Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
ranüna

Belki......!

Recommended Posts

Belki Allah yanlış insanlarla tanışmamızı istedi,doğru insanı tanımadan önce;böylece en sonunda doğru insanla tanıştığımızda,bu hediyenin ne yüce olduğunu anlamamız için...

 

Belki mutluluk kapısı kapandığında başkası açılıyordur.Fakat böyle zamanlarda kapanan kapıya öyle uzun bakarız ki,bizim için açılan diğer kapıyı görmeyiz bile.

 

Belki en iyi arkadaşlık sallanan bir koltukta beraber sallandığınız,tek bir kelime etmediğiniz ve giderken bunun hayatınızdaki en iyi sohbet olduğunu düşündüğünüz kişilerde saklıdır.

 

Belki elimizde olanın kıymetini kaybettiğimizde anladığımız doğru olabilir fakat elimize gelene kadar neler kaçırdığımızın farkına varamadığımızda doğrudur.

Birine sevginizin tümünü sunmak,asla sizide aynı şekilde seveceğinin garantisi değildir.

Sevgiye karşılık beklemeyin,sadece sevginin karşıdakinin kalbinde büyümesini bekleyin.Fakat olmazsada sizin kalbinizde büyüdüğüne emin olun.

 

Birine çarpılmak için bir an yeterlidir,birinden hoşlanmak bir saat ve birini sevmek içinde birgün yeterlidir.Ama birini unutmak BİR ÖMÜR SÜRER...Görünüşe aldanmayın;kandırıcı olabilir.

 

Zenginliğe aldanmayın;yok olup gidebilir.Sizi güldüren birini seçin,çünkü karanlık bir günü aydınlatan tek şey bir gülümsemedir.Kalbinizi gülümsetebilen birini bulun.

 

 

Sizi tatlı kılacak kadar yeterli mutluluğunuz olsun,güçlü kılacak kadar acı deneyiminiz,insan kılacak kadar üzüntünüz,ve sizi mutlu kılmaya yetecek kadar umudunuz olsun....

Daima kendinizi başkalarının yerine koyun,eğer kalbiniz acıyorsa o kişilerinde acıyordur.En mutlu kişiler herşeyin en iyisine sahip olanlar değildir,onlar karşılarına çıkan herşeyin değerini en iyi bilenlerdir....!!!

Mutluluk ağlayanlar,incinenler ve çabalayanlar için vardır;çünkü böyle insanlar,hayatlarına giren her insanın önemini takdir edenlerdir..........

En parlak gelecek,unutulmuş bir geçmişin üstünde yükselir.

..........GEÇMİŞİNİZDEKİ KALP KIRIKLIKLARINI VE HATALARI SİLEMEZSENİZ,HAYATIN İÇİNDE İLERLEME ŞANSINIZ OLMAZ!!!

__________________

Share this post


Link to post
Share on other sites

Düşündürücü, dinlendirici ve hoş bir yazıydı. Elinize sağlık. Bilhassa, "mutluluk ağlayanlar, incinenler ve çabalayanlar için vardır" cümlesi. Eyvallah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...