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şöyle bir varsayım yapalım.sene 1960.Üstadın Büyük Doğu dergisinde Büyük Doğu ideolojisine aykırı bir yazı var.şimdi boyle bir yazıyı Üstad koyar mı dergisine.koyarsa kendiyle çelişmez mi çelişir.zaten kesinlikle de kendi ideolojisine ters hiçbir yazı koymaz.

ZAMAN gazetesi kimse yok mu derneği, doğu-batı kucaklaşması deyip duruyor.peki böyle bir yazıyı koyması yaptıklarıyla düşündükleriyle çelişmiyor mu çelişiyor.Bahsettiğiniz hadise gelince de o zaman siz bu hadisi kendi kafanıza göre yorumlayıp PKKnın varlığını da hayra yorun.Amerikanın , afganistandaki ıraktaki guantanamodaki yaptığı zulmü de hayra yorumlayın.İsrailin müslüman kardeşlerimizi katletmesini de hayra yorun.böyle saçmalık olur mu Allah aşkına...

 

 

İDRAKİNİZE...

 

Özür dilerim hadis dedim ayetti.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Şöyle bir varsayım yapalım.sene 1960.Üstadın Büyük Doğu dergisinde Büyük Doğu ideolojisine aykırı bir yazı var.şimdi boyle bir yazıyı Üstad koyar mı dergisine.koyarsa kendiyle çelişmez mi çelişir.zaten kesinlikle de kendi ideolojisine ters hiçbir yazı koymaz.

ZAMAN gazetesi kimse yok mu derneği, doğu-batı kucaklaşması deyip duruyor.peki böyle bir yazıyı koyması yaptıklarıyla düşündükleriyle çelişmiyor mu çelişiyor.Bahsettiğiniz hadise gelince de o zaman siz bu hadisi kendi kafanıza göre yorumlayıp PKKnın varlığını da hayra yorun.Amerikanın , afganistandaki ıraktaki guantanamodaki yaptığı zulmü de hayra yorumlayın.İsrailin müslüman kardeşlerimizi katletmesini de hayra yorun.böyle saçmalık olur mu Allah aşkına...

 

 

İDRAKİNİZE...

 

Ben sizin deyiminizle kafama göre ayet yorumlamadım ki smile.gif Hem sen bu konudan PKK olayını bile hayra yormamızı nasıl çıkardın kardeş? Bu konu tartışma zemininden çıkmaya başladı sanırım. İlaveten: Büyük Doğu bir ideoloji değil; fikriyat ve aksiyon nizamıdır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ALİ kardeş BÜYÜK DOĞU, fikriyat ve aksiyon nizamını anlatan ideolojidir.

Tartışma zemini karşılıklı saygıyla sağlanır.ama cedele dönüştürmemek lazım.

son olarak, bejan maturun bölücü yazısını,ecdadımızı zulümle atfeden yazıyı hayra yoran pkkyı bile hayra yorabilir

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...